Reinfeldts verklighet får inte ifrågasättas

Tre bilder ur verkligheten – Reinfeldts Sverige år 2011….

Del 1

DN följer Fredrik Reinfeldt på en av hans resor till ”verkligheten” (i ett stort reportage, 3 april). Denna dag besöker han Svenska kyrkans öppna ungdomsverksamhet Kraftstationen i Malmö för att möta ”tjugo utvalda ungdomar”.

Citat (ej dn.se);

Prästen Albin Davidsson ger instruktioner.

– Statsministern är intresserad av era tankar, känslor och rädslor, men vi ska inte ha någon politisk debatt. Då förstörs tillgången till Sveriges mäktigaste person. Ni får inte debattera, sånt är teve. Den skillnaden gör att det här samtalet kan äga rum.

Francine Holmgren Pedersen räcker upp handen;

– Men om jag känner att jag vill säga ”du gör fel”?

– Nej, då är det inte smart att du är med.

Francine väljer att lämna bordet och mumlar ”Reinfeldt har förstört så mycket för min familj /…/

Del 2

När 108 läkare i veckan beskrev hur deras patienters verklighet ser ut  på grund av de nya sjukreglerna – då svarade den ansvariga ministern med att anklaga dessa läkare för att ”sprida osanningar och felaktigheter”.

I dag svarar läkaren Bengt Annebäck så här på dessa anklagelser…

Vem sprider felaktigeter Ulf Kristerson?, citat;

Vi var mer än hundra läkare, som skrev under uppropet mot sjukförsäkringsreglerna, som publicerades på Brännpunkt 30/3.

Nu påstår Ulf Kristersson att vi sprider felaktigheter, det vill säga att vi ljuger. Hur vet du det, Ulf Kristersson? Hur vet du att våra patienter inte mår dåligt av tillämpningen eller kommer i kläm? Var någonstans i artikeln har vi fel?

/Läs hela!/

Del 3

Aftonbladets Ledarblogg kan vi läsa om hur Per Schlingmann instruerar de opolistiska tjänstemännen i regeringskansliet om hur de ska kommunicera med media.

Anders Lindberg, citat;

”En utmaning är att kommunicera reformer när de genomförs trots en ofördelaktig medialogik”, menade Schlingmann på mötet.

Han menar kanske de omfattande utförsäkringarna av sjuka eller fas 3 där arbetslösa tvingas jobba utan lön. Det är självklart en ”utmaning” att kommunicera att detta är något bra. Men är det verkligen en ”utmaning” för regeringskansliets tusentals opolitiska tjänstemän.

Ska inte de vara, just, opolitiska?

Är det inte sådant vi har valt politiker för?

Vidare ska de opolitiska tjänstemännen nu bygga bilden av Sverige som ett ”reformland” och prata om vikten av ”stabila statsfinanser”.

Idag pratas ofta om vikten av att partierna har en ”berättelse”. Det är den moderata berättelsen som de opolitiska tjänstemännen i regeringskansliet nu får i uppdrag att befästa. Det är så nästa val ska vinnas.

Fredrik Reinfeldt tänker alltså använda statens resurser och den svenska ämbetsmannakåren för att bedriva valkampanj.

Sammanfattning….

Visst är det någonting märkligt med en demokrati där;

 • Den politiskt valde ledaren reser runt för att möta ”sitt folk” – men bara under förutsättning att de han möter inte diskuterar politik med honom.
 • Där de som berättar om sin verklighet får kastat i ansiktet av den regerande politiska makten att de ljuger.
 • Där den politiska makten använder opolitiska tjänstemän för att föra ut sitt eget tillrättlagda partipolitiska budskap.

Visst är det någonting märkligt med Fredrik Reinfeldts demokrati – för Sverige i verkligheten…..

*

Protestera mot utförsäkringarna…

Skriv på protestlistor;
Påskuppropet
Ett upprop om att riva upp sjukförsäkringen

Gå med i Facebookgruppen; Påskupprop mot utförsäkringarna

Nu är 50 orter inbokade för manifestation – mer på facebook

Ladda ned affisch och sätt upp runt om i landet

Påskupprop mot utförsäkringarna i Stockholm;
Medborgarplatsen 25 april kl 14;00

Påskuppropet – ännu fler länkar

Centerpartist går med i påskuppropet

*

Lästips; Regeringen har tömt välfärden på pengar, En nanny går genom Sverige,

Bloggtips; Essbeck om media och s,  Sebastians tankar om M och barnfattigdomen, Martin Moberg om SD och alliansen, Högbergs tankar om val, Annarkia om Libyen,  Reflektioner och speglingar om tystnaden i medi, Stardust blog om sjukförsäkringen,  Netroots

Media; dn1, dn2, dn3, dn4, dn5, dn6 svd1, svd2, sdv3, sdv4, svd5, svd6, ab1, ab2, ab3, exp1
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Patrik J

   /  april 3, 2011

  Intressant att man alltid ska ”frisera” sanningen och gömma människor.

  Att misstänkliggöra och dra ned på åtgärder åt sjuka och arbetslösa kallas att ”hjälpa”.

  Mentala sjukdomar och ohälsa kallas att vara ”stimulant”, och ”inbilsk”.

  Moderaterna visar upp en blankpolerad fasad där varken sjuka eller arbetslösa existerar.

  Skrämmande att man vägrar visa upp hela samhället. Nej! Moderaternas samhälle är ett 2/3-samhälle där man inte tillåts bli sjuk eller utsliten.

  Förebyggande arbete mot sjukdom och utslitning är absolut viktigast där arbetsmiljöarbetet måste bli bättre. Vad gör då Moderaterna? Jo de drar ned på antalet arbetsmiljökontrollanter och ger mindre pengar till arbetsmiljöområdet. Dessutom har de som bekant lagt ned arbetslivsinstitutet som bedrev viktig forskning inom området.

  Vi ska inte a ett slit-och-släng-människor-samhälle. Dock kommer många förstå vad moderaternas politik innebär den dag de just blir utslitna. Då förstår de precis vad moderaternas ”arbetslinje” innebär.

 2. Abacus

   /  april 3, 2011

  Jag kan inte annat än tycka att detta liknar, eller ÄR, diktaturfasoner… De styrande är som de tre aporna, förvisso pratar dom. Men dom vill inte se den sanna bilden av deras politik eller inte höra sanningen av de som drabbas av deras politik.

 3. Berit

   /  april 3, 2011

  Påskuppror har det varit innan och då stod upproret för en allmänn amnesti för illigala som inte ens får vistas i Sverige och nu senast ska 60.000 illigala få gratis sjukvård/tandvård skola och starta företag när de inte ens har rätt att vara i Sverige?
  Sen undrar jag varför det inte finns Påskuppror med protestlistor ute på nätet mot alliansens politik generellt inte bara utförsäkring,sjukförsäkring utan också massinvandringen och islamiseringen av Sverige!
  Vi har bara en kassakista att ösa pengar ur och de hundratals miljarder som massinvandringen kostar/år skulle givitvis gått till de svagaste grupperna i Sverige istället för till ekonomiska invandrare utan asylskäl och utan indentitetspapper som invaderar Sverige runt hundratusen/år!

 4. Jag håller helt med dig Abacus, detta börjar likna diktatur. Varken mer eller mindre. Här får vi nog passa oss. Vi får i alla fall hoppas att Håkan Juholt gör vad han kan för att avslöja eländet när han blir spelklar.

 5. De konkreta politiska krav som nu bör ställas, i både debatt och direkt till regeringen tycker jag är:

  – Behandlande läkares intyg ska gälla beträffande sjukförsäkring och rätt till sjukpenning.

  – Skatter som inbetalats till trygghetsförsäkringarna skall gå oavkortat till dessa, och inte till något annat, för så föreskriver bestämmelserna.

  – Angående redovisning av ”överskottet” i statsfinanserna ska tydligt redovisas, att hade inte utförsäljningar av allmän egendom ägt rum, så hade inte något överskott rått, utan istället ett kraftigt underskott.

  – När regeringen säljer ut våra gemensamma tillgångar, så är det minsta man kan begära att skatteinbetalningarna till trygghetsförsäkringarna går till det de är öronmärkta för, och inte till annat.

  – 120 000 heltidstjänster utgörs av övertidsarbete, som regeringen också öppnat upp ökade möjligheter för, i en tid av massarbetslöshet. Man ska besluta om restriktioner för övertid, så att det skapas jobb istället.

  – Överskottet på 46 miljarder ska gå till anställningar inom vård, skola, omsorg, infrastruktur, för det är där pengarna behövs, både för att inte sjukdomar ska spridas i sjukvården pga överbeläggninar, och för att vi inte ska få en förlorad generation till när det gäller skolgång och utbildning. Tåg- och kollektivtrafik måste fungera för att inte samhällsfara ska uppstå, människor ska kunna ta sig till sina arbeten.

  – Reglera elmarknaden.

  – Ifrågasätt avregleringarna på det hela taget; i de fall där de lett till ökade priser istället för förbättringar för konsumenten och där de lett till att svenska statsmonopol ersätts av finska, danska, tyska statsmonopol, där ska marknaderna återregleras.

 6. Kajsa Warg

   /  april 5, 2011

  * Den politiskt valde ledaren reser runt för att möta ”sitt folk” – men bara under förutsättning att de han möter inte diskuterar politik med honom.

  * Där de som berättar om sin verklighet får kastat i ansiktet av den regerande politiska makten att de ljuger.

  * Där den politiska makten använder opolitiska tjänstemän för att föra ut sitt eget tillrättlagda partipolitiska budskap.

  Jo, jag läste om Ungern i DN i dag … Och jag hörde viss något på SVT’s nyheter i går, om Ryssland, Medvedev …

  Sätten att motverka opposition skiljer sig inte nämnvärt ifrån vad du skriver i det jag citerat ovan.

 1. Propaganda istället för förändring « Ett hjärta RÖTT
 2. Statsminister utan ansvar och visioner « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: