Humanism – en kostnadsfråga i Moderaternas Sverige

Ganna Chyzhevska är 91 år gammal. Hon är blind, hjärtsjuk och dement. Hennes dotter och barnbarn har bott i Sverige sedan 20 år tillbaka. Hon saknar anhöriga i sitt hemland Ukraina – i går skulle hon kastas ut från Sverige. I sista sekunden stoppade Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna i Strasbourg utvisningen. Nu ska fallet omprövas. Nu har regeringen en chans att gripa in och förändra lagen.

Samtliga riksdagspartier förutom Moderaterna anser att reglerna för ”synnerligen ömmande omständigheter” behöver ses över, och att lagen måste ändras.

Under gårdagen gjorde sig migrationsminister Tobias Billström (M) oanträffbar, han var ”ute och reste”. I dag publicrerar svt en intervju med ministern där han förklarar varför han (och moderaterna) anser att Ganna, 91 år, inte ska få stanna i Sverige.

Svt, citat;

Migrationsministern lyfter fram det faktum att människor som anhöriginvandrar i mycket hög ålder inte kan delta på arbetsmarknaden. – Och då utgör de en ekonomisk belastning. /…/

I klartext;

I moderaternas Sverige har humanism blivit en kostnadsfråga.

Den som inte kan arbeta – vilket en blind, hjärtsjuk och dement 91 årig gammal tant knappast kan (inte ens i den moderata föreställningsvärlden) – är inte välkommen.

Detta är moderaternas arbetslinje – in absurdum.

Kan du inte arbeta – då är du värdelös. Då upphör humanismen. Då finns ingen barmhärtighet. Inte ens om du är 91 år gammal, svårt sjuk, dement och ensam. Då är du reducerad till en ”ekonomisk belastning”.

Så cynisk och grym är den moderata ”arbetslinjen”.

Per Bäckström är folkrättsjurist vid Försvarshögskolan, citat ab;

Per Bäckström ställer sig starkt kritisk till Reinfeldts och Billströms ekonomiska resonemang i anslutning till fallet Ganna – trots att Europadomstolen dragit i bromsen.

– Det är allvarligt. Ett cyniskt sätt att se på människor och livsöden. Det här är ett politiskt självmål, precis vad Sverigedemokraterna vill höra. Fruktansvärt, ärligt talat. Det är på ett sätt befriande att man vågar säga det rakt ut, men förvånande att man gör det….

Johan Bäckman, docent i rättssociologi vid Helsingfors universitet, citat ab;

– Att direkt debattera kostnaderna i det här sammanhanget är i sig inhumant. Kostnaderna ska inte tas i beaktning när det handlar om hennes mänskliga rättigheter….

*

Bloggat; Alliansfritt Sverige, Kaj Raving, Kulturbloggen, Svensson, Annarkia, Netroots

Media; svt1, svt2, svt3, svt4, da1, e24, ab1, ab2, ab3, ab4, ab5, ab6

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna en kommentar

5 kommentarer

  1. Sanna (r)

     /  oktober 19, 2011

    Jag får rysningar av bilden av Tobias Billström. Det är något med leendet, glasögonen, frisyren, värderingarna….ja hela den här rena ariska blonda looken som påminner så starkt om en annan tid, för inte alls så länge sedan, då unga män tjänstgjorde i staben kring en livsfarlig makthavare och villigt utförde hans vision. Tyskland då. Sverige idag. Jag får rysningar av Tobias Billström.

  1. Vill KD ta ansvar för förändingar av migrationspolitiken? | - Det perfekta livet
  2. Man kohandlar inte med människovärdet! | Annarkia
  3. Moderaterna: Vi har inte råd med gamla och sjuka! » HumanLabRat bloggar
  4. Varför inte erbjuda alla greker en plats i Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: