I brevbärarens ögon…

Beatrice Ask uttryckte för några dagar sedan att misstänkta sexköpare borde få ”kuvert med grälla färger” med posten – så att de skulle ”skämmas på torget”.  En nutida skampåle med andra ord. Kritiken har förstås varit massiv. En misstanke gör ingen brottsling. Det borde en justitieminister förstå – dessutom har vi väl för länge sedan avskaffat offentliga straff och skampålar i Sverige… eller?

Men det finns en fråga till – vad skulle det tjäna för nytta – om Ask syfte är att misstänkta skulle skämmas offentligt? Skulle misstänkta skämmas inför brevbäraren? För de är väl de enda som skulle få se kuverten – eller hur?

Dessutom – alla brevbärare vet att ”kuvert i grälla färger” förekommer allt som oftast även i massutskick – allt från pensionsbeskedet (rödorgange) till allehanda reklamkuvert från företag som vill väcka uppmärksamhet och kundens nyfikenhet. Om grälla kuvert avslöjar sexförbrytare – då är vi alla sexförbrytare – i brevbärarens ögon  😉

En viktig fråga återstår – är Beatrice Ask en äkta nymoderat – vi ska se…..

Nya Moderaterna har som bekant gett ut en liten folder om hur en äkta moderat ska uppträda, se ut och uttrycka sig. Den är mycket avslöjande. En äkta nymoderat ska till exempel inte använda ordet ”privatisera” istället ska de säga ”mångfald”, och inte ska de säga att de vill ”sänka ersättningsnivåerna” i socialförsäkringarna istället ska de (givetvis) säga ”det ska löna sig att arbeta”…. kolla in;

Så här uppträder en äkta nymoderat;

Nya moderater är ”avslappnade, trygga i sig själva och är lätta att tycka om. De är inte arroganta, nonchalanta, överdrivet allvarliga eller klämkäcka”. De ska vara avslappnade – lämna slips eller pärlhalsband hemma, och helst inte ha kostym eller dräkt…..


Jomenvisst…. av med dräkten Beatrice!  😉

Det är nog tur att det inte står något om att tala sanning eller ha medkänsla

Dessutom tycks det vara lag på att nymoderater ska använda ordet ”bidrag” istället för socialförsäkringar (a-kassa och sjukförsäkring). Och nog visar propagandaminister Schlingmann att han är en mycket god nymoderat i dag i SvD när han upprepar uttrycket ”det ska löna sig att arbeta” – om och om igen tillsammans med ordet bidrag i alla möjliga och löjliga sammanhang.

Sist och slutligen är det en gåta (för mig) att socialbidragsminister Husmark Pehrsson gång på gång kan uppmana svårt sjuka att söka socialbidrag, som om det vore en tilläggsförsäkring, utan att media uppmärksammar hennes uttalanden mer än med en gäspning. Att många kräver Asks avgång är inte förvånande – men Husmark P. borde sannerligen vara minst lika illa ute….

Ett hjärta ORANGE – jag mår illa…..  😉

*

Bloggat; Peter Andersson, Scaber Nestor, Svensson, Röda Malmö, Annarkia, Eva-Lena, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige

Mer- Netroots

Press; ab1, ab2, ab3, ab4, ab5, ab6, exp1, exp2, exp3, exp4,   dn1, dn2, dn3, Newsmill, svd1, svd2, svd3, svd4, svd5, svd6,
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

intressant.se

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. En poäng var ju att barnen kunde komma hem först och se kuverten. Det tyckte Bea vore extra pluspoäng ”så dom ser vilken far dom har”… Ridå.

 2. Mike

   /  mars 24, 2010

  Tanten är galen.
  En minister med hennes post måste väl ändå veta vad man jobjar med.
  Detta är bara skrämmande det får en och undra på resten vad resten av gänget sysslar med.
  verkar inte vara någon konst o styra ett land iallfall det ser man ju på denna cirkus .

 3. Visst kan man ha åsikter om andra ministrar med, men att så radikalt bryta mot grundläggande rättsmedvetande som Ask gör när hon likställer misstänkt med dömd, det är unikt.
  Det vore snudd på oanständigt att då inte kräva Asks avgång.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/nej-det-racker-inte-ask.html

 4. Jag skulle vilja lägga Socialförsäkringsministern till de på kenneln. Igår frödömde hon hela läkakåren i en mening. Dags för en pudel….

 5. Lotta

   /  mars 24, 2010

  hej!
  du har naturligtvis rätt att det bara är brevbäraren som skulle se det. (och vad bryr han sig om det? skvatt och intet). MEN det finns en chans att frun skulle se det… och det är ju där hon har sin poäng.

  problemet är att den sexköpslagen inte funkar: ingen blir fälld. man kommer inte heller att kunna få fler fällda pga rättssäkerhet. om man däremot kan få det mer socialt riskabelt att gå till horor (genom att ev få lila brev hemskickade som lilla frun kan se), så kanske man kan minska efterfrågan den vägen.

  frågan är knepig, eftersom det lätt blir morallagstiftning kring prost, vilket ju eg bara är en sida av saken. den viktiga, från samhällets sida, är att prost drar till sig en massa skit, massor med människor blir allvarligt skadade etc. den typen av verksamheter brukar vi förbjuda.

  gnatt!

 6. Ja, det är förbluffande tyst kring Husmark – Pehrsons uttalanden…Antingen så mörkar media eller så har de tappat intresset. Vilket som är ju minst sagt ett svek mot oss medborgare. Men folk väljer oftast att se till det egna: de som inte står i behov av sjukförsäkring (mig veteligen ingen journalist ) skjuter nog undan frågorna och väljer att lyssna på Alliansens bortförklaringar. Tryggast så.

  Sen kan jag meddela att, nej, det är inte att lita på posten i alla väder. De har lagt ner mina brev i fel brevlådor ett flertal gånger, en gång var det ett kuvert från det parti jag är medlem i, med logotypen V. Så, nu vet alla 🙂

 7. Roger

   /  mars 25, 2010

  Nog är det bedrövligt att media ‘skiter’ i sin samhällsgranskande uppgift. Än bedrövligt är det att lata?, bekväma?, svenska löntagare (obs löntagare icke de i bidragssystemet förlåt socialförsäkringssys.) inte vet ett skvatt om de förändingar som genomförs i socialförsäkringarna, inom vården o.s.v. där vi rusar mot ett system likt USA med privata försäkringar för i stort sett allt. På mitt arbete tror 9 av 10 fortfarande att a-kassan fungerar som på de rödas tid. Man tror fortfarande att privatskolor betalas enbart av de som går där! Ja listan kan tyvärr göras lång. Och all ‘rätt’ info finns bara ett knapptryck bort! Sorgligt, sorgligt och ytterst farligt!!

 8. Inte utan att man blir lite orolig över Beatrice Asks uttalande. Som justitieminister borde hon ju kunna lagen. Ingen får vara dömd på förhand, även om misstankar eller indicier är starka. Vad kommer härnäst? Efter grälla kuvert och eventuella skampålar. Polis som arresterar folk bara för att dom ”ser” misstänkta ut eller uttrycker sig på ett ovanligt sätt. Får nya Moderaterna som dom vill så får väl jag som bred käftad Göteborgare gömma mig i slottsskogen bland uteliggarna, gräva ned brevlådan och hoppas att ingen upptäcker att jag ser ut som en Vänsterpartist. Vilket jag ju är. Och det skäms jag inte för. Sen får man väl hoppas att man inte blir allvarligt sjuk. För jag förstod att ordet sjuk skulle avskaffas, för att man inte skulle behöva utbetala sjukpeng, utan bara peng.
  Om man ens får det i nya Moderaternas Sverige.

 9. Jack

   /  mars 25, 2010

  De nya moderaternas nya image skrämmer, så cynisk så genomkalkylerad.

  Om M lyckas lura detta folk en gång till får vi verkligen en regering som vi förtjänar…då har vi uppenbarligen en väljarkår som tänker med röven och glömt de senaste fyra åren, eller en skock som har det hyggligt, vill klättra upp på bekostnad av andra och skiter i dem som är sjuka och utsatta.

  Men så illa tror jag inte det går. Jag tror folk tar sitt förnuft till fånga när valdagen närmar sig och välter bort roffargänget, som bara berikat sig själv och sina likar.

 1. Räcker det med en pudel? | annarkia
 2. Pudel nr 1 « Back Nilsson
 3. Inte i närheten av en pudel! « fetsmart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: