Nya Fuskkassan i nya Sverige

I juli 2008 trädde de nya sjukförsäkringsreglerna i kraft. Konsekvenserna av de nya stenhårda reglerna har varit minst lika förödande som remissinstanserna varnade för.

Några exempel;

Efter sex månaders sjukskrivning; Svårt cancersjuka har tvingats söka heltidsarbete eller blivit jagade av försäkringskassan ända in i döden. Sjuka och utslitna får välja mellan att säga upp sig själva eller få sparken. Arbetsgivarna har fått ett effektivt verktyg att sortera bort långtidssjuka och funktionshindrade från sina arbetsplatser.

Tidsbegränsad sjukskrivning och sjukersättning; Bara i år kastas 54 000 ut från försäkringen – inte för att de är friska – utan enbart för att de har nått en tidsgräns. En stor del av dessa får lägre ersättning och en osäkrare ekonomi. Många hamnar i kläm och tvingas leva på anhöriga. Allt fler sjuka ser ingen annan råd än att söka hjälp hos svenska kyrkan och välgörenhetsorganisationer för att klara sig, andra ser ingen annan utväg än att ta sina liv.

Socialbidragsministern har vid flera tillfällen uppmanat de utförsäkrade att gå till socialen – som om försörjningsstöd vore en tilläggsförsäkring.

Sjukförsäkringsfiaskot är ett faktum!


Läs mer hos Alliansfritt Sverige – Nya Försäkringskassan

Nya Moderaterna har gjort om Försäkringskassan till nya Försäkringskassan (till och med loggan är nu en kopia) – en myndighet med uppdrag att sätta åt ”fuskare”. Inte ens de med korta sjukskrivningar kan känna sig säkra längre. Även de jagas som fuskare och deras läkarintyg ifrågasätts. I det nya Sverige med de nya Moderaterna och med nya Försäkringskassan vid rodret är vi alla fuskare.

Sveriges största dagstidning – DN – har knappt skrivit en rad om konsekvenserna av de nya sjukförsäkringsreglerna. Istället försöker i man så ofta man kan rättfärdiga regeringens inhumana och sjuka fiasko genom att flytta fokus. I dag handlar det i DN om försäkringskassans fuskjakt på kriminella MC-gäng.

Det är en meningslös diskussion. Kriminalitet finns inom hela samhället – och ska givetvis bekämpas – vare sig det handlar om skattefuskande hushållsföretag (60 %) eller fusk med socialförsäkringar (ca 1,3%). Men kriminalitet har ingenting att göra med mer än 99 procent av alla sjukskrivningar. DN borde ha lärt sig den läxan nu.

Så här skrev forskaren Björn Johnson för en tid sedan på DN debatt;

…..

Föreställningarna om överutnyttjande utvecklades främst av borgerliga ledarskribenter och av arbetsgivarorganisationerna, som hade viktiga intressen att försvara. En viktig roll spelades av Dagens Nyheter, som på ledarplats i snart 10 år har propagerat för att framställa de sjukskrivna som inbillningssjuka och ekonomiskt beräknande…..

läs hela!

De nya Moderaterna med sin nya Försäkringskassa har totalkvaddat sjukförsäkringen. Nu arbetar hela deras propaganda-apparat för att konsekvenserna inte ska synas – flytta fokus, ljuga, skönmåla, förneka, blunda, tiga….tyvärr ändrar det ingenting – för alla de som drabbas….

*

Mer om den missriktade fuskjakten; ab1, ab2, ab3

RESURSVi sågar ALLA lögner, Berättelser ur verkligheten

RESURSVi kräver Cristina Husmark Pehrssons avgång

Tidigare bloggposter;
Nog nu – det har aldrig handlat om fusk
Fördummande fördomar avslöjade

*

Missa inte Badland Hyena – upphetsat flås

Bloggtips; Veronica Palm om de utförsäkrade, Storstad om arbetslinjen, Mer – netroots

Om nya loggan; Peter Andersson , S-buzz, Martin Moberg, Esbati

Press; ab1, ab2, ab3, dn1, dn2, Utanförskapet växer
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Daniel J journalist

   /  mars 22, 2010

  Inga problem för kåren att göra hur dom vill, jag tog del av något väldigt intressant som faktiskt enligt mitt tycke skulle förtjäna mer uppmärksamhet än vad den fått.

  http://www.totalskandal.se

 2. Jag tvekade länge innan jag lade ut mitt förslag till ny logo för Alliansen, men nu känner jag mig övertygad om att det var det bästa alternativförslaget. Alliansregeringen förefaller bestå av idel ädel psykopater.

  Som jag skrivit förr: Ska man kollektivbestraffa alla för att några få fuskar, då borde man sy in hela svenska folket i fängelser, för det finns ju de som missbrukar, ”överutnyttjar” som somliga försöker säga istället, friheten, genom att stjäla, råna och mörda!

 3. Lika bra bloggpost som vanligt.
  Himla fint att du hela tiden är uppdaterad på socialförsäkringarna; då vet man alltid var det går att gå in och läsa.

 4. AR

   /  mars 25, 2010

  ”Nya Fuskkassa”, så sant så!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6843267.ab

  Jurist på Fuskkassa förfalskade läkarintyg!!

 1. Att ställa krav är att bry sig « Alliansen 2010
 2. Vänlig hälsning från den Nya Försäkringskassan till de Utförsäkrade « Nemokrati
 3. Nej, det är inte okey « lena alun
 4. Försäkringskassans nya kläder « De Tystas Röst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: