Till priset av en ordinär Djursholmsvilla

Nu storsatsar regeringen igen. Efter att under hela sin tid vid makten aktivt verkat för att öka klyftorna i samhället ska man nu försöka minska klyftorna i vården – allt till priset av en ordinär Djursholmsvilla. 11 miljoner – fördelat på fyra år….

Vi har råd att subventionera Rut- och Rot för 15 miljarder om åretlyxrenoveringar och poolbyggen utomlands, eller butlers och nannys till överklassen. Vi har råd att satsa 290 miljarder på jobbskatteavdrag – mest till de som har mest. Vi har råd att ta bort både fastighets- och förmögenhetsskatten och därigenom sänka skatten ytterliggare för de mest förmögna med mångmiljardbelopp. Och vi har råd att slänga 5,4 miljader i sjön (sänkt krogmoms) – trots att vi nu ska ”ta ansvar” i lågkonjunkturen.

När det gäller att öka klassklyftorna finns obegränsade resurser. När det gäller att minska dem – då räcker det med 11 miljoner – fördelade på fyra år.

Priset på en ordinär villa i Djursholm.

Lycka till!

Läs mer;
Sjukvård efter klass och kön
Till dem som hävdar att klyftorna inte växer
I Alliansens Sverige växer vård och klassklyftorna

Missa inte;
Håkan Juholt om samtidens olycksbarn, citat;

/…./Idag kommer den absoluta och relativa fattigdomen tillbaka i massarbetslöshetens spår. Socialförsäkringar, anställningsskydd och a-kassa har delvis raserats, vilket slår rätt in i vanliga familjers liv. 220 000 barn i vårt land lever i fattigdom, rapporterar Rädda Barnen./…/

Berättelsen som springer ur vår samtid är att vi inte längre har råd med gemensamma satsningar av högsta kvalitet inom vare sig byggande, kulturpolitik eller social omsorg. För mig är det en existentiell bedrövelse, som går långt utanför min verksamhet som politiker, över ett samhälle som dömer hundratusentals människor till sämre liv än vad som hade varit nödvändigt. /../

Jag tror att den typ av ekonomism som vi ser idag påverkar oss på djupet. Förminskar oss, vanställer oss som samhälle. Jag tror också många människor vill något annat. Insikten om att det du och jag gör tillsammans, hur vi beter oss mot varandra, det är grunden för samhället och dess utveckling.

Våra band till andra människor är allt vi har.

Läs hela!!!

*

Bloggtips; Björn Andersson om regeringens lönedumpning, Alliansfritt om solidarisk grundtrygghet, Lena Sommestad om fp och kvinnorna, LO-bloggen om låga löner, Röda Malmö om klassklyftor,  Martin Moberg om hur vi ska betala välfärden, Nemokrati om makten och media, fler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media; ab1, ab2, ab3, ab4, dn1, dn2, dn3, dn4, svd1, svd2, svd3, svd4, sr1,

Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Niklas

   /  september 26, 2011

  Fan vad du är bra:) Tummen upp till kampen..båda tummar ner för Alliansen!

 2. Vilket bra inlägg. Tur att du finns och konkretiserar, svart på vitt, priset för skattesänkningarna och vem som får betala det. Verkligen helt otroligt som den här regeringen nedmonterar. Inte undra på att skolresultaten sjunker, segregationen ökar alarmerande, brott nonchaleras, tågen inte går, ambulanserna inte kommer, sjuka utförsäkras, massarbetslösheten inte åtgärdas, mismatchningen fortsätter hämma all ekonomisk utvecklingen och ekonomin har gått i stå.

 3. Kanelbulle

   /  september 27, 2011

  Helt rätt! Avskaffa RUT och ROT och sparka alla de där hantverkarna och städerskorna. Pöbel är de, ej värda en ren kommunistisk stat!

  Vi vet ju alla att all egendom, varje krona och taklampa, tillhör staten (Reinfeldt?) och inte de som jobbar! Länge leve kommunismen!

 4. Kanelbulle – Du tycker inte det är problematiskt med att infrastrukturen inte fungerar, vägarna rasar i Norrbotten, folk inte kan tågpendla, mismatchningen leder till att den ekonomiska utvecklingen stannar och massarbetslösheten ökar, att Fas3 till med gratisarbetare är en större arbetsgivare än Volvo, att de fattiga i Stockholms södra delar knappt får någon vård, att RUT-tjänster har visat sig innehålla krav på sexuella tjänster, att ROT har visat sig förknippad med människohandel, att ambulanserna inte kommer, att poliserna fejkar uppklarningsstatistiken så att oskyldiga brottsmisstänks och anmälningar nonchaleras, att de svenska skolresultaten rasar i internationella jämförelser, att elmarknaden är oligopoliserad och priserna skyhöga till skillnad från tidigare, att svenska vattenmagasin töms på somrarna för export av el till Tyskland så att svenska hushåll får frysa på vintrarna, att svenskt offentligt monopol bytts ut mot finskt och tyskt statsmonopol via Fortum och Eon, samt vad gäller kollektivtrafik mot danskt och tyskt statsmonopol via DSB och DB osv. Det viktiga är privatiseringar och avregleringar oavsett priset då?

 5. Mattias

   /  september 28, 2011

  Äpplen och päron.

  Initiativet är endast för att utreda vilka åtgärder man kan göra för att minska klyftorna, och på ett begränsat antal vårdenheter under dessa fyra år. Om försöket slår väl ut kan det mycket väl satsas åtskilligt mera pengar för att föra ut detta åtgärder i resten av landet.

  Eftersom du läst artikeln du länkar till så visste du redan det här. Så vad var det egentligen du ville säga med ditt inlägg? Att man skulle satsa ännu mera pengar utan att veta om det ger något? Om det nu redan finns förslag till åtgärder som garanterat gör skillnad så är det väl bättre att presentera dom i stället?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: