Regeringsduglighet?

Regeringsduglighet…

fredschling

Fredrik Reinfeldt upprepar gärna ordet och slår sig för bröstet. De borgerliga ledarskribenterna försöker pränta in det tomma budskapet genom ständiga upprepningar. Regeringen är ”regeringsduglig”.

Men hur duglig är den egentligen?

Detta är en del av meritlistan;

 • Man gör a-kassan dyrare, sämre och mer svårtillgänglig lagom till lågkonjunkturen. En halv miljon lämnar försäkringen, och fler utestängs på grund av hårdare villkor. När krisen kommer försöker man halvhjärtat lappa och laga – men skadan är redan skedd.
 • Man inför en ny sjukförsäkring som slänger ut tusentals svårt sjuka människor ur försäkringen efter fasta tidsgränser. En ”rehabiliteringskedja” utan rehabilitering med ständigt nya och krångliga regler.
 • Man går till val på att minska ”utanförskapet” – men misslyckas. Det ökar kraftigt samtidigt som allt fler kastas rakt ut i ett riktigt utanförskap. Utanför alla sociala försäkringar,  utanför samhällsgemenskapen och utan respekt.

Vem sa något om ”regeringsduglighet”?

…och när alliansens politik inte längre går att försvara riktar media in sig på ”retoriken” istället för politiken….

*

Läs Newsmill; Öppet brev till Gunnar Axén (m)

Läs Debatt; Socialbidragstagare är inga soffliggare

*

Länkar; AB1, AB2, AB3, AB4, AB5DN1, SvD1,

Bloggtips; Alliansfritt Sverige om verklighetens folk, Claes Krantz om välgörenhet till sjuka, HBT-sossen om KD och trovärdigheten, Peter Andersson om debatten,  Veronica Palm – politik är inget mode

*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Med sina egna mått mätt är de säkert suveränt regeringsdugliga!
  Men hur ska vi få människor att bli mer empatiska och mindre egotrippade? Att förstå att ett samhälle måste bygga på solidaritet med de svaga? För att så länge ”ensam är stark” och dusörer till de redan bemedlade ( så att de håller sig på mattan) får styra hur vi röstar så kommer det gå käpprätt åt h-vete! TUR att denna sida är så otroligt kompetent och envist visar på hur uselt Alliansen dundrar fram! Fortsätt så, Ilse-Marie!!!

 2. kalle Kula

   /  oktober 15, 2009

  När det gäller stimulanspaket så är regeringen inne på rätt spår. Sverige är ett litet land med stora exportberoende företag som tillverkar kapitalvaror för industri. Tanken kan väl ändå inte vara att staten går in och stödköper lastbilar?

  Att stimulera konsumenterna ger inte så stor effekt som vänstern tycks tro pga en stor del av värdeskapandet för konsumentprodukterna sker i utlandet. För stora länder i Europa är denna effekt mindre men ändå inte liten.

 3. Hugo

   /  oktober 15, 2009

  Välfärd är i första hand den enskildes ansvar, de som faller igenom tar vi hand om, inte tal om annat. Här finns ingen åsiktsskillnad höger som vänster.

  Jag har tidigare tagit upp och fått puplicerat det offentliga slöseriet med medborgarnas skattepengar betr Landstinget och vår sjuka, sjukvård som överbefolkas av byråkrater o administratörer.

  De långa väntetiderna för åtgärd kirurgisk eller rehab åsamkar samhället offantliga kostnader i form av sjukskrivningskostnader. Lägg därtill ofta kostnader för a-kassa eftersom arbetsgivare nogsamt undviker att anställa långtidssjukrivna orsakad av undermålig sjukvård o långa väntetider.
  Sammantaget kan 200 miljarder sparas om Landstingen läggs ned och de som är kompetenta för arbetet, läkare, sjuksköterskor, vårdare mm får sköta verksamheten. Om det är privata sjukhus eller statliga kvittar mig lika, allt går över skattesedeln ändå.

  Jag vill ha valuta för det jag betalar i skatt och struntar i ideologiska låsningar som gör det lika dåligt för alla. Kan det kallas solidarisk jämlikhet?

 4. Du är lika lättlurad som alla andra. Pengarna gick inte enbart till en bastu, utan till renovering av en statligt ägd byggnad. Fredrik Reinfeldt har inget med det att göra, tvärtom om, han fick inte ens vara med och besluta om det. Var lite källkritisk…

 5. Marie

   /  oktober 15, 2009

  Ja det är ju viktigt att de som redan har får mer för inte skulle väl en frusen man kunna ägna en tanke åt de allra fattigaste. För det är väl inget som man talar så högt om i detta land hur klyftan faktiskt ökar just nu och för varje år mellan de fattiga och rika. Men det är ju bra att få reda på hur de fianserar skattpengarna och andvänder dem på ett sätt som kan ge ökad tillväxt för framtiden. Själv ser jag dock inte logiken, men det väl inte meningen…. Att tala är silver att tiga är guld

 6. AnnA_lg

   /  oktober 15, 2009

  Hjälplinjen blev lovade 10Mkr i vallöfte av Alliansen – genom Christina Husmark Persson. Vi väntar fortfarande.

  Hur länge vi kan vänta är ovisst – men efter nyår tvingas Hjälplinjen att dra ned på sin verksamhet:

  http://www.dagenssamhalle.se/zino.aspx?articleID=16481

  läs också vår nya blogg.

  http://blogg.hjalplinjen.se

  /Anna Lundgren
  Hjälplinjen

 7. August Palm

   /  oktober 15, 2009

  Nej vi stimulerar de redan rika med sänkta skatter för lånade pengar för de skapar ju nya jobb eller?

 8. alltidaldrig

   /  oktober 16, 2009

  även en oduglig häst är duglig till att fylla upp stallet innan den hamnar i limpaketet. Denna regering har limmat fast i människors tanke att sjukdom och arbetslöshet är individens eget fel. Hur gör vi för att få bort detta förfärande tankesätt?

 9. kalle Kula

   /  oktober 16, 2009

  August Palm: Jobbskatteavdraget gynnar låg och medelinkomsttagare med en tusenlapp i månaden, räkna själv får du se. Självklart får höginkomsttagare också del av detta men eftersom det är ett grundavdrag gynnar det de med lägst inkomst mest. har man 20.000 kr i månaden i lön minskar skatten med ca 6%.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: