Fredriks Gyllene Formel

Ibland blir det nästan komiskt när regeringens företrädare försöker bortförklara konsekvenserna av sin egen politik. Tidigare i år förklarade statsministerns pressekreterare Sebastian Carlsson i radioprogrammet Kaliber att klyftorna egentligen inte alls har ökat. I alla fall inte om man räknar bort de som är fattigast och de som är rikast….

Citat, Kaliber;

Statsministerns pressekreterare Sebastian Carlsson: – Jag köper inte riktigt bilden av att klyftorna skulle ha ökat. Om man undantar den tiondel av befolkningen som har lägst inkomst och den tiondel som har högst inkomst, så ökar inte klyftorna så mycket.

Nu har statsminister Reinfeldt kommit på hur man trollar bort den massarbetslöshet som råder i Sverige i dag (…och som i själva verket har ökat från 6,1 % i sept 2006 när alliansen tog över till ca 8 %  i dag).

Citat, TT;

TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents arbetslöshet? Det är nu en arbetslöshet som ni beskrev som massarbetslöshet 2006.

Fredrik Reinfeldt: – Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet.

Visst är det fiffigt!!

Fredrik & Co. har kommit på Den Gyllene Formeln – så blir Sverige ett land helt utan sociala problem. Ökade klyftor, arbetslöshet, ohälsa och annat trams finns inte längre. Inte om vi räknar bort alla de som drabbas av detta.

Räknar vi bara rika, friska och ”etniska svenskar  mitt i livet” – då är Sverige faktiskt nästan helt utan sociala problem.

Men, den senaste Reinfeldt-formuleringen känns inte bara lite smålustig och lite småmärklig – den känns dessutom inte så lite obehaglig. Vill Fredrik ha en etniskt rensad arbetslöshetsstatistik? Vad är det mer som ska rensas etniskt? Och vilka är de ”etniska svenskarna” som platsar i Fredriks statistik? Hur ska de väljas ut? Vilka platser inte? Och hur gammal är man när man är ”mitt i livet”? I vems liv?

Jag misstänker att de enda som snart ska räknas in i Fredriks Dröm-Sverige är hans egna polare; rika, friska, ”etniskt” renade Täbybor ”mitt i livet”…..

*

Media; ab1, ab2, ab3, ab4metro1, metro2, dn1, dn2, svd1, svd2SVT

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, Leines blogg, Essbeck, Det perfekta livet , Marcusgoj, Ola Möller , Högbergs tankar

Fler bloggtip; LO-bloggen om åtstramningspolitiken, Lena Sommestad om kärnkraften, Reflektioner och speglingar om incitament-samhället

NetRoots | Pingat på Intressant| Politometern

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna en kommentar

19 kommentarer

 1. T.lindholm

   /  maj 15, 2012

  Låter som ett uttalande i ren desperation?
  Också att det krävs en särskild ”böjelse” eller talang, som Reinfeldt tydligen är utrustad med, för att ö.v.h ”våga” häva ur sig denna dynga rakt ut i etern. Tror han verkligen på allvar att någon tar hans uttalande seriöst??
  Han kanske rent av förväntar sig att få beröm från något håll..!?

 2. Mållgan

   /  maj 15, 2012

  Reinfeldt har byggt sin karriär på att stjäla röster från de andra politiska partierna. Men nu kan han ju inte stjäla mera från de andra borgerliga partierna som i princip är utplånade, och han kan ju inte stjäla några fler röster från Socialdemokraterna, i stället rasar stödet rakt utför. Då är det ju naturligt att han i stället försöker stjäla röster från SD.

  Allra högst arbetslöshet finner ju förövrigt Fredrik Reinfeldt i åldersgruppen 65-75 år, men han väljer ju att ge sig på en grupp i taget.

 3. Tarmo Lindholm

   /  maj 15, 2012

  Bara människor som har en speciell böjelse klarar av, att yttra sig på det sätt som Fredrik Reinfeldt, att kläcka ur sig ren Dynga kräver en speciell Talang. Inte illa Pinkat Fredrik…!!!!

 4. Maria

   /  maj 15, 2012

  Tror bestämt att polityren börjar krackelera..
  Det går inte att dölja sitt sanna jag i det långa loppet!
  För min del får det gärna fortsätta hoppa grodor ur statsministerns mun, så att det blir uppenbart för var och en vad han står för.

 5. Haha, det där var ju fantastiska ordtrollerier. Har aldrig hört något liknande. Karln är ju riktigt kreativ vet jag :-).
  Vad kan man göra annat än skratta?

 6. Moderat politik rakt igenom. Det är inte alltid lätt att vara en ordbajsare när man trampar i skiten själv … Svensken har jag inget större hopp om Tyvärr har de sålt själen allt för jobbskatteavdraget. Svensken tror ju fortfarande på att sjuka fuskar, arbetslösa inte vill jobba så länge de själva inte är drabbade …

 7. Kanske menar Reinfeldt att de där som är fattiga, sjuka och arbetslösa inte är några riktiga människor, därför kan de räknas bort. De tillhör ju inte hans kompisgrupp.

  Men jag har hört något liknande tidigare, när jag tänker efter. Det var när vetenskapsmannen Paul Broca, under 1800-talets senare hälft, bevisade att vita europeiska medel- och överklassmän var intelligentare än alla andra. Det gjorde han genom att sortera bort alla lätta hjärnor han hittade i denna grupp och alla större/tyngre hjärnor han hittade hos svarta och hos kvinnor (det var hjärnor från döda han jämförde och tunga hjärnor ansågs ge högre intelligens). Dessa bortsorterade hjärnor, menade han, var inte typiska för gruppen. Simsalabim så hade han naturvetenskapligt bevis för det han ville bevisa. Jag trodde emellertid att denna metod inte användes mer eftersom de flesta kan tillräckligt mycket idag för att genomskåda en sådan metod men det finns uppenbarligen en hel del intellektuella fossil kvar fortfarande.

 8. T.Lindholm

   /  maj 16, 2012

  Vad jag vet så räknas t.x inte alla dessa människor som befinner sig i Fas 3, Arbetslösa,Utförsäkrade,Sjuka, och Handikappade i Arbetslöshetsstatistiken.
  Lo Tidningen:
  ””Antalet deltagare i fas 3 passerade 30 000 i mars. 30.201 personer var inskrivna i fas 3, plus 14 procent jämfört med mars 2011. Totalt ökade jobb- och utvecklingsgarantin med 3.500 deltagare. Hela ökningen beror på att fas 3 växer.””

  Snacka om ett Utnyttjande av den här gruppen av Människor..!

 9. Anders Björkman

   /  maj 16, 2012

  Etnisk rensning går tydligen att göra i arbetslöshetsstatistiken ! Är det mer OK, än den rent fysiska? tanken är ju densamma,” vore det inte för dom andra så skulle det vara problemfritt”!
  Anders

 10. Ha en trevlig midsommar!
  /Skvitt

 11. http://skvitts.wordpress.com/2012/07/13/bloggspace-se-ligger-nere/

  Bloggspace ligger nere, läs mera hos mig!
  /Skvitt

 12. Jäkligt bra sagt, men varför skriver du inte mera?
  Jag delar detta på FB.
  /Skvitt

 13. Reblogged this on skvitts and commented:
  Sant som fan!

 14. Gräsligt och grisigt.
  Men det är ju så Alliansen fungerar, retoriskt. Tråkigt för de som inte kan genomskåda eländet – och för oss andra som sen måste leva med de eventuella resultaten efter valet…

  Kao

 1. Olika berättelser om arbetslöshetens orsaker « Jakten på berättelsen
 2. …a modest proposal! | Varghjärta
 3. Jag (Jinge) lämnar Jinge.se idag ! | Jinge.se
 4. Moderaterna och Nationalencyklopedin « De Tystas Röst
 5. Jag (Jinge) lämnar Jinge.se idag ! | Anders Romelsjö på jinge.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: