Mer än hundratusen skäl att kicka Reinfeldt

Reinfeldt hade ”hundratusen fel” i partiledardebatten i söndags skriver DN idag. Men det är värre än så.

Här är några av de missvisande siffror och fel som Reinfeldt och gänget har spridit bara under det senaste året (i urval);

 • I debatten mot Sahlin för en dryg vecka sedan sa Reinfeldt så här (med anledning av att pensionärer betalar högre skatt än löntagare pga jobbskatteavdraget); ”- Jag vill påpeka att det är ganska spritt i utvecklade länder att man har den här typen av lösning, att man ger lite lägre beskattning för dom som jobbar….” Sanningen är att i inget annat jämförbart land betalar pensionärer högre skatt – däremot finns en hel rad länder där pensionärer betalar betydligt lägre skatt ( i Tyskland 18 % lägre).
 • Under det senaste året har Reinfeldt, Borg och Littorin sagt så här ” – vi har den mest expansiva finanspolitiken i hela Europa”. När LO-tidningen granskade siffrorna visade det sig att Sverige låg långt ned på listan av EU länderna.
 • Sven Otto Littorin sa så här (16 jan 2009);”.… vi har världens generösaste arbetslöshetsförsäkring.När TCO granskade åtta europeiska länder låg Sverige sämst till bland de nordiska länderna och ersättningsnivån ligger bland de lägsta i de undersökta länderna.
 • Husmark Pehrsson vägrade först erkänna att remissinstanserna hade varnat för de konsekvenser den nya sjukförsäkringen skulle få. Till slut kröp hon till korset i Aktuellt;” – remissinstanserna var mycket kritiska mot hela rehabiliteringskedjan…

Man kan fråga sig hur länge till Reinfeldt och gänget ska få hitta på sina egna sätt att beräkna när siffrorna inte passar propagandan. Först hittade man på det allomfattande ”utanförskapet”, nu stoppar man istället huvudet i sanden. De senaste siffrorna från SCB för december visade att både antalet arbetslösa och arbetslösheten har ökat mer än väntat under det senaste året – knappast något att skryta över….

• 408.000 arbetslösa – en ökning med 108.000 på ett år.
• 139.000 långtidsarbetslösa – plus 52.000 på ett år.
• Knappt 4,5 miljoner sysselsatta – minus 67.000 på ett år.

Inte så konstigt att allt fler ser igenom Reinfeldts bluffretorik och nu hoppas på en rödgrön regering till hösten.

Det finns mer än hundratusen skäl att kicka ut Reinfeldt!

Skräcksiffror för alliansen är Aftonbladets rubrik.  I den senaste opinionsmätningen som presenteras i dag får de rödgröna egen majoritet samtidigt som högeralliansen hamnar under 40 procent, och moderaterna backar till 23,1 procent. Det ser inte ljust ut för Reinfeldts gäng, men desto ljusare för alla oss andra som för länge sedan har tröttnat på Sveriges mest inhumana regering någonsin. Nu börjar dessutom allt fler gamla alliansanhängare säga ifrån.

I dag tar till och med Expressens högerspöke Ulf Nilsson avstånd från regeringens inhumana och brutala politik. Så här uttrycker sig Ulf Nilsson i dag, citat;

….
Värre än de sänkta pensionerna är givetvis utförsäkringen. Omkring 50 000 svenskar ska i år ut på arbetsmarknaden. Undantagna är (efter larm i pressen) dödssjuka människor och möjligen vissa andra, men regeln är iväg till arbetsförmedlingen såvida du inte är akut vårdbehövande. Bara sjuk duger inte.

….

Vettlöst är ordet, särskilt med tanke på att vi närmar oss ett val. Sällan har jag träffat på så många svenskar i olika stadier av ilska och/eller förtvivlan som just nu. Regeringen förefaller tondöv och förvaltningen brutal. Någonting har gått snett och det är på tiden att vi inser det…
Själv har jag hamnat i ett obehagligt dilemma. Normalt sett skulle jag ha röstat på Alliansen, men nu går det inte. De borgerliga har hamnat för långt från vanligt folks värld.

Liknande funderingar hade den betydligt mer sansade Börje Hörnlund (c) om Reinfeldts politik för bara en vecka sedan, citat;

…..

Det är fler och fler som upplever att regeringen har ett omänskligt egoistiskt anletsdrag. Sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer verkar regeringen se som en restpost som kollektivt skall bestraffas.

Regeringen räknar väl med att många som har det bra och som storgynnats av dess politik skall bli goda alliansanhängare. Jag tror dock att många av dessa har känsla för alla dem som alliansen drabbat med försvårat utanförskap.

Regeringen bör av ren självbevarelsedrift tala tyst om ”utanförskapet”. Väljarna är kloka nog att kunna skilja på retorik och verklighet.

*

Till sist…

Visst finns det ett enkelt sätt att göra sig av med en obekväm, självständig och kritisk folkpartist – skicka henne till EU….

*

Bloggat; Ulrika Falk, Bloggoskop, Claes Krantz, Kommunisternas blogg, Martin Moberg, Röda Malmö, Peter Andersson, AlliansfrittNetroots, S-buzz
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Östen

   /  februari 2, 2010

  Citat: Peter Eriksson (mp):

  Jag tror nog att Mona Sahlin bör vädra ur det där hörnrummet på Rosenbad. Innan hon sätter sig där!

  slut citat.

  (Det luktar skit där och risken är väl att hon får ge order om att hela Rosenbad måste saneras först)

  Partiledardebatten som sändes i Agenda var bra och bäst var givetvis dom Röd-Gröna, både Lars Ohly Peter Eriksson samt Mona Sahlin var bra och fick klart och tydligt fram den stora skillnaden mellan Högeralliansen och dom Röd-Gröna.
  Kanske att Mona måste få bättre självförtroende och att det blir lite mer jävlaranamma över henne.

  Hoppas Centern och KD hamnar under 4% spärren så att hela mupp Alliansen upplöses för alltid!

  Klart vi Röd-Gröna vinner valet i höst om vi alla hjälps åt!

 2. Michael

   /  februari 2, 2010

  Tycker politikerna bara verkar snacka skit.
  högern har nog bränt sina kort och lär inte vinna val igen iallafall.

  Om inte sossarna vänder på skutan nu så lär dom inte heller få några röster nästa gång eftersom förtroendet för dom efter bodström och Ipred mm är borta .

  enda orsaken att folk röstar på sossarna nu är pågrund av dom gröna.
  Men dom komemr självklart ochså spela med i teaterna och till nästa gång har alla partierna bränt sina kort.

  Men det kommer vi aldrig få se i våra ögon kommer alltid röstsiffrorna ligga nära 45-55% som vanligt.

  En teater inget annat.

 3. Jack

   /  februari 2, 2010

  ”Fakta sparkar” sade en gång Myrdal.

  Denna blogg sparkar verkligen, dessutom i rätt riktning. Tack för det enorma grundarbete du gör. Synd bara att inte massmedia tar sin uppgift på samma allvar som du.

  Men, men enträgen vinner. Jag tror nog ändå att något av den klokhet som formuleras på denna blogg sipprar igenom det borgerliga mediafiltret och sedan landar på ”Svenssons” kökbord.

  Den som läser denna blogg behöver inte sväva i osäkerhet: Vi måste få bort denna bluffregering i nästa val!

  Det verkar dessutom som allt fler svenssöner och nilssöner (oavsett om de är krönikörer eller inte) också tycker så idag. 🙂

 4. Måste verkligen hålla med Jack. Både om sparkandet från din sida och det allvarliga i att media inte alls tar sin granskande uppgift på samma allvar.

  Visst fick Reinfeldts ”100 000 fel” en liten notis i papperstidningen, men Borg och Reinfeldt fick försvara sig utan att någon ställde följdfrågan varför de ens talar i absoluta tal om antalet i arbete samtidigt som vi har en befolkningsökning?

  Som de skrev på Alliansfrittsverige:

  ”Om man ska vara så ohederlig att man mäter sysselsättning i absoluta tal så måste man ju passa på att påpeka att sysselsättning är dubbelt så hög nu som på sextiotalet. Och Nigerias sysselsättningspolitik är dubbelt så lyckad som Sveriges.”

 5. Vår Allians politiker verkar inte bry sig om det sagda ordet är sant eller inte. Man är så förblindad av sin egen uppenbarelse att ord från andra inte sjunker in deras medvetande. Man tar sig inte tid att se och höra. De uppför sig som bortskämda vuxna vana att alltid få som de vill utan konsekvenser. Men jag hoppas sannerligen att 2010 visar att konsekvenser blir det till följd om man så tydligt visar att arbetslösa, sjuka, pensionärer och andra som behöver hjälp av samhället inte är önskvärda.

 6. Tina

   /  februari 2, 2010

  Kan du inte ta upp detta att de som nu utförsäkras för att gå på arbetsförmedlingens program, blir av med sin ersättning från AGS försäkringen.
  Vad händer om dom anses vara för sjuka för att jobba, kan dom få detta tillbaka?
  AGS baseras på ersättningen från Försäkringskassan.

 7. Nu är det ju så att de flesta som arbetar har nära släktingar som är pensionerade, och många av dem vet att deras pensionerade släktingar inte klarar sig på sina pensioner, speciellt inte gamla mamma eller mormor. Dessutom inser de att de tvingas till mängder av extraarbete sedan man monterat ner hjälpen till de äldsta. Inte ens de som har trygga arbeten mår alltid så bra av att man sätter åt pensionärerna alltså. Dessutom har många människor sjuka anhöriga, eller arbetslösa sådana och börjar kanske inse att det blir deras personliga plånböcker som urholkas allvarligare nu än tidigare, på grund av den förda politiken.

  Det tog närmare 45 år att bygga den gemensamma välfärden. Den raseras nu med rasande fart. Alliansregeringen har fullt klart för sig att det går mycket snabbare och lättare att riva ner än att bygga upp. Så den vet att även om vi får ny regering i höst så kommer denna inte att kunna åstadkomma så mycket på fyra år, och under tiden har alliansens kärnväljare ändå fått det väldigt, väldigt mycket bättre.

  Dessutom, govänner, så kan ingen göra så mycket idag, vi är med i ett EU som bestämt att allting ska privatiseras och att den offentliga sektorn ska monteras ner, samt att det ska vara sänkta skatter istället.

 1. När man mår pest och pina « Horisonten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: