Verkligheten – Reinfeldts största problem

Gårdagens bloggpost får egentligen räcka även i dagSanning och konsekvens för Reinfeldt – om borgerliga vantolkningar av verkligheten.

Tack Eva Hillén Ahlström för länken och din ord! 🙂

Förtroendet för Fredrik Reinfeldt dalar…

De grymma konsekvenserna av den nymoderata varianten av ”arbetslinjen” börjar nu bli synliga för alla. Verkligheten kan inga tomma ”pedagogiska” dimridåer serverade av statsminister Fredrik Reinfeldt trolla bort. Det handlar om en medveten politik – som slår hårdast mot sjuka och arbetslösa. En politik som bygger på misstroende och människoförakt, och delar Sverige i ”vi” och ”dom”. Eller, som jag skrev redan i går –

Problemet för Reinfeldt och alliansen är inte att svenska folket missförstår regeringens politiska visioner. Problemet är istället att de nu börjar förstå och se konsekvenserna – och att de inte gillar vad de ser….

I dag vill jag rekommendera Ingvar Perssons ledare i Aftonbladet.

Det finns inte mycket att tillägga!

Citat;

…..Det som händer med sjukförsäkringen är inget misstag, det är själva kärnan i regeringens arbetsmarknadspolitik. Detta är jobbpolitiken, och trots några försiktiga reträtter ligger den politiska kursen fast.

Det vet Fredrik Reinfeldt, och det vet borgerliga ledarskribenter, men det visste inte väljarna. Det är därför de nu vänder regeringspartierna ryggen.

Det ändrar ingen pedagogik i världen.

Tidigare bloggpost; Terapi för ett mentalt handikappat folk

*

Bra bloggat; Annarkia,  Peter Andersson, In your face, Claes Krantz, Röda Berget, Eva-Lena, Martin Moberg

Mer bloggar – Netroots

Press; SvD1, SvD2Exp1, Exp2, AB1,

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. Jack

   /  december 16, 2009

  Skönt att konstatera att opininsvinden blåser den självgode Ledaren rakt i ansiktet! 😉

 2. sten

   /  december 16, 2009

  Sossarna hade samma politik under förra mandatperioden. Ett års sjukskrivning och sedan förtidspension med 64% av slutlönen. Alliansregeringen försöker att med en annan politik att få människorna tillbaka i arbetslivet. Det gamla systemet var ohållbart och krackelerade, det insåg även sossarna. 2003 hade Sverige 230.000 sjukpensionärer och 2006 hade den siffran ökat till 553.000 pers. I socialförsäkringsutsottet under den förra mandatperioden var man enig om att något måste göras. Utskottets ordförande var Hans Karlsson (S). Sjukpension eller rehabilitering, bara att välja.

 3. Visst är det skönt för tillfället men det är inte över än. ”This is not the end of the beginning just the beginning of the end!” Efter att ha läst Fredriks mediala svar på proteststormarna får man rysningar över hur genomtänkta och taktiska uttalandena är. Antingen har vi att göra med den lede själv eller så en gigantisk multimiljoners propaganda maskin? Fast antagligen är det både ock!

 4. sten

   /  december 16, 2009

  En rättelse bara, det skall stå 64% av sjuklönen, vilket gör saken än värre.

 5. Jack

   /  december 16, 2009

  Peter Warnström, jag håller med dig. Det är för tidigt att ropa ”hej” ännu. Men, likt skidesset Thomas Wassberg, tror jag att man måste ta igen sig i utförsbackarna och låta skidan göra jobbet för att orka vinna långlopp!

  Det tragiska är väl att vi går mot ett årsskifte där utsatta och sjuka kommer att kränkas och förnedras. Då kan inte den som har ett hjärta i kroppen tiga still. Vi måste fortsätta att höja våra röster mot mångmiljardärernas propagandamaskin!

 6. sten

   /  december 16, 2009

  En blogg som inte vill ta till sig andras synpunkter kommer med tiden att dö sotdöden.

 7. Sten, jag har moderering på alla nya kommentatorer och alla som jag inte känner till. Se mina kommentarsregler.

  Det kan ibland ta timmar eller flera dygn innan jag har möjlighet att moderera. Jag har ett liv vid sidan av bloggen. Som du ser släpper jag gärna igenom alla åsikter – så länge de inte går över gränsen…

 8. oscar

   /  december 17, 2009

  Vore bra om någon oxå tog upp med vad som händer när folk som utförsäkras hamnar i försörjningsstöd, dvs socialbidrag. I prinip skall alla tillgångar avyttras och pengarna förbruksinnan det blir några nådepengar. Dvs, sälj villan, båten, bilen etc – allt skall bort utöver det som räknas som inte utgör livets nödtorft, innan du berättigas till sk försärjningsstöd, och när dessa pengar väl kommer – ja då blir det ingen dans på rosor. Det har bla Aftonbladets artikelserie tidigare i år visat….

 9. oscar

   /  december 17, 2009

  Ja, och så undrar jag om hur vi på bästa sätt kan sponsra ett hjärta rött? Skulle gärna ge ett litet bidrag till Sveriges bästa blogg om socialförsäkringarna! Kanske kan vi starta en insamling som kan användas för att sprida denna bloggs innehåll i annonser etc för att upplysa allmänheten om hur det egentligen fungerar här i landet? Kraften i denna blogg är så urstark att man borde kunna växla den många gånger i ett större sammanhang!

 10. Jack

   /  december 17, 2009

  Oscar, jag håller med dig. Man borde stötta denna blogg på något sätt.

  Ett Hjärta Rött behövs om sanningen ska fram. Idag översköljs vi Allianspropaganda långt bort från den verklighet de flesta av oss lever i.

 11. Sari

   /  december 18, 2009

  Tack Ett hjärta rött, Jack och alla andra för visat stöd, för era höjda röster och varma hjärtan.
  Ja, som sjuk i Sverige är det nu väldigt kallt och era röster värmer.
  Som du sa Jack kränkt och förnedrad är vad jag är. Självkänslan har nått botten…jag är ju numera en B människa, sämre människa…inte värt något i Alliansen. Någon att sparka o spara in på.
  Så i detta nu kalla Sverige. Tack alla ni som höjer era röster för oss som är sjuka och som inte själva orkar skrika.

  Från en kronisk sjuk.

 12. Tack själva Sari, Jack, Oscar, Peter och alla andra som kommenterar. Tack för era ord – de värmer i vinterkylan, och i den kyla som alliansens politik för med sig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: