Rehabilitering? Nej, det finns inga läkare på AF

Vid årsskiftet gick startskottet för det regeringen kallar för det ”sista steget i rehabkedjan”. En ”storsatsning” på 17 miljarder kronor i rehabilitering – enligt regeringen.  Tusentals sjuka ska slussas över från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen varje månad – inte för att de är friska utan enbart för att de har nått en bestämd tidsgräns.

I dagarna har många utförsäkrade haft sitt första möte på arbetsförmedlingen.  I Aftonbladet berättar Alexandra Johansson om hur det går till just nu runt om på landets arbetsförmedlingar.

AB debatt – Vill du ha mitt utförsäkrade liv? citat;

……

Jag infann mig på arbetsförmedlingen den fjärde januari. In i ett mötesrum. Tre handläggare stirrar på oss, virrar omkring och vet nog inte riktigt vad de ska säga. De väntar och väntar. Kommer det inga fler?

Vi är ett tiotal runt bordet. Vissa ser ut som jag, helt friska på utsidan. På andra syns sjukdomen tydligare. Handläggarna drar snabbt igenom reglerna. De säger emot varandra, jag känner mig inte ett dugg klokare. Ingen nämner någonting om min rehabilitering. Jag blir tvungen att fråga. Nej, sånt kommer vi inte att få. Det är inga läkare som jobbar på arbetsförmedlingen! Men Husmark och Axén har ju lovat, försöker jag. Får samma svar igen.

Rehabilitering är ingenting arbetsförmedlingen sysslar med.

Fram med papper, skriv på här annars uteblir ersättningen…….

TCO har granskat vart pengarna i regeringens ”storsatsning på rehabilitering” på 17 miljarder kronor egentligen går till.

Så här ser det ut, några fakta;

 • Noll kronor går till medicinsk rehabilitering. Utbyggd företagshälsovård och den s.k. rehabiliteringsgarantin, som ska täcka upp för denna brist, finns ännu inte på plats.
 • Av de 17 miljarder man säger sig ”satsa” går största delen (62%) till ersättningar och förvaltningskostnader som flyttas mellan myndigheterna.
 • Högst 4,7 miljarder (28%)  anslås till ”insatser”. Där räknar regeringen in sådant som lönebidrag, arbetsmarknadsprogram och Samhall.

 • 78 procent av satsningen avser perioden 2011 till 2012, alltså åren efter riksdagsvalet. Trots att 58 procent av de av försäkrade förlorar sin ersättning under 2010 anvisas endast 22 procent av medlen för detta år.
 • 600 nya arbetsförmedlare ska ta hand om de 54 000 personer som utförsäkras nästa år.

Det tycks gå upp för allt fler att alliansens politik är en grym bluff…..

*

Missa inte –

Peter Hultqvist (som jag skrev om i min förra bloggpost) –  I nya hjärtlösa Sverige ska Parkinsonsjuka tvångsarbeta

och Claes Krantz om Arbetsförmedlingen som supermyndighet

Bloggat; Peter Andersson1, 2Annarkia, Eva-Lena Jansson, Röda Malmö, In your face, Horisonten, Vägen till himmelen, Alliansfritt Sverige

Mer; Läs Kaj Raving om LAS!

Press; SvD1, DN1, DN2, Expr1,   AB

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. Johan F

   /  januari 15, 2010

  Kollar man på grafiken ovan så skulle ju MP kunna få en röst. Problemet som finns är ju att de har gett sig i slag med V och det är lika otänkbart att rösta på dem som på SD.

 2. Berta

   /  januari 15, 2010

  Hur ska man ha det, ska f-kassan agera vårdinrättning eller ska läkarna få utföra sitt jobb.
  Läkaren kan skriva att en patient bör vara sjukskriven. Sedan kan den sjuka vara hemma och sjukskriven men sedan efter nåt tag kan f-kassan säga att arbetsförmåga finns och inga pengar utbetalas.

  Det borde vara direktkontakt läkare som sjukskriver ska ha f-kassan i rummet bredvid där ska det inom en timme beslutas om den sjuka ska få vara sjukskriven med sjukpenning.
  Anses den sjuke ha arbetsförmåga men inte klarar sitt nuvarande jobb ska arbetsförmedling i sin tur ha ett rum bredvid Läkaren och f-kassan.
  Finns arbetsförmåga ska arbetsförmedling under dagen fixa ett jobb för nästa dag som passar den arbetsförmåga som uppges.

  Nån davla ordning får det bli, som det är nu är sjukförsäkringen absurd.

  Folket borde ställa krav på stat regering det är vi som inbetalar skatt till en sjukförsäkring och likt att du köper en platttv så ska det funka.
  Detta under värdiga former dessutom.

  Sätt lite fart på dessa davla politiker soim aldrig kommer beröras av desa sjukskrivningsregler a-kassa och annat hån som den lilla människan får utstå.

 3. Tja ”sista steget …” kanske är just det, sista steget. Man hoppar över alla andra steg (som rehabilitering) och skjutsar ut människor i arbetsliv (arbetssökande) för det är trots allt sista steget. Måste gå fortare än att ägna sig åt massa steg innan som att se till allas individuella behov och arbeta upp en rehabiliteringsplan runt det.

 4. Jag funderade på det häromkvällen när de hävdar så tvärsäkert att hjälp finns på arbetsförmedlingen, nu förstår jag att det är bara en omfördelning av kapital ifrån försäkringskassan –> arbetsförmedlingen som detta innebär.

  Samtidigt som arbetslinjen förstås upprätthålls, och försäkringskassan kan göra noggrannare kontroller.
  Hurra (ironi) *

 5. Marina

   /  januari 16, 2010

  Och idag så RAPPORTERAS det på nyheterna att det INTE ÄR NÅGON SKILLNAD!!! Att reglerna var likadana och kastade ut lika många innan de kom till makten…sjuk sanning de försöker komma med om detta sjuka sjuksystem!

  Skrämmande att de FÅR leka med människor på detta sätt och att kallt nonchalera och försöka försvara!

  De borde få AVGÅ med omedelbar verkan!

  Hur mycket tragedi ska vi ha innan det sker något?

 6. där är ju vist det skillnad på nu och då….
  Dengång fanns inte en yttra gräns som idag..
  JA folk kunde risikera att få avslag av olika sorts.. JA

  Men folk kan väl inte komma och säga att det har blivit bättre nu med moderaterna vid makten???
  Dom försökar att säga att där är ingen skillnad på nu och då…

  Men ändå försökar dom att säga att det har blivit bättre nu??

  Vad menar dom då?? är det samma som för?? eller är det bättre än för???

  Och är det ”bättre” än för, då betyader det väl att ”mindra” antal personer blir utförsäkrad ju eller???

  Kom inte och säg att dom 50.000 som blir utförsäkrad nu kommar att få ett jobb och et friskare liv…

  Mvh. Chris

 7. Hugo

   /  januari 16, 2010

  Fortfarande står frågan obesvarad. Varför är svenskar världens sjukaste folk trots det välstånd vi lever i jämfört med U-länderna. Ge nig ett svar snälla.

 8. ”Har Arbetsförmedlingen några doktorer? Nej, det har de inte, svarar Ilse-Marie på ”Ett hjärta rött” i ett blogginlägg.”

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1732&blogg=38687

  /Eva

 9. Tyvärr verkar det inte heller som att det går jävligt bra för de rödgröna heller. Utan Vänsterpartiet kommer det inte bli någon majoritet för vänster och då kommer det förmodligen bli ett samarbete mellan FP, MP och S, ett samarbete som kommer leda sverige till att bli mer militaristiskt internationellt samt en politik som kommer skita i kvinnors och invandrares situation i samhället. För det är vad Vänsterpartiet behövs för, samhällets förtryckta gruppers rättigheter. Något som de stora glömmer och något som Miljöpartiet ersatt med miljön.

 10. Kaj Svensson

   /  januari 18, 2010

  Hej!

  Jag vill börja med att tacka för din ständigt intressanta blogg, som jag följer regelbundet. Tack!

  Varför jag skriver till dig, är för att jag vill tipsa dig om ett öppet brev som nyligen har skrivits. Detta brev är något av det starkaste jag läst på mycket, mycket länge. Det gäller sjukförsäkringsreglerna,
  och jag hoppas verkligen att så många människor som möjligt läser det, och att mottagaren besvarar det.

  ”Mari-Louise tog sitt liv – nu svarar de utförsäkrade
  Öppet brev från föreningen Resurs till Gunnar Axen (M) i socialförsäkringsutskottet”

  Det har ännu endast publicerats här:
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article6438782.ab

  och originaltråden finns här:
  http://resurs.ning.com/forum/topics/vaart-oeppna-brev-i

  Jag hoppas du finner det intressant.

  Med vänlig hälsning,
  Kaj.

 11. Tack för alla intressanta kommentarer. Speciellt till Kaj Svensson – ska länka till Resurs debattartikel i nästa bloggpost!

  Till Hugo – läs min bloggpost ”Sanning och Konsekvens….”
  https://ilsemarie.wordpress.com/2009/12/15/sanning-och-konsekvens-for-reinfeldt/

  Svenskarna är inte ”världens sjukaste folk”.

 12. anonym

   /  januari 18, 2010

  Några frågor och funderingar som någon kanske kan svara på…

  1. Varför skall man inte arbeta om man har en arbetsförmåga? Att man är sjuk med en av läkare konstaterad sjukdom innebär inte per automatik att man inte har någon arbetsförmåga. Varför är det så svårt att skilja på begreppen arbetsförmåga och sjuk?

  2. Läkare har ingen som helst utbildning i försäkringsjuridik och skall därför inte ha någonting att göra med bedömningen av ersättningar som utgår till följd av bristande arbetsförmåga. intygande läkare skall ta reda på om patienten har en arbetsförmåga (om patienten är sjuk är helt irrelevant ur sjukförsäkringssynpunkt).

  3. Varför är det så otänkbart att det ställs några som helst krav på motprestation när staten/kommunerna skall betala ut ersättningar/bidrag? De personer som blev utförsäkrade vid årsskiftet erbjuds plats i ett 3 månader långt introduktionsprogram där deras arbetsförmåga skall prövas. Observera att ersättning baserat på deras SGI/antagandeinkomst utgår under denna tid (personen står alltså inte utan ersättning som antyds lite här och var i debatten). Om personen saknar arbetsförmåga beviljas de fortsatt sjukpenning. Om personen har arbetsförmåga beviljas de ersättning från a-kassan (ja de kommer att beviljas ersättning från a-kassan trots att de inte utfört arbete pga sjukdom på en massa år). Utöver detta kan försörjningsstöd (det som felaktigt ofta benämns socialbidrag) i vissa fall utgå.

  4. det pratas en hel del om folk som ska ”kastas ut” ur trygghetssystemet. Vilka är dessa? De enda som efter denna cirkus står utan ersättning är de som inte ställer upp på att delta i introduktionsprogrammet. Dvs de som vägrar få sin arbetsförmåga prövad.

  5. Tips på läsning innan folk spyr galla på ovanstående punkter:
  Läs förarbetet/lagtexten och ta reda på vad som FAKTISKT sker med de utförsäkrades inkomster, istället för att ha åsikter baserade på andras åsikter som i sin tur är en feluppfattad tolkning av aftonbladets artiklar.
  Snart får vi se i slutet av januari om dessa utförsäkrade står där utan försörjning eller om det faktiskt är så att de får ersättning!!! jag tror det senare.

 13. Kära ANONYM…

  OM man HAR en arbetsförmåga… Då går man ju INTE heller SJUKSKRIVEN eller hur???

  Och som du SJÄLV skrivar då ska LÄKAREN bedömma OM patienten HAR EN ARBETSFÖRMÅGA.. Pga det är vad en läkare KAN!! eller hur??
  Det är ju vad du skrivar…

  Men hur kan det då vara att där ställs frågatecken vid vad en högt utbildat LÄKARE/ÖVERLÄKARE har bedömt sin patient till för arbetsförmåga???

  Då borde det ju vara rakt att gå till.. dom som är sjukskrivna AV SIN LÄKARE…
  DOM kan INTE jobba mera än dom redan gör eller om dom inte kan jobba alls som läkaren har bedömt..
  Det vill säga 100 nersatt arbetsförmåga!!

  Varför ska då en ukompetent AF handläggar plötsligt vurdera något som läkaren har gjort.. FLERA gånger UNDER FLERA ÅR vissa gångar…

  Och sen att en handlägger på F-kassan som ska bedömma patienten inte heller läser vad LÄKAREN har skrivit men själv bestämmar om denna stackaren ska ha avslag eller godkännt…

  Men igen då är det ju regeringen (moderaterna) som sätter dom juridiska riktningslinjer för vad handläggaren ska dömma efter…

  Och sen när handläggaren vet om att ger han/hon inte nog avslag ja då blir det INGEN lönehöjning nästa år…

  http://sydsvenskan.se/sverige/article450483/Gratulerades-till-manga-avslag-i-mejl-fran-chef.html

  Sen har vi dom som TVINGAS till arbetsförmedlingen…
  Där finns faktisk många av dom som ska dit som INTE är med i facket mera pga det har blivit för dyrt för dom..

  Och sen risikera man ju att hamna på 223kr pr. dag…

  Det är väl att sparka på dom som liggar Längst ner i samhället eller hur Anonym??

  Har du själv prövat att vara sjukskriven över ett år, arbetslös och få leva på MINIMUMS eksistens???

  tror du själv att det hjälper på rehabiliteringen för den sjuka att förlora sin sjukersättning och få 223kr pr dag i stället OCh tvingas till AF även om en s läkare skrivar 100 nersatt arbetsförmåga???
  Ja dessa folk finns.. Men ni moderater pratar ”bara” om dom som fortfarende har en A-kassa och som kan få upp till ca 600kr + – …

  Men igen det är ju att tvinga folk till något dom inte klara av ju om dom är 100 nersatt i arbetsförmåga…

  Man tvingar ju inte heller en tjej till att ha sex om hon inte orkar det ju.. det ville ju vara voldtäkt…

  Är det verkligen så att moderaterna voldtar dom sjuka just nu???
  Det kan ju kännas lite så tyckar jag…

  vet du om att dom som INTE ställer upp till det introduktionsprogram det är dom som är så sjuka att dom INTE klara av det.. det har deras läkare själv bedömt också..
  Men Moderaterna tror ju inte på dom (Läkarna)

  Man ska ju skriva under på om man kommar under hela denna 3 månaders period ju annars blir man OCKSÅ utan ersättning!!!

  Mvh. Chris…

 14. Tjänsteman

   /  januari 25, 2010

  Svar till anonym:

  1. Om man har en arbetsförmåga så arbetar man eller tillhör ”arbetskraftsreserven”. Vet man egentligen hur många som har en arbetsförmåga men ändå är sjukskriven, 1 %? 10 %?

  2. Nej, men FK är inte läkare heller. FK-läkare följer regelverk som icke-läkare har satt upp.

  3. Eftersom du använder ordet ”utgå” så tror jag att du är FK-tjänsteman. Men till svaret: FK har haft hand om personer som varit sjuka i flera år utan att ha gjort ett smack för att rehabilitera dem. Helst plötsligt ställs krav att prövas mot hela arbetsmarknaden. Du måste inse att detta gör sjuka väldigt oroliga.

  4. Nej, det är kanske sant att de inte kastas ut ur trygghetssystemet. Men vad har FK gjort i informationsväg? Skicka en trave papper till folk som börjar kallsvettas så fort de ser ett kuvert med eran logga på. Grattis!

  5. Lagar och förordningar? Lycka till! Det är någon som har sagt till mig om FK: För att kunna administrera sin sjukdom bör man vara frisk. FK måste i god tid informera personer som drabbas av en stor förändring, helst genom samtal. Många orkar inte, eller har förmåga att läsa och tolka lagtexter.

  Jag har själv arbetat på FK så jag är väl insatt i hur FK fungerar, dock vet jag väldigt lite om denna arbetsprövning på AF.

  FK har alltid haft svårt fatta riktiga beslut eftersom stor andel av överklaganden går mot FK. FK har alltid haft svårt kunna kommunicera med de försäkrade, ”df” som de heter i journalanteckningarna.

  Men det är egentligen inte FK:s fel. Ni får inte tillräckliga resurser att genomföra stora grejor, alltid koka soppa på en spik. Men jag svårt för tjänstemän som försvarar sin verksamhet in absurdum och ”anonym” verkar vara en av dessa.

  Förlåt, Ett Hjärta Rött, att jag tog sådan plats men jag tyckte att ”anonyms” frågor krävde svar, och de var ju många.

  Till er alla som är sjuka: Det finns statliga tjänstemän som lider med er. Vi försöker att tolka regelverk till ert bästa men ibland går det inte.Jag tackar högre makter att jag har ett jobb och har en hygglig hälsa.

  Ett förtydligande: Jag jobbar alltså inte kvar på FK längre. Jag jobbar på AF, dock inte med det här nya. Jag utgår ifrån att folk vill jobba så mycket de bara orkar till de har bevisat motsatsen.

 15. anonym

   /  januari 26, 2010

  Skrev ett svar tidigare till hrchris.Men det verkade som om det censurerades eller av någon annan anledning inte kom fram.
  1. fackligt medlemskap har ingenting med ersättning att göra. Det du menar är förmodligen medlemskap i en a-kassa. Sedan 1 juli 2007 är regelverket gällande byta av akassa mycket enkelt(man kan gå med i en billigare akassa). Dessutom har medlemsvillkoret ändrats – de utförsäkrade behöver inte ha varit medlemmar i 12 månader vilket gäller för övriga grupper (endast 3). Det där med 223 kr/dag är en fantasi som du förmodligen blandar ihop med arbetslösa som deltar i jobb och utvecklingsgarantin och som ej uppfyllt ett arbetsvillkor. (320 kr/dag om de uppfyller ett arbetsvillkor men ej medlemsvillkor på 12 mån, dock specialregler för medlemsmånader under 2009 för ersättnignsärenden som prövas efter 1 juli 2009). Detta gäller alltså inte de som utförsäkras vid årsskiftet och som gått med i en akassa i höstas efter information om detta sänts till dem från FK, arbetsförmedlingen samt i vissa fall vissa akassor. Läs på och återkom gärna…

  2. Deltagandet i introduktionsprogrammet innebär inte att krav på heltidsnärvaro även om ersättning motsvarande heltid utgår. Det kan exempelvis handla om att träffa en terapeut/psykolog någon gång i veckan. Mediabilden av att folk ”tvingas ut i arbete” eller att söka heltidsarbete är således helt felaktig. läs på igen…

  3. Jag är varken moderat eller särskillt borgelig men stör mig på alla felaktigheter som hela tiden surrar runt i bloggar…

  4. (tjänsteman) Jag jobbar inte på FK. Förövrigt har du en väldigt konstig bild av din roll som tjänsteman om du upplever att din roll är att tolka regelverket till ”ert bästa”.
  Lag, förordning, praxis osv bör ju tolkas med lagstiftarens intentioner i åtanke – handläggande tjänstemans upplevelse av vad som är ”ert bästa” är inget som ska tas hänsyn till vilken nästan angränsar till tjänstefel…
  Skulle bli livrädd som exempelvis asylsökande om jag visste att handläggaren väger in sin personliga uppfattning om vad som är bra och dåligt i beslutet…

  Vad gäller resurser till FK, AF osv så kan jag alldeles för lite om den saken för att kunna säkert säga att så är fallet. Uppenbarligen är det dock något som inte fungerar hos Försäkringskassan när handläggningstiderna är så väldigt långa.

 16. Hej Anonym…

  Då för att förenkla allt detta för både MIG och andra sjuka..

  OM jag som sjuk INTE har varit medlem av en A-kassa i många år??
  (Eks. om jag hade A-kassa då jag blev sjuk/sagt upp, då stoppade jag med att betala till A-kassan Pga jag INTE hade råd, sen fick jag sjukpenning såklart grundat på min inkomst, och nu flera år senare då risikera jag att bli ”utförsäkrad” och skickat till AF, utan fortfarende att ha varit medlem i en A-kassa i över flera år, har inget jobb kvar, vilken ersättning kommar JAG att få ut då i fölge regeringens räknemetod??? 223kr eller 320kr pr dag??)

  Har du NÅGONSIN hört Reinfeldt säga på TV eller i en tidning att det är OKAY att bara komma till AF 1 gång och sen bara fylla i ett skema om att man har varit där heltid??

  Och vadå träffa en psykolog ?? på AF??? det är ju trots allt där dom kallar en till ju eller???

  Vadå har du / moderaterna ”glömd” att dom psykisk sjuka REDAN går till en psykolog 1 gång i veckan OM inte där har varit nerskärninger och sen dom får nöja sig med kanske 2 gånger i månaden, pga dom inte har resursar till mera??

  Hur många av alla dom som blir ”utförsäkrad” nu tror du kommar tillbaka till sjukförsäkringen med NY sjukpenning UTAN tidsgräns som dom säger att folk kan få i stället OM dom kan bevisa att dom har jobbat i 6 månader efter dom3 månader på Af eller dom har haft i hensikt att jobba i minnst 6 månader…

  Hur många av dom kommar att få ett jobb?? och till vilken ersättning??

  Hur många kommar att bli ”utförsäkrad” pga sjukdom inte godkänns plötsligt?? och vilken inkomst kommar dom att få??

  Hur många kommar att bli av med sin sjukersättning, tvingas på socialbidrag / försörjningsstöd och söka jobb på vanligt vis som en ”normal” jobbsökande frisk person??

  Lite siffror hade varit bra… tack…

  Mvh. chris

 17. anonym

   /  januari 28, 2010

  De som inte varit med i en akassa i flera år kan som sagt med regleförändringen som började gälla 1 juli 2007 gå med i en akassa. De behöver endast vara medlemmar i 3 månader för att få en ersättning baserad på deras SGI (Denna information har förövrigt gått ut till alla de som är berörda så om du är sjuk så har även du fått informationen). Så svaret är varken 223 eller 320 utan beror på deras SGI/antagandeinkomst (precis som sjukpenningen beror på SGI.

  Det är många saker jag inte hört Rheinfeld säga men det innebär att inte ovanstående är fakta. Vad gäller psykolog så var det ett exempel men tanken är att det skall inriktas på att pröva arbetsförmågan.

  Vad gäller siffror så kan självklart inte några siffror trollas fram (precis på samma sätt som du inte kan trolla fram några siffror över hur många som Inte kommer att få ett jobb och med vilken ersättning) Detta beror självklart på många faktorer. arbetsmarknadsläget, konjunkturer, skatter, arbetsgivaravgifter osv.

  Vad gäller din sista fråga så kommer de som deltar i introprogrammet och som därefter bedöms ha en arbetsförmåga kunna få ersättning från akassan (Introduktionsprogrammet är en del av ersättningsperioden) vilket gör att även ersättningen från akassan baseras på deras SGI/antagandeinkomst. Så svaret är att inte särskillt många ihuvudtaget kommer att tvingas få försörjningsstöd.

  Återigen är jag varken moderat eller ens högerlagd. Men det kanske är svårt att förstå sig på hur man som icke borgerlig väljare kan ha en annan åsikt?

  Summan av kardemumman blir att flertalet av inläggen på den här bloggen är felaktiga när det kommer till fakta. Vad gäller i den mån det är åsikter är det ju svårt att ha några synpunkter eftersom det just är åsikter. Befarar dock att åsikterna bottnar i en felaktig och skev bild av hur regelverket gällande sjukförsäkringen fungerar.

  Eftersom alliansregeringen de senaste 3 åren gjort betydligt större tavlor än sjukförsäkringsreformen så får man anta att åsikterna på den här bloggen endast speglar åsikter och definitivt inte några som helst fakta.

  Det är fullt möjligt att tycka att ersättningsnivåerna i akassa, sjukpenning, sjukersättning är alldeles för låga. Men att tycka att dessa människor kommer att stå utan ersättning och är utkastade från socialförsäkringssystemet är kanske eventuellt möjligt men definitivt meningslöst eftersom så bevisligen inte är fallet.

  by the way så borde Försäkringskassan fått tummen ur nu och betalat ut den första ersättningen för de utförsäkrade. Skulle vara intressant om någon här tillhör denna grupp utförsäkrade – kunder redogöra för den ersättning som utgår så att vi slipper mer totalt felaktiga åsikter baserade på aftonbladets trams…

 18. Kära ANONYM…

  Hur kan det då vara sig att Sven Otto Littorin
  sag att folk KAN hamna på så lite som 223kr respektiva 320 kr…

  Eller är det bara JAG som har läst en helt annan artikkel än du????

  Vill det säga att jag som SJUK ska börja att betala till en A-kassa i 3 månader INNAN jag ÖVERHUVUDET TAGET kan få någon ersättning???
  Hur ska jag få råd med den tyckar du när jag redan har så låg en inkomst??
  Det var ju faktisk pga jag INTE hade råd med en A-kassa + jag fick veta att jag INTE kunde överföra min a-kassa tid ifrån min gamla A-kassa til den nya, som plötsligt stälde mig på bar botten utan chans för ersättning / A-kassa pga jag blev sagt upp ifrån mitt jobb vart jag BARA hade jobbat i 3 månader…

  Kan DU trolla??? för det kan jag INTE ska du veta.. 400-700kr i a-kassa i 3 månader INNAN jag blir ”utförsäkrad” ska jag ligga för att få pengar ifrån en A-KASSA som SJUK i stället för sjukförsäkringen.. Hur i helvete kan detta hänga ihop att en A-kassa ska stå för en sån utgift??
  Är det inte bara att flytta folk ut av sjukförsäkringen med grundlaget att efter det då kan du ju få pengar ifrån din A-kassa OM du sökar jobb???
  För det är vi väl eniga om att man ska göra om man får A-kassa pengar?? dom gir ju inte bara pengar till folk som inte försökar att få ett jobb!!!

  Om du går in på Veronica Palms blogg och läser inlägg av en person som kallar sig för M..
  Då vill du kunde läsa att han säger att han bara har varit på AF 1 gång.. han nästan skrytar med det samtidigt med att han Hetsar Veronica om att hon försökar att hjälpa dom som INTE får samma hjälp som honom f.eks..
  Han tänker bara på sig själv och INTE dom andra sjuka..

  Lässte i NST/HD att ut av ca 12.000 personer hade 4000 INTE varit på AF, det vill säga INGEN pengar!! eller hur??
  ÄVEN om dom är SJUKA!! dom KLARA inte av att gå dit, men dom tvingas ju nu dit, för att få veta att vad deras läkare har sagt/skrivit det passar inte, pga dom tyckar att dom har arbetsförmåga ändå…

  Inget under att dom inte klara av att gå dit och få skit för att dom mår psykisk dåligt…

  Du vet väl om att det är SPECIELT dom PSYKISK SJUKA Reinfeldt & Company är ute efter nu väl??
  Dom kallar det för självupphittat diagnoser och att ALLA psykisk sjuka kan jobba, pga det är den BÄSTA Rehabiliteringen dom kan få!!!! :S What säger jag bara..

  Man hör ju tydigt att dom ALDRIG har kännt hur det är att vara psykisk sjuk… m.m..

  En sjuk person har inte behov för en handlägger ska berätta för dom att du klarar av detta när dom känner på sig själv att det INTE fungera, och det samma har ens läkare kommit fram till…

  Men problemet är ju om man skär ut det i papper :

  Politikkerna (Moderaterna) vill bestämma vem som är sjuk eller INTE.. Dom vill överköra en utbildat läkare i en fråga om hälsa som dom har FLERA ÅRS UTBILDNING i att se och vurdera.. (Läkarna såklart om du inte har fattat det)

  Vad ska man då med läkare till om ingen hör på dom mera??
  OM det när allt kommar till allt då är det en vanlig handlägger som inget alls anar om sjukdommar som ska bestämma om en person är sjuk eller inte..
  Och det hjälper ju INTE om denna handlägger får ”bonus” för att ge avslag till folk..

  http://sydsvenskan.se/sverige/article450483/Gratulerades-till-manga-avslag-i-mejl-fran-chef.html

  bara pga dom har fått nya regler ifrån regeringen om hur länge DOM tyckar man kan vara sjuk med den och den sjukdom / Diagnos…

  Nej vi kan FÖRST visa FAKTA NÄR dom första hamnar helt utanför sjukförsäkringen och har fått avslaget på förlängningen pga dom NYA regler dom ska bedömmas efter säger att med denna diagnos är du tyvärr inte sjuk, men fullt arbetsförmågan med i stället…!!!
  Då kan vi börja att göra statestikkar.. Även om där kommar att vara MÅNGA som inte riktigt hamnar i dom statestikkerna pga olika orsaker..

  Men var INTE i tvivl om att när den första kommar att få ett jobb ja då kommar det att låta att det är jordens största succes..
  Men då glömmar man ju bort dom 4000 som redan NU står utan att veta vart ifrån dom kommar att få pengar ifrån nu i slutat av denna månad…
  För kom inte och säg att ALLA dom första ca 16.000 personer ALLIHOPA kommar att få pengar någonstans ifrån..
  Men dom som INTE kommar att få, tror du att media kommar att göra någon ”stor” grej ut av det/dom??? NEJ!!
  vänt och se…

  Sen att göra en sån Omännsklig grej under en LÅGKONJUKTUR som du själv nämner att det är nu…
  Jag kunde förstå om där var så stor brist på folk till att arbeta att man började att söka i dom lägsta möjligheterna som finns (Sjuka och pensionära)
  Men det vet vi väl båda om att det INTE är fallet eller hur??

  Har du hört om uttrycket som låter så här.. :
  För sjuk för att jobba, men för ”frisk” för att vara sjuk??
  Jag säger bara vänt du nu och se vad som kommar att hända med dom som ÄR sjuka men som PLÖTSLIGT får att veta att dom KAN jobba ändå!!!
  Eller detta kommar INTE att hända???
  Varför ska en A-kassa då betala til en som är för sjuk till att både söka jobb och jobba!!!!???
  För sen att efter det där max 1 år utan att ha blivit friskare eller fått ett jobb, att få veta att nu kan man inte heller få A-kassa mera.. vad är där då kvar då??
  Dom kan ju inte sjukanmäla sig på F-kassan pga dom har redan friskförklarat dom ju…
  Men det bryr Moderaterna sig väl INTE om pga då har dom kanske redan förlorad valet och sen är det sossarna som ska ta hand om just det problemet och få skit för det!!!
  Jo tack jag kan redan föreställa mig hur det kommar att låta och se ut…

  Hur lång tid tog det sossarna att städa upp efter sista gång moderaterna hade makten???

  För min skas skuld kan du stödja Sverigedemokraterna, jag pratar om den nuvärende regerings sätt att behandla folk på, och i och med du försvara dom i detta, ja då blir det ju som det blir och du kanske tyckar att jag säger att du är en moderat…

  Jag tror nu mera att Ilse-Marie har hittat dom RIKTIGA info som moderaterna försökar att dölja…
  Det samma som med att sverige är västvärldens sjukaste folk, det stämmer ju inte heller det nej…
  Där har Ilse-Marie hittat den riktiga info om vad som dom olika länderna räknar med när dom räknar deras sjuka.. i DK f.eks där räkner dom INTE förtidspensionäre med i dom sjuka, det gör dom i sverige.. därför stiga antalet av sjuka i förhållande till våran granländer…

  Det ”glömmer” Reinfeldt bara att säga när han predikar om hur sjuka vi är i sverige och hur mycket där fuskas med sjukförsäkringen när det riktiga fusk finns inom skattefusk..
  Men det är ju dom rikas sätt att fuska på och det ska inte fram i ljuset ju!!!

  Det är ju precis pga alla dom tavlarna dom har gjort vart dom har fått erkänna att UPS det var vist lite fel av oss detta, vi får vist nog dra tillbaka det förslaget ändå..
  Vi hade INTE gennomtänkt det heller!!!!

  Men nu är det dom SVAGASTE dom försökar att sparke på, och det är därför det väckar så mycket känslor hos folk..

  Så nu vill du säga att här finns INGEN FAKTA ALLS…???
  Har du överhuvudet tagit läst vad Ilse-Marie skrivar härinne??
  Hun letar om någon gör efter den RIKTIGA fakta…

  Hur kan det vara sig att Regeringen kallar det för UTFÖRSÄKRING då???
  Vad betydar just det ordet Anonym?? förklara det för mig är du snäll…
  Och JA, detta gör dom bara med ett grundlag, att spara pengar till att kunde sänka skatten yterligare för dom rika..
  Reinfeldt har sänkt sin egen skatt så mycket att han får över 3000kr mera själv pr månad!!!
  Hur hjälper det till att flera folk får ett jobb???

  Nä nej.. han gör ALLT han kan nu för att ruffa till sig så mycket som möjligt för sen att kunde avgå med en fet lön resten av hans liv, utan att behöva att göra något!!!
  Avgångsvederlag m.m. fallskärmskit m.m…

  JA hade det INTE varit bra att få veta PRECIS hur många som har fått ut ersättning nu här när månaden är slut??
  Och om hur många som INTE har fått något???
  Pga dom INTE har varit på AF…
  Pga du vet väl om att där är MÅNGA som INTE har varit där.. (4000) minimum som jag skrev tidigare har ett tidningsutklipp med just den info, ska lägga in den på min egen blogg snart när jag har tid…

  Mvh. Chris

 19. Här anonym har du den artikkel jag pratar om i NST / HD om att redan NU är 4000 utanför

  http://hd.se/inrikes/2010/01/19/12-000-utforsakrade-till-af/

  Mvh Chris

 1. adventskalendern :: Fel effekt är svaret. :: January :: 2010
 2. Teckna en cancerförsäkring! « lena alun
 3. Vips har sjuk person blivit frisk – på papperet! « Under den lugna korkeken
 4. Motvallsbloggen » Solidaritet – Va?? Vadå?? Vad är det? Rättigheter? Va?? Vadå?? Vad är det??
 5. Arbetslinjen mot bidragslinjen – Varför inte båda? « Jakob Lundgren
 6. Arbetslinjen mot bidragslinjen – Varför inte båda? « Gröna ungdomar i Sundsvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: