Det är ingen skrämselpropaganda…

I går  publicerades ett öppet brev från Resurs (Respekt för Sjukas och Utsattas Rätt i Samhället) på AB debatt. Brevet är ett svar på Gunnar Axéns påstående att ”media skrämmer upp folk”.

Citat, AB debatt;

…..sanningen är Gunnar, att situationen för sjuka människor i dagens Sverige är horribel. Det är ingen skrämselpropaganda orsakad av oppositionen eller media som Ni hävdar, utan en verklighet vi är tusentals som kan vittna om. Det som oroar oss är, att trots att media belyser problemen, trots att många skrivit brev och mail till Er och har försökt stämma träff med Er för att upplysa om hur Era regler faktiskt försätter många människor i en förfärlig situation, så vägrar Ni att lyssna. Ni fortsätter att kalla Er reform för hjälp och stöd. Men vi får inte hjälp och stöd. Det enda vi får är indragen inkomst trots att många av oss är för sjuka för att arbeta helt eller delvis.

……… Läs hela!

Läs även om Michael Hammrin, 30 år. Sundsvalls Tidning, citat;

….
Michael har gått igenom ett 20-tal hjärtoperationer och hans tillstånd har blivit allt sämre. Han har en femårig dotter som han inte vågar ta hand om när inte någon annan finns i närheten, eftersom hjärtat är så skört.
Efter tre års heltidssjukskrivning blev han utförsäkrad vid årsskiftet.
…..

Missa inte heller Resurs inlägg på Newsmill – Husmark Pehrsson ser inte verkligheten. Citat;

….
Vi kan inte längre acceptera att ansvariga i regering och riksdag sprider felaktig information om hur verkligheten ser ut för många. Förhoppningsvis får de flesta sjuka adekvat vård och rehabilitering, men det är just nu godtycke och rättsosäkerhet som råder i hanteringen av alltför många redan utsatta. Ekonomisk stress leder enligt all forskning till ökad ohälsa. Utsorteringskedjan måste stoppas.

I veckan kunde vi i Uppdrag Granskning se hur en sjuk människa som slitit ut sig efter 45 års arbete valde att avsluta sitt liv efter att hon fått avslag på sjukpenning från Försäkringskassan. Mari-Louise blev 61 år och är inte den enda som fallit offer för de nya sjukreglerna. Läkare har slagit larm om både självmordsförsök och självmord som en effekt av de nya reglerna. Redan innan de nya sjukreglerna röstades igenom varnade stressforskaren Töres Theorell för att de nya reglerna skulle kunna leda till felaktiga beslut av handläggare vilket i sin tur skulle kunna leda till försäkringssjälvmord.
….

*

Bloggat; Eva Hillén Ahlström, Smärtbloggen, Kaj Raving, Gabbie, Mr Dolittle

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Martin

   /  januari 19, 2010

  Efter att ha läst förslaget från oppositionen tycker jag det fascinerande är att de accepterar så oerhört mycket av det de borgerliga gjort inom sjukförsäkringen. De utövar självkritik mot sin egen tidigare politik och gör en del (positiva!) justeringar av det nya systeemt samt använder lite ny terminologi, men annars en stor acceptans. Påminner om något annat område.. just det – skatterna. Där man accepterar nästan hela jobbskatteavdraget.

 2. Kalle Larsson (V)

   /  januari 19, 2010

  Martin: det där stämmer faktiskt ganska dåligt. Vi lägger ett helt nytt förslag till sjukförsäkringssystem. Och varifrån har du fptt det där om att vi accepterar nästan hela jobbskatteavdraget? oppositionen är inte överens om skattenivåer ännu – och för vänsterpartiets del accepterar vi inte jobbskatteavdraget.

 3. Precis, därför ska jobbskatteavdraget väck och sjukförsäkringen återställas i sin helhet! Om man accepterar en del av allianzens politik så sätter man medmänskligheten på undantag och försämrar sin egen politik i motsvarande mån eftersom denna regering inte har genomfört en enda bra sak sedan den tillträdde. Värsta regeringen sedan barnen Hedenhös dagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: