Rivière fortsätter håna utsatta!

Jag läser ett fruktansvärt cynisk inlägg Newsmill signerad Helena Rivière (m). Där avfärdar hon barnfattigdomen och hävdar att ”ingen går hungrig i Sverige”. Många minns säkert Rivière som en av de som hånade en utförsäkrad kvinna på Aftonbladet debatt tillsammans med Gunnar Axén. Nu fortsätter hon sin mission och hånar alla som har drabbats av den omänskliga, hjärtlösa och medvetna moderata politiken för ökade klyftor.

Några av ingridienserna har varit att utförsäkra långtidssjuka efter bestämda tidsgränser och att låta arbetsgivare och lycksökare utnyttja och förnedra långtidsarbetslösa. Man genomför nu professor Marian Radetzki recept fullt ut – hunriga lejon jagar bäst – om så både cancersjuka och funktionshindrade.

Det som är läsvärt med Rivières artikel är kommentarerna. Här är några exempel….

Citat;

Helena, din cynism både förvånar och upprör. Att bemöta din argumentation påstående för påstående är inte meningsfullt. Din förståelse för hur världen och människorna fungerar framstår som rudimentär. Ditt moraliserande som hjärtlöst.

Min utgångspunkt under en lång yrkesverksamhet har haft som utgångspunkt att människor i svåra situationer gör sitt bästa. Jag har sällan blivit besviken. Din utgångspunkt tycks vara att människor i svåra situationer är för lata att göra något åt det hela. Jag förstår om du ofta blir besviken över att dessa människor inte svarar mot dina förväntningar.

Din argumentation ryker av misantropi.

Anders Brynge
Barnpsykiater

Citat;

Du får gärna komma hem till mig!! jag har inte ätit mat på tre dagar.. jag har heller inga pengar att ta mig till mina cancerbehandlingar..

Du behöver verkligen uppdatera dig hur det ser ut i Sverige 2011.  Och om du bara visste hur många som INTE får socialahjälp att alla har rätt till en dräglig nivå !!!??????det är skrivbord beslut..DET EXISTERAR INTE I VERKLIGHETN!!

Vi är 1.1 miljon fattiga I sverige. Öppan ögonen och se det.. och jag tycker det är rätt kränkande att sitta och skriva att vi inte finns./../

Citat;

….och inte finns det några hemlösa heller….. Uppenbarligen så lever fru Riviere i sin egen bubbla och slipper se det andra ser. Jag är otroligt glad över att det står fd före riksdagsledamot. Det är nämligen inte lämpligt med riksdagsledamöter som föraktar det folk från vilket makten ska utgå.

De som lever närmare verkligheten än Rivière och som ser hur och varför den nya fattigdomen breder ut sig i Sverige är de som hjälper de allra mest utsatta – kyrkans diakoner. Nu verkar de för ett Påskupprop mot de omänskliga sjukreglerna som tvingar ut sjuka att tigga om hjälp för att ha råd med mat och hyra.

Ekot, citat;

Kyrkan har fått nog. Politikerna måste stoppa utförsäkringen av sjuka. I dag kommer Sveriges Kristna Råd att diskutera ett eventuellt nytt påskupprop för att kräva ändringar i sjukförsäkringsreformen.

Diakonerna Iréne Gunnehill och Mikaela Tehag i Helsingborg berättar om den ökade strömmen av behövande sen reformen infördes.

– Det är rätt vanligt med personer som har psykisk ohälsa och som blivit utförsäkrade. De har kanske fått brev om att det är dags att bli utförsäkrad men de har inte orkat med det, säger Iréne Gunnehill.

Är det många fler som söker hjälp hos kyrkan nu än tidigare?

– Det är fler som söker, absolut, säger Mikaela Tehag.

Cirka 42 000 personer utförsäkrades i fjol under första året med regeringens nya sjukförsäkring. Nu tycker sig många av kyrkans socialarbetare se resultatet av de nya reglerna – fler fattiga./…/

Sydöstran, citat;

– Vi som ser det här kan, och ska, inte tiga. Medmänniskor har kommit i kläm, och far illa. Jag stöder helhjärtat ett nytt påskupprop, säger diakonen Gunnel Grimhammar i Karlskrona stadsförsamling till Sydöstran.
Diakonerna poängterar att kritiken inte har med partipolitik att göra, utan med människosyn och rättfärdighet.

Diakoner hoppas på nytt Påskupprop, citat;

Diakonkritiken mot utförsäkring och ökande barnfattigdom växer nu till krav på ett nytt påskupprop. Frågan har redan varit uppe i Sveriges kristna råds ledning.

– Vi samtalar nu om formerna. Vi får väldigt mycket signaler – inte bara från diakonuppropet – utan över huvud taget från församlings­folk som alla ser samma sak, säg­er Sven-Bernhard Fast, avgående generalsekreterare för SKR och blivande biskop i Visby stift./…/

Vad diakoner och andra församlingsarbetare ser är hur hårt de nya reglerna om utförsäkring slår mot människor som anses för friska för att vara sjukskrivna, men för sjuka för att i praktiken kunna förvärvsarbeta. Utan a-kassa eller sjukersättning är de i stället hänvisade till försörjningsstöd, det som tidigare kallades socialbidrag. /…/

*

Läs mer;

Allvarligt sjuka tvingas till socialen

Cancersjuka väljer bort medicin…

Påskuppropet – det handlar om människosyn!

Protestera mot de omänskliga sjukreglerna…..

Skriv på namninsamlingen – OBS Ny lista; Påskuppropet

Gå med i Facebookgruppen; Påskupprop mot utförsäkringarna

Läs mer; Seglora Smedja – Dags för ett påskupprop!, Ta ditt ansvar Kristersson

*

Bloggtips; Netroots

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Coffee

   /  februari 22, 2011

  Jag kan inte annat än undra ur länge det dröjer tills det kommer en förändring till stånd. Tills det blir en humanare människosyn. När ska dessa människor öppna sina ögon för verkligheten? För det måtte det väl ändå göra? Komma en förändring till stånd!
  Krävs det revolution? Krävs det anarki?

  Jag undrar hur länge vi orkar hålla ut -vi som är drabbade, oavsett av vilken anledning. För vare sig om vi har cancer, ADHD, fibromyalgi, utbrändhet eller något annat, så är hungern densamma, smärtan densamma, och ångesten inför framtiden densamma.
  Vi har ett gemensamt: att få lov att leva våra liv med värdigheten – och människovärdet – i behåll. Oavsett hur länge vi lever.

 2. Rivière må vara galen, men hon är inte ensam. För att man ska kunna säga så mycket saker som motsägs av fakta och ändå behålla en ställning politiskt måste man ha stöd av många som ”tänker” likadant.

  Leta fram den gruppen! Belys vad den har för rötter! Innan det är för sent.

 3. Mållgan

   /  februari 23, 2011

  Ja det är några få borgerliga företrädare som vågar tala klarspråk om målen, men regeringen genomför ju precis denna politik även om regeringen tillsammans med media inte öppet vågar specificera målen.

 4. Eva

   /  februari 23, 2011

  Ja, han Marian Radetzki verkar ha ett förflutet ”liv” i SS. Alltså jag blir så arg på såna här gräsliga uttalanden av dem som aldrig sett något annat än vad som sker i sin egen ”krets”, de som aldrig stuckit nosen utanför de ”kretsar” de alltid umgåtts i, och som aldrig har varit i lägen där det faktiskt handlat om någon slags överlevnad alls. Det är alltid de som talar så här illa värst fördomsfullt och med en låg insikt om något annat än sitt egna.
  De tittar alltid ner på allt annat.

  Ja usch och tvi så arg jag är på sånt här!
  Mår rent av ILLA!

  Radetzki, är en ren samhällsfara!
  Riviere också!

  Men det ÄR något bra med det också, att de öppnar munnen och skriver, för det får fler än vi kan ana, att förstå sambanden till hur politiken styrs just nu.

  Så låt dem falla på eget grepp bara!

  För det kommer att ske, var så säker.

  Tack för du bloggar!
  Kram Eva

 5. Mrs

   /  februari 23, 2011

  Reinfeldt genomför nu medvetet det Radetzki förespråkar;
  men han klär det i mjuka ord och med en ödmjuk uppsyn och använder medvetet socialdemokratiska ord…

  En verklig ulv i fårakläder.

  Det är som om den enskilda människan inte ser hur den svenska välfärden och den svenska modellen raserats
  förrän de själva hamnar i gropen och det verkliga utanförskapet och då är det för sent.
  De ovanför gropen ser inte och hör inte och Reinfelt kan fortsätta sitt duperande…

  Hur ska vi kunna avslöja den moderata lögnen?

 6. Maria J

   /  februari 23, 2011

  Finns bara ett ord för människor som Marian Radetzki, FASCIST !
  Han sitter där och pratar som en till synes normal människa och väljer dessutom att framställa USA som ett föredöme?! USA, en av världens länder med högst arbetslöshet, högst fattigdom och högst antal uteliggare, ett land där människor dör eftersom de inte har rätt till sjukvård och råd med mediciner.

  Jag blir mörkrädd när personer som Radetzki vädrar sina åsikter öppet, som om de vore normalt att tycka så.
  FY FAN !

 1. Jag beundrar er « Johannes Blogg.
 2. Tweets that mention Rivière fortsätter håna utsatta! « Ett hjärta RÖTT -- Topsy.com
 3. Är det här din jobbpolitik, Fredrik? « Ett hjärta RÖTT
 4. Politik handlar om människosyn « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: