Så förnedras sjuka i alliansens Sverige

En av de som drabbats av sjukreglerna är kändiskocken Erik Videgård.

Citat ab;

Krögarprofilen Erik Videgård drabbades av cancer i halsen. Mitt under den tuffa behandlingen kom chockbeskedet – Försäkringskassan vägrar honom sjukpenning.

– Jag vill inte bli någon snyfthistoria. Men så här ska det fan inte vara, säger Erik./../
– Det går inte ens att beskriva hur förnedrande det är att som 50-åring tvingas be sin mamma och pappa om pengar. Speciellt när de inte heller har så mycket pengar, säger Erik./…./

Läs och se mer här! och här; Nej Försäkringskassan, jag klarar mig inte själv

Ulf Kristersson blev ny socialförsäkringsminister därför att han ”ger ett empatiskt intryck”. I går upprträdde han i svt:s Agenda för att visa prov på sin omtalade talang.

I ett reportage fick vi se hur diakoner runt om i Sverige under det senaste året mött allt fler utförsäkrade som står helt utan försörjning. Allt fler tvingas söka hjälp hos kyrkans välgörenhet för att överleva. Därför har de nu startat ett Påskupprop mot utförsäkringarna.

En av de utförsäkrade är Jill. Tidigare jobbade hon som kock, men för sex år sedan drabbades av kronisk trötthetssyndrom. Hennes sjukdom innebär att hon inte klarar av att vara igång mer än korta stunder under dagen. Hon har läkarintyg som bekräftar att hon inte klarar av att arbeta. Innan regelförändringarna hade hon sjukersättning – nu är hon utförsäkrad. Hon tvingas nu leva på socialbidrag och före jul var hon tvungen att söka hjälp hos kyrkans välgörenhet för att ha råd med det allra nödvändigaste.

Efter detta reportage fick Kristersson visa sina ”empatiska sida”. Tyvärr staplade han okunskap och lögner ovanpå varandra – utan att visa prov på annat än en formidabel förmåga att slingra sig.

Bland annat hävdade han att det är en ”liten grupp” som är ”nollklassade”. Men redan i dag handlar det om ca. 5 000 som står helt utan ersättning, och antalet ökar. Därefter hävdadae han att 98 procent är helt ”nöjda” med sin kontakt med Föräkringskassan. Man kan fråga sig hur många av de 43 000 som kastades ut från sjukföräkringen förra året och som nu bollas runt mellan systemen och oroas både över sin hälsa och sin försörjning som egentligen är nöjda?

Vidare hävdade Kristersson att utförsäkringsexperimentet varit lyckat – hälften har kommit ”närmare arbetsmarknaden”. I själva verket hade drygt 60 procent av de utförsäkrade återvänt till sjukförsärkingen vid årsskiftet. Antalet sjukskrivna ökar nu lavinartat. I dag arbetar mellan 1,3 och 10 procent (beroende på hur man räknar) av de utförsäkrade. Före utförsäkringen arbetade nära 40 procent av de utförsäkrade (deltid).

Det finns alltså ingenting som tyder på att utförsäkringensexperimentet skulle ha lyckats med någonting annat än att göra långtidssjuka fattigare, sjukare och allt mer ”utanför”. De få utförsäkrade som arbetar i dag är inte fler än de som tidigare (före utförsäkringen) blev friska eller på annat sätt lyckades återkomma i arbete efter en längre sjukskrivning.  Av de sjuka och utförsäkrade som befinner sig ”närmare arbetsmarknaden” (Kristerssons ord) i åtgärder (jobb-och utvecklingsgarantin) har de allra flesta ingen realistisk chans att vare sig få  eller klara ett jobb. Slutstationen heter Fas 3!

Till sist uppträdde Emma Henriksson, KD, och hävdade att ”det aldrig var meningen” att det skulle bli så illa – som det blev. Det märkliga är att ingen av allianspartierna, som nu säger sig vara upprörda över resultatet av sin nya lag, hade en aaaning om att det skulle bli så här. Trots att det var precis detta när nog samtliga remissinstanser varnade för redan innan reglerna röstades igenom i riksdagen.

Alliansregeringen har skapat ett tudelat samhälle – där en växande och misstänkliggjord underklass av sjuka och långtidsarbetslösa blir allt fattigare och alltmer utstötta från samhällsgemenskapen. Det är inte värdigt en ”välfärdsstat”. I dag ser vi också att vem som helst kan drabbas av detta grymma öde. Oavsett om du är kändis, läkare eller professor – ingen går säker för världens hårdaste sjukregler. Tacka alliansregeringen för det!

Läs mer;

Stoppa den social nedrustingen, citat;

Vi som arbetar som diakoner och inom Stadsmissionen möter många av de utförsäkrade som drabbas dubbelt. Av sjukdom och psykiskt lidande – och av ett samhälle som sviker.

Vi möter dem som tvingas ut “i arbete“, trots att de är sjuka. De som känner sig fråntagna sin värdighet, ifrågasatta och kränkta av en myndighet som saknar klara riktlinjer för hur den ska utöva sin makt över människors dagliga liv.

Resultat: vi får en stor grupp människor i Sverige som är utanför sociala skyddsnät, som kanske inte har mat för dagen, inte har råd med tandvård, läkarvård och mediciner./…/

Vi lever i ett nytt och råare Sverige, citat;

Jag känner en sådan oerhörd vanmakt, frustration och ilska inför det nya Sverige som vuxit fram, ett Sverige där jag tillhör en marginaliserad grupp av långtidsarbetslösa, ensamstående och ekonomiskt fattiga. Ett Sverige där rå marknadsekonomi råder och egoism och ytlighet härskar, fackföreningarna tappar medlemmar och mark, folkrörelserna dör, uteliggarna blir fler, barnfattigdomen ökar, bostadssegregationen är tydlig och inkomstklyftorna gigantiska./…/

Det är inte förvånande att M dyker, citat;

Långtidsarbetslösheten, svårt sjuka som inte får vara sjuka, utförsäkringarna, fas 3 och gratis slavarbete och sist men inte minst den här förbannade maktlösheten som många känner.
Jag känner den också! Det har ingen betydelse hur människor protesterar, hur många som skriker på hjälp, eller hur många som bokstavligen talat ger upp.
Utanförskapet är som en slags boskap som vi föser mellan olika försäkringssystem med allt lägre ersättning för att till slut lämpa över dem till socialen. Men inte heller där är de välkomna. Kommunerna har inte råd med alla hjälpsökande./…/

*

Missa inte;
Charlotte Therese Björnström – Påskuppropet är varken höger eller vänster
Bitte Assarmo – Att agera mot utförsäkringarna är en kristen skyldighet
Svenska Kyrkan – Brev till Statminister Fredrik Reinfeldt
Tankesmedjan allmänmedicin – Förutspått om utförsäkrade

Protestera mot de omänskliga sjukreglerna…..

Skriv på namninsamlingen – OBS Ny lista; Påskuppropet

Gå med i Facebookgruppen; Påskupprop mot utförsäkringarna


Bloggat; Högbergs tankar, Dragan Klaric, Kaj Raving, Ledarbloggen, Löntagarbloggen, Pellefantia, LO-bloggen, Martin Moberg, Netroots

Media; exp1, exp2ab1, ab2, svd1, svd2, svd3 svt – de svaga får det allt sämre
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

36 kommentarer

 1. maja

   /  mars 7, 2011

  Att övriga alliansen inte såg det här är inte konstigt.. det enda de såg var nya höga löner och att få frottèra sig med de välbeställda i samhället.
  Vi flera vanliga Svensson såg det här utom de som vill räknas sig in i eliten..det var skamligt att rösta på annat än de ”fina” moderaterna.. fler vill ju räkna sig som ”lite bättre” och så skulle det ju bli skattesänkningar och starta eget och då vill man inte betala skatt..tänk så fint det är med ”privat skola” de peronerna vet inte att det finns bara ett syfte med de privata aktörerna.. tjäna så mkt som möjligt på dessa för att sen de gett en bra vinst säljas ut till nästa som oxå vill tjäna på skattepengarna som de som betalar skatt in slitit ihop…

 2. Kristina

   /  mars 7, 2011

  Det finns inget ord att beskriva den avskyn jag känner mot detta förljuget och på alla sätt falsk politik och dess företrädare.

  Hur mycket till hinner dom förstöra allmänt och hur många liv till kommer denna vansinniga politik släcka innan nästa val?

 3. Maria

   /  mars 7, 2011

  Om vindarna vänder mot en mänskligare verklighet
  Om maktlöshetens förlamning släpper
  Om alla kan se vad som pågår
  istället för att lyssna på de lögnaktiga orden

  Om vi kan få tillbaka tron på den goda viljan
  Om empatin, kärleken och förståelsen är självklar
  Om solidaritet gör oss stolta igen
  istället för själviskhetens onda natur

  Vore livet värt att leva igen

  Kram på dig Ilsemarie och alla andra

 4. Eva Berglund

   /  mars 7, 2011

  Bloggade om hur det offentliga samtalet nått ett totalt sammanbrott, vilket illustrerades bland annat av Kristersson i Agenda

  http://begrundatoplitat.blogspot.com/2011/03/mediatraning-och-det-offentliga.html

 5. Karin

   /  mars 7, 2011

  Tack Ilsemarie för att du orkar hålla ut med att berätta om hur alliansregeringens ”arbetslinje” fungerar i verkligheten. Många av oss andra som står mitt i fasorna orkar inte beskriva eländet för fler än våra närmaste.
  Bara synd att inte fler som fortfarande är friska och arbetsföra förstår eller tar till sig vad vi berättar. De måste vara de som aldrig upplevt den hårda och bistra verkligheten som röstar på alliansen.

 6. birgitta weidby

   /  mars 7, 2011

  Ja, nu är snart den yttersta gränsen nådd, när jag läste om detta förfärliga människoöde som denna man drabbas av såsom strupcancer. Det beslut som nu F-kssan fattat är snart att betrakta som samhällsfarligt då man tydligen fortfarande inte fattat att en del människor hamnar och har hamnat mellan stolarna. Vår socialförsäkringsminister lovade för en tid sedan att hans skulle se över detta – men det händer inget och dom utförsäkrade blir fler och fler…

 7. hedda

   /  mars 7, 2011

  tycker alliansen gjort tillräcklig skada! dax att vi protesterar tillsammans för att få bort dom! deras egoistiska politik hör hemma i nazi tyskland. Reinfelt gömmer sig bakom fagra ord att som ledare så ska man va försiktig med sveriges finanser men hans egen lön gäller inga försiktigheter!!! fy fan jag har fått nog av deras sviniga politik! ingen medmänsklighet ska gälla i samhället längre enligt alliansen. vi folket måste sätta stopp för det! vi har ju demokratin

 8. Patrik Johansson

   /  mars 7, 2011

  Tyvärr behandlades alla illa som klagade över de kraftiga neddragningarna efter moderaternas valseger 2006. Min uppfattning var att de lyssnade inte på någon annan eftersom moderaterna skulle ”avsocialisera” Sverige.

  Bryta ned samhället och sedan bygga upp ett nytt Sverige efter amerikansk modell med en mäktig privat sektor med ett fåtal storföretag och en nattväktarstat där folk ”ser upp” till rika.

  Alla kommer ihåg Maud Olofssons gälla röst utropa ”vi har mandat, vi gör som vi vill”, när försämringarna kom på tal.

  Moderaterna ansåg sig inte behöva lyssna på någon alls.. Nu vill de inte ta ansvar för det de gjorde trots alla klagomål..

  Istället påstår de att de ”hjälpt” människor genom att ge ”incitament” åt de ”lata” människorna att jobba ”och inte snylta på lönearbetarnas skattepengar”.

  Börjar man hacka på en utsatt samhällsgrupp och ställer landets huvudgrupp mot denna, och hatet börjar växa. ”Jag får mindre pengar, de går istället till lata”.

  Inte att undra på att SD växer…

 9. Spader

   /  mars 7, 2011

  När jag fick cancer 2001 när såssarna styrde så drabbades jag på samma sätt som Erik. Såssarnas omskrutna solidaritet har aldrig gällt oss företagare och han har ett AB.

 10. Han slingra sig som en hal orm igår. Frågeställaren blev nästan kär i han. Men jag måste erkänna han var väldigt duktig på det .
  Men det går inte längre- folk kan se genom alla lögner, och vi är faktist trötta lögnerna. Meningen är väll att makthavarna skall arbeta för folkets bästa- eller ?

 11. Mike

   /  mars 7, 2011

  Att ni som röstat på moderaterna ens får ha rösträtt.. ja det kan jag väl förstå eftersom vi trots allt lever i en demokrati. Ja okey då, bara att flytta ifrån det här skitlandet då. Hade så kul med era pengar dom kan ni torka er i röven med. Hoppas det slutar med inbördeskrig, då får man skjuta moderater lagligt. FY FAN VAD JAG SKÄMS ÖVER ATT VARA SVENSK!!!!

 12. Claes Thure Moberg

   /  mars 7, 2011

  Under den Socialdemokratiska eran var inte situationen något som helst annorlunda för sådana personer som Erik Videgård. Han är i Socialdemokratisk retorik en ”riking”. En sådan som skall klämmas åt. Därför att han har varit entrepenör och egen företagare i många år. Då saknar han alla rättigheter i samhället. Han är tvärtom en sådan som skall ”klämmas åt”. Enligt den politik och retorik som (s) har drivit under min drygt 60-åriga levnadstid. Och som (s) drev så sent som under den nyligen avslutade valkampen.

  Därför är det också direkt ohederligt av signaturen ”Ett hjärta Rött” att påstå att han skulle ha fått bättre behandling under tidigare regeringar.

  Men – När detta är sagt så är det lika tragiskt att Alliansregeringen inte har gjort ett dugg för att förbättra sakernas tillstånd. Har det gått någon väg så är det mot det ännu värre. De har visat att de inte är ett spår bättre än Sossarna när det gäller den här saken.

 13. Choklad

   /  mars 7, 2011

  Tack för att du orkar kämpa Ilsemarie!

  Helena Riviere är en annan förkämpe från andra sidan, börjar nog snart göra lika stor nytta som du Ilsemarie 🙂 med tanke på hennes dumma uttalande…. 🙂 så kan väl ingen ta Moderaterna på allvar längre.
  Läs hennes senaste och kanske värsta !!!
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/07/de-h-gljudda-aktivisterna-i-sjukf-rs-kringsdebatten-har-tappat-kontakten-med-ett-

 14. Mållgan

   /  mars 7, 2011

  Det är tusentals personer som drabbats av regeringens arbetslinje de senaste 5 åren. Konstigt att det skall behöva drabba en ”känd profil” för att folk skall kunna förstå ad som sker varje dag i det kall Sverige.

 15. De enskilda fallen blir fler och fler.

 16. Irene Bergström

   /  mars 7, 2011

  Är det inte på tiden med regeringsskifte?Varför ställs inte ett förtroendevotum mot dem,det är ju så grymt som dom behandlar folk,jag fattar inte att det finns folk som vill ha dem,och värre blir det.

 17. Patrik Johansson:
  Det är nog inte så att vi kan förvänta oss någon ånger från Moderaterna. Det vi nu ser är precis vad de avsett att skapa. Att tro något annat är att tillskriva dem en mänsklighet som de inte besitter.

  Ibland blir jag så trött på dessa medelklassiga svenskar. Denna eviga tendens att tala med underdrifter: Om vi gör si eller så så är det risk att – alltmedan det redan har hänt.

  Inga protester per nät och upprop kommer att påverka Moderaterna det minsta. Det enda som kunde tänkas ta skruv vore 500.000 ilskna demonstranter utanför riksdagshuset.

 18. Bertil Ejnarsson

   /  mars 8, 2011

  Poirier Martinssons kristendom är anfrätt av calvinismens s k dubbla predestination: Gud har före all tid skapat de människor som i all framtid kommer att födas och leva på jorden och indelat dem i de benådade och de förtappade. De benådade kommer redan i livet att visa att de kommer till himmelen: hälsa, villa, vovve och SUV. De förtappade har liten fånig Hyundai, hyresrätt, dålig hälsa, svaga armbågar och följaktligen dålig ekonomi. De är dock bra objekt för de benådades exhibitionism genom att vara mottagare av allmosor. Att ha ett samhälle, där man har, om olyckan är framme, rätt till försörjning utan kryperi och fördömande är naturligtvis en styggelse för calvinismen: samhället har stulit pengar från de benådade för att ge de förtappade skamlös värdighet.

 19. Mrs

   /  mars 8, 2011

  Hur ska vi få till en ändring?
  När ska svenska folket vakna?
  Hur långt ska det behöva gå?
  Sverige borde kunnat vara ett föregångsland
  där vi visar vägen hur man kan förena en klok ekonomi med en empatisk och human människosyn.
  Föder vi våra barn bara för att de ska bli lönsamma
  produktionsenheter åt kapitalisterna?

  Vad hände med själva livet?

  Livets mening; är det 8 timmars hårt ohälsosamt arbete med skitlön och mobbning från chefer?
  Var finns valfriheten i det?
  Vem kan välja bort ett arbete om det inte finns andra arbeten att gå till?
  Ungdomar som tvingas ta skitjobb utan rimliga lön, utan rätt till sjukpenning, utan semesterersättning och utnyttjas under provanställning för att sedan bytas ut mot en ny…

  Ordning och reda på arbetsmarknaden kanske skulle vara en bra start för att behålla människors hälsa.

  Hur kunde det bli så illa i Sverige?

 20. neon

   /  mars 8, 2011

  Problemet med kocken har inget med de nya sjukreglerna att göra. Problemet där är att han varit företagare. Företagare omfattas inte av samma skydd som ”vanliga” arbetstagare, och det gäller fler sektorer än sjukärenden. Som egen företagare får man i högre grad klara sig själv, och anställer du någon agerar du även försörjningsmyndighet åt dem, iaf de första veckorna.

  Detta är ett system som de röda arbetat upp under lång tid.

  Rent generellt sett tycker jag debatten saknar rätt fokus. Frågan torde vara, vilken syns skall vi ha på våra gemensamma försäkringar och hur de används. Tanken med dessa försäkringar var aldrig att de skulle användas som permanenta försörjningsbidrag, utan just tillfälliga försäkringar. När S satt i regeringsställning så förtidspensionerade man de personer som idag hamnar på socialen. Det är som att välja mellan pest eller kolera. Skillnaden mellan S’s regler och Alliansen är att S’s enbart fokuserar på, ”kan du återvända till ditt jobb eller ska du förbli sjukskriven”, medans Alliansen fokuserar på ”kan du jobba alls, med vad? Eller ska vi rehaba?” Jag föredrar det senare, att man provar mot hela arbetsmarknaden. Däremot föredrar jag inte att folk hamnar mellan stolarna och helt utan ersättning. Det måste ändras. Men det innebär inte att man skall skrota hela systemet.

 21. Patrik J

   /  mars 8, 2011

  Kerstin: Du har troligen rätt i att protesterna måste nå stormstyrka innan moderaterna ändrar sig (lite grann).

  Moderaterna har en ideologi som inte ligger långt i från Milton Friedmans. Denna ideologi orsakade tidernas kris i usa där girigheten blev den tändande gnistan.

  Idag har ingen bankdirektör ännu fått skaka galler och det kommer troligen inte heller bli så. Istället fick de höjningar av sina arvoden mitt under kristiden och skattebetalarna världen över fick betala notan.

  Enligt Fredrik Reinfeldt så ska vi ha ”hälsosamma klasskillnader”, de kommer inte ändra sig. Ungefär som med talibanerna i Afghanistan. Tro kan försätta berg.

  Moderaterna tror (eller försöker tro) att om inte skattesänkningarna har fått någon effekt så beror det på att det inte kommit tillräckligt med skattesänkningar. Så länge som skattesänkningar är den absolut viktigaste frågan så kommer det aldrig komma en ändring.. Alla andra åtgärder för att få ned arbetslösheten är ovidkommande för moderaterna utan skattesänkningarna är de absolut viktigaste åtgärderna.

  Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet måste lämna moderaterna innan det är för sent.

  Har företagare/entrepenörer fått det bättre under moderaterna? Jag är inte bunden att hålla med. Småföretagare har tvärtemot fått det svårare under moderaterna där tydligen ultrarika multinationella (amerikanska/kinesiska) företag är föredragna.

  Satsa istället på småföretag. Inte stora franchise-företag som är kända för att utnyttja människor. Arbetsmiljö och säkerhet har också blivit lågprioriterat efter 2006. Där är det ytterligare viktiga områden. Vi ska inte ha ett samhälle där människor slits och slängs. Förebyggande arbeten är mycket viktiga.

  Moderaterna sänker skatterna, privatiserar, struntar i arbetsmiljön och de människor som blivit sedan utslitna av den dåliga arbetsmiljön.

  Om du älskar att utnyttja människor så är det ett paradis som väntar, dock ett helvete för alla andra…

 22. Bertil Ejnarsson

   /  mars 8, 2011

  Patrik J
  Moderaterna (de nya) är tydligt infiltrerade av amerikansk puritanism, dvs den calvinistiskt-religiösa grund som pilgrim fathers stod på. De var de först etablerade i det som nu är USA och har skapat den grundton som präglar det amerikanska samhället. Den cynism som fått amerikanerna att skuldsätta sig för generationer framåt, samtidigt som Wall Street räddat sina rikedomar och t o m ökat dem efter hösten 2008, håller nu på att explodera i Wisconsin och andra platser i USA. Inspirerade av de folkliga resningarna i Mellanöstern håller nu Mellanvästern på att explodera. Ett folkligt uppror i kärnlandet USA kommer att slå hårt mot moderaterna även här i landet. Vi är många som är uppkopplade på nätet med twitter och facebook och som vägrar att hunsas om vi skulle råka ut för sjukdom och förvägras den ersättning vi under ett långt arbetsliv förvägrats.

 23. Bertil Ejnarsson

   /  mars 31, 2011

 24. Jesper

   /  augusti 22, 2011

  ”Denne Kristersson är inget annat än en cancersvulst på samhällskroppen.”
  Kommentar till en artikel från tiden när Ulf Kristersson var socialborgerråd.
  Artikeln skrivet av Ulf Kristersson, tilsammans med Stadsmissionens direktör Marika Markovits och Hans Swärd från Lunds Universitet, handlar om de 900.000.000kr(ja du läste rätt 900 miljoner!), som Stockholmsstad varje år använder i ”arbetet med hemlöshet”, utan att det blir några bostäder för ”hemlösa”.
  Februar 2008 krossade Stadsmissionens direktör bostadsområdet Grimman på Södermalm med en gigantvåg av missbruk och kriminalitet, när hon tillsammans med Stockholmsstad skapade en ny större och mera effektiv drogscen i Maria Prästgårdsgata.
  Lokalpolitikerna på Söder hade försökt stoppa denna vansinniga öppna knarkhandel, men förgäves. Någon kan dessutom sitta bakom stängda dörrar i Stadshuset och skita totalt i alla varninger och förstöra många människors liv med sin politik.
  Jag själv försökte kontakta socialborgarrådet flera gångar när barnfamiljerna i huset vid knarkhandeln tvingades bort, men det blev inget svar.
  Efter 3 års dokumentation och mycket insikt i missbrukspolitiken i Stockholm, känner jag mig också redo att intyga i kommentarn

  ”Denne Kristersson är inget annat än en cancersvulst på samhällskroppen.”

  Vill du veta mera om en verklighet media inte våger beskriva?
  Skriv till knarkmissionen@hotmail.com

 1. Fler vaknar upp och inser vad de nya sjukreglerna innebär! » HumanLabRat bloggar
 2. Verkligheten tränger sig på. | Annarkia
 3. Antagligen refereras inte detta heller i ett borgerligt organ nära dig « Seppo Laine (V)
 4. adventskalendern :: Jesus hos Timbrohögern - som en kamel genom ett nålsöga :: March :: 2011
 5. Mitt i Livets Skiftningar » Blog Archive » Debatten fortsätter
 6. När de sjuka kommer i sista hand « Under den lugna korkeken
 7. Sanningen om samhället – 2011-03-08 FM
 8. Skandal att regeringen inte granskas hårdare när det gäller Försäkringskassan! | LO Bloggen
 9. Dags att prioritera – och opponera! « Ett hjärta RÖTT
 10. Proteststorm mot utförsäkringarna « Ett hjärta RÖTT
 11. Påskuppropet engagerar « Påskuppropet 2011
 12. Fler fattiga och Utförsäkrade för varje dag som går… « SOLIDARITETSTANKEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: