Två nyanser av hybris

SvD:s ledarsida går PJ Anders Linder lös på ”välfärden” – med sedvanlig högerhybris. Hans argument tycks vara att eftersom ”välfärden” ändå inte till hundra procent sköts av det allmänna så finns den inte – i alla fall inte helt och hållet.

Linder berättar att ”sju av tio misstänker” att de kan behöva betala mer för välfärden i framtiden – och att många inte ”tycker så illa om det som man kan tro”.

Ja, vad kan man tro? Har man inget val betalar man givetvis – om man kan…

Men, vad han inte nämner är att 90 procent av Sveriges befolkning föredrar ökad kvalitet inom äldreomsorg, skola och sjukvård framför sänkt skatt. Läs mer här – Folkets vilja – en obekväm sanning.

Bra argument mot Linders resonemang kan man finna på bloggen Adventskalendern”Den stora myten om privatfinansierad välfärd”

Ett citat;

Allmän välfärd innebär inte att vi ska sluta hjälpa varandra. Det har vi alltid gjort och det är inget Timbro behöver gå ut och informera om. Allmän välfärd innebär att alla ska få möjlighet till hjälp. Inte bara den som råkar ha haft råd med en privat försäkring eller råkar känna en snäll och hjälpsam människa som har lust att ryck in.

Den stora myten om privatfinansierad välfärd är att den inte skulle skapa ett A respektive B-lag. Det är bullshit, vad än Timbro kommer att säga.

Tidigare bloggpost; Moderat dubbelspel om socialförsäkringarna

Bra bloggat; Peter Andersson, Jj.n

*

Till sist…

Kanske är det jag som är konstig eller gammalmodig – men jag kan helt enkelt inte se något konstnärligt värde i att vandalisera en tunnelbanevagn eller spela psykiskt sjuk.

Istället för ”konst” skulle jag kalla det för kriminellt vansinne…. eller konstnärligt hybris.

Bloggat; Svensson

*
Andra bloggar om: , , , ,

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

  1. Men ärligt talat, efter ytterligare den här nyheten om konstfack idag, har det inte gått för långt?

    http://www.svenskbladet.se/stockholm/index.php?alias=konstfack_bakom_slussens_kollaps.html

  2. Jag är förundrad över hur SVD kan hålla så hög kvallite med en sån som PJ Anders Linder vid rodret.
    Pappers varianten kan vara tunn men det som finns i den är läsvärt. Samma med web sidan.

  3. Morfar Lasse

     /  februari 16, 2009

    Visst kommer dagens välfärd, med alliansens ”felfärdspolitik” att bli dyrare för de behövande i framtiden. Det knepigaste är att den inte blir tillgänglig för den som saknar egna sparmedel, eftersom den kommer att vara direkt ”avgiftsbunden”.

    Den tuffaste frågan för svensk framtid, blir om en arbetare kommer att ha råd att bli förälder. De personliga avgifterna kommer att börja på BB, fortsätta via barntillsyn, skola, och hela vägen via sjukvården och allt annat till hemmet för pensionären.
    När ska arbetaren klara av att skapa alla de pengarna, som kommer behövas för att Sverige ska kunna fortplantas och ”överleva”?

  1. Claeskrantz.se » Opinionsmätning utan mening från SvD-Sifo
  2. På spåret med “happenings” tycker Åsa Torstensson « Nemokrati
  3. Två nyanser av hybris « Ett hjärta RÖTT

Lämna en kommentar