Mjuka moderater – en kuliss

I dag berättar Lars Sjöblom, avhoppad moderat kommunalpolitiker från Norrtälje, om  varför han nyligen bytte parti till Socialdemokraterna. Han är själv ryggmärgsskadad och har på nära håll fått uppleva hur den okänsliga moderata politiken har drabbat vanliga människor. Dessutom har han inifrån fått uppleva hur de ”nya Moderaterna” både lokalt och centralt styrs med järnhand – den som vågar påtala hur retoriken skiljer sig från politiken bemöts med arrogans.

Så här förklarar han själv sitt ställningstagande….

AB debatt (urval, citat);

Människor som drabbats av partiets politik bemöts med arrogans och kyla. Jag har haft svårt att se dem som röstat på mig i ögonen.

…..

Jakten på ett fåtal fuskare används som rättfärdigande för att försämra för hederliga människor som drabbats svårt av sjukdom. Det är inte rätt.

När Moderaternas politik i riket leder till att allt fler tvingas till att söka socialbidrag, och när moderat politik på lokal nivå handlar om att till varje pris hålla nere kostnaderna så är det inte fuskarna man kommer åt utan handikappade, sjuka och arbetslösa som hela sitt liv velat göra rätt för sig.

Det är en stor skillnad på Moderaterna när de talar till folk och när de genomför sin politik. Lokalt som centralt så är det en mycket liten klick som styr och som bestämmer vad som får sägas. När jag påtalat skillnaden mellan partiets budskap och dess politik bemöts jag med att jag inte har ”de rätta karaktärsegenskaperna” för att vara moderat. Och om de rätta karaktärsegenskaperna för att vara moderat ska vara att ljuga skäppan full för väljarna så har de väl rätt.

…..

Läs hela!

Valet i höst handlar om många olika viktiga frågor – miljön, välfärden, jobben osv. – men det finns en fråga som borde överskugga allt annat – medmänskligheten!

Det samhälle som alliansen lyckats skapa på bara fyra år förskräcker. Medmänskligheten är bortrationaliserad från politiken, samtidigt som alla som drabbats av sjukdom eller arbetslöshet är bortprioriterade från välfärden. Omänsklighet och hjärtlöshet har med precision byggts in i de nya lagar och regler som bestämmer välfärden och trygghetssystemen.

Alliansregeringen,  med de ”nya Moderaterna” i spetsen, sparkar på de som redan ligger – alltmedan en stor del av svenska folket hejar på. Kan de som nu funderar på att rösta fram denna hjärtlösa politik återigen skylla på att ”de blev lurade” av de nya Moderaternas retorik ? Nej knappast! Nu finns facit!

De som denna gång lägger sin röst på de nya Moderaterna – lägger sin röst på det nya hjärtlösa samhället.

Det är ett omänskligt och hårt samhälle som redan har vuxit fram. Fakta finns, och otaliga exempel. Det handlar inte längre om några enstaka fall – om någon ”stackare” som ”kommit i kläm”. Det handlar om en medveten och systematisk manipulation av svenska folket – och om en hård, kall och omänsklig politik som genomförs med hjälp av nya lagar och regler under falsk flagg.

Mjuka moderater – det är en kuliss!*

Lästips; Motvallsbloggen Reinfeldt lyssnar – och förstår ingenting

Bloggtips; Röda berget, Röda Malmö, Peter Andersson, Martin Moberg, Isprinsessan, Jonas Sjöstedt, Peter Hultqvist, Reflektioner och speglingar, Mer- Netroots

Media om valet; ab1, ab2, ab3, dn1, dn2, dn3, svd1, svd2, svd3, svd4, svd5, exp1, exp2, exp3,
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Fredrik Larsson

   /  augusti 26, 2010

  Det finns ett par frågor som är ännu viktigare som är väldigt tätt samanlänkad med medmänskligheten.

  Nämligen frågorna om våta rättiigheter och friheter:

  * yttrandefrihet
  * rörelsefrihet
  * föreningsfrihet
  * mötesfrihet

  och ett par garanter för det

  * källskydd
  * rättssäkerhet

  Det är frågor där rödgröna falierar grovt och om man anser att de är viktiga finns det bara ett val 2010:

  Piratpartiet!

  Mvh
  Fredrik Larsson

 2. Jack

   /  augusti 26, 2010

  Träffande och bra skrivet!!

 3. peter

   /  augusti 26, 2010

  De nya moderaterna är lika mjuka som Thacher administrationen var i England på 80 -talet. De gick också stegvis fram i sina inskränkningar av bla, fackföreningars rättigheter. De var också mjuka till en början och talade i milda ordalag, men agerade diametralt motsatt. Resultatet blev social utslagning, ett krossat fack, arbetslöshet…etc. Det var ingen vacker syn. Såren satt i länge.

 1. Stefans konspirationer: En historia som (m)åste berättas om en ordkuliss!
 2. Politiken är viktigare än personerna. Eller? « reflektioner och speglingar II…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: