Brist på argument…

Alliansens valtaktik tycks redan nu vara helt klar. Eftersom de inte har någon koll på sin egen politik eller några nya förslag så försöker de svärta ned motståndarna. Just nu gäller uppenbarligen personangrepp, gammal skåpmat och struntprat som bästa vapen.

Medan de rödgröna kommer med det ena konstruktiva förslaget efter det andra – för en bättre välfärd, utbildning, arbetsmarknad, infrastruktur, miljö etc. mal den borgerliga alliansen på med mer av samma misslyckade politik som de senaste fyra åren – mer misslyckade jobbskatteavdrag, mer välfärdsslakt, samma misslyckade arbetslinje, mer misslyckade vårdnadsbidrag….

Ökade klyftor och mer fattigdom – det får vi på köpet!

Desperationen sprider sig bland alliansens företrädare. Fredrik ”den store ledaren” Reinfeldt håller sig givetvis, lite diskret, i bakgrunden. Vilket erbarmligt skådespel 😉

Har man inga bra argument eller egna förslag, så kan man ju alltid sänka sig till sandlådenivå….

*

Ett hjärta RÖTT – nu även på facebook…. gilla!

*

Lästips; Ingvar Persson – Tomt prat stoppar inte arbetslösheten

Bra bloggat; Jinge, Martin Moberg, Ylva Johansson, Annarkia

Fler bloggtips; Alliansfritt om C och bensinpris, Greiderbloggen drömmer Reinfeldt?, Eva Hillén Ahlström om de fattigaste barnen, Reflektioner och speglingar om individualism, Veronica Palm om vårdnadsbidraget, Netroots

Press; ab1, ab2, ab3, ab4, ab5, exp1, exp2, exp3, dn1, dn2, dn3, dn4, dn5, dn6, dn7, dn8, dn9, svd1, svd2, svd3, svd4, svd5, svd6, svd7

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

22 kommentarer

 1. Men precis! Jag hävdar bestämt att vi är lyckligt lottade som har en partiledare där det värsta man kan gärva fram är en 12 år gammal toblerone:-)

 2. Kalle kula

   /  april 28, 2010

  Det rörde sig om totalt 53.000 där hon också hade tagit ut kontanter på regeringskortet, så det handlar om mer än bara ”en toblerone” grov trolöshet mot huvudman är vad det handlar om.

  Förutom bör nämnas att om det inte går att dra fram gamla skelett så kan vi ju också glömma borgarnas gamla synder, men det tror jag inte ni kommer göra…

 3. mange

   /  april 28, 2010

  ”Har man inga bra argument eller egna förslag, så kan man ju alltid sänka sig till sandlådenivå…”

  Inga förslag? Vad sägs om de senaste fyra årens budgetpropositioner? Jobbskatteavdrag? Rehabiliteringskedja? Historiska satsningar på infrastruktur, rättsväsende och forskning? Föredömligt hanterande av finanskrisen? Täppt till det svarta hålet i försvaret?

  Varje gång har sossarna kastat skit, anklagat för både det ena och det andra. Ta försvaret till exempel, nu låter man hela försvarsdebatten handla om anställningstrygghet snarare än om hur vi ska kunna lösa ett system med kontraktssoldater – som sossarna också vill ha.

  Eller ska vi prata om Monica Greens uttalanden om incest eller att ministrar skulle ha räckt ut tungan? Eller när Mona Sahlin kallar Maud Olofsson för bäver och iller? När Sahlin hävdar att Reinfeldt ljuger fast det i själva verket var hon som ljög? (svt morgonsoffan).

  Säger som en annan bloggare skrev: Fan, det ÄR ju tobleronepolitik!

 4. Göte Borg

   /  april 28, 2010

  @Simone .. för att citera överskriften i länkad artikel ”Nej det handlar inte bara om Toblerone…” http://www.expressen.se/1.511241

 5. Christer Björklund

   /  april 28, 2010

  När jag var liten förknippade jag Toblerone med dom som ansåg sig lite finare. Det var långt före Mona Sahlins tid. Tobleronepolitik är för mig ett ord för politik som drivs av de som anser sig lite finare i den meningen att dom vet vilket liv som är bäst för oss medborgare och som inte drar sig för att likrikta samhället för sina egna syften, makt. Dom vet hur vi skall uppfostra våra barn, hur vi skall transportera oss, var och hur vi skall bo. Dom vill styra in oss mot bidragsberoende, passivitet och likgiltighet. Ett liv som är likgiltigt för alla utom en ny Tobleroneöverklass.

 6. Nu handlar det nog inte om ”misslyckad” politik utan om en politik som åstadkommer precis vad högern velat åstadkomma under sådär en 80 år eller så, sedan den så att säga förkastades förra gången.

 7. Kalle

   /  april 28, 2010

  Den rödgröna välfärden?

  När ska våra politiker tala sanning om vår framtida välfärd (sociala trygghetssystem) som ska ska samordnas mellan EU och Algeriet, Israel, Kroatien, Makedonien, Marocko och Tunisien?

  Detta borde du och alla andra politiker/facket upplysa om, om folket ska känna trovärdighet i det du skriver, allt måste fram så att folket förstår vad som väntar.

  Nu får man hoppas på att du tar in kommentaren…..

  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=251&dok_id=GV06FPM108

 8. Wadis

   /  april 28, 2010

  Tja, nog är det ett bra argument att en stor majoritet av småbarnsföräldrar gillar vårdnadsbidraget, eller?
  Att det sedan är så futtigt tilltaget att de flesta inte klarar sig på det, är ju en annan sak. Finns en enkel lösning på det problemet.

 9. Gå gärna med i facebookgruppen Politiker, ge oss en juste valkampanj! och visa vad du tycker om den smutskastande typen av retorik. Gruppen tar inte ställning för någon sida utan är en protest mot dålig retorik vilken sida den än kommer ifrån.

 10. Ja, det här med personangreppen och grävande av historiska synder är rena hyckleriet i brist på argument. Bara och titta på hur Sverigedemokraterna behandlas.

 11. Fredrik J

   /  april 28, 2010

  ”Medan de rödgröna kommer med det ena konstruktiva förslaget efter det andra – för en bättre välfärd, utbildning, arbetsmarknad, infrastruktur, miljö etc. ”

  Stor humor! Är väl inte speciellt konstruktivt med att ge allt till alla!

 12. Martin H

   /  april 28, 2010

  …eller så är det bara så att S inte har någon humor eller förmåga att vända ett ganska klumpigt uttalande till sin fördel. Minns så väl när en viss partisekreterare jämförde en IT-brott med en våldtäkt. Fortsätt så, då lär det bli vinst för de borgerliga till hösten..

 13. Kajsa Warg

   /  april 28, 2010

  Var inte dessa uttalande timade för att komma i samband med rödgröna’s skuggbudget/valuttalanden – eller? Visst är det väl ett sätt att ta uppmärksamheten från förslag som lagt fram … Eller är jag vilse?

 14. intefanny

   /  april 29, 2010

  Jag har nog inte sett något konstruktivt från de röda heller, i alla fall inte i jobbfrågan. Om du inte anser att ”mer praktikplatser” är konstruktivt.

 15. lasse

   /  april 29, 2010

  Som Kerstin säger, det är inte fråga om misslyckad politik. Borgarna för varje gång en mycket lyckad politik ur deras perspektiv, man vrider landet ordentligt åt höger varje gång (en högervridning som i stort ligger fast när de efter en eller två omgångar blir utkastade), varje gång levererar man till sina kärngrupper och man levererar ordentligt. Det rika blir rikare och de många blir fattigare, så har det varit varje gång sen den borgerliga regimen i slutet av 70-talet. Deras kärngrupper bör rimligen vara mycket nöjda med sina politiska företrädare som håller vad de lovar och levererar till de sina. Synd att man inte kan säga det samma om de som säger sig vara de mångas företrädare, alltså att de levererar till de som de säger sig företräda. I stället brukar vi sen 1982 även med dem få en ekonomisk politik som gynnar de få på de mångas bekostnad.

 16. Maja

   /  april 29, 2010

  Känner ni till den nya utredningen om sjukförsäkringen?
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/framtidens-socialforsakring-utreds-1.1085300

 17. Karin

   /  april 29, 2010

  Michael Wiehe sammanfattar saker ganska bra: http://www.youtube.com/watch?v=KHRwwW7UbiI

 18. Valet handlar tyvärr mer om att rösta bort den ”statsbärande store ledaren” dvs att rösta mot Alliansen. Blocken står alltför nära varandra och de röd-gröna kommer inte att växla in Sverige på ett annat spår. En sak är dock viktig och det är att med en röd-grön regering så kommer soc-bidragstagarna att minska, svårt sjuka att få tillbaka något av sitt människovärde och arbetslösa behöver inte längre gå från hus och hem. De röd-gröna kommer inte att sparka på den som ligger!

 1. Alliansen väljer nyckelord skickligt | I huvudet på Håkan Fleischer
 2. Valstrategi med bumerangeffekt. | annarkia
 3. Jinges Web och Fotoblogg » Alliansen alltmer desperat?
 4. Chewbacca defence « essbeck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: