Allianspolitiker – följ era samveten!

I dag, den 16 december, har alla allianspolitiker i riksdagen chansen att följa sina samveten och stoppa de mest inhumana och barbariska konsekvenserna av de nya sjukreglerna. Ta emot de rödgrönas utsträckta hand och rösta för ett ”nödstopp” för utförsäkringarna av svårt sjuka människor efter bestämda tidsgränser! Rösta för en mänskligare sjukförsäkring!

Lyssna på Aktionsgruppen för de utförsäkrade, citat;

Vi vädjar till de riksdagsledamöter i Allianspartierna som har gjort uppror mot den omänskliga sjukförsäkringspolitiken – visa att ni menar allvar! Rösta den 16 december för den motion som skyndsamt vill stoppa alla utförsäkringar enligt fasta tidsgränser och istället göra individuella bedömningar! /läs hela!/

Lyssna på Annica Holmquist dotter, citat;

Ta chansen och rösta bort de sjuka försäkringsreglerna….

Det handlar inte om att folk faller mellan stolarna, som det gärna uttrycks. Det handlar inte heller om känslokalla eller inkompetenta handläggare på Försäkringskassan. Försäkringskassan agerar på mandat av riksdag och regering, som har stiftat de lagar som myndigheten har att följa. Att min mamma till slut, efter en tid som nära nog tog kål på henne, fått rätt förändrar ingenting. Vi har fortfarande en undermålig sjukförsäkring som inte tar hänsyn till individen./…/

Jag är inte nöjd, och jag slutar inte föra oväsen, förrän detta sjuka system rehabiliterats och friskförklarats.

/läs hela!/

Försäkringskassan är effektiv säger en ny granskning. Det är inte handläggarna det är fel på när besluten blir omänskliga och ibland fullständigt absurda – det är de regler och lagar som riksdagen har röstat igenom. I dagsläget handlar det om de regler alliansregeringen röstade igenom och som började gälla 1 juli 2008. Efter detta har tiotusentals långtidssjuka utförsäkrats efter strikta och bestämda tidsgränser.

Alltså – när en människa som är blind, rullstolsburen och genomgår dialys 20 timmar per vecka blir utförsäkrad och uppmanas söka jobb – då är det konsekvenserna av alliansregeringens nya sjukregler, ingenting annat.

Det, är bara en av anledningarna till att de måste rivas upp – i dag!

*

My Newsdesk

Läsvärt; Eva Hillen Ahlström – En präst berättelse om himmel och helvete

Bloggat; Kay Raving, Martin Moberg, Fredrik D, Löntagarbloggen, Leines blogg

Media; ab1, dn1, sr, handikappförbundet,

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Jag kan inte annat än hoppas på att det nu är många politiker som tar sitt förnuft till fånga. Och om det inte sker vill jag veta hur de försvarar sitt agerande.

  För det handlar inte om några enskilda fall som faller mellan några stolar – det handlar om regler som är absurda.

 2. Maria J

   /  december 16, 2010

  När jag läste alla namn och föreningar under Aktionsgruppens vädjan, började tårarna rinna, så många namn… Vi sjuka är inte ensamma i denna omänskliga värld, det finns kanske ett hopp. Snälla rara låt det bli en förändring till det bättre!

 3. Maria J

   /  december 17, 2010

  Nehej, de ändrade sig inte… hjärtan av sten, eller så tror de att livet är en dokusåpa där de svagaste ska röstas ut.
  Förgäves lyssnade jag på nyheterna ock läste text TV, inte ett ord om sjukförsäkringen och röstningen!
  Borde ju inte bli förvånad efter deras agerande under valkampanjen. Sverige är en skendemokrati där media har allt för stor makt.

 4. Dordi Westerlund

   /  december 18, 2010

  Här är ett mycket fint tal av läkaren Jenny Fjell som grundade RESURS, en av de organisationer som kämpar mot den nuvarande sjukförsäkringen: http://www.youtube.com/watch?v=sAd2gJG8spU&feature=player_embedded

  Sprid detta tal!

  Du kan bli stödmedlem i t.ex. RESURS.

  Och du som är sjuk kan få stöd i deras diskussionsgrupper m.m. Både praktiskt (med information om hur man överklagar o.d.) och medmänskligt stöd i en svår situation.

  Det går nästan inte att förstå hur denna situation kan fortgå.

 5. Jag har för mig att röstningen är på måndag…

 6. Och vilka skulle rösta emot, förutom möjligen V, vilket ju inte räcker. Vad jag förstår har S bestämt sig för att man inte kan vara ett parti bara för sjuka och ”bidragstagare” (ja utom de bidragsberoende företagarnas förstås)! Så kan man förvänta sig empati och förnuft ens från det håller längre?

 7. I Sverige går moralen och etiken inte hand i hand. Vi urförsäkrar sjuka och kallar det rehabilitering Dubbelmoralen på rosenbad är lika tjock som kejsarens nya kläder. Man orerar sig förtvivlat över bidragens fördärv. Men ger mer än gärna bidrag till företag som tar emot arbetslösa och något större krav på ett riktigt arbete är långt borta. Vi har kommit till den moderna formen av auktion på människor i nöd. Man kan undra hur länge maffian på Rosenbad ska få hålla på.

  Trots denna bisarra värld vi lever i hoppas jag på förändring

  God jul ilse-marie och ett gott nytt år

 8. Kattsvans

   /  december 26, 2010

  Klart det är fel men med en röd politik blir det ännu mer fel, Det är jue enkelt att vara generös när man ger av andras pengar eller hur???

 9. Maria J

   /  januari 19, 2011

  Till Kattsvans
  Andras pengar?!
  Jag har banne mig betalat skatt sedan 15 års ålder, med glädje, för att alla svenskar ska ha en fungerande sjukförsäkring, för att alla oavsett tillgångar ska ha ett fungerande skyddsnät om något oförutsett händer.
  Det kallas solidaritet och sunt förnuft, ett samhälle är inte starkare än sin svagaste länk… och nu har vi ett mycket svagt samhälle där misären breder ut sig.
  De pengar vi gemensamt samlat ihop via skatten under många års arbete kan vi nu känna oss snuvade på, de går direkt till den parasiterande överklassen.

 1. Jinge.se » Lobbyismens Katastrofer
 2. Vem sa nåt om en God Jul? « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: