Öppet brev till Fredrik Reinfeldt

Jenny Fjell, disputerad läkare och initiativtagare till Nätverket Resurs, har skrivit ett öppet brev till statsministern. Ett brev som borde läsas av alla som har rösträtt i riksdagsvalet den 19 september.

Öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt, citat;


Öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt
Nätverket Resurs (Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället) har dagligen kontakt med långvarigt sjuka som kämpar för att överleva då deras sjukersättning eller sjukpenning upphör då de blivit ”friskförkarade” eller ”omförsäkrade” efter alliansens omdaning av sjukförsäkringssystemet.

Under två års tid har vi i Nätverket Resurs försökt påtala några av de skrämmande konsekvenserna av utförsäkringarna. Vi ser att många av de sjukas försämras kraftigt i samband med hot om utförsäkring med tillkomst av ångest, depressioner, förvärrade symtom och till och med självmord. När självmord nämns i media uppges de gärna vara enskilda tragiska fall. I stark kontrast med denna uppfattning antyder vår eget material att 4,8% gjort självmordsförsök i samband med utförsäkringen från sjukförsäkringen. En handfull av dessa har vi lyckats rädda till livet genom kontakter med polis, sjukvård och jurister.

Att utifrån denna dramatiska vardag bemötas med lögner, myter och vinklad statistik tär på krafterna. Vi skulle därför vilja be statsministern om ett ärligt och eftertänksamt svar på våra frågor.

Med tanke på att statsministern uppgivit att han är mycket nöjd med förändringen i sjukförsäkringen och att denna utan tvivel är alliansregeringens mest omfattande reform under den gångna mandatperioden förväntar vi oss som ett kortfattad, snabbt och öppet svar.

……..

Läs hela brevet och de tio viktiga frågorna här!

Tänk efter före. Vilket samhälle vill du ha?

*

Bloggat; Bokstavsprinsessan, Charlotte Therese, Senegas

Media; ab1, dn1, dn2, dn3, svd1

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

9 kommentarer

  1. Den som pratar illa om Sahlin är förädare ,det är politiken
    vi pratar om inget annat . DE som smutskastar och ritar
    nidbilder som Göteborgs posten till exempel är ju tom
    händta när det gäller agrument En rättvis .

  2. Mette

     /  september 7, 2010

    En röst på Moderaterna är en röst på Husmark och Axén. De största lögnarna någonsin som fått sitta kvar på sina höga hästar utan att straffas.
    Reinfeldt kan verkligen konsten att välja ut ministrar.
    En utbränd och en konsult som varit misstänkt för kvinnomisshandel.

  3. Jag blir så fruktansvärt upprörd när jag läser om det här. Undrar vad det är för hjärtlösa människor som lägger sina röster på Allianspartierna. Jag förstår dem inte. Är verkligen halva svenska folket psykopatiskt numer?

  4. Maja

     /  september 8, 2010

    Glöm inte att det går att rösta på MP eller V för att visa sitt missnöje med Sahlin och ändå få samma regering.
    Mitt missnöje med henne beror på att hon inte tydligt talat om vad hon tänker göra för de sjuka och utförsäkrade.
    Lex Jörg kom efter att jag redan röstat!!!!
    Både MP (Peter Eriksson) och V har däremot tidigt sagt ifrån var de står.

  5. Jenny Fjell disputerad läkare och initiviativtagare till Resurs skrev aug.2008 ett öppet brev till MONA SAHLIN (S).

    ”Den hetskampanj som de senaste åren först mot sjuka och funktionshindrare påbörjades av Socialdemokraternas ambition att halvera ohälsotalet. Många FÖRTIDSPENSIONERADES MOT SIN VILJA i syfte att förbättra statistiken och minska kostnaderna.”

    Förföljelsepolitiken mot sjuka och svaga som startades 2003 STÖDDES ÄVEN AV MILJÖPARTIET och VÄNSTERPARTIET.

    De rödgröna med Mona Sahlin (S), Maria Wetterstrand (Mp)Peter Eriksson (Mp) och Lars Ohly (V) är inte överens om sjukförsäkringen, – inga klara besked,- inga konkreta garantier, – allt efter valet och OM EKONOMIN TILLÅTER..

  6. Det är en sak jag inte förstår och det är hur det kommer sig att socialdemokrater med Mona eller vänsterpartiet med lars inte gör en anmälan på alliansen för brott mot de mänskliga rättigheterna? Kan det vara så att de är för mycket kompisar helt enkelt eller går allt ut på att samla poäng på bekostnad av lidande fattigare, arbetslösa och sjuka människor? Var är kuraget från de övriga etablerade partierna?

  1. Öppet brev till statsministern « PåRiktigt
  2. Sanningen om samhället – 2010-09-07 EM
  3. Motvallsbloggen » Kollektiv bestraffning OK tycker Alliansen, men inte kollektivt agerande från löntagarna

Lämna en kommentar