Iskalla Sverige – där en hjärntumör inte räcker…


Tavlan målades av Anita Svedin som är utförsäkrad.
Hon tillåter spridning och användning av bilden.

Svenska kyrkan och har under det senaste året fått ta emot allt fler hjälpsökande. Människor som behöver mat, stöd och hjälp. Orsaken är att allt fler ”vanliga människor” har hamnat utanför sjukförsäkringen och a-kassan samtidigt som socialtjänsten har blivit hårdare i sin bedömning. Det nya kalla och hjärtlösa Sverige växer fram…

Martin Moberg citerade i oktober (bland annat) dessa rader ur Kyrkans tidning;

Det är många arbetslösa, också yngre personer, som numera söker sig till församlingen för att få mat och stöd. En annan grupp är sjukskrivna som förklarats friska av läkare men som inte är förmögna att söka ett arbete och är psykiskt sköra…..

Hårdare regler kring sjukskrivning och en ökad arbetslöshet är några av orsakerna till ökningen av hjälpsökande som lyfts fram…..

Nätverket Resurs har, med anledning av de nya sjukförsäkringsreglerna, skrivit ett öppet brev till ärkebiskop Anders Wejryd.

Citat ur brevet (läs hela här);

Anledningen till att vi skriver till dig är för att höra hur Svenska Kyrkan ställer sig till de nya reglerna som gäller vår sjukförsäkring. Vi i nätverket Resurs, som nu är över 1700 medlemmar, möter dagligen sjuka som drabbats hårt av den politik som nu bedrivs. Vi har medlemmar som beskriver oerhörda kränkningar när de inte längre anses vara sjuka av Försäkringskassan och många tvingas vända sig till socialen. Vi har till och med fått upprätta en krisgrupp på forumet dit desperata och uppgivna sjuka kan få stöd och hjälp. Oerhört många har fått självmordstankar och vi har även haft självmord inom nätverket.

….

Läs hela!

”- Vintern är en av våra fyra årstider” säger statsminister Reinfeldt i dag.

…och visst har det blivit iskallt i Reinfeldts Sverige!

Besök Kalla SverigeEn hjärntumör räcker inte 2010

*

Press; Dagen

Mer; AB1, AB2DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, Expr1

*

Tidigare bloggposter i ämnet;
Då samlar KD in sovsäckar
Varmt som i helvetet med kris-demokraterna
Inga fler skitår
Vad helst i haven gjort mot en av dessa mina minsta

Fler bloggtips; Esbjörn Jonsson, Veronica Palm, Lasses blogg, Reflektioner och speglingar, Ingen ko på isen, Vägen till himmelen,

Mer –Netroots

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Fille

   /  februari 22, 2010

  Att opinionsundersökningarna numera stadigt visar ett övertag för de rödgröna tyder ändå på att det finns de i vårt land som tycker det är fel att trampa på de utsatta, sjuka och arbetslösa.

  Vad som bekymrar mig mer är att Alliansen knaprar in på försprånget och att de faktiskt har chans att vinna riksdagsvalet i höst. Detta gör att jag i mina mörkaste stunder tvivlar på svenskarnas förmåga till empati och civilkurage.

  Det Allinsen gjort med vårt land kommer, också en lång stund efter ett eventuellt regimskifte, att göra att vi måste hantera en växande grupp fattiggjorda.

  De som skulle minska utanförskapet har alltså ökat det på ett sätt vi inte sett maken till tidigare. Att dra bort sjuk- och arbetslöshetsersättning från sådana som inget hellre vill än att arbeta så mycket de klarar av är skamligt.

  Jag och många andra får mentala köldskador av att vistas i det kalla samhälle som just nu håller på att växa fram.

 2. Michael

   /  februari 22, 2010

  Politikerna kanske vill att folk ska bli brottslingar, något ska ju alla poliser ha att göra.

 3. Surgubben

   /  februari 22, 2010

  Läs det här pojker http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sondagsanalys-andreas-cervenka-om-finansiella-lik-i-europas-garderob_4295429.svd

  Pengarna är slut, festen är över och musiken har tystnat. Välfärden fungerar bara om många betalar till den och få behöver hjälpen. Vi har fel demografi. För många gamla, för få unga och åt h-vete för lite inbetalningar till systemet.

  Det är inget oppositionen kan göra något åt. Såvida de inte erbjuder vårdnadsbidrag (pensionsgrundande) som motsvarar ett normalt heltidsarbete. Det plus ett rejält flerbarnstillägg efter tre barn, slopad fastighetsskatt för barnfamiljer och så vidare så kanske den demografiska kurvan kan rättas till. Möjligen så förbjuder pappaledighet och eventuellt preventivmedel.

  Och den som tror sossarna kommer att erbjuda nått sådant…

 4. Hej på dig, hoppas allt är bra, lämnar bara ett litet avtryck och önskar dig en trevlig kväll!

  Kram Erica

 1. Ett samhälle på fallrepet. | annarkia
 2. Ett samhälle på fallrepet. | annarkia
 3. Som om det inte var nog « De Tystas Röst
 4. Motvallsbloggen » Varför talar ingen om hur mycket FK tjänar på sitt fuskande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: