Vem sa nåt om en God Jul?

Hela alliansregeringen visade i måndags att de inte har några som helst betänkligheter när det gäller att kasta ut svårt sjuka människor från sjukförsäkringen efter bestämda tidsgränser. Ingen från allianspartierna röstade för de rödgrönas förslag – att ersätta de tvingande tidsgränserna med individuella bedömningar.

Alliansregeringen fortsätter alltså på den inslagna vägen – en stenhård och omänsklig politik helt befriad från humanism, rättssäkerhet och medkänsla.

…och, vid årsskiftet införs ännu en regel, i det tysta, som tar bort det allra sista hoppet från många svårt sjuka. Då ska fk:s handläggare inte ta någon som helst hänsyn till vad de ”utredningsläkare”, som bedömer särskilt svåra fall, kommer fram till.

Citat, KA;

Vid årsskiftet genomförs en förändring i det tysta som kan få stor betydelse för många sjukskrivna. Då tar Försäkringskassans handläggare helt över bedömningen av sjukas arbetsförmåga.
– Läkarna kan inte längre skydda patienterna, säger en kritisk ordförande för Läkarförbundet, Marie Wedin./…/

….den nya reformen som genomförs vid årsskiftet kan innebära att fler svårt sjuka liksom Christina Reyes nekas ersättning från Försäkringskassan. Då skärper nämligen myndigheten greppet om utredningsläkarna, som fråntas rätten att över huvud taget sätta en nivå för den sjukskrivnes arbetsförmåga.
– Läkarna ska inte uttala sig om arbetsförmågan, det ska våra handläggare göra, säger Cecilia Udin, nationell försäkringssamordnare.

Tydligen är det förföljelsen av svårt sjuka och funktionshindrade som ligger alliansen allra varmast om hjärtat så här i jultider. Förmodligen är det därför de också har dragit in parkeringstillståndet för alla som har två ben och på något sätt kan ta sig framåt – även om de saknar armar. En grupp som riskerar att drabbas hårt är neurosedynskadade….

Det som i andra civiliserade länder är en självklarhet – att försöka ge funktionshindrade och svårt sjuka människor ett så drägligt liv som möjligt är bortprioriterat i alliansens Sverige. De nya moderaterna kallar det för ”att värna välfärden”. Eller som Fredrik Reinfeldt senast uttryckte det i sitt jultal på Skansen;

vi gör inbrytningar brett i välfärdsfrågor…

Så, vem sa nåt´om en God Jul?…. knappast alliansregeringen i alla fall….

Men, jag ska i alla fall göra mitt bästa….

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

……önskar jag av hela mitt röda (illa tilltygade) hjärta!

*

Fler länkar om sjukförsärkingen; KA1, KA2, KA3, KA4, ab

Bra bloggat; Kaj Raving , Martin Moberg om sjukförsäkringen, Motvallsbloggen om elpriserna, Alliansfritt om parkeringstillstånd, Storstad om s och tillväxten, Mer  – Netroots

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Och en riktigt lugn och fin jul önskar jag också dig, Ilse-Marie, förkämpe nummer ett för alla drabbade och utanförställda i vårt iskalla samhälle.

  Kramar
  Eva

 2. En riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR önskar jag dig.
  Du kämpar på ett beundransvärt sätt. Den raserade sjukförsäkringen kommer att bli högeralliansens fall, förr eller senare, förhoppningsvis förr.

 3. Ulla

   /  december 23, 2010

  Tack för att jag får ta del av din fina och välskrivna blogg med alla intressanta länkar. God jul och gott nytt år önskar Ulla

 4. Hur i all världen kan 40 % säga sig ha stort förtroende för Alliansen? Det är obegripligt. Men det kanske hänger ihop med den allt sämre skolan, att folk får allt svårare att tänka för att de inte får verktyg i skolan för den verksamheten längre, även detta här som i USA.

 5. Och glömde att jag skulle skriv a:

  Ha en GOD JUL Ilse-marie, trots allt elände. Ta dig en paus så att du orkar fortsätta nästa år. Dina inlägg är mycket uppskattade av väldigt många människor.

 6. Katrin

   /  december 23, 2010

  God Jul Ils-Marie!
  Visst är det knepigt att utvecklingen helt plötsligt vänt tillbaka till det sämre för många människor? Visst är det knepigt att humanism, medkänsla och empati är bortblåsta från politikers gärningar? Visst är det knepigt att så få röster höre emot alla orättvisor i samhället?

  Visst är det härligt att DU finns!

  Julkramar!!

 7. Då kan man undra om det behövs läkare framöver?
  Det lär bli ett överskott på läkare.

 8. Önskar dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.
  Tack för din tappra kamp, lika inspirerande som alltid.
  Det är ingen lätt tid att vara rödhjärtad i… och Herr Reichfeldt hade mage att ta parti för det svenska folkhemmet… Den där lismande elakingen har inte rätt att ta ordet folkhem i sin mun! Han som ska riva alltihop.
  GOD JUL-kramar på dig.

 9. Hur ska detta sluta? Hoppas det går fort.
  God Jul

 1. Motvallsbloggen » Julklappar och Julpyssel
 2. Fernissa stoppar inte utförsäkringarna « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: