Två viktiga upprop – maktskifte 2010

Två viktiga upprop att föra vidare…..

Manifestation mot sjukreglerna

Nätverket Resurs kommer den 9 december arrangera en manifestation mot dagens sjukregler. Manifestationen äger rum på Medborgarplatsen i Stockholm.

Sjukreglerna som infördes den 1 juli 2008 tvingar sjuka från socialförsäkringen i syfte att snygga till statistiken och öka den ekonomiska tillväxten. Det anses nämligen bättre för Sverige med högre arbetslöshet och färre sjukskrivna.

Många sjuka lever nu i en extremt svår situation där de måste byta bostad och göra sig av med allt av värde för att få försörjningsstöd. Andra tvingas leva upp alla sina besparingar eller bli försörjda av sina anhöriga. Dessa påfrestningar försämrar avsevärt möjligheten att återhämta sig från sjukdom.

Nätverket Resurs är starkt kritiskt till dagens sjukförsäkring som leder till många mänskliga tragedier. Det är inte rätt att sjuka ska riskera att bli hemlösa eller se självmord som sista utväg. De sjukas barn och anhöriga drabbas hårt och folkhälsan försämras. Resurs kämpar för en human och rättssäker sjukförsäkring och har idag över 1100 medlemmar.

Tid och Plats

Tid: Onsdagen den 9 december, kl. 14.00-17.30

Plats: Medborgarplatsen, Stockholm

Övrigt: Media hälsas välkomna. Flera som drabbats hårt av de nya sjukreglerna kommer finnas på plats för intervjuer. Tidigare under dagen kommer representanter från Resurs träffa oppositionen i riksdagshuset.

(OBS! Texten är skriven av Resurs)

*

En insamling för alla som är trötta på den borgerliga regeringens inhumana nedmontering av välfärden och passiva krispolitik….

Ge bort ett maktskifte i Julklapp!!!

Citat, s-buzz;

Under valåret 2006 fick Moderaterna 30 miljoner kr från hemliga givare. Det var nästan åtta gånger mer än vad de övriga partierna samlade in – tillsammans.

Mot hemliga sällskap och särintressen tänker vi ställa alla vanliga människor som vill ha en ny politik och ny färdriktning för Sverige. Därför lanserar vi som första parti i Sverige en insamlingsmöjlighet på nätet – det är öppet, modernt och bygger just ditt engagemang.

Läs mer på s-buzz och Maktskifte 2010

P.S.  Jag är RÖDGRÖN  (har inte bestämt mig för vilket parti) – men jag bidrar gärna på alla sätt för att få till ett maktskifte!!  🙂

*

Bra bloggtips; Peter Andersson, Anna Wikström, Alliansfritt Sverige, Claes Krantz, Eva Hillén Ahlström, Min kramp, Fritt ur hjärtat, Martin Moberg

Progressiva bloggar – Netroots

Press; AB1, SvD1

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna en kommentar

31 kommentarer

 1. Det är möjligt Josef B – men vill vi ha en annan regeringen än den borgerliga finns nog inget annat alternativ.

  Men, för min egen del passar en rödgrönt samarbete perfekt. Politiskt finns jag någonstans mitt emellan dessa tre partier – men mest till vänster… förstås 😉

 2. Tja… – osvuret är ju alltid bäst – tycker jag… 💡

 3. pia

   /  december 1, 2009

  Ett hjärta rött försöker vinkla en aning,- Nätverket Resurs var starkt kritisk till socialdemokraternas hantering av sjuka och svaga..I ett brev till Mona Sahlin aug.2008 skriver Resurs bl a.”Den hetskampanj som de senaste åren först mot sjuka och funktionshindrade påbörjades av Socialdemokraternas ambition att halvera ohälsotalet”…
  Ett hjärta rött kan väl publicera Mona Sahlins svar på Resurs brev!

 4. pia – Först, texten här ovan är skriven av Resurs (i ett mail)

  Det är den borgerliga regeringen som har har makten och som har infört ”utförsäkringskedjan”. Därför måste man givetvis rikta kritiken mot dem.

  Man kan givetvis tvista om exakt vem eller vilka som började ”hetskampanjen” mot sjuka – men tittar man tillbaka i arkiven var det KD:s Alf Svensson som först slängde ur sig anklagelserna om ”fusk” i sjukförsäkringen, som sedan ledde fram till en kampanj som framförallt leddes av den borgerliga pressen och eskalerade när den borgerliga alliansregeringen presenterade fantasi-siffror om fusk i början av sin regeringstid.
  Se länk (maj 2002 alfsvensson);
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article71816.ab
  Om alliansens fuskjakt;
  https://ilsemarie.wordpress.com/2008/02/20/ursparad-jakt-pa-inbillade-fuskare/

  Att vilja minska sjukfrånvaron är inte samma sak som att anklaga sjuka för fusk eller att kasta ut tiotusentals sjuka från försäkringen.
  När det gäller Mona Sahlins svar på Resurs brev har jag redan länkat dit en gång tidigare, och kan göra det igen – här;
  http://resurs.blogg.se/2008/september/mona-sahlins-svar-pa-resurs-brev.html

  Tills sist anser jag att de rödgrönas alternativ är betydligt bättre än regeringens. Framförallt vill de inte ha några stupstockar där människor kastas ut från försäkringen, oavsett om de är friska och arbetsföra eller ej.

 5. Här är även ett tredje upprop 🙂

  http://budkavleforvalfard.se/

 6. Fille

   /  december 1, 2009

  Bra! För att vi skall kunna förbättra sjukförsäkringen måste en sak först ske: Alliansgänget måste bort!

  Men detta räcker inte. Vi måste ständigt bevaka den som sitter i regeringen (också de rödgröna) så att ingen oförtjänt tillåts förnedras av vare sig AF eller FK.

  Du har helt rätt Ett hjärta Rött! Fortsätt din kamp för ett mänskligare Sverige! En förutsättning för att detta skall lyckas är att Alliansen förlorar makten!

 7. Jättebra länk Helena! Tack – jag ska länka i en bloggpost så fort jag får tid att skriva. Bra! BRA!

  Och jättebra Ett hjärta Rött – vi borde börja hålla våra skattepengar i karantän tills regeringen förstår att de måste sluta behandla medborgarna som kriminella – Varför betalar vi till försäkringar som lämnar oss i sticket när vi behöver dem. Vi borde leta efter alternativa förvaltare till dessa pengar – representanter som är värdiga att administrera välfärden så att skatten används till det som den är solidariskt finansierad för – istället för till EU:s maktelit och massövervakning av medborgarna, byggen av nya kärnkraftverk.

  Skattestrejk helt enkelt. Att man behåller skattepengar i deponi – och inte lämnar ut pengar till new-age-iga jobbcoacher eller militariseringsprojekt (Obama är på väg att skicka 30 000 amerikanska soldater till Afghanistan och Europa ska hjälpa till…jo, vi vet vad Bushs krig i Irak kostade).

 8. Manifestera för mig också, det är lite långt att åka 100 mil 😦 Håller med alla igen, kanske debattlöst och tråkigt men sant. Nej, nu vinner vi det här valet och sedan är det hög tid att få våra respektive vänsterpartier att också tänka vänster. Det har varit för mycket högervindar ett bra tag nu!

 9. Ja, tack för länken Helena… glömde den, den här gången – men tar med den i nästa bloggpost!

 10. anna andersson

   /  december 2, 2009

  Ge bort ett maktskifte i Julklapp!!! Vilket skämt!

  Och ”RÖDGRÖN”…. Hmmm vad är det i dag egentligen när den övergripande politiken och alla de reella direktiven styrs från det överstatliga EU med dess odemokratiska maktstruktur. Med en kommission som står över våra nationella regeringar. Och därmed lagstiftat bort en riktig vänsterrörelse.

  Jag efterlyser ett modernare, mer samlat och vidare grepp ifrån denna bloggens innehavare. I dagsläget verkar bloggen mest fiska efter röster till en falang av korrupta politiker som tankar multum i politiker löner och diverse andra förmåner.

  Blogginnehavaren ber oss att stödja en falang som satte Anna Hedborg (s) som ensamutredare, vilkas sk. ”utredningar” Alliansen baserar sin politik på.

  Nej, det här får mig att må illa. Och att sedan röra ihop detta under samma inlägg som Resurs nämns känns osmakligt.

 11. Ja Anna A – ska vi alla fortsätta att rösta på alliansen och hoppas på det bästa, eller ska vi ge upp? Vad är alternativet?

  P.S. Ingen Behöver läsa min blogg – om den gör dem illamående eller så…

 12. Fille

   /  december 2, 2009

  anna andersson, du sprider bara uppgivenhet och misstro, precis som Alliansregeringen.

  Jag fattar inte vad du är ute efter. Ska vi sätta oss ned med armarna i kors och bara gnälla på allt och alla?

  Nej tacka vet jag bloggare som denna, som åtminstone sprider kunskaper och försöker göra något åt det elände som idag råder i sjukförsäkringen.

 13. anna andersson

   /  december 2, 2009

  Ilsemarie!
  Vad jag har svårt för är dina återkommande stympade och förenklade förklaringar, som till exempel användandet av ordet ”maktskifte” eller att vi kan rösta bort högern.
  Detta i ett läge då kanske alltför många svenskar har en ganska vag föreställning av vad EU egentligen betyder, hur EU och hur därmed även Sverige styrs och hur våra politska partier reducerats till ett eko av kommissionen och hur vi nu i och med Lissabonfördraget har fått en grundlagsfäst högerpolitik.

  Du skriver bra och med känsla. Men jag efterlyser endå en något mer seriös och lite djupare resonumang i dina blogginlägg.
  Jag antar att en hel del av dina läsare kommer via Resurs. Det gör mig därför extra ont att du inte är mer nyanserad.

 14. anna andersson

   /  december 2, 2009

  Fille!
  Jag är ledsen att du uppfattar det så. Det var verkligen inte min mening. Istället hade jag hoppats på att lite jäklar annamma hade vaknat till inom dig, en kamp för ett riktigt rött alternativ till exempel.

  Under tiden människor har blundat för hur verkligheten ser ut har välfärdssamhället monterats ned bit för bit.

  Att hanka oss kvar vid de samma partier och politiker som åstadkommit detta är kontraproduktivt, det är att lura sig själv.

 15. Anna A – Jag tror inte du har läst och följt min blogg särskilt länge om du menar att jag aldrig skriver djupare inlägg. Hur andra uppfattar dem kan jag givetvis inte svara på – det avgör de som läser. Alla tycker olika. Tyvärr räcker väl inte tiden alltid till (det här är en ”hobby” för mig – inte mitt jobb), men jag har kritiserat både EU och den nyliberala högervridningen av politiken (även sossarnas) regelbundet och många gånger här på bloggen – under flera år.

  Men, när det gäller många dagsaktuella frågor anser jag att det faktiskt gör skillnad vilken regering vi har – oavsett EU:s regler. EU har inte skrivit ihop rehabiliteringskedjan t.ex. Det har den borgerliga regeringen gjort. För de som drabbas av dessa regler kan inga djupare diskussioner ge dem mat på bordet eller pengar att leva av. Politik handlar för de flesta om här och nu – verkligheten, inte vad vi inte kan förändra – utan vad vi kan förändra.

  En sak är säker – vi kan aldrig vända utvecklingen om vi sitter med armarna i kors och bara säger nej.

  Dessutom, om du kritiserar EU:s nyliberala lekstuga och regelverk kan du väl knappast förorda att vi ska ha kvar en borgerlig regering som från dag ett har gjort allt efter den nyliberala handboken. Sålt ut gemensamma tillgångar, nedrustat välfärden, bekämpat facken och passivt sett på när krisen gör allt fler arbetslösa.

  Jag tänker fortsätta att kämpa för ett maktskifte här på min blogg. Om du tycker att det är ytligt, så är det inte något jag kan göra något åt… tyvärr…

 16. Anna Andersson – snälla, ett hjärta RÖTT är bloggvärldens värme och ljus. Slå inte på henne. Om inte hon hade funnits hade jag inte orkat fortsätta kämpa i motvind.
  Om det försvinner en enda av de bloggare som försöker kämpa för rättvisa och en politisk förändring då vinner högerkrafterna med stort SD och än värre.

  Alla motkrafter måste samarbeta även om man har avvikande åsikt.

  Jag tror att ett hjärta RÖTT är medveten om det mesta – och särskilt då Anna Hedborgs bidrag till pensionssystem m fl.

  Men hon vill tro på en framtid och hon kämpar mot Alliansen som en av de mest välformulerade och tunga kritikerna.

  Vi måste jobba ihop.

  Sen att man kan kritisera socialdemokraterna ändå – det är ju självfallet.

  Så Anna – låt oss hålla ihop för att rädda vad som räddas kan.

 17. Voogi

   /  december 2, 2009

  Jag har följt den här bloggen under ganska lång tid nu. Ja, den är välformulerad, och ja, den är vanligtvis välgrundad.

  Men jag tycker mig ha sett en tydlig trend: Kommentarerna, och därmed sannolikt läsarna, har blivit väldigt ensidigt positiva. Jag upplever att ämnena har blivit snävare och fokuserat på sjuk-, ut- och arbetslöshetsförsäkringarna.

  Ingen annan än de redan frälsta köper att Alliansens politik i sin helhet är så totalt urusel som det står att läsa här. När du idiotförklarar Alliansen, så idiotförklarar du samtidigt alla de, som röstade på dem. Hur många förtappade själar vinner man på det?

  Jag tror att en mer nyanserad skrivning skulle kunna locka nya läsare, mer debatt via kommentarerna, och därmed, kanske, några nya röster som vill hjälpa till att åstadkomma det eftertraktade maktskiftet.

  En liten utmaning: nämn två saker som alliansregeringen gjort bra. Eller i varje fall mindre dåligt.

 18. anna andersson

   /  december 2, 2009

  Ilsemarie,
  jag är häpen, ditt svarsinlägg är stundtals överraskande nog otroligt barnsligt.
  Vad jag kanske i detta fall hänsyftar alllra mest på är dina sista ord.
  Varför skulle det vara ytligt att kämpa för ett maktskifte?

  Vad jag ifrågasätter är h u r du definierar ett maktskifte och varför du så ofta hemfaller åt att använda dig av vissa stympade och förenklade förklaringar.

  Att EU inte skulle ha någonting med vår socialpolitik att göra är rent nonsens! Allting hänger samman, de direktiv EU- kommissionen ger och den politik som utformas i Sverige hör aktivt ihop.

  B la. just utsorteringskedjan. Enmansutredaren Anna Hedborgs (s) slutsatser bygger i stort på att röja vägen för den politik som gör att målen, dvs. de direktiv kommissionen utfärdat ska kunna nås och det är vidare Hedborgs utredning som Alliansen vilar sina beslut på.

  Kommissionens direktiv bygger på att bland annat skapa en bred låglönemarknad, dvs. skapa hungriga lejon. Det är exakt det som är tänkt att bli konsekvensen av den sk. utsorteringskedjan. Visst hittar Alliansen och den ”röd”- gröna blocket lite olika lösningar, men oavsett vem som sitter vid makten i Sverige vad gäller de etablerade partierna så drivs kommissionens direktiv igenom.

  Att i detta läge bli avfärdad med kommentarer som att man sitter med armarna i kors och säger nej är en synnerligen patetisk argumentationsteknik.
  Att sitta med armarna i kors och säga nej? För att man vill ha en riktig vänster som står opp för orättvisor och inte en korrupt politikerelit som sålt ut sig till eu- eliten?

  Ta dig en rejäl funderare på vem det egentligen är som sitter med armarna i kors och bara säger nej?

  Jag har följt din blogg, lite av och till sedan något år tillbaks. Vet inte riktigt hur lång tid tillbaks du anser att jag borde ha följt bloggen för att kunna uttala mig.
  Jag har inte skrivit att du aldrig skriver några djupare inlägg. Det där var ännu ett relativt onyanserat inlägg från din sida.

 19. anna andersson

   /  december 2, 2009

  Nemokrati!
  Var inte orolig. Jag har samma inställning som du. Vi måste hålla ihop och det gör vi när det verkligen gäller, men däremellan måste debattvågorna få gå höga.
  Tack för att du bloggar! Kämpa på!

  Anna/ Den Osynliga patienten.

 20. Hej allihop, när man läser kommentarerna så tycker inte jag att det är särskilt störande skillnader, vågorna går höga men det måste de ju få göra ibland. Anna, Du verkar verkligen tycka illa om EU som sådant och det gör även jag, kanske främst på att det är svårt att bedriva en solidarisk och rättvis skatte- och fördelningspolitik kombinerat med den fria rörligheten. Trots allt ser MIN agenda ut som följer: 1/ En ny regering; av de två möjliga alternativen måste man rösta för det minst dåliga, 2/ Arbeta för att skapa ett så starkt vänstermandat som möjligt inom koalitionen, 3/ Arbeta för att återta förlorade positioner inom respektive parti MOT nyliberalism och socialliberalism och FÖR en ökad medkännande mänsklig och demokratisk socialism!
  Jag tycker Ilse gör ett jättejobb och önskar själv att jag skulle orka blogga mer än en gång per vecka! Det är bra Ilse, Du gör så mycket Du orkar!

 21. Tröttna inte nu Ett Hjärta Rött – Vi behöver Dig och alla dina inlägg om trygghetssystemen – de är oerhört informativa och enormt viktiga. Jag tycker inte det är ensidigt överhuvudtaget. Får nästan varje dag ny information och du hjälper mig väldigt mycket i mitt bloggande. Inte minst att behålla min spirit. För det är mycket mothugg man får när man försöker peka på det som är uppenbart fel.

  Fortsätt sända information, länkar och resonemang. De är extremt viktiga.

  Vi behövs alla – att vinkla saker från alla upptänkliga håll och kanter. Och man kan inte täcka allt. Alla måste komplettera med sin bit – så blir det en bild som ger mycket sammantaget. Det är viktigt. Och intressant.

 22. Till anna/den osynliga – varför raderade du din blogg? Jag fick en chock när jag såg det. Den hade ofta många viktiga länkar. Den behövdes också lika väl som alla andra som är bra.

 23. Ytterligare en sak – sen tycker inte jag att Ett hjärta Rött bara bloggar om trygghetssystemen utan om alla möjliga aspekter av alliansens högerpolitik. Och det är viktig information man får där och görs uppmärksam på. Så fortsätt – det är valrörelse – vi måste vinna det här valet.

 24. Det finns Något i Allt ❗ Samverkan Är Win-Win för Alla. Motverkan ger vinnare och förlorare = Alla blir förlorare över tid sett, tyvärr tyvärr… 😥 ”vet” Josef B. 😉

 25. Fille

   /  december 3, 2009

  anna andersson, du skriver ”Visst hittar Alliansen och den ”röd”- gröna blocket lite olika lösningar, men oavsett vem som sitter vid makten i Sverige vad gäller de etablerade partierna så drivs kommissionens direktiv igenom.”

  För dig verkar det inte spela någon större roll om vi har en rödgrön regering eller en Alliansregering. Om du tycker det är barnsligt att arbeta för ett maktskifte för att stoppa den värsta hetsjakten på sjuka… ja då anmäler jag mig också till de barnsligas skara. Lika vuxen som du anser dig vara, anna, vill jag aldrig bli! 😉

  Vem som sitter i riksdagens spelar roll. Precis som Ett Hjärta Rött skriver är det faktiskt Alliansen som drivit igenom utsorteringskedjan.

  Vill du skjuta på EU-kommissionen, anna, då har du nog hamnat på fel ställe. Jag rekommenderar dig att istället gå in på Carl Bildts blogg. Han förtjänar den kritik du riktar mot Ett Hjärta Rött, som ju dessutom faktiskt har skrivit flera EU-kritiska blogginlägg.

 26. Vill vi ha en reell förändring och inte fortsätta högersvängen så måste det till något nytt, för vi kan väl inte fortsätta på samma spår….. S och M hör ihop.

  Varför inte:

  http://www.folkrorelsepartiet.org/Var_politik-filer/Partiprogram.htm

 27. anna andersson

   /  december 5, 2009

  Ilsemarie,
  jag skrev om de hungriga lejonen på min blogg efter att ha läst Sultans politiska blogg och du länkade till min blogg
  ( Den osynliga patienten) , minns du? https://ilsemarie.wordpress.com/2009/02/19/svalt-dunderkur-mot-arbetslosheten/

  Jag hade också blogginlägg om M. Radetzkis bakgrund och tidigare uppdrag, samt hur eu- kommissionens direktiv,
  bl a. lissabonstrategins inflytande över vår socialpolitik.

 28. anna andersson

   /  december 5, 2009

  Fille,
  ditt inlägg är rörande, för jag förstår så väl vad du menar, det samhällsklimat som råder i dagsläget är iskallt. Vedervärdigt iskallt. Men maktstrukturerna är dock så oändligt mycket mer raffinerade än vad du beskriver dem. Vad tror du egentligen att kommissionen sysslar med? De har i alla viktiga avgörande frågor makten över både EU- parlamentet och även vår inhemska regering. Du kan inte bara blunda för kommssionens makt.

  Vi h a r fått en grundlagsförfattad högerpolitik i och med Lissabonfördraget. Det är där stötestenen är.

  Hur skapar man en riktig vänsterrörelse? Genom att rösta på de som sålt ut folket till Brysselbyråkraterna och högerpolitiken?

  Läs gärna mer om EU och vad Lissabonfördraget innebär och även vad som egentligen har hänt med Sverige och vår parlamentariska demokrati i och med globaliseringen och EU. Vad händer egentligen när självutnämnda damer och herrar tar patent på att stifta lagar och regera folket? ( läs EU:s maktstruktur). Den här lilla exklusiva gruppen av individer har makt att forma vår socialpolitik i samråd med b la. OECD, helt över huvudet på folket. De sätter agendan och ramarna, de har stakat ut vägen och sedan är det upp till de olika politikerna att forma sin politik efter kommissionens agenda. Och håll i minnet att den är som sagt höger, starkt högervriden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: