Inse faktum Fredrik!

Statsminister Fredrik Reinfeldt har under de senaste dagarna lagt hela ansvaret för hur hans regering och hela riksdagsarbetet kommer att fungera på oppositionen.

Enligt statsminister Fredrik Reinfeldt är det Mona Sahlins fel om Reinfeldt själv inte klarar av att regera. Han, och den borgerliga pressen, tycks på fullt allvar mena att Mona Sahlin och de rödgröna ska lägga ned allt oppositionsarbete under de närmaste fyra åren – och inte lägga ett enda eget förslag.

Men, givetvis är det oppositionens skyldighet att lägga egna förslag och rösta för dom. Lika mycket som det är statsministerns ansvar, för en minoritetsregering, att söka samförstånd och diskutera sina förslag med oppositionen för att få majoritet.

Så här säger MP:s Peter Eriksson om Fredrik Reinfeldts agerande, citat AB;

– För första gången prövas hans ledarskap. Och han klarar inte testet. Han skyller bara ifrån sig. En minoritetsregering som inte ens är beredd att diskutera vem som ska bli riksdagens nästa talman, är totalt oansvarig.

Jag kan bara hålla med!

Inse faktum Fredrik – din regering har inte egen majoritet längre…

*

Till sist….

Läser ett citat av Benny Andersson från Tidningen Vi;

Sverige har blivit ett samhälle där ordet solidaritet är utplånat. Det betyder ingenting längre. Girigheten har tagit över.

*

Bloggat; Martin Moberg, Veronica Palm, Röda Berget Stig-Björn LjunggrenTord Oscarsson, Reflektioner och speglingar – Bara individen som gäller, Netroots

Media; svd1, svd2, dn1, ab1, ab2, ab3, exp

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Erik

   /  oktober 4, 2010

  Talmansvoteringen visar vägen framåt. Tillräckligt med rödgröna lade ned sina röster eller röstade med alliansen för att SD skulle förlora allt inflytande på resultatet.

  Leve de rödgröna riksdagsledamöter som har mer heder och samvete än Mona.

 2. Johan F

   /  oktober 4, 2010

  ”Inse faktum Fredrik – din regering har inte egen majoritet längre…”

  Så sant som det är sagt, men kanske de rödgröna ska inse faktum de också. De är mindre än de va för fyra år sedan. Kanske lika bra att erkänna en förlust. Alliansen har fått större andel av rösterna men ändå tycker du att de ska dansa efter en rödgrön pipa. Enda hederliga vore om Mona visst presentrade egna förslag men att 3 ledamöter la ner rösterna varje omgång.

  ”Sverige har blivit ett samhälle där ordet solidaritet är utplånat. Det betyder ingenting längre. Girigheten har tagit över.”

  Asgarv år Benny Andersson, har man flera hundra miljoner på banken och kommer och snackar om solidaritet. Snacka om falsk människa…

 3. Patrik Johansson

   /  oktober 4, 2010

  Johan F: Vad jag uppfattat så är varken socialdemokraterna, miljöpartiet eller ens vänsterpartiet mot att människor blir rika genom tur eller skicklighet.

  Jag är övertygad om att Benny Andersson gärna betalar skatt så att alla människor i Sverige har en god trygghet, vård och pension där alla människor är LIKVÄRDIGA.

  Inte ett Sverige där allt ska privatiseras bara för fanatiska moderater säger det och skattesänkningar riktas till de människor som lyckats i livets lotteri.

  Ett Sverige där pensionärer, sjuka, studenter blir utan åtgärder och hjälp bara för att skattesänkningar är det ALLRA viktigaste efter privatiseringar.

  Ett Sverige där man ger bidrag till rika för att de i amerikansk mening är ”bättre”, och bespottar människor som är utsatta och/eller utnötta, förbrukade.

  Jag är glad att Benny Andersson inte förlorat sig i sina miljoner utan förstått att vi alla är människor och kan mycket lätt falla från vår post.

  Att ens kristdemokraterna orkar fortsätta tillbe sin mammon. De tycks ha lurat många kristna. Fast vi kanske är bara ”offerlamm” på mammons altare?

 4. Patrik Johansson

   /  oktober 4, 2010

  Erik: Är det berömvärt att röd-gröna inte använde sitt inflytande? Är det berömvärt att Fredrik Reinfeldt ständigt vägrar ta ansvar? Att han aldrig vill samarbeta med oppositionen? Är det berömvärt att folkpartiet, centern och kristdemokraterna följer moderaterna som i koppel?

  I mitt tycke verkar Fredrik Reinfeldt spotta på alla demokratins grundprinciper. Fast han tycks ju älska pengar mest av allt! Moderaterna har ju så ”fina” demokratiska traditioner där Reinfeldt själv i ”demokratisk” anda kallar alla hans meningsmotståndare för ”mentalt handikappade”.

  JAVISST JA! Han är ju den ”store ledaren”, som Augusto Pinochet Ugarte, Chiang Kai-shek och George W. Bush….

  han kan ALDRIG ha fel! För så säger propa.. oj förlåt, sanningen.

  Det är bara för oppositionen att lägga sig i alla frågor så Sverigedemokraterna kan rösta med Moderaterna i frågor om välfärd, vård, skola, utbildning, arbetslöshet, utförsäkringar osv, osv. Vem behöver en opposition när man har en fullkomlig ledare med stöd av SD????

  Moderaters dumhet slutar aldrig att förvåna mig!

 5. En del blir aldrig vuxna och tar ansvar. Fredrik tar inte heller ansvar för de sjuka utförsäkrade. Det tragiska är att han är vår statsminister men han är bara en sorglig figur som inte inser att bär man en statsministers kostym får man visa mer kurage. Då kan man inte gnälla som ett bortskämt överklass barn som inte får som man vill.

 6. Alexander

   /  oktober 4, 2010

  Fantastiskt att vänstern använder pensionärer som argument mot Alliansen,de betalar LÄGRE skatt än under de rödgröna.Att de som jobbar har ännu lägre betyder inte pensionärerna fått högre…

 7. Johan F

   /  oktober 5, 2010

  ”Jag är övertygad om att Benny Andersson gärna betalar skatt så att alla människor i Sverige har en god trygghet, vård och pension där alla människor är LIKVÄRDIGA.”

  Mycket möjligt att han gärna betalar skatt, känns som det kvittar om man skattar bort ett par miljoner när man är god för ett par hundra. Missförstå mig inte nu, han är väl värd alla stålar han har tjänat, men att sitta på höga hästar och snacka solidaritet med ett par hundra miljoner på banken är bara strunt.

  ”Ett Sverige där man ger bidrag till rika för att de i amerikansk mening är ”bättre”, och bespottar människor som är utsatta och/eller utnötta, förbrukade!”

  Vad får de rika för bidrag?

 8. Mållgan

   /  oktober 5, 2010

  Visst kommer Fredrik Reinfeldts regering ha egen majoritet, det kommer visserligen se ut som om SD vore vågmästare. Men eftersom regeringen ständigt i hemlighet förhandlar med SD, så kommer man aldrig behöva förlora någon viktig omröstning.

 9. johnny dillkvist

   /  oktober 5, 2010

  Schlinge har fullt upp med att förhandla med de bruna.

  Vad det gäller bidrag så räcker det väl med pigbidraget.

  All cred till Benny Andersson, att högertrollen aldrig kan förstå någon som inte drivs egoism och girighet är väl egentligen inte så förvånande.

 1. Partistaten: Fredrik + Jimmie = sant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: