Har du gått på lögnerna?

Missa inte;

Tisdagen den 22 juni är det en sittprotest på Försäkringskassans kontor runt om i landet från kl. 14.00 och framåt.

Protesten är mot dagens sjukförsäkring och grymma hetsjakt som tvingar ut sjuka till verkligt utanförskap och fattigdom.

Sittprotesten är också riktad mot Försäkringskassans hantering av sjuka och sköra människor samt kassans sätt att vara propagandamakare åt regeringen och vinkla statistik.

Flygblad med fakta;

Har du gått på lögnerna?


140 personer om dagen – Är ett medeltal på nybeviljade ersättningar (förtidspension, sjukbidrag, sjukersättning och aktivitetsersättning) på 25-100% mellan åren 1998-2006. Här ingår exempelvis alla de som arbetade upp till 75% och som hade sjuk- eller aktivitetsersättning, med eller utan tidsgräns, resterande tid.

Över 550.000 förtidspensionärer – Ett bestånd av sjuk- och aktivitetsersättningar. Här ingår också alla som arbetade upp till 75% med sjuk- eller aktivitetsersättning resterande tid, med eller utan tidsgräns!

Världens sjukaste folk – En myt som avslöjades redan år 2003 och nu senast detta år i färsk forskning. Vi är eller var varken sjukast i världen eller i Europa!

Antalet sjukersättningar minskar – Stämmer och beror på att den tidsbegränsade sjukersättningen är borttagen och att äldre sjuka går över till ålderspension. År 2008 hade exempelvis 171.665 personer mellan 60-64 år sjukersättning på 25-100%, med eller utan tidsgräns. Samma år var det exempelvis 25.497 personer mellan 35-39 år. Regeln att sjuka får arbeta och behålla sin sjukersättning gav katastrofalt resultat (tyvärr)!

Sjuka återgår till arbetsmarknaden – Av de som utförsäkrades vid årsskiftet och anmälde sig till Arbetsförmedlingen (12.757 personer) och hade gått 3 månaders introduktionsprogram var det bara 105 som vid undersökningstillfället hade fortsatt anställning med samma arbetsgivare, 333 hade fått ett nytt arbete utan stöd, 283 hade fått ett nystartsjobb och 983 hade arbete med stöd!

Ohälsotal / ohälsa – Ett mått på fem utbetalda ersättningar från socialförsäkringen. När man ska sänka ohälsotalet måste man kasta ut sjuka från sjukförsäkringen. Dock är det lätt att bluffa i media och påstå att folk mår bättre eftersom ”ohälsan” minskar. Minskad ohälsa / ohälsotal kan alltså betyda rejält med tragedier i praktiken, så som verkligt utanförskap, ohälsa, fattigdom, självmord mm.

Sjuka fick inget stöd och ingen rehabilitering förr – Över 40% av de utförsäkrade som var inskrivna på Arbetsförmedlingen var inskrivna på AMS sedan tidigare. En tredjedel av 12.200 utförsäkrade som i januari 2010 hade skrivit in sig på arbetsförmedlingen ingick i rehabiliteringssamverkan mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen som funnits sedan 2003.

Statistik (officiell och inofficiell), rapporter och mycket mer hittar ni på
www.myter.tk

Läs mer på RESURS

Missa inte Arbetaren – Folk dör ju av de nya reglerna

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Tack Ilse-Marie för länken.
  Såg att Kalmar var med. Tänker åka dit och sätta mig!

  Din blogg är viktig!

  Ha det gott!

 2. Tack Ilse-Marie för att du bloggar om detta.

  Dock måste jag påpeka att det blev ett fel i 140 texten, det ska stå ”nybeviljade” INTE ”utbetalda”. Får skylla på värmen

 3. Tack själv Patrik! Nu har jag ändrat i texten…

 4. Statistik är underbart klargörande. Bra att du orkar rota fram siffror! Kör så det ryker. Tjo!

 5. Håller med dan

 1. Sitt ner för fan! « PåRiktigt
 2. En socialminister med skygglappar. | annarkia
 3. Sjukförsäkringen ett fiasko « Lenas blogg
 4. - PåRiktigt 2.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: