Propagandaminister Schlingmann skriver manus….

Alliansregeringen har länge beskrivit jobbskatteavdraget som sin allra viktigaste  ”jobbskapande reform”. Anders Borg uttryckte sig så här för ett par år sedan, citat expressen;

– Den här typen av jobbskatteavdrag som vi har utformat är den i särklass mest effektiva åtgärden för att varaktigt höja sysselsättningen.

I dag har vi har en arbetslöshet på över 8 procent, samtidigt befinner sig minst 28 000 långtidsarbetslösa i FAS 3. Ungdomsarbetslösheten ligger på upp emot 25 procent. Det ser mörkt ut för ekonomin och arbetslösheten väntas stiga till nya rekordnivåer. Ett nytt jobbskatteavdrag borde alltså, med Anders Borgs logik, vara mer nödvändigt nu än någonsin.

Trots detta avstår nu Borg & Reinfeldt från sin ”i särklass mest effektiva åtgärd för att varaktigt höja sysselsättningen”.

Varför?

I Almedalen i somras förklarade Fredrik Reinfeldt att socialdemokraterna var ”oansvariga när de sa nej till det femte jobbskatteavdraget. Det fanns bara ett problem – minoritetsregeringen Reinfeldt hade ingen majoritet i riksdagen för sitt förslag. Några veckor senare kom den oundvikliga kovändningen – efter ett misslyckat försök att övertala Miljöpartiet.

Alltsedan dess har Borg & Reinfeldt förklarat sin omvändelse med att de ”tar ansvar” för Sveriges ekonomi. Det som var ”oansvarigt” ena veckan var alltså höjden av ”ansvarsfullhet” nästa vecka. Propagandaminister Schlingmann skriver manus – svenska folket och en samlad journalistkår nickar instämmande.

Men, låt oss se på fakta;

 • Jobbskatteavdraget har hitills kostat statskassan 290 miljarder kronor sedan det infördes 2007.
 • Arbetslösheten har ökat med runt 2% sedan 2006 – och väntas nu öka ytterliggare.

Varför tror du Borg & Reinfeldt nu lägger ned planerna på det femte jobbskatteavdraget?

Rösta gärna!

*

Missa inte; Läkare gjorde jätteklipp på avknoppad vårdcentral

Citat, DN;

2007 såldes landstingsdrivna Serafen till vårdcentralens egna läkare. De betalade 694.500 kronor. Nu har Serafen sålts vidare. Enligt säkra källor har nya ägaren Capio – som ägs av riskkapitalbolagen Nordic Capital och Apax – betalat minst 20 miljoner/…/ Ansvariga för utförsäljningen var sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) och dåvarande finanslandstingsrådet Chris Heister (M). Vad säger de i dag?

Lästips;

Forskare varnar för lagen om valfrihet

Så kan Sjöstedt locka M-väljare

Bloggat; Sjölander om blåsta skattebetalare, Röda Berget om jobbskatteavdraget, Högbergs tankar om kristna högern, In your face om tvångssterilisering, Jinge om förskingrande moderater, LO-bloggen om hemlösheten, Motvallsbloggen om Syrien och media, Reflektioner och speglingar om Ehrenrecih, Iakttagaren om moderata avknoppningar, Martin Moberg om samhällsutvecklingen, Alliansfritt om jobbskatteavdraget, Netroots

Media; svd1, svd2, svd3, svd4, dn1, dn2, dn3, dn4, dn5, ab1, ab2, ab3, ab4
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Det verkar som om herrarna gör ”Juholtare” stup i kvarten!

  Kanske dags att lägga in ”Reinfeldtare” som en synonym till juholtare i SAOL ? Samt bredda innebörden av ”Borgare”. 🙂

 2. De har inte majoritet i riksdagen för att få igenom ett nytt jobbskatteavdrag, så det blir inget.

 3. T Lindholm

   /  januari 13, 2012

  Fredrik Reinfelts Mantra ”” Mera pengar i Plånboken”” som han så käckt uttryckte, när Jobbskatteavdragen infördes, mister nu helt och hållet den effekt bland befolkningen som gick på Reinfelts ”muta” och bara för några Hundralappar röstade på Moderaterna.

 4. Moderaternas ständiga förvanskning av verkligheten ger inga tidningsrubriker… man kan undra varför?

 1. Jobbskatteavdraget inte längre välgörande « Politik och Media
 2. Vill vi verkligen skattesubventionera fram en amerikansk välfärdsmodell? | LO Bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: