Reinfeldt smygrasism och falska lockrop

Det är intressant att se att det rasistiska debattinlägget i Aftonbladet, signerat Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, nu har fått aktiva Sverigedemokrater att öppna ögonen och reagera. De ställer inte upp på den politik Åkesson förespråkar.

Två ledande Sverigedemokrater hoppar av (se AB). Så här motiverar de sitt ställningstagande;

Jag har sett partiet som en frisk fläkt och framförallt gillat familjepolitiken. Och jag har sett partiet som en utmaning till etablissemangets invandringspolitik som jag tycker behöver ifrågasättas. Men jag blev förvånad, jag trodde inte att det skulle gå så långt. Jag har aldrig varit rasist eller nazist och det här ställer jag inte upp på.

– Man kan inte fokusera på att kasta ut varenda muslim. Jag ställer mig inte bakom det

– Risken är att om främlingsfientlighet sätts i första rummet så kommer partiet att förlora sitt stöd bland vanliga människor.

Jimmie Åkesson tycker att det är bra att de som inte ställer upp på hans idéer lämnar partiet. Han säger så så här;

Om man inte klarar av att hantera kritik från media och politiska motståndare och om man anser att kontroversiella sanningar skall undertryckas, då passar man inte som företrädare för SD

Man får hoppas att den klick människor som kan tänka sig att rösta på ett rent rasistiskt parti inte är så stor. Kanske är det så (som jag misstänker) att en stor del av de som säger sig sympatisera med Sverigedemokraterna i olika opinionsundersökningar resonerar lite som de Sverigedemokrater som nu har hoppat av, och inte som Åkesson.

Jag hoppas och tror att debattartikeln i Aftonbladet fick många osäkra väljare att inse SD:s verkliga själ och hjärta – och att allt fler därmed tar avstånd från den främlingsfientliga politiken som SD förespråkar.

För SD är inget idylliskt och oskyldigt ”bullerby parti”, det är ett smutsbrunt rasistiskt parti med rötterna i den nynazistiska rörelsen.

Samtidigt som många nu oroar sig över att Sverigedemokraterna kan komma in i riskdagen gnuggar nu allianspartierna och Fredrik Reinfeldt händerna och försöker locka över Miljöpartiet från det rödgröna blocket. Helt ”oskyldigt ”- enbart för att stänga ute SD (som de säger).  Men visst klingar det falskt – och Peter Eriksson och miljöpartiet säger NEJ. Man får hoppas att de står fast vid detta. Att politikens innehåll betyder mer än själva makten…

För, det finns ju fler viktiga frågor i Sverige i dag, och en av de viktigaste – som även berör främlingsfientlighet och rasism – är den om hur den moderatstyrda alliansregeringen medvetet skapat större klyftor och ett samhälle där ”vi” ställs mot ”dom”.

Vi har dessutom en alliansregering där självaste statsministern för inte så länge sedan i en partiledardebatt insinuerade att det var flyktingar som var orsaken till att socialbidragen ökar (ett TV-klipp som nu SD själva använder på youtube – grattis Fredrik).

Statsministerns resonemang var inte bara smygrasistiskt, det var dessutom en ren lögn – i själva verket är det  Reinfeldts och alliansens egen politik som är orsaken till att allt fler arbetslösa och sjuka tvingas söka sig till landets socialkontor.

Reinfeldt som ”sanningssägare” eller smygrasist…

På tal om ökade klyftor…

Missa inte Lars Ohlys debatt artikel i Aftonbladet om hur Vänsterpartiets syn på sjukförsäkringen.

M straffar de sjuka, Citat;

De växande klyftorna och de känslor av ilska, missnöje och oro som klyftorna för med sig är det stora problemet i Sverige i dag. Vi vill vända utvecklingen och driva en politik för rättvisa.

Det är här den stora skillnaden mellan Moderaterna och Vänsterpartiet finns. De vill ha större klyftor. Vi vill ha mindre. Ett samhälle med stora klyftor blir ett hårt samhälle. Vi är övertygade om att alla tjänar på rättvisa. Därför säger vi nej till moderaternas politik att straffa sjuka med lägre ersättning och högre skatt

*

Läs gårdagens blogg; Sjuka och funktionshindrade betalar skattesänkningarna

Fler som bloggat om sjukförsäkringen; Veronica Palm, Vägen till himmelen, Kommunisternas blogg, Horisonten, Dittodatt, Claes Krantz

Mer press; AB1, DN1, SvD1, SvD2,

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Belphegor

   /  oktober 23, 2009

  Men ni klagade inte när sossarna förförde er med bidrag och pengar, eller hur. Problemen i Sverige går ända tillbaks till Gustav Wasa som började men en omfördelningspolitik. Det gick ut på att ta från de rika och ge till de fattiga. I själva verket tog han de fattigas problem och flyttade dem till de med lite mer stålar. Detta var möjligt m. hj. av att spela på svenskars avund. Dessa och liknande problem gör ingen något åt. Det verkar bättre att låna pengar på framtida generationers arbetsförmåga. Än att ta tag i problemen nu, ist. för att ackumulera skulder gn. lån visar denna regering ett ärligt beteende mot befolkningen. Lös problemen där de uppstår i st. f. att flytta dem m. hj. av vänsterflummiga argument. Ett samhälle som bygger på socialistiska principer kostar så här mycket. (Om man inte fifflar m. bokföringen som soosrna gör). Sverige är ett socialistiskt land, det bygger på samma typ av -ism som kommunism, fascism, nazism och saidism. Råd, läs Marquis de Sade. Fråga er, som Cicero lär ha gjort. Who gains?

 2. alltidaldrig

   /  oktober 24, 2009

  Jag som arbetslös blev grön av avund när alla partier tog avstånd från sd Jag hade önskat samma resultat år 2006 när fredrik med svans påstod att sjuka och arbetslösa ljuger det finns jobb åt alla och alla är inte riktigt sjuka. Moderaterna kan tydligen tänka sig att gå hur långt som helst för att få behålla makten Jag hoppas verkligen att mp visar att de är mer än marionetter…

 3. De rödgröna vill tydligen inte hålla Sverigedemokraterna utanför inflytande – tänker på Miljöpartiets inställning. Hur gör vi om alliansen får mera röster än den rödgröna alliansen, men det räcker inte för att regera vidare med majoritet. Menar bloggaren att de rödgröna då skulle regera med vilket stöd?
  Vill ni hålla Sveridemokraterna helt utanför måste väl i detta läge de rödgröna ställa upp på något sätt. De borgerliga ställde ju upp vid för-förra valet om jag inte minns helt fel.
  Vi får väl se hur det hela blir först efter valet och det kanske löser sig – vi vet ju inte säkert om Sverigemokraterna ens kommer in i riksdagen.

 4. Ännu ett superbra inlägg av Ett hjärta Rött – min favorit på nätet! Jag blir alltid lika varm om hjärtat när jag får ta del av din helt livsnödvändiga människovärme i denna iskalla tid.

  Klimatförändringarna mot värme i naturen motsvaras klimatförändringar mot istid i människonaturen.

  Då behövs Ett hjärta Rött som kan lysa upp i mörkret mer än någonting annat.

  Heja Ett Hjärta Rött – bästa bloggen!

 5. Ber om ursäkt för att jag glömde ett av – motsvaras av skulle det ju vara. Så går det när man är för snabb på tangentbordet och snubblar med fingrarna.

  Nåväl – tack för ett bra och – som alltid – livsnödvändigt inlägg.

 6. Särskilt gillar jag youtube-klippet – alla: se det – och tänk på att SD har liksom inte trollat upp sig själv ur en hatt från ingenting utan det är liksom en cylinderhatt med anor från 20-talets dagar.

 7. Tobias

   /  maj 6, 2010

  Vänsteranhängares drömscenarie verkar vara att hela Sverige ska bli som Rosengård. Sen ska alla driftiga och kompetenta människor som tillför samhället något tryckas ner och bli bestula på sina inkomster, dessa pengar ska istället gå till bidrag. Det ska inte finnas någon skillnad mellan att jobba 8 timmar per dag och att inte göra någonting. Alla socialkontor ska byggas ut så hela världen kan komma hit och bli omhändertagna. Alla medborgare ska bara ha rättigheter och inga skyldigheter. Alla betyg i skolor ska tas bort, alla ska få göra va dom vill.

  Vänstermänniskor pratar om solidaritet, men ni uppvisar ju bara ”solidaritet” eftersom ni själva gynnas av det. Den som har bidrag vill så klart ha mer bidrag….och så gömmer man sig bakom epitet solidarisk. Lycka till med jobbskapandet ifall ni tar makten i valet, alla ekonomer och egna företagare tycker ju verkligen ni är jätteintelligenta.

 8. Erik

   /  maj 6, 2010

  Vadå är det rasistiskt att påstå att det kostar pengar att ta emot flyktingar? Det är väl för fan inget hemlighet att det kostar stora summor att ta emot folk som tvingas fly ifrån sina hemland. Dessa personer kommer utan att kunna språket och många som kommer har också psykiska problem efter flera år av krig och folkmord tex på balkan. Det tar många år att lära sig ett språk, anpassa sig till ett samhälla och slutligen skaffa ett jobb och försörja sig och kanske sin familj. Om man påstår att detta inte kostar en massa pengar så är man ute och cycklar. Dock är det aldrig fel att som ett rikt och stabilt land , som Sverige är, att ta emot människor som har tvingats fly från sina hemland. Inte bara för att detta är det mänskliga och vad varje civiliserat land bör ställa upp med utan också för att Sverige i framtiden kommer behöva människor som kan arbeta och bla hjälpa till att ta hand om Sveriges gammla befolkning. Men att påstå att man är rasist för att man säger sanningen, dvs att det kostar en massa pengar, är bara löjligt och jävligt korkat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: