Välfärdsrea och spottloskor

Nya rekordsiffror rapporteras i dag i den senaste opinionsundersökningen. Nu är avståndet mellan blocken 18,6 procent till oppositionens fördel.

Allianspartierna har tappat 1 200 väljare om dagen sedan valet, och det finns en hel rad orsaker. De allra viktigaste är inte alla moderata skandaler eller Reinfeldts osynlighet – som den borgerliga pressen alltid brukar skylla på. Tvärtom – hade han synts ännu mer hade förmodligen hans siffror varit än lägre. Många är fruktansvärt trötta på karln! 😉

Orsaken är politiken!

Regeringens iscensatta systemskifte ökar på klyftorna i samhället på ett helt nytt sätt. Man skiljer ut de rika, friska och de som har turen att ha ett jobb – det är de som räknas. Resten stigmatiseras med talet om ”utanförskap”.

Alla som inte lever upp till den moderata normen; rik, frisk och produktiv – får höra att de inte räknas in i samhället längre. De står utanför. Till och med många som faktiskt jobbar, men kanske inte heltid på grund av sjukdom eller funktionshinder, räknas som ”utanför”. De som är beroende av försörjningsstsöd (socialbidrag) räknas inte alls – inte ens som ”utanför”.

Kan det bli tydligare?!

I samma ögonblick man talar om ”att minska på utanförskapet” spottar man alla, som av olika anledningar inte kan eller får jobba full tid,  i ansiktet och spär på klyftorna ytterligare mellan vi och dem.

För, tänk efter själv… hur många känner du som tillhör den utpekade gruppen som enligt den borgerliga retoriken står ”utanför” (studerande, barnledig, hel- eller halvt sjukskriven eller sjukersättning, arbetssökande eller deltidsarbetande som söker heltid)?

Står alla dessa utanför samhället? Inte alls! Det handlar om du eller jag, vår familj, våra grannar eller våra vänner. Det handlar om oss alla i olika skeden i livet. Ju mer regeringen pekar ut, sänker ersättningar och kallar alla som är i behov av samhällets stöd för ”bidragsfuskare”, ju mer splittrar man upp samhället i vi och dom.

Regeringens politik skapar klyftor, deras retorik skapar ett tudelat samhälle!

Lotta Gröning i Aftonbladet;

Förra året slog SCB fast att klyftan mellan fattiga och rika aldrig har varit större sedan de började föra statistik 1975. Dessutom slogs det fast att den nuvarande regeringens politik ytterligare kommer att öka på skillnaderna.

Klyftorna i samhället ökas inte bara på genom att peka finger och att skära ned ersättningarna i socialförsäkringssystemen. Borgarna, med moderaterna i spetsen, satsar nu kraftfullt på att sälja ut vår välfärd till privata intressen. Konsekvenserna kan mycket väl bli ännu en spottloska i ansiktet på de som bäst skulle behöva bra vård och omsorg!

Missa inte den utmärkta ledaren i Aftonbladet i dag! Jag skulle kunna citera hela artikeln – så bra är den, men nöjer mig med ett par avsnitt. Läs gärna hela!

Filippa Reinfeldt och hennes moderata partivänner i landstinget kör ändå hårt. Tänderna är ett av många kapitel i historien om avknoppningshysterin och säljraseriet.
Hälsan hos resten av kroppen är redan till salu. Akutvården i Södertälje blir privat, trots Fredrik Reinfeldts löften i valrörelsen om motsatsen.
Samma sak i Täby. De få kommunala skolorna säljs. Moderaterna slumpade bort Tibbleskolan till ett vrakpris.

….

Att allianspartierna ville sälja allmännyttan i Stockholm till hyresgästerna visste vi före valet. Det går i en rasande takt, inte minst därför att priserna är så låga. Inget går upp mot en rejäl rea för att locka kunder.

…..

Moderaterna hyllar konkurrens i sina högtidstal. Besluten i Stockholm går motsatt väg. Det kommer inte att finnas alternativ för den som vill gå till en gemensamt ägd tandvård, låta barnen lära sig i skolor utan vinstintresse eller bo i allmännyttan.

*

valet.jpg

Läs även Göran Rosenbergs utmärkta ledare i DN. Även han tar upp den moderata utförsäljarhysterin och riktar in sig på Filippa Reinfeldts skötebarn ”Vårdval Stockholm”. Han avslutar sin betraktelse så här;

Jag är inte emot valfrihet. Jag är bara för klarspråk om valfrihetens villkor.

Och om konsekvenserna för den offentligfinansierade sjukvården av en valfrihet som i sin retorik driver upp de individuella förväntningarna och i sin praktik undergräver den offentliga förmågan att finansiera dem.

Att det är en retorik och en praktik som tillsammans banar vägen för en ökad privat finansiering av sjukvården i Sverige förefaller uppenbart.

Till råga på allt visar sig nu att man i den moderata högborgen Täby (Filippa och Fredriks hemkommun) bryter mot lagen i sin iver att göra sig av med all offentlig välfärd.

*
Inför helgen…

Nu lanserar Aftonbladet en ”kramauktion” på kändisar.

Vem jag skulle välja? Jag tror det skulle bli Peter Harryson… kramgo och mjuk… det blir i alla fall ooliiiidligt spännande att se vem som får högsta budet!

Varför denna kramkampanj? Så här säger AB;

”Syftet är att samla in pengar till Röda Korsets arbete i Sverige för att bekämpa ensamhet, ofrivillig isolering och utanförskap.”

Ett syfte så gott som något! Märk väl – det är skillnad på ”utanförskap” och ”utanförskap”!

Kram på er alla, och trevlig helg! 😀
*
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

intressant.se

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

43 kommentarer

  1. Du har rätt i mkt av det du skriver här, men å andra sidan så skulle sossarna bara bort i senaste valet. De hade inget vid makten att göra helt enkelt, precis som de inte har idag. Kanske har inte heller moderaterna det, men även om jag tycker de gjort mkt galet så är inte sossarna något seriöst alternativ rent funktionmässigt, särksilt inte när Sahlinaren nu drar i trådarna.

  2. Gabbe

     /  november 30, 2007

    Håller med dig Ilse-Marie! Moderaterna visar ingen respekt för varken människovärdet eller lagstiftningen i sin iver att montera ned välfärdsstaten.

    Detta är väl den främsta förklaringen till varför svenska folket inte längre visar regeringen någon respekt. Precis som du skriver beror opinionsraset framför allt på politiken.

    Många tycks de vara som i landet Sverige känner ånger inför det val de gjorde i september 2006…

  3. St Just

     /  november 30, 2007

    Dove with Gun tycker illa om (s) och i synnerhet Sahlin. (m) är inte heller tillräckligt framåt. I vad kan man undra – synar man karlns egen blogg, titulerar han sig ”invandrarkritiker” och det är väl hans favoritämne – så man begriper hans hätskhet mot (s) och hyllningar till Göran J:s famösa utspel.

    Dessutom med följande valspråk som Dove with a Gun smyckar sig själv med, inser man nivån:”Det finns ingen kärlek längre, bara en avancerad form av kåthet”

  4. fundersam

     /  november 30, 2007

    St Just

    Ditt inlägg består enbart av personangrepp 😦

  5. St Just

     /  november 30, 2007

    fundersam, många inlägg i synnerhet från nyliberala bloggare har sin agenda vilke kan konstateras gång på gång på denna blogg. Varje inlägg från ilse-marie leder till att gäng nyliberaler omedelbart hånar och förvränger detsamma. Främlingsfientliga har sina syften. Vi till vänster har våra; ett av dem är att dra fram vad nyliberaler, sverigedemokrater egentligen står för.

    Att jag påpekar att bakom duvan här ovan döljer sig en hätsk invandrarfientlig bloggare kallar fundersam personangrepp – jag kallar det för upplysning.

    fundersam verkar nöjd med varje bloggare som hackar på Sahlin.

  6. fundersam

     /  november 30, 2007

    Jag är liberal därför ger jag inget stöd för rasism.

    Om jag skulle skriva att du var en komplett jubelåsna skulle det vara ett personangrepp. Om det är en upplysning eller inte saknar betydelse. Håller man sig till sakfrågan riskerar man inte att leverera personangrepp.

  7. St Just

     /  november 30, 2007

    fundersam, ”komplett jubelåsna” är mycket riktigt ett personangrepp, nyliberalerna brukar ösa sådana över mig och andra till vänster. Att däremot berätta att någon kallar sig ”invandrarkritiker” är inte det. Det är banne mig en saklig upplysning.

  8. fundersam

     /  november 30, 2007

    Jag har aldrig sagt att någon är en komplett jubelåsna, inte heller har jag använt andra fula ord. Du är den som gärna diskuterar personerna bakom åsikterna vilket inte hör hemma i en sakfråga. Så fort det står något du inte instämmer med ger du dig på personen som skrev inlägget i syfte att förlöljiga personen och att flytta fokus från det som diskuteras. Om det som i detta fall är Alliansen som diskuteras så håll dig till det ämnet isåfall.

  9. St Just

     /  november 30, 2007

    Och när blev fundersam moderator i debatten? Starta du en egen blogg om du vill ha en rollen.

  10. Åter till ämnet…. 😉

  11. fundersam

     /  november 30, 2007

    En moderator är en objektiv person som inte deltar på någon sida i debatten, någon sådan finns inte här.

  12. fundersam

     /  november 30, 2007

    såg nu att du försöker Ilse.

  13. H-E.R

     /  november 30, 2007

    Mycket tänkvärt detta med raset för moderaterna.
    På något underligt sätt känner jag som aldrig ens funderat på ett röst åt höger inte ens för att jubla över opinionssiffrorna. På något sätt känns det bara unket alltihop.
    Det känns som om dessa opinionssiffror är mer än ett nederlag för alliansen, och särskilt då för moderaterna.
    Håller detta i sig så far väl borgarna under 4% strecket innan det är färdigt.

    Skadan som redan är skedd blir nog rätt svår att reparera.
    Vi har fått samhället uppdelat i lönsamma och olönsamma och som grädden på moset fiendeskap däremellan.
    Ordet ”fusk” har blivit vidsträckt. Det som kanske i början var meningen att täcka det som i lagens mening är bedrägeri, t ex samtidig lön/sjukpenning, har till slut börjat omfatta samtliga som inte kan försörja sig själva.
    Målet med detta står allt klarare, det var tänkt som en skjuts framåt i slopandet avsocialförsäkringarna.

    Och jag håller med Ilse-Marie, visst är det politiken som felar.

  14. H-E.R

     /  november 30, 2007

    ps.
    Apropå kramauktionen….

    Jag skickar en gratis kram här 😀

    Om någon vill ha den så är jag glad.

    Trevlig helg Ilse-Marie och alla andra!

  15. lenasstudio

     /  november 30, 2007

    Hej,
    Det var riktigt trevligt att läsa den sista undersökningen av hur sympatisörerna röster skulle spridas!!

    Det är både politiken och politikerna som felar och det inte så lite heller.

    Är det ingen som kan avsätt regeringen och det redan till jul!

  16. H-E.R

     /  november 30, 2007

    Ja just det Lena…
    Ny regering till jul vore inte fel.
    Vad krävs för extraval? Nog borde det vara läge för det nu.

  17. St Just

     /  november 30, 2007

    H-E.R – det som krävs för ett nyval, är rörelse från rörelsen. Tyvärr begränsar sig Sahlin till en korrekt kritik mot alliansen men i dagsläget inte mycket mer.
    Med nästan 20 procents övervikt och en gigantisk daglig borgerlig väljarflykt, borde det vara dags att samlas till demonstrationer och protestuppvaktningar kanske till och med till en politisk generalstrejk.
    Regeringar har pressats till avgång tidigare i historien – tillsammans kan vi driva fram ett misstroendevotum och ge alliansen sista knuffen långt före 2010.

    lenastudio, gav oss en mycket bra paroll:

    ”Avsätt regeringen och det redan till jul!”

    Vilken julklapp 😀

  18. Ragge

     /  november 30, 2007

    ”Ny regering till jul vore inte fel.
    Vad krävs för extraval? Nog borde det vara läge för det nu”

    Just denna anledning är en av de allra viktigaste för att minimera politikernas inflytanden i människors liv. Den enskildes röst har en minimal påverkan på utfallet, men tvingas sedan acceptera massor som man inte gillar. Och dessutom är det val rätt sällan.

    Varför inte minska statens makt och låta individerna bestämma mer över sina egna liv?

  19. St Just

     /  november 30, 2007

    Vill du avskaffa den politiska rösträtten Ragge?

  20. Ragge

     /  november 30, 2007

    Var får du det ifrån? Nej. Däremot vill jag kraftigt begränsa den statens makt, till fördel för att människor själva ska kunna bestämma över sina egna liv.

    Vill individen sedan ingå i kollektiva lösningar med sjukförsäkringar osv ska de självklart få göra det, men varför ska de tvinga andra att vara med?

  21. H-E.R

     /  november 30, 2007

    St Just.
    Ja demonstrationer skulle behövas, det måste ju rimligen finnas önskemål om regeringsskifte nu.
    Mona verkar ligga lågt just nu, men något borde hon väl fila på. Bra läge har hon ju definitivt nu.

    Ragge.
    Min önskan är politiker som arbetar med medborgarnas bästa för ögonen, inget annat.
    Tendensen till motsatsen har även skådats inom socialdemokratin, men förhoppningsvis leder det åt andra hållet nu vilket sannerligen behövs om välfärden ska räddas. Borgarregeringen har verkligen lyckats dåligt, det börjar aldrig bra när det börjar med lögner och falskhet.

    Apropå tvång, det verkar vara ett ord som dyker upp ganska ofta.
    För mig har samhällsregler baserade på demokrati och solidaritet aldrig känts som ett tvång.
    Däremot under alliansregeringen anar man något underliggande som faktiskt närapå känns som ett tvång.
    Nämligen tvånget att vara lönsam för att över huvud taget räknas som en fullvärdig medborgare.

  22. Ragge

     /  november 30, 2007

    ”Min önskan är politiker som arbetar med medborgarnas bästa för ögonen, inget annat.”

    Det bästa för vilken medborgare? Majoriteten? Eller marginalväljaren? Eller de egna väljarna?

    Du måste väl ändå inse att ”det bästa” är olika för olika människor?

  23. Ragge

     /  november 30, 2007

    ”För mig har samhällsregler baserade på demokrati och solidaritet aldrig känts som ett tvång.
    Däremot under alliansregeringen anar man något underliggande som faktiskt närapå känns som ett tvång.
    Nämligen tvånget att vara lönsam för att över huvud taget räknas som en fullvärdig medborgare.”

    Intressant resonemang. Du tycker alltså att det som majoriteten beslutar inte är tvång. Med en brasklapp om att det också ska vara ”solidariskt” enligt dina egna åsikter.

    Sen upplever du nästan att det är ett tvång att vara lönsam. Att vara lönsam eller med andra ord att klara sin egen försörjning är inget tvång som politiken har uppfinnit, det är nåot som kommer sig av att vi lever i verkligheten här på jorden. Men detta ”tvång” försöker socialismen att upphäva för de som inte klara sig själva, genom att tvinga de som är produktiva att försörja de som inte klara sig själva.

  24. St Just

     /  november 30, 2007

    Ragge vill begränsa inflytandet för de politiker vi väljer inte rösträtten. Man får vara tacksam för det åtminstone. Frågan är varför vad man ska välja representanter i demokratiska val om de inte ska genomföra det vi valt dem för?

    Varför rösträtt Ragge? Till och med rätt till nyval när regeringen så uppenbart regerar mot majorietens vilja.

    Din argumentation (19, 21, 23) är implicit ett nej till rösträtten (förmodligen delvis beroende på alliansens usla siffror).

  25. Ragge

     /  november 30, 2007

    ”Din argumentation (19, 21, 23) är implicit ett nej till rösträtten (förmodligen delvis beroende på alliansens usla siffror).”

    Logik är inte något av dina stora talanger St Just.

    Är det ett nej till rösträtten om jag tycker att privat äganderätt ska gälla? Istället för att vi ska rösta om vem som ska äga vad?

  26. H-E.R

     /  november 30, 2007

    Ragge.

    ”Att vara lönsam eller med andra ord att klara sin egen försörjning är inget tvång som politiken har uppfinnit, det är nåot som kommer sig av att vi lever i verkligheten här på jorden.”

    Nu tänkte jag egentligen berätta om händelser i en vargflock som jämförelse med (eller kontrast till) det du skriver här.
    Men jag ger f-n i det.
    Tror inte det går hem hos dig Ragge.
    Case closed.

  27. Ragge

     /  november 30, 2007

    Ja vargflocken samarbetar. Men samarbete förutsätter inte något statligt tvång. Eller något kulturellt tvång, t.ex stamsamhälle. Samarbete kan ske på frivillig basis också.

  28. St Just

     /  november 30, 2007

    En gång till Ragge, varför rösträtt när det enda du vill är ”att kraftigt begränsa … statens makt, till fördel för att människor själva ska kunna bestämma över sina egna liv. ”

    Vad ska dina politiska representanter besluta om och ska besluten isåfall bara gälla för dem som tycker lika?
    Om dina representanter vill ha fler poliser, ett starkt försvar och rejäla ekonomiska bidrag till småföretagarna – ska bara de som håller med om det bidra ekonomiskt?

    Varför rösträtt isåfall?

  29. H-E.R

     /  november 30, 2007

    Ragge.
    ”Ja vargflocken samarbetar. Men samarbete förutsätter inte något statligt tvång. Eller något kulturellt tvång, t.ex stamsamhälle. Samarbete kan ske på frivillig basis också.”

    Det är inte direkt frivillighet i en vargflock Ragge. Hierarkin är mycket strikt och överlevnadsinstinkten styr.
    Det jag ville säga var att individerna som av sjukdom eller ålder blir svaga (dvs odugliga vad gäller jakt) har ett otroligt avancerat system för sitt existensberättigande. Där finns ett samförstånd som i grunden bygger på något som liknar ett av våra gamla ordspråk, nämligen att ”ensam är aldrig stark”. Först då kan man tala om samarbete. Vilket också accepteras, även när det är ont om föda.

    Så likheten mellan vargflocken och det du ser som ”statligt tvång” är ganska stor Ragge.
    Utan struktur och solidariskt utformade regler dör ett samhälle ut ganska snart.

  30. kirira

     /  november 30, 2007

    Angående Vårdval Stockholm har senaste numret av Kommunalarbetaren, som kom idag, en intressant artikel: http://www.kommunalarbetaren.se/index.cfm?n=1644&o=1591&c=79458
    Man vill ta bort meddelarskyddet, som i övrigt råder för anställda inom offentlig sektor. Hela upphandlingsprocessen går naturligtvis mycket smidigare om de anställda håller sig tysta och medier stängs ute.

  31. H-E.R

     /  november 30, 2007

    Angående borgarnas sviktande väljarstöd.
    Maud Olofsson i intervju i Rapport:
    Reportern: – Hur ser du på de nya opinionssiffrorna?
    Maud: – Jaa, det beror nog till stor del på att vi har ett oppositionsparti som vägrar visa var dom står i politiken, socialdemokraterna tänker tydligen vänta till valet 2010 innan vi får veta hur deras politik ser ut.

    Vad kan man säga?

  32. Ragge

     /  november 30, 2007

    ”Det är inte direkt frivillighet i en vargflock Ragge. Hierarkin är mycket strikt och överlevnadsinstinkten styr.
    Det jag ville säga var att individerna som av sjukdom eller ålder blir svaga (dvs odugliga vad gäller jakt) har ett otroligt avancerat system för sitt existensberättigande. Där finns ett samförstånd som i grunden bygger på något som liknar ett av våra gamla ordspråk, nämligen att “ensam är aldrig stark”. Först då kan man tala om samarbete. Vilket också accepteras, även när det är ont om föda.”

    Eller en försäkring. Människors intelligens medger ju att bättre lösningar kan nås.. Men du kanske vill ha ett gammal stamsamhälle byggt på makhirarkier.

  33. St Just

     /  november 30, 2007

    Rösträtten, Ragge – rösträtten – vad ska du ha den till? Jag vill gärna i ett nyval rösta bort minoritetsregeringen.

    Vad ska dina politiska representanter besluta om och ska besluten isåfall bara gälla för dem som tycker lika?

  34. H-E.R

     /  november 30, 2007

    Ragge.

    ”Eller en försäkring. Människors intelligens medger ju att bättre lösningar kan nås.. Men du kanske vill ha ett gammal stamsamhälle byggt på makhirarkier.”

    Jamän exakt Ragge!
    En försäkring. Det är civiliserat utan att för den skull anamma något Darwinskt överlevnadsknep. Det är genialiskt.
    En kollektiv sjukförsäkring. En trygghet vi människor kan få tack vare vår förmåga att tänka intelligent.
    Solidariskt och mycket framsynt också, ett sätt att behålla vår gemenskap även när vi drabbas av dålig jaktförmåga (ursäkta jag menar lönsamhet)
    Trodde faktiskt att du inte gillade sjukförsäkringen, men nu ser jag ju att du gör det 🙂

  35. Det finns en viktig anledning till att det inte kommer att bli något nyval. Det krävs mer än bara snack 😉

  36. Det är lite märkligt hur sjukförsäkringen plötsligt omnäms som bidrag… För det är väl en försäkring som alla har (hittills iaf) rätt till OM man skulle ha oturen att bli arbetsoförmögen?
    Har varit sjukpensionär i många år och vägrar säga att jag ”lever på bidrag” och i utanförskap…
    Vad jag funderar på är VEM kommer att kämpa för oss som redan är sjuka och inte kan jobba av en eller annan anledning. Ser hur mina kostnader ökar i snabb takt men inkomsten minskar och sådana saker som sjukgymnastik och tandvård är bara att glömma. Hur mycket friskare blir man under sådana omständigheter och hur mycket kommer jag att kosta sjukvården när jag blir ännu sämre pga att jag inte har kunnat sköta min hälsa?
    Det har ju inte blivit lättare under aliansens tid vid makten… Snarare tvärtom. Mer indelning i vi och dom – och det är inte bra!

  37. Ragge

     /  november 30, 2007

    Alltså när man säger t.ex att man inte kan få något genom att inte erbjuda något i retur i marknadsekonomin, då betyder det fram för allt att människor i marknadsekonomin samarbetar så att båda parter gynnas av en transaktion.

    Kollektiv försäkring, som inte är försäkring utan finansieras via skatt är bara ett sätt för vissa att leva på andras bekostnad. Då innebär transaktioner inte samarbete utan tvång, där ena parten gynnas på den andras bekostnad. Det är och kommer aldrig vara solidaritet att tvinga fram rätten att leva på andras bekostnad.

    Frivillig försäkring är klart att människor ska få teckna om de vill. Tvingande omfördelning däremot är inte rätt.

  38. St Just

     /  november 30, 2007

    Rösträtten, Ragge – rösträtten – vad ska du ha den till?

  39. H-E.R

     /  november 30, 2007

    Uffematten.
    Det ÄR en försäkring, inte ett ”bidrag” som många benämner det. Detta uttryck ”bidrag” har kommit till för att skapa större klyfta mellan friska och sjuka, ett led i krossandet av våra sociala försäkringar.

    Försäkringskassan är noga med att benämningen korrekt ska vara ”försäkring”, dessvärre så älskar högerfolk att pladdra om ”bidragsberoende”, det är ett ord används antagligen för att dölja den egna futtigheten.

    Håller med dig helt i det vansinniga med att sänka ersättningen för sjuka. Många har det redan nu så knapert att de inte ens kan betala sin medicin kontant.

    Jag är i liknande sits som du är, det råd jag vill ge dig är att du ska minnas att ditt människovärde är precis lika högt som det var när du kunde arbeta. Dina rättigheter är lagstiftade och ingen har rätt kränka dig för det att du uppbär förtidspension.
    Råkar du ut för sådana kränkningar så går de att anmäla och är åtalbara.

    Kom också ihåg att vi är många som kommit i kläm i den senaste tidens propaganda där så gott som varenda sjukskriven/förtidspensionerad anklagas för ”fusk” och ”bidragsberoende”.
    Det är en snuskigt rävspel som enbart syftar till att radera ut det sociala skyddsnät som fortfarande finns.
    Som tur är genomskådas det allt mer, t ex på bloggar som denna, och alliansens impopularitet talar sitt tydliga språk.

    Själv vägrar jag konsekvent att känna mig sämre än någon annan, jag har arbetat i många år innan jag blev handikappad.
    Så ska du också tänka Uffe, du är inte sämre än någon annan.

  40. H-E.R

     /  november 30, 2007

    Ragge.

    ”Kollektiv försäkring, som inte är försäkring utan finansieras via skatt är bara ett sätt för vissa att leva på andras bekostnad.”

    Ragge, du lider av vanföreställningen att den kollektiva försäkringen inte är en försäkring. Om du vill kan jag fixa så du får ett alldeles eget besked av FK där de beskriver för dig hur denna försäkring fungerar.
    Sedan är det upp till dig om du hellre gillar privata sjukförsäkringar.
    Men…

    Har du tänkt på att en sjukförsäkring tecknad i ett privat bolag är rätt kollektivt utformad den också?
    Tänk dig det privata försäkringsbolaget ”Sjuk & Trygg AB”, nischat på rena sjukförsäkringar. Ok?

    Du Ragge och 236 000 andra människor tecknar en sjukförsäkring á 500 kronor per månad i premie.
    Efter några år har 56 000 av dessa försäkringstagare nödgats anmäla skada och fått ersättning ur försäkringsbolagets kassa.
    Försäkringsbolaget finner att premien måste höjas, dvs det drabbar dem som hållit sig friska.
    Vad tycker du om det?
    Tycker du att de som fått pengar ur försäkringsbolaget snyltar? Du är ju trots allt med och betalar deras sjukersättning.

  41. För att anknyta till ordväxlingen i den första delen av kommentarsfältet. Det är naivt och lite spånigt att inte beakta vem som säger vad. För att ta ett exempel: Om någon skriver en debattartikel där slutklämmen är ”vi måste anpassa politiken så att våra barns framtid tryggas, och att de löften kommande generationer bär inte förflackas” … så betyder det väldigt olika saker om en nyliberal, gråsosse, miljöpartist eller nynazist har skrivit det. Därför är det inte ett personangrepp att deklarera vad det är för person som ligger bakom inlägget. Och att automatiskt skrika ad hoc så fort upphovspersonen ens nämns visar bara att man inte har förstått vad ad hoc betyder.

  42. H-E.R

     /  december 4, 2007

    Läst i Piteåtidningen (ledare Birgitta Pettersson):

    ”Så nu ska de Nya Moderaterna bli de Nynya Moderaterna. Anders Borg har tilldelats hedersuppdraget att leda operationsteamet som åter ska ta sig an partiet och göra det mer väljarvänligt. Senast februari 2009 ska den rehabiliterade patienten visas upp för svenska folket.

    Risken är att moderaterna går samma öde till mötes som Michael Jackson. Partiet krackelerar av alla plastikoperationer.”

    Ja så kan det gå 🙂

  1. Svensson » Blog Archive » Folk vill inte ha borgarregeringen

Lämna en kommentar