Moderaterna ljuger om sjukförsäkringen

Missa inte Veronica Palms svar om sjukförsäkringen ”Moderaterna ljuger om vår politik” – efter de lögner som serverades av moderaterna Axén och Husmark Pehrsson på AB debatt i går.

Citat, Veronica Palm, AB;

Det är uppenbart att Moderaterna nu är desperata när man den 15 oktober går ut i Aftonbladet och ljuger både om sin egen politik och om vår.

Socialdemokraternas utgångspunkt är att alla som kan ska jobba, det är en förutsättning för vårt välfärdssamhälle. Men vi kan alla bli sjuka. Då ska vi ha en sjukförsäkring som både ger snabb hjälp att komma tillbaka till arbete och inkomsttrygghet under den tiden man är för sjuk för att arbeta.

Det stämmer inte som regeringen uppger att man har en ”historiskt satsning på rehabilitering”. Merparten av denna ”historiska satsning” går till försörjning av dem som man kastat ut från sjukförsäkringen, inte till rehabilitering. Det stämmer inte heller att vi köper deras sjukskrivningsreform. Tvärt om är vi starka motståndare till en stupstock i sjukförsäkringen.

Vårt budskap är glasklart. Om man är sjuk och inte kan arbeta ska man ha rätt till sjukpenning, även om man är sjuk en längre tid.

….

Länk;  Veronica Palm

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Mike

   /  oktober 16, 2009

  Vad ljuger politiker inte om?

 2. Faunus

   /  oktober 16, 2009

  En trovärdig politik under demokratisk flagg har inte plats för sandlådeargumentering. Det är helt enkelt inte vuxet att försvara en usel politik genom att peka på sin motståndares misstag.

  En trovärdig socialdemokratisk linje vore att erkänna sina tidigare misstag och den slapphänthet som kan ha lett fram till en oproportionelig reaktion från moderat håll. Likaså borde man från moderat håll omedelbart ta ett steg tillbaka och avpollitera såväl Axén som Husmark. Att de har rollen som offerkalvar i moderaternas första stridslinje verkar ganska uppenbart genom de stora bristerna i såväl informationshänseende som i den löjeväckande och ihåliga retorik de för med det slitna mantrat om utanförskap.
  Då har ett första steg tagits mot att försöka bibehålla en demokratisk ordning. Och såväl läsare som tittare slipper plågas av dessa ömkliga gestalter.

  Visst är det en utrensning av mänskliga kostnadsposter som förs från moderat håll, och att de vill göra gällande att uppåt 100 000 människor ska utförsäkras för deras egen skull framstår ju som rent ointelligent.
  Vid det här laget borde de även kommit fram till en definition av det ”arbete” som avses då sjuka och dödssjuka människor förs över till Arbeit-förmedlingen. De bör även redovisa hur denna apparat ska fungera då landet redan lider av brist på arbetstillfällen.
  De 17 miljarder som ”satsas” finansieras dessutom av de sjuka då de tvingas leva på mindre än 4000 kronor i månaden sedan deras försäkringsersättning kommit att motsvara ca 25% av deras ordinarie bruttolöner. 25% i ersättning skulle vara något när villan brunnit ned!

  Kan man från moderat håll med siffror redovisa att de sjuka inte även finansierar det tänkta stödet till kommunerna… som de eventuellt kan få ta del av sedan de tvingats göra sig av med hus och hem?
  Varför resonerer inte samma ekonomiskt medvetna grupp likadant då det gäller att hålla industrin under armarna?

 3. pilow

   /  oktober 17, 2009

  S ljuger i desperation! … vara sjukskriven hur länge som helst? ”Nej” svarar Veronica Palm i Aktuellt! Konsekvent arbetslinje i alla socialförsäkringssystem, S är övertygade om att alla kan och bör jobba på något sätt om bara så en timme per vecka.. S vill också återinföra begreppet förtidspension.. S har haft en synsätt på arbete att om man är SJUK eller har det JOBBIGT så ska man inte behöva arbeta, men nu blir det något annat.. kraven på de sjuka blir hårdare enl Ylva Johansson (S)…
  Ps. Vad tycker Mona Sahlin (S) om S-partiets konsekvent arbetslinje….

 4. goran

   /  oktober 17, 2009

  ”Om man är sjuk och inte kan arbeta ska man ha rätt till sjukpenning, även om man är sjuk en längre tid.”

  Jaja, så kan man ju alltid säga men det blir ändå bara politikersvammel.

  Frågan är ju hur man avskiljer dem som är sjuka från simulanterna som tycker om att lata sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: