Ljusskygg allianspropaganda biter inte

Alliansen har aldrig varit i ledning i väljaropinionen sedan valet 2006. Det visar en ny sammanställning av opinionsundersökningar som Novus har gjort. I Novus mars-mätningen leder de rödgröna med 9,1 procentenheter och får egen majoritet med 51,7 procent. Sedan går siffrorna isär. I Novus sammanställning har de rödgröna ett övertag med 6,8 procentenheter, men får även där egen majoritet med 50,8 procent. I Synovates senaste undersökning är övertaget 4,6 procent för de rödgröna.

Det är inte lätt för det orangefärgade mediemonopolet att vända alla dessa entydiga siffror till alliansens fördel. Så, vad gör man? Jovisst – flyttar fokus från politik till person. För ”alla” älskar Fredrik – även om en klar majoritet ogillar hans politik. Och, när man inte kan vinna väljarundersökningar så kan man alltid få ihop en klar majoritet av Fredrik-sympatisörer på olika nattliga webbundersökningar.

Direkt efter en sen ”valduell” (som knappast någon som har ett vanligt jobb orkar sitta uppe och titta på) får alliansens valarbetare härja fritt på nätet natten igenom och klicka fram en åttioprocentig seger för Fredrik. Rubrikerna sväller över alla kanter – Reinfeldt krossade Sahlin. På vilket sätt? – jo på den nattliga webbomröstningen….

TV4 nyhetskanalen får vi veta att till och med ”experten” ger Reinfeldt segern – experten visar sig vara Hanne Kjöller….. jo ni läste rätt. Snacka om att göra bocken till trädgårdsmästare 😉

Vad gör alla dessa rubriker med oss? Vad händer när vi ständigt matas med fullständigt galna och oseriösa siffror och färgade ”expertutlåtanden” som slås upp som om de vore fakta och sanningar? Jo – vi påverkas naturligtvis.

Hjärttvätt funkar, det vet de som använder sig av den. Alliansens valarbetare (media) gör sitt jobb. Det är självklart att de oroas av oberoende nyhetsmedia. I hela EU är nyheter detsamma som åsikter. Det är inget problem att en politisk sida äger runt 90 procent av pressen, eller att de som har pengar och makt kan köpa demokratin  – men däremot att public service finns där allmänheten finns. Då blir det panik. Tänk om människor får ta del av annat än tillrättalagda propagandautspel. Vilken katastrof för demokratin – eller kanske vi ska säga – för ”den inre marknaden”.

Det enda man kan hoppas på är att politiken blir det som avgör valet – och det finns gott hopp om att det blir så. För trots all orangefärgad mediepropaganda håller väljaropinionen (än så länge) fast vid att politiken går först, och avvisar regeringens orättvisa, misslyckade och människofientliga politik. Kvinnorna går i första ledet – vi vill inte ha ett iskallt och inhumant samhälle där man ohämmat sparkar på de som redan ligger.

Ute i landet rapporterar lokaltidningarna – det riksmedia förtiger  – socialbidragen ökar stadigt. Helt nya grupper av människor söker försörjningsstöd. Sjuka och arbetslösa tvingas söka hjälp, fattigdomen ökar. Konsekvenserna av de nya hårda reglerna blir allt tydligare….

Fortsatt ökning av försörjningsstödet, hela hälsingland, citat;

– Antalet hushåll som söker försörjningsstöd ökar successivt. Vi har helt nya ansikten i väntrummen. Vi har en oerhörd press med fem till sex veckors väntetid. Det är nästan skamligt, sade Tomas Renshammar till nämndsledamöterna.

Men ökningen kommer ingalunda överraskande. Arbetslösheten har ökat och förändringarna i arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen slår hårt. Somliga är inte berättigade till a-kassa och många kommer att mista sjukpenningen under året.

Sydöstran, citat;

Varför är socialbidragstagarna så många just nu när det verkar ljusna på arbetsmarknaden?
– Den lägre a-kassan har vi vant oss vid, men det är först nu vi ser konsekvenserna av de försämrade sjukersättningsreglerna. Det gör mig orolig.
– Ni har inte varit för generösa med att betala ut socialbidrag?
– Nej, absolut inte. Staten vältrar över kostnaderna på kommunerna, det är där problemet ligger, säger Johnsson.

Jag säger som Eva Hillén Ahlström, citat;

Nej, Fredrik, du är inte min man och du kan inte bli det heller. Mona är min kvinna och kommer att fortsätta att vara det.

P.S.. Tur att det snart är det dags att rensa vårrabatten 😉

*

Skriv på mot de nya sjukreglerna!

Läsvärt; Utslitna arbetare sparkas med nya reglerOvärdig sjukförsäkringArbetarkvinnor drabbas värst av sjukreglerna, Utförsäkrade hänvisade till socialbidrag, Socialbidragen fortsätter öka, Ägg och flygblad mot regeringens orättvisor,

Besök Tvättstugan

Bloggat; Peter Andersson, Röda Berget, Victor Tullgren, Roger Jönsson, Scaber Nestor, Jinge, Martin Moberg

Netroots

Press; ab1, ab2dn1, dn2, dn3, dn4, dn5, dn6, dn7, dn8, dn9, dn10, dn11, svd1, svd2, svd3
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

intressant.se

Annonser
Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Fille

   /  mars 26, 2010

  Med tanke på Alliansens mediedominans, och den senaste tidens alla ”mosa-Mona” inslag i press och etermedia, är det förvånansvärt att de rödgröna till och med utökar sin ledning.

  Det beror nog främst på att ingen propagandaapparat i världen kan dölja den omänskliga och usla politik som Fredrik och hans gäng för.

  Svenska folket stödjer de rödgröna för att de vill ha en politik som motverkar klyftor och ojämlikhet. Gänget i ”nya arbetarpartiet”, som sade sig vilja göra samma sak men gjorde tvärtom när de fick chansen, är idag avklädda.

  Vi blir bara fler och fler för var dag som går som ser att Kejsar Fredrik är naken! 😉

 2. Larsson

   /  mars 26, 2010

  Det finns inget land i hela världen som beskattar löntagare så hårt som i Sverige.

 3. …Hanne Kjöller expert på VAD? Lasse sopade golvet med henne häromdagen, efter ”fattigt om fattigdom”-artikeln…

  Läsvärt: http://lasseshamn.blogspot.com/2010/03/hanne-kjoller-i-annu-en-dikeskorning.html

  Kjöller är på sitt eget vis förmodligen en av (s) bästa valarbetare!

 4. Mats Å

   /  mars 26, 2010

  Mycket bra inlägg!! Jag hoppas ni hörde studie 1 igår annars länkar jag det här:
  http://sverigesradio.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2277956&BroadcastDate=&IsBlock=

  De borgerliga verkar har slängt fram expressen som den tidningen som ska leda kampen mot Mona Sahlin. Jag uppmanar att vi som inte vill att alliansen ska bli återval skapar en Facebookgrupp som ska bojkotta de borgerliga tidningarna, främst expressen.
  Något måste göras.

  Mats

 5. flemens

   /  mars 27, 2010

  Kul att nån från vänster erkänner att hjärntvätt fungerar. Det kan inte vara lätt att vara media i sverige. Antingen blir de påhoppade från vänstern för att vara partiorgan för alliansen eller så kommer det från oss ”främlingsfientliga” som anser precis samma sak som du om hjärntvätt.

 6. Jag har försökt lyfta fram det här länge och tack vare sidor som denna så vet jag att jag inte är ensam. Det är ett politiskt mediamonopol som existerar, vare sig är demokratiskt eller rättvist – hur har det blivit så ?
  Teve 4 är en ren ”läppstiftskanal”… för att parafrasera Marx så är den ett opium. Vinklade nyheter på vardagarna och på helgerna – folkhemsnöjen, hjärndöd underhållning. Så folkligt så.

  Det är en stark propagandamaskin som arbetar bakom alla kulisser, som drar i trådarna och sätter normerna

  Det är skrämmande och djupt odemokratiskt.

 7. Kalle Kula

   /  mars 27, 2010

  Vad sägs om att sluta gnälla och starta en egen tidning istället!

  (fast det är klart, ingen vill väl betala för era floskler)

 8. Kalle

   /  mars 27, 2010

  men Mona ”i need a smoke” måste bort. Med henne kvar kan allting fortfarande hända. Alliansen tackar och bugar…

 9. Eva

   /  mars 28, 2010

  En jurist på Försäkringskassan misstänks för att ha klippt och klistrat ihop ett läkarintyg. Målet var att hindra städerskan Anita, 52, från att få ersättning för en arbetsskada. – Det är en helt ofattbar historia, säger Clas Jansson på LO-TCO:s rättskydd.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6843267.ab

 10. kalle Kula

   /  mars 30, 2010

  Mona får gärna vara sosseledare, bara hon inte blir statsminister. Människan möjligtvis sympatisk men ack så korkad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: