Så känns det att vara regeringens bödel

Den senaste tiden har ett stort antal läkare, cancerspecialister, diakoner och präster vittnat om den desperation som de möter hos de som drabbas av de nya sjukreglerna.

Men reglerna skapar inte bara ökad stress, oro och självmordstankar hos de direkt drabbade. Även deras anhöriga, barn, föräldrar och partners dras med i oron. Likså de som tvingas arbeta efter de nya lagarna och agera regeringens ”bödlar”  – även de lever med ökad stress och oro för vad de tvingas utsätta sina medmänniskor för.

Försäkringskassehandläggaren Steve Dahlin berättar i dag på på AB debatt hur det känns att tvingas administrera de nya omänskliga sjukreglerna.

Omänskliga sjukregler – ändå måste jag följa dem, citat;

Fredagen den 11 februari i år fick jag ett telefonsamtal från en försäkrad. Av bakgrundsljuden i telefonen att döma hördes det att den uppringande personen gick utomhus med grovt grus under skorna – vilket också stämde med den beskrivning som den 36-åriga mannen gav av den plats där han befann sig. Platsen var en banvall i Markaryd i Småland och anledningen till att han befann sig där var att han skulle låta sig köras över av tåget då Försäkringskassan tagit ifrån honom hans försörjning i form av den sjukersättning (tidigare förtidspension) som han hade haft att leva av sedan flera år. Hans desperation gick inte att ta miste på varför jag direkt efter vårt samtal ringde och larmade via 112. /…/

Då min tjänsteutövning helt och hållet styrs av de lagar som vår riksdag och regering har stiftat och inte av vad jag personligen anser vara rimligt eller försvarbart, fanns det inte någon möjlighet för mig ändra det av Försäkringskassan fattade beslutet. Det var dock med tungt hjärta och med en mycket stark känsla av obehag som jag skickade i väg mitt beslut./…/

Jag uppfattar inte mig själv som en speciellt blödig person. Men fredagen den 11 februari 2011 grät jag över att jag hade varit tvungen att följa omänskliga och för Sverige helt ovärdiga sjukförsäkringsregler, och genom att göra detta, göra någon så ofantligt illa. Att någon kallat mig svin och bödel har ingen som helst betydelse i sammanhanget.

Hur många av oss vill ha ett samhälle som är så omänskligt och skoningslöst?

Hur många av oss är beredda att själva utsätta våra medmänniskor för detta lidande? Hur många av oss skulle själva vilja bli behandlade på detta vis om vi hade oturen att drabbas av en allvarlig eller kronisk sjukdom?

Nu måste de omänskliga och kontraproduktiva sjukreglerna bort!

Nu måste utförsäkringarna stoppas!

Protestera mot utförsäkringarna…

Skriv på protestlistor;
Påskuppropet
Ett upprop om att riva upp sjukförsäkringen

Gå med i Facebookgruppen; Påskupprop mot utförsäkringarna

Ladda ned affisch och sätt upp runt om i landet

Påskupprop mot utförsäkringarna i Stockholm;
Medborgarplatsen 25 april kl 14;00

Påskuppropet – ännu fler länkar

Länkar;

Sluta straffa våra patienter, Vem sprider felaktigheter, Ulf Kristersson?

Se TCO seminariet – Återupprätta sjukförsäkringen

*

Läsvärt; Ny kunskapspolitik för vänstern i fem punkter

BloggtipsFASAN om fas 3,  Jinge om C, HBT-sossen om M:s idéprogram, Martin Moberg om bonusar i vattenfall, LO-bloggen om regeringens ödmjukhet, Röda Malmö om toppchefer, Netroots

Media; svd1, svd2, dn1, dn2, dn3, dn4, ab1, ab2, ab3, ab4

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. En annan Fas3:are

   /  april 4, 2011

  Vetenskapsradion Forum i P1 idag (11-04-04) tar upp ett intressant avslöjande om etablissemangen runt Stureplan och vad det är som lockar ”kundkretsen”.

  Slutsatsen man kommit fram till kan direktappliceras på hur medelklass-ungdomar (och vuxna) resonerar när de går för att rösta i riksdagsvalet.

  Hur det kan föda en inre tillfredställelse att utestänga sjuka och långtidsarbetslösa från gemenskapen.

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1302

 2. Ludde

   /  april 4, 2011

  FK-handläggarna är de bödlar som avrättar de sjuka. De har blodsskuld på sina händer.

  Om en man mördar och styckar en kvinna i Sverige och sedan tar sitt liv i häktet då bevisningen blir besvärande, då tillsätts en utredning om var det gick snett så att detta kunde hända. En man som begår ett sådant brott har rätt till respektfull behandling, rätt till sjukvård då han mår dåligt över situationen, rätt till livet, ja, man gör allt som står i sin makt för att en människa i hans situation inte ska begå självmord.

  Men en som är sjuk ska visst bli behandlad hur som helst och då den sjuke/sjuka ger upp, då sopas alltsammans under mattan. En som är sjuk i dagens Sverige har ingen rättshjälp då myndigheter sopar den sjuke av banan. Och detta sker helt öppet. Man kan tydligen berätta öppet om det i media utan att skämmas. Regeringen blundar. Bara en som begår ett brott har rätt till hjälp.

  Var finns perspektiven i detta land? Alla kan bli sjuka. Det kommer förmodligen att hända de flesta vid något tillfälle i livet. Vill vi då ha ett system där vi blir ekonomiskt utarmade med djupa depressioner som följd? Vill vi drivas till klippkanten där vi blir hängande utan hjälp tills vi tappar greppet och faller ner i avgrunden?

 3. Mrs

   /  april 4, 2011

  Fiasko:

  http://svt.se/2.22620/1.2382422/rehabiliteringssatsning_verkningslos

  ”I sju av tolv undersökta landsting har de som deltagit i projektet blivit sjukare än de som inte deltagit.”

 4. Det värsta är väl när tjänstemännen på försäkringskassan blir så fastlåsta vid regler. De blir bokstavstrogna och följer texterna till punkt och pricka. Problemet är att de slutat tänka själva. Att vara flexibel och inse att man kan göra om och göra bättre existerar inte för dem.

 1. | PåRiktigt 2.0
 2. Jinge.se » Politisk utveckling eller avveckling?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: