Varmt som i helvetet med Kris-demokraterna

Kristdemokraternas Göran Hägglund, citat, SvD;

–Vi vill vara det varma partiet som ser varje enskild människas situation och som inte låter någon halka efter

Kristdemokraterna är en del av den allians som styrt Sverige de senaste åren. Deras ”varma politik” som ”inte låter någon halka efter” börjar nu märkas ute i samhälle….

På Julafton 2009 hade TV4 flera reportage om vårt ”varma land” ”där ingen halkar efter”;

Det blir allt fler fattiga i Sverige. Nu överväger Röda Korset att omprioritera sin verksamhet och satsa pengar på att hjälpa utsatta i Sverige – något man inte har gjort tidigare.

– Jag trodde aldrig att vi skulle komma hit. Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva detta, men så ser det ut, säger Monica Westlund.

– Vi talar om fattiga äldre som verkligen behöver hjälp, vi talar om ungdomar utan arbete, vi talar också om ensamföräldrar, oftast kvinnor med barn……

…..

Kurator Maria Grosshög på Frälsningsarmén säger så här om hur samhällsutvecklingen ser ut;

Hjälp, vad är det som händer? Det är någon form av vanmakt, och stor oro för vad som är på väg att hända.

Föreståndare Ywone Eklund på Frälsningsarmén är lika oroad;

– Det är tråkigt att se den utvecklingen av vårt samhälle, att det ska behöva vara så, att en del har det så svårt när andra har det så mycket bättre. När man har sett att det har varit mera jämlikt, något så när tidigare. Men nu ser man att det är på väg åt fel håll…

DN 18 december, Elisabeth Hjalmarsson, Svenska kyrkan;

– Vi för ingen statistik men det är ett ökat tryck (av hjälpsökande) över hela landet. Det handlar om ensamstående föräldrar…. unga vuxna… och långtidssjukskrivna och arbetslösa i mycket högre omfattning än tidigare.

AB:s ledare har tittat närmare på Kd:s ”hjärtefrågor” (Citaten från AB);

Trygghetsboende –

När det kristdemokratiska borgarrådet Ewa Samuelsson ska inrätta trygghetsboenden för de gamla i Stockholm, då sparkar hon helt enkelt personalen på servicehemmen och döper om dem till trygghetsboende. Gamla och ofta svårt dementa får därmed klara sig med att hemtjänsten tittar in.

Valfrihet i hemtjänsten –

Kristdemokraterna drar ner hemtjänsten över hela linjen. För de gamla i Årsta innebär det att en timmes promenad blir en halvtimme, enligt verksamhetsplanerna. En halvtimme är inte lång tid om den gamle ska kläs på och komma ut med rollator och allt. Frågan är hur mycket valfrihet som sedan finns kvar?

Omsorg om de gamla –

I Österåkers kommun ville Kristdemokraten Mikael Ottosson inte (heller) betala för de gamlas omsorg så han höjde helt enkelt hemtjänsttaxan med 130 procent….

Pensionerna –

Pensionerna sjunker och de gamla straffbeskattas när de inte orkar arbeta längre

En annan av Kristdemokraternas ”varma hjärtefrågor” är utförsäljningar. Det handlar om sjukhus, äldreboenden, statliga bolag och nu senast Apoteken. Riskkapitalister står nu och gnuggar händerna och väntar på att få håva in vinsten vid nästa försäljning, samtidigt som de ”frisläppta” medicinerna ”chockhöjs”.  Ansvariga ministern Göran Hägglund (kd) ”vet inte tillräckligt mycket” för att uttala sig….

Den ”varma” Kristdemokratiska politiken kanske till sist, trots allt, leder oss alla till ett riktigt varmt ställe – i alla fall om man ska tro på de ord som styr Kristdemokraternas samveten, nämligen  Bibeln….

Citat,  Matteus evangelium, 25 kapitlet;

Sannerligen säger jag eder:
Vadhelst I icke haven gjort mot en av dessa minsta, det haven I
ej heller gjort mot mig.’
Och dessa skola då då bort till evigt straff, men de rättfärdiga
till evigt liv.»

Det finns givetvis en anledning till varför Kristdemokraterna tappar väljare. De som verkligen har en tro på ”alla människors lika värde” har börjat inse sitt misstag. Sedan finns ju de kristdemokrater som menar att allt är frid och fröjd. De som är ”nöjda” med sakernas tillstånd….

Citat, R&D;

Nio av tio svenskar säger nej till större klyftor. En av två tycker att de ekonomiska skillnaderna bör minska mellan de som arbetar och de som är pensionärer, arbetslösa eller sjukskrivna.
…..
Det enda parti med en majoritet sympatisörer som tycker att det är bra som det är, är Kristdemokraterna.

Denna låt tillägnas alla ”nöjda” kristdemokrater  😉

*

Läs; Göran Hägglund den ynklige – Bekännelser från en politisk nörd

Bloggat; Jinge, Röda Berget, Högbergs tankar, Lasses blogg, Alltid rött alltid rätt, In your face, Alliansfritt Sverige, Peter Andersson

Mer progressiva bloggar – Netroots

Mer Press; SvD1, SvD2, SvD3AB1, AB2DN1, DN2, Sydsvenskan, SvT

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Jack

   /  januari 18, 2010

  Den genomsnittlige Kd-väljaren kan inte ha det lätt idag. Tror man på kärleksbudskapet i bibeln blir kontrasten till den kallhamrade politiken på a-kassans och sjukförsäkringens område besvärlig.

  Vi har idag en hjärtlös högerpolitik som misstror vanligt folk. Lås oss rösta bort dem vid nästa val!

 2. AnnChristin

   /  januari 18, 2010

  KD ÄR EN SKAMFLÄCK

  för diakonissor, stadsmissionen m. fl som uppriktigt försöker att hjälpa människor.

  Kd säger sig vara ett parti som står för kristen människosyn och värdegrund.

  De står också för solidaritetsprincipen:

  ”Solidaritet kan definieras som den medmänsklighet och kärlek, som utgår från den gyllene regeln – allt vad du vill att människor ska göra mot dig ska du också göra mot dem”. (citat från Kd s hemsida)

  Att sjuka människor tvingas gå ifrån hus och hem och begära socialbidrag. För dem som inte vill, eller de som inte orkar att sjuk och dålig hamna i hamna i denna misär återstår självmord

  KD s väljare: ÄR DENNA POLITIK FÖRENLIG MED MEDMÄNSKLIGHET OCH KÄRLEK?

  Om ert svar på den frågan är ja, så har många med gravt missuppfattat det kristna budskapet.

  Det finns ingen förlåtelse för KD, det som återstår för er är SKAM. Det kommer ni att få leva vidare med.

  Alla liv som raseras. Detta är inte bara de sjukas kris. Det är de anhörigas kris, som får leva med att deras anhöriges liv ansågs inte värt att rädda.

 3. KD har sina rötter i frikyrkan – och i den finns det till och med dem som tror på grundsatser från presbyterianismen som nyliberalismens cyniska läror baserar sig på – se http://komigenuva.wordpress.com/2009/10/05/var-gud-ar-oss-en-valdig-borg/

  Och pingstkyrkan – vilken grundsyn har de? Om man tänker på vad som utvecklades i Knutsby till exempel

  Och Livets ord

  Överhuvudtaget den framgångsteologi som haft så stort genomslag. Den vilar på just en cynisk människosyn – som t o m har karmaliknande tankefloror av att lägga skuld på funktionshindrade för deras funktionshinder – att det tyder på att de är syndiga osv. Jag menar det är verkligen mörkblått för att inte säga nattsvart

 4. Kvinnosynen är även den därefter. Därav Verklighetens folk med alla dess snusbruna övertoner.

 5. Sen finns det ju naturligtvis de inom KD för vilka sådant tänkande är helt väsensfrämmande, men de kanske inte ens tillhör majoriteten inom deras väljarkår, jag vet inte.

  Det finns mycket av ovanstående nämnt inom frikyrkan och dess sekterismer i alla fall.

  Jag menar titta på laestadianism, pingstkyrkan, maranata, och en massa samfund – det finns ju oerhört många och många av dem har det gemensamt att man står för en människosyn som straffbelägger på många olika reaktionära sätt.

 6. Hoppas KD trillar ut ur riksdagen, tillsammans med centern…..Ja helst alla partier utom V, men det kommer ju inte hända.
  Kramar!

 7. Jag håller med Kaoisten; V är ett parti som tyvärr kämpar mot gammal misstro och förlegade attityder, dessutom saknar man kanaler att föra ut sin politik som faktiskt är riktigt bra. I värsta fall föreslår jag taktik- och stödröstning för inte en enda marginalprocent ska frivilligt förloras i kampen mot denna regering!

 1. EU och Avregleringen – en mardröm för konsumenter « Nemokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: