Grymheten har ingen gräns

Läs Peter Hultqvist blogg

I nya hjärtlösa Sverige ska Parkinssonsjuka tvingas jobba. Citat;

Idag träffade jag en 63 årig man som med darrande händer berättade om sin sjukdom, Parkinson. Efter ett helt arbetsliv befinner han sig nu i ett sådant skick att läkare bedömer att han inte kan arbeta. Efter att ha läst hans läkarintyg kan jag inte se att det är möjligt. Men försäkringskassan har tydligen kompetens att göra en annan bedömning än mannens läkare.

Igår fick han avslag på sin prövning om sjukersättning. Han ska till arbetsförmedlingen och det ska ordnas ett arbete. Mannen själv frågar sig vem som vill anställa en 63 årig Parkinsonsjuk person. Situationen upplevs av honom som oerhört pressande. Hur länge till orkar han ?

– Jag har funderat på att sluta med medicinerna och låta allt ha sin gång, säger han till mig. Att återkomma i arbete ser han överhuvudtaget inte som ett realistiskt alternativ. Men det gör de med stöd av regeringens hårdare regler försäkringskassan.

…….

*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. hillary2

   /  januari 15, 2010

  Det verkar som om människor på F-kassan är rädda om sina jobb eftersom de inte kan visa något civilkurage utan lyder moderaters omänskliga påbud.

  Moderaters människosyn är helt enkelt förfärlig. De tycks se medborgare enbart som personal (se Unsgaard) och produktionsfaktorer utan egentligt människovärde.
  Dessutom har moderaterna förändrat Arbetsförmedlingen profil så att den inte gagnar de arbetssökande utan arbetsgivarna.

  Följande info härrör från Claes Krantz på facebook.

  1. Arbetsförmedlingen har utvecklats till en supermyndighet som ska serva arbetsmarknadens efterfrågan på arbetskraft.

  2. Den har kontrollansvar att se till att den arbetssökande uppfyller villkoren för att få ersättning från a-kassa eller utvecklingsgarantin.

  3. Vidare har Arbetsförmedlingen ett särskilt uppdrag att för regeringen redogöra för hur de aktivt arbetar med att tydliggöra arbetslöshetsförsäkringens roll som omställningsförsäkring.

  4. Arbetsförmedlingen har dessutom fått ansvar för friska/sjuka utförsäkrade, nyanlända svenskar som ska introduceras i Sverige, jobb- och utvecklingsgarantin samt jobbgarantin för ungdomar, utfallet och hanteringen av nystartsjobben och praktikplatser.

  5. Arbetsförmedlingen ska också verka för att privata företag får del av och tillgång till den del-privatiserade arbetsmarknadspolitiken.

  6. Det ingår däremot INTE i deras uppdrag att ge stöd till arbetssökande(!) Oavsett språk- och IT-kunskaper och hälsostatus förväntas du skaffa dig ett arbete i princip på egen hand. Visst är även detta grymt och ovärdigt. Människor är olika och har olika förmågor, behov och hälsa men det enda moderater förmår besluta är människofientliga och generella åtgärder i avsikt att gynna arbetsgivare.

  7. Reinfeldt ansåg det naturligt att människor kom i kläm när sjukförsäkringen ändrades (!) Han verkar tänka som en krämare dvs. litet svinn blir det ju alltid.

  Moderaters försök till systemförändring visar i all sin tydlighet att deras samhälleliga ingenjörskonst är omänsklig och ful. Apoteksförsäljningarna föregicks av prishöjningar på de vanliga läkemedel som monopolet Apotek AB tidigare pressat – för att gynna de nya försäljarna av läkemedel (!) De behövde större marginaler…
  Apoteksverksamhet är naturligtvis heller inte till för människors bästa enligt moderat ideologi utan för att rendera de nya privatföretagen vinst. Statligt är dåligt och privat är bra enligt moderater, men inte för kunden eller patienten utan enbart för de privata företagen!

 2. miincaicey

   /  januari 21, 2010

  Det är skrämmande att de kan göra på ett sådant sätt! Rent ut sagt upprörande!

 3. Patrik

   /  januari 24, 2010

  Så ni tror verkligen att FK har varit gudar, fromma, snälla och helt underbart förstående oavsett vilken människa det handlade om under socialdemokratiskt styre?

  Please, VAKNA UPP!

  Känner folk som har blivit FÖRBJUDNA att arbeta TROTS att de VILLE, KUNDE och kände sig helt FRISKA.

  Känner folk som lyckas få sig själva sjukskrivna TROTS att de KAN arbeta men INTE VILLE det.
  Men att arbeta svart med lite husbyggen var tydligen inte så farligt.

  Men såklart är sakerna i backspegeln historia, och sånt bryr vi oss inte om så länge det inte hände under 1939 – 1945 eller 1991- 1994

 1. Svt Uppdrag Granskning: Alla har förlorat! « lena alun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: