Borgs dogmer granskade

Lästips – missa inte Arbetarrörelsens Tankesmedjas granskning av Anders Borgs ekonomiska dogmer. Nu finns den att läsa och ladda ned här – Borgs Dogmer!

Läs mer här!

Ett smakprov – om Borgs ”jobbpolitik”, citat;

”Jobbpolitiken” har gått ut på att öka utbudet av arbetskraft. Men för att ett ökat utbud av arbetskraft verkligen ska resultera i ökad sysselsättning krävs att det finns jobb att få. När den förutsättningen inte gäller, har regeringens ”jobbpolitik” ingen effekt alls. ”Jobbpolitiken” förutsätter en evig högkonjunktur – fast i högkonjunkturer brukar det inte behövas så mycket av generell ”jobbpolitik”, eftersom sysselsättningen växer ändå.

Tidigare bloggposter i ämnet;

Forskare och ekonomer sågar alliansens jobbpolitik

Borgs fanclub buar

Borg borde veta bättre

You get pie in the sky…

Ökad fattigdom – ett medvetet val

Sverige slits sönder i sann nyliberal anda

*

Missa inte; Helle Klein – Det är nog nu Israel!

Bloggtips; Alliansfritt Sverige om Reinfeldts synvilla, Esbati om en rödgrön ekonomisk politik, Greiderbloggen om Gaza, Jinge om vad som hänt med de saknade svenskarna, Lasses blogg om absurd politik, Peter Andersson om bostadspolitik, Storstad om Ship to Gaza -bilder istället för ord!, Martin Moberg om rödgröna triumfkort

Press; Reinfeldt nonchalerar ungdomsarbetslösheten

Netroots

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. CarlB

   /  juni 1, 2010

  Föraktet för att svenska löntagare skall få behålla mer av sina intjänade pengar, fortsätter inom socialdemokratin. Inget nytt under solen, alltså.

 2. peter

   /  juni 1, 2010

  Nej, det är inget förakt mot just det, vad man föraktar är regeringens syfte ; vad man offrar för att få det klassamhälle det innebär med ovan nämnda politik.

 3. peter

   /  juni 1, 2010

  ps. bortsett från pengar pengar pengar och tänkandet på det egna först, så händer det nåt i samhället nu: folk har blivit alltmer nonchalanta, ignoranta, låtgå – aktiga, näriga, dömande, hotfulla, cyniska…. detta har ersatt den förut så vanliga folkvetten, hänsynstagandet, empatin, bry-sig-om mentaliteten.

  Det är en genomgående hårdare attityd och de som är sjuka eller hamnar utanför inte bara känner sig utan ÄR diskriminerade, trakasserade, marginaliserade. En betydligt tuffare sjukvård har ersatt den mer mänskligt generösa. Allt ska numera nämligen verifieras som lönsamt. Människor mäts och vägs i pengar, effektivitet, ses som kostnader.

  Man kastar ut folk från psykakuten som varken har jobb eller bostad och som är i fysiskt dålig kondition. Tack vare att ni i borgerligheten vill se en mer lönsam (läs nedskuren) vård för att kunna ge alla friska som arbetar sina kära och efterlängtade skattesänkningar. Som inte är små. Men mycket vill ha mer så nästa steg blir att göra de sjuka ännu fattigare, de arbetslösa ännu mer rättslösa.

  Mår du verkligen bra i ett sånt samhälle ?

 4. Kalle kula

   /  juni 4, 2010

  Borg är den mest kompetenta finansminister vi någonsin har haft i sverige och nu har folk börjat förstå detta…

 5. Nu går jag visst lite OT här men tänkte bara kolla lite hur det står till med inställningen till sjukreformen hos sossarna…

  Henning Bask, Norberg tar i ordentligt på sin blogg:
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1770&blogg=42668 och som utförsäkrad, tjatig tanta, så blir jag mer än livrädd… Finns ingen där som förstår, försöker, bryr sig om oss bortsorterade människor 😦 ? (du brukar vara så duktig att samla ihop fakta, kanske intressant? lite andningshjälp till en superskärrad tant i norr)

  Vad gäller Borg, så länge ”Kalle Kulorna” fortsätter att blunda för verkligheten kommer det väl alltid att finnas någon som höjer honom till skyarna, själv tänker jag mer i Peter’s banor, vill du verkligen leva i ett sånt här samhälle?

  Solidaritet någon?

 6. Missa inte journalisten Julia Caesars vassa krönikor. Länkar till samtliga finns här:

  http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

 7. CarlB & Kalle Kula Lycka till i livet utan sjukdom och arbetslöshet. När ni drabbas hör av er så att jag kan njuta….

 8. Eva

   /  juni 11, 2010

  Tittar man närmare på Cavatus länk till ‘Julia Caesars vassa krönikor’ handlar de mycket om hur Sverige sålts ut till ‘mångkulturen’, och de är publicerade på en dansk blogg. – Jag tycker det luktar illa från SD här…

 1. Jinge.se » Edda Manga & Mattias Gardell fängslade
 2. Jinge.se » Israel-Haverister®
 3. Nollsummespel och ökad fattigdom. | annarkia
 4. Uppblåsta bubblan Borg på väg att brista! « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: