Kristersson ger ett empatiskt inttryck…

I går blev det alltså klart – Kristina Husmark Pehrsson har gjort sitt som socialförsäkringsminister. Hon har verkställt Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs slakt av sjukförsäkringen. Osmidigt och förvirrat – men med en aldrig sinande målmedvetenhet och energi – allt för att betala skattesänkningarna.

Nu kastas hon på soptippen  – hatad och ratad av alla – medan Borg och Reinfeldt hyllas.

Vår alldeles nye moderate ”socialbidragsminister” Ulf Kristersson sägs vara vald till sin post för att han är bra på att ”ge ett empatiskt intryck”. Eller, i alla fall betydligt bättre på det än både Husmark P. och Gunnar Axén.

Och visst gör han det…. ger ett empatiskt intryck alltså… stjäl sin bostad från ”svårt sjuka hemlösa och utsatta kvinnor”….

…och inför stenhårda krav på Stockholms socialbidragstagare, citat DN;

Bidragstagaren ska vara beredd att ta vilket jobb som helst (i hela Mälardalen). Den som inte gör det, och inte heller deltar i utbildningar eller andra åtgärder som erbjuds, kommer att få sänkt bidrag eller inget alls./…/

Vänsterpartiets oppositionsledare i stadshuset, Ann-Margarete Livh, säger att hon skräms av förslaget.

– Det är som att gå tillbaka trettio år i tiden i synen på fattiga människor. Det gamla överhetssamhällets människosyn, som radikala krafter arbetat så hårt för att få bort.

– Har du det svårt, är du fattig, klarar du dig inte själv, ja då har du inget värde som människa. Och absolut inga rättigheter. Då kan du tvingas flytta till en annan del av landet, oavsett om du har tre barn i skolan och barnens pappa bor i Stockholm./…/

Eftersom vår förre socialförsäkringsminister vid upprepade tillfällen uppmanade svårt sjuka som utförsäkrats och saknade försörjning att söka socialbidrag… vet nu alla drabbade vad som väntar…

Men tänk sån tur – han ger i alla fall ”ett empatiskt intryck”….

Läs; Karin Rågsjö på Newsmill, PR-glidaren Ulf Kristersson, citat;

Reinfeldt har valt sin man. /…/Medan kvinnliga ministrar har fått avgå för obetalda TV-licenser och liknande, tillsätts nu en manlig minister som utan att blinka tagit emot en flott lägenhet som var avsedd för hemlösa. Och som utan att blinka kommer att skära i våra trygghetssystem.

*

Läs; Sjukskriven man tvingades jobba heltid – tog sitt liv

Bloggat; Martin Moberg, Röda Malmö, Netroots

Media; ab1, ab2, ab3, ab4, ab5, dn1, dn2, dn3, svd1, svd2, exp1,

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

26 kommentarer

 1. arne

   /  oktober 6, 2010

  Det är så ynkligt, vad har dessa ynkryggar för människosyn. Bara gynna sig själv och sätta åt sjuka och fattiga. Man tappar ju förtroendet för sådana politiker. Jag förstår inte vart vi är på väg i detta landet, är det bara egoism som styr.

 2. Lotta

   /  oktober 6, 2010

  gawd! asså, finns det öht NÅGON moderat politiker som inte är halvkriminell?

 3. Elias.L

   /  oktober 6, 2010

  Förolämpa inte den yrkeskriminella kåren ,,

 4. Daniel

   /  oktober 6, 2010

  finns det någon politiker som inte är kriminell?

 5. Klara

   /  oktober 6, 2010

  Tack för ditt röda hjärta som även känner empati för Husmark..Hon gjorde sitt yttersta att behaga Reinfeldt. Kanke trodde hon att han skulle skydda henne? Nu är hon på soptippen och kan inte visa sig nånstans. Alltid nåt!
  Mannen som ”ger ett empatiskt intryck” ..tja..han går samma öde tillmötes..

 6. Patrik Johansson

   /  oktober 6, 2010

  Fy sjutton vilken människa. Är det den mest ”empatiska” människa moderaterna kan hitta?

  Då är moderaterna verkligen på utförsbacke!

  Ulf Kristersson verkar ju vara ännu mer alienerad från vanliga människors vardag och huvudbryn.

  Detta mina damer och herrar är vad som när politikerföraktet. Som när Sven-Otto Littorin hade skurit ned på a-kassa och välfärd och gjort det svårare att byta jobb, så beslöt han sig för att strax innan valet SÄGA UPP SIG SJÄLV, och därmed som alla andra arbetslösa få 3 månaders karens med små ekonomiska möjligheter…..

  nej faktiskt fick han 1.5 miljoner/år för att han sagt upp sig själv för ”familjen skull”, nej då… det var ingen prostituerad, för det sade Fredrik Reinfeldt, inte Sven-Otto Littorin själv.

  Så vad lär moderatpolitikerna oss? Att skita i tv-avgiften, ha svart arbetskraft, nyttja prostituerade och få massor med pengar när vi säger upp oss själva.

  och självklart: Att skattesänkningar betalar sig själva och är ENDA sättet en ekonomi kan gå framåt genom, det och avregleringar och privatiseringar.

  Moderaterna upphör aldrig att förvåna med sin idioti!

 7. Patrik Johansson

   /  oktober 6, 2010

  Ojsan. Glömde lägga till några poster på moderaternas bravadlista:

  Orättfärdigt tillskansa sig bostad på bekostnad av utsatta.

  Förskingra statlig infrastruktur och hus till sina finansiärer.. oj möjligen ogrundat för de vägrar säga var moderaternas kampanjstöd kommer ifrån. Man helt enkelt slumpar bort fastigheter och verksamheter som är allmännytta.

  Sedan i många fall så låter man staten/kommunen hyra sagda fastighet så staten får betala tillbaka hela köpesumman efter bara några år. Ursmart hantering av skattebetalarnas pengar, Anders Borg verkar ju vara en ekonomisk klippa. Inom några år när Sverige är bankrutt så får väl han jobba som ”stjärnekonom” på Svenskt näringsliv.

  Vägrar nämna sina finansiärer.

  Är rent usla förebilder för sin egen ”arbetslinje”.

  Ljuger rakt ut om alla deras ”åtgärder”, som enbart riktar in sig på att sänka skatten ytterligare några procent, alltid procent. Knappt något annat får kosta trots att det finns effektivare åtgärder än dessa eviga skattesänkningar.

  vore intressant om andra kom på annat om moderaternas ”oegentligheter”. Har jag glömt någonting?

 8. Eva

   /  oktober 6, 2010

  ‘Ger ett empatiskt intryck’. Jo, det är väl det som är idén – ska se snäll ut, men vara stenhård och kall inunder ytan. En som utan att blinka skär ner våra trygghetssystem, och vägrar lyssna till verklighetens katastrofer, men tar för sig själv på andras bekostnad.
  Se mer av hans meritlista här: http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/10/ulf-kristersson-nar-7-pa.html

 9. Eva

   /  oktober 6, 2010

  ”Nye ministern Ulf Kristersson var med och sålde 1 200 av allmännyttans bostäder till fastighetsbolaget Einar Mattsson. Han och frun är goda vänner med vd:n och har fått en lägenhet i centrala Stockholm. Mot reglerna har de också fått behålla den, trots att de har bott på andra adresser. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7906085.ab
  http://svt.se/2.128339/1.2181098/nya_ministern_fick_hyresratt_genom_kontakter

 10. Erik

   /  oktober 6, 2010

  Jag tror många som jobbar hårt och betalar skatt blir arga om de pengarna går till folk som kan jobba men inte vill.

  Om du måste flytta för att få jobb så får du väl göra det. Det finns många som gjort det; varför skall de pengar de sen betalar i skatt gå till dig som är för bekväm för att flytta?

 11. Magnus

   /  oktober 7, 2010

  Nån som såg kvinnan i aftonbladet? Hon var gravid innan hon var gravid…

 12. Magnus

   /  oktober 7, 2010

  Alltså, om man redan från början är så tjock att man har svårt att nå skrivbordet – vilket bilden i Aftonbladet tydligt visar – så har jag svårt att förstå hur man förväntade sig att en graviditet på något sätt skulle vara bra för hälsan.

  Och på vilket sätt resonerar en person med sådana hälsoproblem när man beslutar sig för att skaffa barn? Det är direkt oansvarigt, mot sig själv men framförallt mot sitt barn.

  Och nu är hon självklart ett offer. För i Sverige ska vi tydligen inte ha något eget ansvar. Inget ska kunna lastas den enskilde. Fel begågna beror på att någon annan inte gjort rätt.

  Gissa. ”Någon annan” har tröttnat på att betala för sånt trams.

  ”Någon annan” röstade fram en regering som vill att folk tar eget ansvar.

 13. Patrik Johansson

   /  oktober 7, 2010

  Erik: Jag blir arg för att jag måste betala 1.5 miljoner till Littorin för att han själv sade upp sig, något man INTE får göra enligt honom själv. Leva som man lär?

  Javisst ja. Vi som ligger under moderaterna är ju alla ”mindre vetande” och ”vill inte arbeta”.

  Möjligen är ”Erik” en stockholmare och lever i en illusion om ”tärande landsbygd”. Både landsbygd och stad har en självskriven plats i Sverige, där ingen ska behöva flytta från hus och hem bara för en regering är överväldigande 08:or. Där lämnas andra storstadsregioner som Göteborg och Malmö utanför och allt handlar i slutändan om ännu en ringled runt huvudstaden. Lägg pengarna där de egentligen produceras istället för Stockholm.

  Stockholm är en mycket liten del av Sverige, många är tyvärr tvungna att bege sig dit. Andra skulle helst vilja slippa. Onekligen verkar det vara något virus i farten i Stockholms-trakten..

  ett virus som gör att stockholmare (oftast nyanlända) tror att Stockholm är självförsörjande och försörjer resten av landet…

  Tyvärr är det som så att Stockholm är den mest bidragsberoende kommunen, där tjänstesektorn är den överlägset största. Skulle resten av landet inte koncentrera sina företags huvudkontor i huvudstaden så skulle staden dö sotdöden… När verkligheten ramlar in över de stockholmare som enbart tror på skattesänkningar, när Fredrik Reinfeldt (mannen som aldrig tar ansvar) ordnar Sveriges egen finanskris efter sina förebilder republikanerna i USA, kommer jag inte vara förvånad.

  Jag kommer inte tycka synd om alla nyliberala puckon som tror på avregleringar som någon slags gud, eller ens om bratsen på Stureplan, men jag kommer att sörja alla de oskyldiga offer den nyliberala pesten skördat och kommer att skörda i Stockholm, landsbygd och andra städer i Sverige.

 14. Mrs

   /  oktober 7, 2010

  http://www.gunnaraxen.se/?p=474

  ”Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson har gjort ett fantastiskt arbete med sjukförsäkringsreformen. Allt färre behöver vara långtidssjukskrivna eftersom att man får vård och rehabilitering tidigt och allt fler går från utanförskap till arbetsgemenskap. Jag är glad för att ha fått bidra till reformen och vi kan känna oss stolta över det vi åstadkommit, även om det finns en del kvar att rätta till efter socialdemokraternas totala misslyckande med sjukförsäkringen.

  Läs gärna den här artikeln om Christina från Falun som tack vare vår sjukförsäkringsreform fått en möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet. Om de rödgröna fått bestämma hade hon sannolikt fortfarande varit sjukskriven och i värsta fall förtidspensionerad.”

  Att utse Gunnar Axén till att utreda sjukförsäkringen
  är inget annat än en grov skymf av de sjuka som drabbats av regeringens sjuka regler!

  Jag protesterar!

 15. Uno Nilsson

   /  oktober 7, 2010

  Sympatisk, javisst för de som slipper betala för de idioter som valt att vara sjuka. I valfrihetens samhälle har vi alltid ett val. Viss kloka väljer att vara rika och friska, så är det bara. 🙂

 16. Patrik Johansson

   /  oktober 8, 2010

  Gunnar Axen skrev på sin blogg: ”Läs gärna den här artikeln om Christina från Falun som tack vare vår sjukförsäkringsreform fått en möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet. Om de rödgröna fått bestämma hade hon sannolikt fortfarande varit sjukskriven och i värsta fall förtidspensionerad.””

  Intressant vilka friheter moderater tar sig. Märk väl att detta är inte det värsta som jag läst av moderaters smutskastning av socialdemokrater. Dessutom verkar inte jag heller hitta någon länk på hans hemsida. Om man gör sådana påståenden så bör man väl rimligen kunna backa upp det.

  Alla moderata framförande verkar innehålla smutskastning av socialdemokrater (deras största motståndare), att socialdemokraterna gör si och så. Alltid detta med förpensioneringen.

  Problemet är det att det skapar ”sanningar” i folks sinnen, att socialdemokraterna bara vill förtidspensionera folk, trots att alla sunda människor förstår att ett politiskt parti med såpass stor erfarenhet av att styra ett land skulle veta att sådant kostar pengar. Gunnar Axen älskar skattesänkningarna, han kommer aldrig ifrågasätta det nya systemet. Utslitna får klara sig själva.

  Anledningen är att nya skattesänkningar utlovas. Då ska ingen hjälpa de ”hungriga vargarna”.

 17. Thomas

   /  mars 7, 2011

  Jo jo, verklig empati är väl närmast betraktat som ett handikapp av de borgerliga, har de haft det någon gång i barndomen är det förtvinat i den egocentrerade borgarsjälen.
  Man får nöja sig med någon som övat in förmågan att ge ett empatiskt intryck ändå, kanske lurar de en del godtrogna människor…

 1. Tvingas jobba – trots att hon inte når sitt eget bord « Sociofoben's Blog
 2. Regeringen fortsätter tala om ”enskilda fall”. | Annarkia
 3. Regringen gömmer sig bakom talet om ”enskilda fall”. | Annarkia
 4. Så förnedras sjuka i alliansens Sverige « Ett hjärta RÖTT
 5. Politiska olagligheter, misstag, mutor och bedrägerier « Ett hjärta RÖTT
 6. lse-Marie s blogg :” Politiska olagligheter, misstag, mutor och bedrägerier… « älwfewor
 7. SOLIDARITETSTANKEN via ETT HJÄRTA RÖTT – Politiska olagligheter, misstag, mutor och bedrägerier « SOLIDARITETSTANKEN
 8. Sjukförsäkringsfiaskot är större än Kristersson « Ett hjärta RÖTT
 9. Lögn, förbannad lögn och statistik « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: