Offren kunde inte välja

Jag avslutade nyligen Gellert Tamas bok ”De apatiska, om makt myter och manipulation”. Boken är omskakande och ibland nästan outhärdlig att läsa. Samtidigt häpnar man över hur statliga utredare, politiker och läkare kan spela med i detta fula spel och till och med, i vissa fall, medvetet sprida rykten och myter och presenterar dessa som sanningar.

Gellert Tamas bok talar för de som inte har någon egen spalt på Sveriges största morgontidnings ledarsida eller någon annan maktposition i samhället. De barn som blev oskyldiga offer i detta drama kunde inte välja om de skulle tiga eller inte – deras sanning frågade ingen efter.

Jag har svårt att föreställa mig att någon kan läsa boken utan att beröras av det öde som drabbat dessa flyktingfamiljer, och den cynism och det maktmissbruk som myndigheter och politiker gör sig skyldiga till. Man kan säkert hitta små detaljer i Tamas skildringar i den över 600 sidor tjocka ”tegelstenen” som brister. Men grundberättelsen kan knappast ifrågasättas. Den är betydligt viktigare än om ett eller annat ord har hamnat på fel plats när Tamas återger ett intervjusvar. I sammanhanget är detta petitesser.

Tamas talar för de som under många år förtalades i det offentliga mediarummet. De makthavare han skildrar – vare sig det handlar om myndighetspersoner, statliga utredare, läkare eller politiker – har alla haft sitt mediautrymme. Deras ”sanning” blev till offentliga ”sanningar”. Har de något att tillägga lär de knappast ha några problem att få ut sina åsikter och invändingar.

Jag kan bara ge ett råd till alla som är det minsta intresserade av makt, myter och politik – läs boken. Bilda er en egen uppfattning…

*

Press; DN rescension, SvD rescension, AB rescension, DN1, DN2, SvD1, SvD2, SvD3, AB1,

Bra Bloggtips; Reflektioner och speglingar om ”drev” och klasshat, Annarkia om livsmiljö och hälsa, Claes Krantz om de rödgröna, In your face om valfrihet, Universalpolitk om ungdomsarbetslöshet

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

17 kommentarer

 1. Reino

   /  november 20, 2009

  En skäggig islamistisk jihadist,
  tyckte livet i bergen var trist
  analfabet var han, javisst
  men tog sig till sverige med list,
  nu livstidsförsörjd och på grön kvist!

 2. Thomas Jackson

   /  november 20, 2009

  Jag måste bara meddela Dig att Dina aktiviteter, och Tamas aktiviteter skadar barnen ytterst svårt. Barnen är utsatta för svår tvångssimulering, de skadas för livet, Tamas ger dem absolut ingen röst, han förtrycker dem och ser till att de fortsätter plågas. Ibland undrar jag om han är del i en traffickingliga, kanske du är det också?
  Att Gellert Madoff Tamas handlar inför domstol för eller senare torde det icke vara någon tvekan om, make till barnaplågare som Tamas saknar sannolikt motstycke
  Dr. Thomas Jackson

 3. Thomas Jackson

   /  november 21, 2009

  Så är det, socialister och kommunister är stora egoister som bara tänker på sig själva och struntar i barnen.
  mvh dr thomas jackson

 4. Thomas Jackson

   /  november 22, 2009

  Till Ett Hjärta Rött!

  Stort tack att det för stå kvar det jag skrivit, det ökar mitt förtroende för Dig, jag beklagar bara att jag måste vara så hård i mina formuleringar jag har nämligen märkt att annars blir man bara förlöjligad.
  Tänk om alla ni, jag tror dig inkluderad, som har hjärtat på rätt ställe, förstod hur Gellert Tamas har lurat er alla och hur svårt hans lögner har skadat och skadar barnen så skulle ni bli förtvivlade. Gellert Tamas verkar vara en måttligt paranoid mytoman som förstör för flyktingbarnen, för seriösa politiker som Barbro Holmberg, tjänstemän som Marie Hessle och till syvende och sist kommer han att se att han skadat sitt eget liv, han kommer att bli ihågkommen som en av alla de kommunister som sa sig tala för alla men det visade sig att han talade för ingen mer än sina ideologiska fränder.

  MVH
  Dr. Thomas Jackson och tack att jag får skriva så jag kan bli lite snällare. Jag är en vänlig person som blivit retad till vansinne av svensk media som bara skällt på mig men aldrig låtit mig komma till tals.

 5. Jack

   /  november 22, 2009

  Ryser vid bara tanken på det stackars barn som tvingas uppsöka sjukhuset och då möter dr Thomas Jackson. Det känns som en riktig rysare…

  Ibland mår man nog bäst av att undvika läkare (åtminstone vissa)…

 6. Thomas Jackson

   /  november 23, 2009

  Jack, äntligen dialog, tusen tack för det.

  Jag är uppriktigt sagt väldigt omtyckt av barnpatienter, riktigt små barn 1-3 år brukar jag låte leka lite med stetoskop (rent sådant), känna på tungspatel, har de docka med sig undersöker jag först dockan. Jag ger anhöriga noggrann information och ber dem ringa gärna en gång för mycket än en gång för lite.

  Skulle jag träffa ett ”apatiskt” barn skulle jag mycket försiktigt samtala med förädrar, försöka skaffa en helthetsbild, sedan göra en anmälan till socialtjänsten att omedelbart omhänderta barnet. Barnet skulle placeras på ett optimalt sätt, föräldrarna skulle få klara instruktioner av polismyndighet att de riskerar förlora vårdnaden av barnet om de använder barnet som en murbräcka för att få asyl tillika skulle förundersökning inledas om övergrepp på barn.
  Många apatiska barn är romer, du kanske såg den engelska dokumentären igår om hur en del (obs självklart en liten minoritet) barn svårt utnyttjas av föräldrarna, de tvingas till att stjäla och får stryk om de inte gör detta.
  Det mediamörker som ligger över svensk journlistkår är fruktansvärt för barnen.

  Hade jag fått bestämma om vården skulle barnen garanterat tillfriskna på några dagar eller veckor såvida inte du Jack, dr. Bodegård och dr. Ascher fått bestämma för då hade barnet tvingas till att ligga så länge
  att det blivit svårt skadat av den totala passiviseringen som kan ha medfört livslånga psykiska handikapp i form av s.k. patomimier/factitious disorders.
  Läs gärna mina artiklar på newsmill.se hur Tamas ljuger och hur hans lögner med hela presskårens stöd har hindrat landstingen att agera korrekt som i Norge, där är blev alla barnen friska på 2 veckor.
  I övrigt allt gott!
  MVH Dr. Thomas Jackson

 7. Thomas Jackson

   /  november 23, 2009

  Tillägg, kan inte jag få berätta en sak, egentligen har jag rätt mycket gemensamt med dem som man kallar socialister/kommunister, följande anser jag.

  1. Monarkin bör avskaffas.
  2. Minst hälften av alla banker bör vara statliga.
  3. Kollektiva boende för alla ensamma måsta bara börja erbjudas.
  4. Satsa stenhårt på att bygga ut härbärgen i Stockholms kommun. Flera olika boendenivåer allt ifrån för de som vill försöka sköta sig till en nivå till de tragiskt utslagna som ”skiter i allt och smugglar in knark på beoendena etc”, även dessa skall få tak över huvudet en kall natt – såklart.
  5. Satsa stenhårt på lag och ordning (här skiljer vi dock oss åt), det är de fattiga som behöver lag och ordning – inte de rika- de kan alltid köpa sig trygghet.
  6. Alla som tjänar över 500000:-/år skall självklart betala 50% i skatt, dock icke mer, då blir det skadligt för moralen.
  7. Jag är helt emot multinationella företags exploatering, satsa mer regionalt.

  etc etc. Jag är alltså socialkonservativ, med betoning på det sociala, med ett stort engagemang för utslagna, därför har jag engagerat mg för de apatiska barnen, men bara för att jag har en annan ideologi än socialismen eller liberalismen så skall jag utmålas som högerman av Gellert Tamas, SVT m.fl. i det det svenska mediapacket. (Ursäkta, blev lite arg igen).

  F.ö. hade jag gärna röstat på sossarna bara de hade stått upp mer för lag och ordning i samhälle och skola.

  Allt gott tillönskas

  MVH

  Dr. Thomas Jackson

 8. Fille

   /  november 23, 2009

  Inser nu att dr Thomas Jackson i första hand inte själv borde utfärda diagnoser, karln behöver nog själv diagnosticeras av kvalificerad läkarexpertis… 😀

 9. Thomas Jackson

   /  november 23, 2009

  Tack snälla Jack och Fille!

  Ni hjälper mig att kommunicera till mogna socialister och kommunister hur oändligt svårt det varit för oss läkare att komma fram med budskapet trots att det är uppenbart att barnen misshandlas. Kanske Jack och Fille är traffickers båda två? Det finns de märkligaste och omänskligaste varelser på internet.

  mvh

  dr thomas jackson

 10. Dr.Thomas, du måste göra ett undantag för Reinfeldt skatten. Den förespråkar 99% marginalskatt för alla som har suttit med i den här vedervärdiga förakt-för-de-svaga regeringen. Annars verkar punktlistan ganska hyfsad. Kanske dags att fundera på att rösta rött?

 11. Thomas Jackson

   /  november 24, 2009

  Hej Peter Warnström,
  i ärlighetens namn så förstår jag inte riktigt vad du menar med Reinfeltskatten men jag anar och då stöttar jag.

  F.ö. tack för det trevliga bemötandet. Nu till viktiga saker:
  Jo, jag skulle mycket gärna kunna tänka mig att rösta ljusrött om socialismen kunde nyansera sin människosyn
  alltså att vänstern visar förståelse för att människan som biologisk psykologisk varelse är en rätt stor egoist. Och många av dessa egoister är starka unga män som förstör livet för svaga och utsatta. Dessa unga egoistiska män som fått både kärlek och uppmuntran i sina hem men för
  lite gränser måste samhället sätta gränser för men det låter man bli i socialismens namn för att defintionsmässigt säger socialismen att ingen människa gör något ont om den inte upplevt något ont.
  Tyvärr, jag måste vara ärlig och rak – jag tror att väldigt många människor är ojusta mot andra inte för att de fått för lite kärlek utan för lite gränser – vi måste få en civilisationsprocess.
  Detta är mycket förenklat och det är ju omöjligt i blockreplikskifte diskutera sådant som torde ta dagar i gemensamma samtal – eller, kanske är det möjligt?

  Jag gillar socialkonservatismen för den är väldigt social och faktiskt ganska så ”röd”den vill också ha förändringar men långsamma förändringar så vi inte går fel i samhällsutvecklingen. Socialkonservatismen grundades i England i mitten av 1800-talet av bl.a. Dísraeli som en reaktion på den alltför blodiga franska revolutionen.

  F.ö. tror jag uppriktigt att i en välfungerande demokrati måste vi ha vänsterpartier men också högerpartier –
  en vital debatt är demokratins viktigaste puls, utan den så dör demokratin, och några mer experiment i form av nazism och kommunism där nacksotten haglar ska vi väl ända inte ha.
  Vi är säkert också överens om att ett samhälle som låter vissa personer tjäna 10 gånger mer än en vanlig arbetare
  är det något fundamentalt fel på.

  Kanske är en bra lösning för alla mäniskor att om 20 år så står ett nyanserat vänsterparti som klippt alla banden till Marx et Al med 35% av väljarsympatierna mot ett socialkonservativt parti med 40%, (ja låt mig retas något)
  som de två stora blocken i Riksdagen och moderaterna och sossarna har resterande. Uppriktigt sagt tror jag det vore bättre för de utsatta i samhället – vi skulle avskaffa monarkin och genomföra bra saker som te.x saker jag nämt i tidigare inlägg. Visst är jag en drömmare men det är tillåtet!

  Allt gott!

  mvh

  dr thomas j.

 12. Ja, det är ju rätt roligt med Hanne Kjöller. Hon tror inte på apatiska barn och rycker därför ut med jämna mellanrum för att angripa Gellert Tamas. Angrepp som alltid sker på både detaljnivå (Vlad kommer minsann från Ryssland) och någon form av metanivå (ojämn maktbalans hotar journalistiken), utan att någonsin närma sig själva sakfrågan.

  Men varför förvånas? I själva verket tror ju Hanne Kjöller inte på några sjukdomar. Är du sjukskriven ska du börja jobba. Är du deprimerad ska du ta dig i kragen. Den enda verkliga sjukdomen enligt Hanne Kjöller är intressant nog den hon lider av själv, nämligen fetma. Här hjälper det ju inte med att minska kaloriintaget och börja motionera, utan kirurgerna måste rycka ut och minska magsäcken till tarmstorlek.

  Hanne Kjöller står alltid sig själv eller sina kompisar närmast…

 13. Exakt ko – jag har skrivit om just detta i en tidigare bloggpost här –

  https://ilsemarie.wordpress.com/2009/10/01/attityder-fakta-och-myter/

 14. Thomas Jackson

   /  november 25, 2009

  Kan inte ni som har ett engagemang för de svaga googla på ”Fraud mother faked sons illness”.

  Då kommer ni till ett rättsfall i England, aktuellt nu under hösten, mycket omtalat. En mamma tvingade sin son spela sjuk för att få bidrag, under många år. Alltså ett typiskt fall av malingering by proxy/anhörigdriven simulering. Stora likheter med apatiska barn epidemin i Sverige:
  1. Barnet tvingades ligga, sitta i rullstol.
  2. Mamman förde barnets talan.
  3. Barnet fick sondmatas.
  4. Förälderna vilseledde i flera år ledande barnläkare.

  Ni ser väl likheterna med apatiska barn i Sverige?

  Det är just detta som jag finner så skrämmande med socialister och kommunister, de är mycket vänliga, många med stor omsorg om sina medmänniskor men så fort det blir något som hotar deras politiska uppfattning så försvarar man politiken framför individen.

  Ni kan väl ändå, för dessa barns skull, visa lite barmhärtighet, många skadas för livet av den anhörigdrivna simuleringen, att tvingas ligga med en skavande sond i näsa år efter år är den svåraste av tortyr.

  Varför får man inte kontakt med barnen efter att de fått asyl. Förs de tillbaks till hemlandet och avrättas av traffickers så de ska kunna berätta när de blir stora?
  mvh Dr. Thomas Jackson, socialkonservativ och katolik

 15. Dr Thomas Jackson – detta var din sista kommentar på min blogg.

  Läs kommentarsreglerna! Du har brutit mot alla tre. Personangrepp, provokationer, kränkande kommentarer osv. Dessutom långa uppsatser utanför ämnet för bloggposten – skaffa en egen blogg!

  Att jag släppte igenom dina första kommentarer berodde enbart på att de bekräftade att den bild som Tamas ger av dig i sin bok är mycket träffande…

  Mvh / Ett hjärta rött

 16. Anonym

   /  december 30, 2009

  Jag tyckte det var intressant att få ta del av Jacksons föreställningsvärld, karln företer ett förhållningssätt till sin omvärld som torde kunna intressera kollegor inom hans medicinska disciplin och fr.a. socialstyrelsen som tillsynsinstans.

 1. Migrationspolitiken kränker barns rättigheter! | Proletärbella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: