Media mosar med liv och lust

I går skrek Expressens första sida ut rubriken – Monas Jobbkris – med feta bokstäver…. sedan låter man den allt tröttare populisten Lotta Gröning ställa Mona mot väggen. Granska makten för guds skull! Jobbkrisen är varken de rödgrönas eller Monas fel. Det borde till och med Lotta Gröning förstå.

Fredrik och Anders är grabbarna som sitter på makten just nu. Granska vad de har gjort. Granska vad forskare säger om deras obefintliga och inkompetenta ”jobbpolitik” granska vad deras egna ekonomer säger. Men inte ett ord. Här är det mosa Mona som gäller.

Och visst finns det en rödgrön jobbpolitik. Den handlar om satsningar – på välfärd, på infrastruktur, på utbildning, på miljön – bland annat. Visst är det svårt att slå sig igenom den borgerliga mediamuren – men ibland, om man lyssnar och läser riktigt noga, finns alla svaren där. Varför inte börja med att läsa Rödgrönt samarbte, till exempel.

Expressens chefredaktör uppträdde nyligen i TV och förklarade att det fanns stor risk för att årets valkampanj skulle handla om ”personangrepp” och ”smutsiga kampanjer”. Han menade att det berodde på bloggvärlden och webben. Inte ett ord i självrannsakan. Men visst är det helt tydligt att de som går i främsta ledet när det gäller personangrepp och smutsiga kampanjer är media – och Expressen själva.

Hur media granskar och beskriver de olika partiledarna och deras politik är givetvis viktigt. Men med en press som till ca 90 procent domineras av borgerligheten är det kanske inte så konstigt att snedvridningen i rapporteringen är markant. Dessutom är Mona kvinna, och visst är det alltid extra tacksamt att slå mot kvinnor. Media mosar Mona med liv och lust!

I går visade Peter Andersson ett diagram från Infopaq som handlade om hur media rapporterar kring politikerna. Ekot hade beställt undersökningen och den visade att mediarapporteringen är betydligt större och mycket mer positiv kring Fredrik än kring Mona. Så här såg det ut;

Men, på en punkt har Moderaternas media- och valarbete misslyckats. Den nya ”rättvisekampanjen” gynnar istället Socialdemokraterna. En undersökning av Novus opinion visar att de allra flesta förknippar moderaterna med ordet ”orättvisa” istället för rättvisa. M ligger till och med värre till än SD. 39 procent förknippar M-kampanjens budskap ”I ett rättvist Sverige lämnas ingen utanför” med S. Bara 10 procent förknippar det med Moderaterna. Så tack M för rättvisekampanjen! En gåva till de rödgröna, eller 😉

Till sist…

…noterar jag att DN:s Hanne Kjöller för en gångs skull träffar rätt i sin kommentar. Nu gäller det förskolor som slumpas bort och sedan omvandlas till vinstmaskiner för privata intressen.

Citat, DN;

Den främsta förklaringen till fantasivinsterna hittas i Stadshuset och hos den borgerliga majoriteten som av ideologiska skäl slumpat bort fungerande kommunala verksamheter för nästan inga pengar alls.

Skolborgarrådet vill ha mindre barngrupper. Jag vill ha tillbaka mina skattepengar som Lotta Edholm och hennes borgerliga kolleger i praktiken fört över till några förskole­chefers privata konton.

Klarar Hanne Kjöller av och tala klarspråk så borde även S göra det. För visst är det fel att slumpa bort välfärden och våra skattepengar….

*

Bra bloggat; Johan Westerholm, Peter Andersson, Eva-Lena om sin blogg, Alliansfritt Sverige om Odells mosa-bidrag, Storstad om finanskrisen, Röda Malmö om klasskillnader, S-buzz om arbetslösheten, Netroots

Mer press; dn1, dn2, exp1, exp2, ab1, ab2, ab3, svd1, svd2 , svd3,

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

intressant.se

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Peter

   /  april 27, 2010

  ja, vad är den där Lotta Gröning för kraxande korp ? Sitter bara där och klagar hela tiden – redan innan något har hänt…vad vill hon, vad har hon själv åstadkommit ?

 2. Mållgan

   /  april 28, 2010

  Den råa tonen som Sverigedemokraterna använder börjar smitta av sig på Alliansen allt mera ju mera de närmar sig varandra.

 3. Utförsäljningen av välfärden måste stoppas genast! Även vinstintresset inom densamma måste regleras så att vinsten återinsätts i verksamheten. Då försvinner de kriminella.

  Det är oerhört märkligt att Mona och S ska kunna bli anklagad för att inte ha någn ”jobbpolitik”! Från 1950-talet fram till 1990 hade Sverige lägst arbetslöshet i hela världen och det är till ganska stor del pga socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik. S kan arbetsmarknadspolitik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: