Hej då, trevligt att träffas Fredrik!

Det är smått ironiskt att höra Reinfeldt och hans alliansgäng tala om att sänka skatten för pensionärerna. Hur lättlurade och korkade tror han egentligen att de är?

Först har högeralliansen ägnat hela sin regeringsperiod åt att skapa själva skatteklyftan. Den fanns inte där innan de satte igång. Den orättvisa pensionärsskatten har ingenting med krisen att göra (som Fredrik antyder). Det handlar istället om en medveten politik. Reinfeldt har själv sagt att han ser på pensionärer som ett ”skattefrälse” – han menar alltså att pensionärer är ”tärande” och han använder gång på gång ordet ”bidrag” istället för pension.

Så här uttryckte han sig i Almedalen för ett par år sedan, citat;

Folkpensionen är ett nytt fenomen och inget vi kan ta för givet. […] Pensionärerna ska se sig själva mindre som pensionärer och mer som ett skattefrälse.

Reinfeldts politik har gjort Sverige unikt orättvist – i alla andra jämförbara länder betalar pensionärer  samma eller lägre skatt som löntagarna. Alliansen lovar inte (som de rödgröna) att ta bort skatteklyftan – nu handlar det enbart om att köpa röster. De bryr sig inte ett dugg om rättvisa. Och ökade klyftor – det är det som är själva grundidéen med alliansens politik.

Högeralliansen och deras valarbetare har en plump och genomskinlig taktik – personangrepp och mosa-Mona kampanjer varvas med billiga köp av röster. Vi får hoppas att svenska folket väljer solidaritet och rättvisa framför egoism och personangrepp!

På tal om….

Ni har väl inte missat Mikael Wiehes nya album – Ta det tillbaka!  – som jag skrev om för några dagar sedan

Nu har Kulturbloggen intervjuat Wiehe. Missa inte!

Så här säger han (bland annat) om sitt nya album, citat Kulturbloggen;

Flera av sångerna på nya albumet är skapade för att sjungas som allsång.
– Jag ville inte i första hand skapa sånger för evigheten, även om några säkert kan hålla länge. Sångerna är skrivna för valet 2010.

Wiehe berättar att han hoppas få sjunga på Första Maj i Stockholm.
– Tänk att få en publik på 20.000 att sjunga med i refrängen ”Hej då, trevligt att träffas” med hälsning till Reinfeldts högerregering.

Ja Mikael, vi är nog många som hoppas på att få sjunga med här i Stockholm på Första Maj. Vi är redan i gång och övar 🙂

Till sist…fick jag ett träffsäkert citat av Marina som en kommentar i min förra bloggpost;

Bidrag & Avdrag!

Om välbärgade får vara med bidra ekonomiskt till mindre bemedlade kallas det BIDRAG och ska bekämpas till varje pris.

Om mindre bemedlade får vara med och bidra ekonomiskt till välbärgade så kallas det AVDRAG, och skall behållas till VARJE PRIS.

Personen skriver under med frågan

Bara jag som är dum eller?
Nej inte bara han…jag lovar 🙂

Tack Marina för citatet!  😀

*

Bloggat; Kulturbloggen, Alliansfritt Sverige, Alltid rött…, Scaber Nestor, Peter Andersson om personangrepp, S-buzz 1, S-buzz 2, Martin Moberg om den moderata arbetslinjen, Erik Laakso om Wiehe

Netroots

Press; ab1, ab2, ab3, svd1, svd2, svd3, svd4, svd5, svd6, exp1, exp2, exp3, exp4, exp5, exp6,

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Fille

   /  mars 28, 2010

  Jag sjunger med! Heeeeejdå, trevligt att träffas! 😀

 2. pw

   /  mars 28, 2010

  Ja du, – de var lättlurade och korkade när de blev dragna vid näsan av sossen Göran Persson när han tömde 260 miljader från AP-fonderna, – krona för krona skulle återbetalas till pensionärerna, lovade han men men…hur blev det?

  Om vi ska tala lite om personangreppstaktiken så visst är det din överprästinna Mona Sahlin(S) som är expert på ljugeri och förtalskampanjer,- hur många gånger hon sysslat med mer pajkastning än egen politik, – hon har öppet och officielt vid flera tillfällen smutskastat och angripit och attackerat enskilda statsråd! Gå ut och fråga ut folk vad de tycker om Mona Sahlin (S) och hur de uppfattar henne och hennes budskap. Hur lättlurade och korkade tror hon egentligen att vi väljare är?… Vi har lyssnat på henne, iaktagit henne och vi gillar inte vad vi sett och hört!

 3. Christer

   /  mars 28, 2010

  Trodde valet var i september men ja ja.

  Mosa Mona verkar ju Sossarna själva klara av så det tror jag inte Alliansen jobbar så mycket på.

  Slutligen, vem har sänkt pensionärernas skatt mest de senaste 20 åren och vem stal 200 miljarder från dem?

  Nej, jag tror inte pensionärerna är korkade och inte svenska folket heller. De vet att Alliansen har gett dem mest och de vet hur pålitlig Mona Toblerone är.

 4. gösta almquist

   /  mars 28, 2010

  Hallå!
  Det var ju faktiskt både sossar och höger som tillsamman stal 200 miljarder från pensionärerna.
  Vill inte rösta på någon av dem, blir kanske sd.

 5. MP

   /  mars 28, 2010

  Ja, jag säger som Christer. Vilka har sänkt skatten mest för pensionärerna de senaste 20 åren? Vilka har gjort det mest lönsamt för pensionärer som vill arbeta extra eller inte har råd att betala hög fastighetsskatt?

  Pensionärerna har ingen glädje av att ”samma skatt” innebär att alla andra får högre skatt. Detta tror jag lockar mer än att se grannen bli av med 1500-2000 i plånboken och snegla på A-kassa istället.

 6. AH

   /  mars 28, 2010

  Ni skrattar lagom när Fredrik står segrande på valdagen 🙂

 7. ”Om välbärgade får vara med bidra ekonomiskt till mindre bemedlade kallas det BIDRAG och ska bekämpas till varje pris.

  Om mindre bemedlade får vara med och bidra ekonomiskt till välbärgade så kallas det AVDRAG, och skall behållas till VARJE PRIS.

  Avdrag är något som individer får behålla och således inte någon överföring från de mindre bemedlade till de välbärgade. För att ha rätt till avdrag måste det finnas en inkomst. Bidrag är en utbetalning från statskassan och går till de som ingen inkomst har, är det tänkt.

  ”Bara jag som är dum eller?”

  Svar överflödigt…

 8. Marina

   /  mars 30, 2010

  Citatet talar för sig självt eller hur:)

  Finns en del fyndiga fundelerare 🙂

  Synd är nog att inte fler politiker kan fundera lite till:)

  Vakna och se vad som sker, eller varför inte ta ett års studieresa i hur man blir behandlad och huruvida systemet verkligen fungerar, kanske ska jag skriva INTE fungerar:)

 9. Titta nu som högern är inne och försöker rasera hoppet om en ny framtid (Obs! Inte en Ny framtid). Men Nu ska vi ta det tillbaka.

 1. Så himla bra skapat, Mikael Wiehe! « lena alun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: