Bidragspartiet M och den lilla knähunden

Läste en insändare i går i Aftonbladet. En talande sammanfattning av läget.

Den som sa det han var det, citat;

Reinfeldt kallade de rödgröna för bidragspartier. Han kallade den dåvarande situationen för massarbetslöshet och tjatade om och om igen om hur många som förtidspensionerades.

Han har misslyckats totalt.

Arbetslösheten har ökat. Fler ungdomar förtidspensioneras än någonsin. Bidragen blir bara fler och fler och delas ut endast till de som har arbeten och har det bra. Han har infört flera jobbskatteavdrag. Han har infört nystartsbidrag, rut-och rotavdrag.

Företag som är villiga att ta emot slavarbetare som arbetar utan lön får bidrag för att de gör det. Är det inte hög tid att ifrågasätta vilka som är bidragsgivare egentligen?

Till listan kan man givetvis också lägga de som tidigare fick del av våra socialförsäkringar – och som numera utförsäkrats och tvingas till socialbidrag.

Bidragen står som spön i backen med Reinfeldts regering vid makten – och för att det ska låta lite bättre kallar man vissa av dom för avdrag. Speciellt de bidrag som går till de som redan har!

Dags att byta namn igen kanske? Varför inte Nya bidragspartiet Moderaterna

Lästips; SKR – Stoppa utförsäkringarna

Och så över till något helt annat. Eller kanske inte – det handlar om samma regering….

Utrikesminister Carl Bildt har de senaste dagarna snabbt förvandlats från “A medium size dog with a big dogs attitude” till A Small Size Lap Dog (En liten knähund)

Carl Bildt, du får mig att skämmas, Åsa Petersen, citat;

Just när vi tror att Carl Bildt har lärt sig läxan från Egypten gör han det igen: vägrar stödja en folklig revolution mot en diktatur.

– Det handlar inte om att stödja den ena eller andra, det handlar om att få stabilitet och en rimlig utveckling, sa Bildt till Ekot samma dag som Libyens Moammar Gaddafi anföll demonstranter med stridsflyg.

Låt oss gissa att Bildt tycker att en mångårig diktator är stabilare än en oförutsägbar revolution för demokrati och mänskliga rättigheter./../

Med Bildt har Sverige fått en röst i världen som vägrar ta avstånd från diktaturer och folkmord. Det solidariska arvet från Olof Palme och Anna Lindh förvandlas från tradition till minne. I alliansregeringens vokabulär används orden ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter” för att skyla över tvivelaktiga affärer./…/

Carl Bildt verkar kapabel att tolerera brott mot mänskliga rättigheter – både när det gäller privata och statliga affärer med diktaturer. Om Bildt sympatiserar med något under den pågående revolutionen i Libyen så är det med Italiens oro för ”flyktingströmmar”. I Italien styr Beslusconi, god vän med Libyens Gaddafi.

Maktens män håller ihop mot människorna som längtar efter frihet och demokrati. Sveriges utrikesminister Carl Bildt är en av dessa män. Det är så att man skäms.

Det fanns en annan tid, när vi hade en statsminister som vågade kalla diktaturens kreatur för – just det – diktaturens kreatur!

*

Läs; Kaj Raving om fattigdomen, Lena Sommestad om skolan, Sjukskrivningsreglernas konsekvenser – Res dig upp

Bloggat; Jonas Sjöstedt, Röda Berget, Röda Malmö, Alltid Rött, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Annarkia, JingeNetroots

Media; ab1, ab2, ab3, ab4, ab5, dn1, dn2, dn3, dn4, dn5, dn6, dn7, dn8, dn9, dn10, dn11, svd1, svd2, svd3, svd4, svd5, svd6, svd7, exp1,

*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Hanna E.

   /  februari 23, 2011

  Det bjuder mig emot att behöva tillstå att jag håller med dig i vissa delar av ovanstående inlägg (eftersom jag anser att kommunism är ett lika stort fördärv som högerextremism).

  Fredrik Reinfeldt är en folkförrädare och dessutom empatilös – men det är kanske synonymt.

 2. Maria

   /  februari 23, 2011

  Jag saknar Palme! Mer än någonsin.

 3. Roland

   /  februari 23, 2011

  Maria! Olof har jag saknat varje dag sedan den olycksaliga dagen. Det var då Sverige förlorade sin oskuld och sen har det bara gått utför. Några misstänkta mördare kan man ju givetvis inte hitta eftersom detta var noga genomtänkt och förmodligen ligger det höga tjänstemän bakom mordet.
  Men så är det, höjdare kan smussla undan miljontals kronor.
  Men cyklar du i mörker utan ljus, då är du illa ute.
  DDR försvann inte, det bara flyttade.
  Vi är mitt i det!

 4. Roland! Jag håller med dig helt! Något är skumt med palmemordet och hela utredningen. Hade det varit Margret Thatcher som mördats så hade man tagit mördaren inom några dagar.

 5. Coffee

   /  februari 24, 2011

  Det är helt horribelt!
  Ungdomar förtidspensioneras, medan äldre, som dessutom är sjuka, kastas ut från sjukförsäkringen och all annan samhällelig grundtrygghet för att – skaffa jobb!
  (Läs: För att utnyttjas som gratis arbetskraft och förnedras därtill.)

 1. Högerns vänslande med Gadaffi. | Annarkia
 2. Carl Bildt – egotrippad eller bara en fjant? » HumanLabRat bloggar
 3. Motvallsbloggen » Amerikanska löntagare vaknar – när vaknar de svenska?
 4. Kent Ekeroth väljer sida mellan frihet och tyranni « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: