Reinfeldts lögner, svek och drogögon

ETC publicerar nu en föredömlig genomgång av Fredrik Reinfeldts allra värsta lögner och svek. Så här ser det ut….

DREVEN DU ALDRIG FÅTT LÄSA

Fredrik Reinfeldts 10 värsta lögner

1.– Vi har 100 000 fler sysselsatta nu jämfört med september 2006”.  (svt jan 2010)
Sanning; Sysselsättningen i slutet av 2009 låg på samma nivå som vid slutet av 2006

2. ”- Det kostar miljarder med en friare anhöriginvandring”. Och då får skola och sjukvård stå tillbaka”. (AB, 19 okt 2011)
Sanning; Uttalande när dementa Ganna 90 år, hotades av utvisning. 2010 ansökte 42 personer över 80 år med anhöriga i Sverige om uppehållstillstånd. det kostar ca 600 000 kr/år att placera en människa inom äldrevården. Slutnotan skulle bli ca 25 milj/år om alla fick stanna.

3. ”- Vi inrättade en CO2-skatt i Sverige 1991. Det var mycket klokt av den dåvarande borgerliga regeringen att inrätta den”. (riksdagsdebatt, 12 mars 2009)
Sanning; Skatten infördes den 10 januari 1991 – när Birgitta Dahl (s) var miljöminister.

4. ”- Vår ungdomsarbetslöshet är en skapas synvilla”. (SN stämma, 28 maj 2010)
Sanning; Samma år hade Sverige högst ungdomsarbetslöshet i Norden. Bland ungdomar under 25 år låg den på 29 %. Norge 9%.

5. ”- Som jag ser det, sprack bonusbubblan i kväll”. (EU-toppmöte, 17 sept 2009)
Sanning; På G20-mötet var Reinfeldt med och beslutade om ett dokument som slår fast att bankchefer ska ha bonus och som skulle kunna tvinga banker som inte har bonus att införa systemet.

6. ” – Högre skatt på pensionärer är ganska spritt i utvecklade länder”. (svt, jan 2010)
Sanning; Det är endast i Sverige som pensionärer beskattas högre än löntagare. Det visar en internationell jämförelse en forskare gjort på uppdrag av PRO.

7. ”- 140 om dagen förtidspensionerades med Göran Persson.” (Partiledardebatt, 18 jan 2012)
Sanning; Mellan 1998-2006 förtidspensionerades 51 personer om dagen, d.v.s. nybeviljade hela förtidspensioner/permanenta sjukersättningar (Källa: Försäkringskassan).

8. ”- Större delen av apoteken finns kvar hos Apoteket AB” och ” nu öppnas en del apotek på nya ställen i landet”. (Partilederdebatt, 18 jan 2012)
Sanning; Runt 70 % av apoteken är privatägda. Sedan avregleringen 2009 är det två apotek som har öppnats på helt nya orter; Älmsta och Insjön.

9. ”- Vi har två år i rad, 2010 och 2011 varit ensama i Europa om att ha en ekonomi i baland och överskott”. (SVT, 10 jan 2012)
Sanning; Sverige har inte haft överskott de åren. Det har däremot både Schweiz och Norge haft – båda åren. (OECD)

10. ” – Det handlar om utrikesrelaterade företeelser av mer diffus art och är inte kopplade till individer”. ( SvD, juli 2008)
Sanning; Dokument från FRA visar att man spanar på individer och har rutiner för att byrta information med andra länder. Geeraldirektör Ingvar Åkesson har sagt att FRA intresserar sig för personer i Sverige.

P.S.

I ETC finns även listan på 8 svek.…bland annat när det gäller arbetslinjen, klyftorna, jämställdheten, klimatfrågorna, välfärdstjänsterna och demokratin.  Läs mer i ETC!

Läs Johan Ehrenberg; Äntligen ett riktigt drev!

*

Fler listor; 
Alliansens kovändningar och trovärdighetsproblem

De tystas röst; Myterna om sjukförsäkringen

hos Alliansfritt Sverige;
De allra mest praktarsliga insatserna…
Reinfeldts grodor – hela listan

Tills sist….

Vad säger karln?

”- Med drogögon mitt i ansiktet”…..

*

”- våldsjustis” , ”-nedåtrisker”, ”- givet att, givet att”

*

Läsvärt; Välfärd växande bubbla, Dags för S att sluta vela om välfärden

Bloggat; Ulf Bjereld om Reinfeldts vägran att debattera,  Olas tankar om hur regegeringens politik inte hänger ihop, Jämlikhetsanden om stackars Reinfeldt, Martin Moberg om vad Sverige behöver, Homo politicus om Vänsterpartiet, Jinge om Carl Bildt, Röda berget om botox, Netroots

Media;  exp1, exp2, ab1, ab2, ab3, ab4, ab5, ab6, dn1, dn2, dn3, dn4, dn5, dn6, svd1, svd2, svd3, svt1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant.se

Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. Ulla

   /  februari 10, 2012

  Hej Ilse-Marie!
  Tack för all din information, som gör att jag kan hålla mig uppdaterad! Har en fråga som du kanske kan svara på? Hörde Reinfeldt i Godmorgon Sverige den 8 februari
  http://svtplay.se/v/2703050/hur_har_han_tankt
  Där säger programledarna Marianne Rundström och Johar Bendjelloul att ungdomsarbetslösheten är 25%. Då påstår Reinfeldt att 10 procentenheter är heltidsstuderande gymnasieelever, som söker helgjobb. Tror du det kan stämma,att de räknas in i statistiken?
  Med vänlig hälsning Ulla

 2. Ulla

   /  februari 11, 2012

  Hittade mer intressant läsning angående Reinfeldts statsministerskap. Läs chefredaktör PM Nilsson på Newsmill: Ändrat tonläge kring Reinfeldts ledarskap.
  http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/10/ndrat-tonl-ge-kring-reinfeldts-ledarskap
  En länk om Fas 3, Med arbete som sysselsättning, finns på Dagens Arena.
  http://www.dagensarena.se/innehåll/reportage/med-arbete-som-sysselsättning/

 3. Jag läste och blev inte förvånad. Reinfeldt & Co kunde göra vad de ville när först Sahlin och sen Juholt snurrade till det. Man kan ju bara hoppas på en Löfven-effekt nu.

  Det är tydligen värre att ha köpt Toblerone och blöjor på regeringskortet för ca 10 år sen än att ha varit ordförande i Lundin Oil och ha blod och olja på sina händer och vara skyldig till krigsförbrytelser. Massmord..

  Debatten är så snedvriden att man nästan får magsår. Media har ju klart och tydligt tagit ställning för att krossa (S) som vissa inom partiet själva varit duktiga på (klubben för inbördes beundran) och media har inte berört Carl Bildts oljeaffärer med många ord.

  Han är hal som en ål och talar alltid på ett nedvärderande sätt med media, så knappast någon vågar ge sej på honom. I stället fjantar man med skitsaker.

  Nu var det ju inte riktigt det som ditt inlägg handlade om, men jag ville ändå nämna det.

  Kao

 4. Verkligheten finns.

   /  februari 11, 2012

  Vi vill läsa mer av hur illa omtyckt Reinfeldt är av oss vanliga ”knegare”.
  Fredrik Reinfeldt har redan förstört så mycket i vår välfärd & ändå så får man höra så lite av all den enorma kritik som ”bubblar” under ytan i arbetarklassen´s värld.
  Han är en ”dryg” & självgod fjant som vi inte alls vill ha som ledare för vårt land.
  Varför? riktar ni inte mer personlig kritik om hur dålig han är som statsminister & talar om hur lite ansvar han tar för vår välfärd.
  Han är en känslokall egoist som inte kan känna någon empati för andra.

 5. Kerstin Johansson

   /  februari 11, 2012

  Nu var det Maud Olofsson som sa att Vi har UNGEFÄR 100 000 fler sysselsatta nu jämfört med september 2006“. Det härmade Reinfeldt vid ett senare tillfälle. Antagligen hade Maud fått siffrorna från någonstans.
  SVT är vänsterstyrt så jag ids inte gå igenom alla påståenden just nu. Men ibland backsnar man när man hör nyheterna i SVT vinkla och rent ut säga felaktiga påståenden. Klart det är något att ta fasta på och flänga på med. Men sanningen brukar segra!

 6. Kerstin Johansson

   /  februari 11, 2012

  Att hänvisa till SVT är är det mest oseriösa sättet att få veta sanningen.

 7. Kerstin Johansson

   /  februari 11, 2012

  Tänk de borgerliga partierna skulle ha forum om politiker på vänsterkanten? Att hänvisa till moderata professorer och andra vänsterideologer? Som någon sorts sanningssägare.
  Men jag är glad över att man håller stilen och inte sjunker så djupt.

 8. Jag vill bidra med ytterligare en av Reinfeldts bluffar – den att befolkningspyramiden skulle tvinga oss att arbeta tills vi är 75 år. Den demografiska bomben är en myt, hävdar en sociologiprofessor. Läs mer här:

  http://www.unt.se/uppsala/demografisk-bomb-avfardas-som-myt-418732.aspx

 9. Man kan komma långt med mutor Jobb skatteavdraget blingar i ögat på medelsvensson. Hoppas att de förblir lika muntra i valrörelsen när den förväntad löneökningen uteblir på grund av jobbskatteavdraget.

 1. En bloggare som berör! « pyttiminpanna
 2. Omritad mental karta? | urdabrunnen
 3. Papademos, lustigt namn i sammanhanget? | Jinge.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: