Vem tipsade media om Wanja?

Man fundera lite över det här med det plötsliga drevet mot Wanja. Hur kom det sig att en ”nyhet” som egentligen inte var någon nyhet plötsligt ockuperade allt mediautrymme?

Kanske man kan få svaret om man undersöker vilka som tjänat mest på att strålkastarljuset flyttades;

 • Anders Borg och regeringen med sin ”bonusbluff” – där man i flera månader fördömer ”bonuskulturen” för att sedan bli avslöjade i Uppdrag Granskning med att själva ha drivit på om högre och fler bonusar i statliga bolag – till och med när de går med förlust.

PR-byrån Kreab har sedan länge varit kopplad till Moderaterna. De skötte ”det nya arbetarpartiet” Moderaternas valkampanj och har bland annat haft arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin bland sina anställda. Utrikesminister Carl Bildt är PR-byråns ordförande.

Så här skriver Rolf van den Brink om Odd Eiken, citat;

Odd Eiken är en moderat kommunikationskarriärist i rakt nedstigande led från Kreabs grundare Peje Emilsson och Stenbecks tidigare presshejduk Janerik Larsson.
Via Odd Eiken är den krisdrabbade banken sammanlänkad med moderaterna i regeringen…

Som tidigare Timbro-vd och ordförande för Moderat skolungdom och statsekreterare på utbildningsdepartementet navigerar Odd Eiken väl i moderata farleder. Hans fru Ingrid Eiken är dessutom statssekreterare hos kulturminister (m) Lena Adelsohn-Liljeroth.

Det finns kanske också en annan anledning till varför regeringen inte bara ville skifta fokus från sitt eget bluffande med bonusar, utan även hade ett intresse av att fokus flyttades från SEB:s höjda löner – nu när bonusarna stoppades.

Citat, Pontus Blogg, Veckans Affärer;

Enligt flera källor jag har pratat med under dagen hade SEB:s styrelse diskuterat frågan om att Annika Falkengren och resten av ledningen skulle kompenseras för den borttagna rörliga delen med en höjning av den fasta lönen direkt med finansdepartementet. Därifrån hade man också fått grönt ljus för den lösning som man sedan föreslog för stämman. Men när stormen kring lönehöjningen tog fart, backade regeringen, enligt en källa jag talat med.

Man kan fråga sig… vem tipsade media om Wanja, i precis rätt ögonblick!?

Kreab, Odd, eller handlade det bara om  (för Moderaterna, SEB och Odd) det ”lyckliga ödet”? 😉

*

Läs Peter Andersson; Granskar granskarna makten på allvar?

Bra Bloggtips; Utredarna om regeringen och krisen, Alliansfritt Sverige om FP:s Trickledown förslag, Dagens Konflikt om regeringens krishantering, Erik Laakso om Wanja, Eva-Lena om Wanja och valrörelsen, In your face om SD, Sjölander om jobbkrisen,

Press; DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, AB1, AB2, AB3, AB4, AB5

*
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

26 kommentarer

 1. Leffe

   /  mars 31, 2009

  Detta att någon skulle vilja flytta fokus beror ju på vems intes sen som man vill representera och frågan art.
  Men det frångår inte Wanja LW ansvar i AMFs styrelse och att hon representerar löntagarnas pensioner samtidigt som hon har varit väldigt kritisk mot bonusar. Hon ska vara vår representant för arbetarrörelsens frågor. Men jag tror också kritik även kommer fram på vilken betongorganisation som fackföreningen har blivit utan någon medlemsförankring. Topp- och pampstyrd, odemokratisk. Detta sanna mina ord kommer att få konsekvenser i valet 2010 och även efteråt.
  Men makten förblindar liksom den gjorde för Nicolae Ceauşescu och hans fru Elena i Rumänien 1989 när dom inte förstod någonting av folkets vrede. Så kommer detta också att få konsekvenser i Sverige.

 2. Fille

   /  mars 31, 2009

  Hade vi haft några grävande journalister kvar i detta land hade de grävt vidare utifrån det perspektiv du målar upp.

  Visst kan det vara lite väl konspirationsteoretiskt, men tyvärr är vi i dagens ”mediaskruvade” verklighet fullmatade med ”utplacerade” och ”inplanterade” nyheter, som sensationshungriga journalister sedan går igång på.

  Skulle inte förvåna mig det minsta om också AMF/Wanja-historien har ”varit i säck innan den kom i påse”. Man kan fråga sig vem det är som tjänar på att vi just nu diskuterar så få reella politiska problem som möjligt?

  Tyvärr tror jag att din konspirationsteori kommer att bli svår att leda i bevis, även om det verkar finnas lite för många i denna soppa som har ett starkt intresse av Wanja-drevet.

 3. A.Jonsson

   /  mars 31, 2009

  En nyhet som inte var någon nyhet? Hur resonerar du då?
  Wanja Lundby-Wedin har, så ofta hon fått chansen, i mycket kritiska ordalag fördömt både bonussystem och pensionsavtal i andra företag som hon inte kunnat påverka och nu visar det sig att hon varit inblandad i att godkänna liknande avtal. Hur kan det vara annat än en nyhet? Hur kan det vara annat än hyckleri och sett svek mot den ”arbetarmoral” WLW påstår sig företräda?

  Nu är det ju förstås inte bara WLW som ska skämmas, men det är faktiskt hon som har kommit med de dummaste undanflykterna för sitt agerande. Har man 700’000:- i grundlön från facket men ändå ser sig tvungen att, som LOs representant, ta på sig styrelseuppdrag för ytterligare 400’000:- kan man inte skylla på att man inte förstod. Avtalet med Elmehagen framförhandlades dessutom av LOs fd. avtalssekreterare Erland Olausson, så det går knappast att skylla på att han inte förstod, eller? Var det kanske Olausson som vilseledde WLW och de andra LO-representanterna? I sådana fall bör väl saken polisanmälas som trolöshet mot huvudman. Nu har ju Olausson avgått och enligt LOs interna avtal för ombudsmän fått en pension på 12 miljoner, så även inom själva LO är pensioner och orimliga avtal vanliga. LO, med WLW som högste förtroendevald, kan inte med trovärdighet kritisera andra för sådant de själva gör.

  Problemet är dock inte WLW som person, utan den ruttenhet som präglar det som en gång var en arbetarrörelse. När s.k. ombudsmän lever i en helt annan verklighet än dem de säger sig vara ombud för är det rimligt att man får viss kritik.

 4. dodgevan

   /  mars 31, 2009

  Oavsett hur media fick nys om Wanja affären så är det bra sitter 24-25 olika styrelser lyfter på årsbasis runda slängar 1 miljon jojo inte skattefritt men frågan är ju med hennes tid har hennes dygn mer tid än mitt . Gör man inget som fulltids LO-bas . Då tycker jag att posten kan läggas ner pengarna går till folk som Gruvtolvans ordf jag tror inte att manen sitter i 24 olika styrelser .Eller andra mer på jorden människor som verkligen representerar arbetaren . Wanja har ju dessutom lyckats skapa en miljon pension .Men de är ju ok kolla på förre statsministern en större skojare får man leta efter de borde instiftas en Lex-Persson då han utnyttjar våra trygghets system statsrådspension och konsult lön som går ini ett ab då får han ingen lön som konsult . Detta borde vara straffbart .Men konsult pengarna finns i ab och med nuvarande lagstiftning så ärdet ok de är för jävligt .mvh

 5. Lars J

   /  mars 31, 2009

  Vem som tipsade medierna om Wanja?
  Tja det kan väl ha varit verm som helst som kollade i AMF Pensions årsredovisning från förra året och som till skillnad mot Wanja fattade innebörden i att där stod att pensionskostnader till verkställande direktören uppgick till 11 miljoner kronor.
  Att det skulle vara Annika Falkengren eller Anders Borg är dock inte så troligt.
  Inte på grund av att jag inte tror att dom skulle förstå innebörden av den ganska så lättfattliga texten utan för att jag tror inte att dom sitter och läser andras årsredovisningar. Inte på notnivå.
  Antagligen är det en sån som jag somläser en del årsredovisningar. Om man väl får texten framför ögonen så fattar man att det här är en politisk bomb
  Det som gör en mest förbannad är inte pensionen. ”Gärna medalj men fört en rejäl pension” stod det på gamla socialdemokratiska affischer.
  Inte heller att någom som läst personalnoten i årsredovisningen valt att vända sig till medierna.
  Utan det som gör en mest förbannad är när Wanja Lundby Wedin låter kalla till presskonferens för att meddela att 5 år efter att man godänt avtalet med VD så har till sist 10 öringen ramlat ned även för henne.
  Tänk att såna människor ska sitta i styrelsen i AMF Pensinon som har att förvalta 289.000.000.000 åt ca 3.800.000 pensionssparare.
  Det är det som är skandalen. Vem sm tipsade media är rätt ointressant. Jag hade gjort det om jag tex sett årsredovisning för år 2007 som kom i mars 2008 men jag såg aldrig den.

 6. Håller med föregående.

  Det är helt ovidkommande varifrån informationen kommer. Det enda viktiga är hur det faktiskt är.

  Om Wanja inte godkänt bonusarna och pensinsavtalen hade det inte funnits någon nyhet att informera om.

 7. Fredrik Reinfeldts bok ”Det sovande Folket” (som försvunnit från bibliotekshyllorna) kan tankas ner från en blogg.

  Tidningen Kommunal redovisade nyligen Anders Borg och hans etta (1) i matte, dom redovisade Reinfeldts betygssnitt på ca 3 i skolgången.

  Hämnd från någon sida…? kanske…

 8. Lars J

   /  mars 31, 2009

  Det intressanta med denna affär är att vi för första gången på nåt decennium ser en riktig klasskamp i Sverige. Det är ju något som Socialdemokratin inte ägnade sig så mycket åt på 80 talet och inte heller efter det att man återkom till makten 1994 och fram till valet 2006. .
  Men när vi nu får en klasskamp så är det en kamp mellan de olika klasserna inom arbetarrörelsen. Kanske inte så förvånande med tanke på hur utvecklingen varit men ändå rätt spännande. .
  Alla höjdare i partiet med partiledaren i spetsen + alla höjdare inom LO stödjer Wanja Lundby Wedin men bland fotfolket är man kritiska, mycket kritiska och jag tror att alla jag hört uttalat sig tyckt att Wanja borde ha avgått.
  I stödtrupperna ingår även Wanjas vän och Aftonbladets politiska redaktör Helle Klein som enligt Rolf van den Brink ”sitter snärjd i LO-Wanjas miljonfallskärm” och som enligt Rolf har 140.000 kronor i månadslön, 49.000 i månatliga pensionsinbetalningar, förmånsbil och som grädde på moset en fallskärm på nästan 2,3 miljoner.
  http://newsmill.se/artikel/2009/03/29/aftonbladets-helle-klein-sitter-snarjd-i-lo-wanjas-miljonfallskarm

  Hur kommer då denna klasskamp att sluta?
  Mitt tips är att på kort sikt så vinner överklassen. Att partitoppen och så många i LO toppen stödjer Wanja gör att hon kan sitta kvar.
  På lång sikt så tror jag att det som hänt nu kommer att ge arbetarrörelsen bestående skador och det förlorar ju även dom i toppen på. Kanske framför allt dom

 9. Varför skylla på alliansen ang Wanjas dubbelspel. Vi vet inte vem som avslöjade detta med Wanja. Att gräva efter gammat ska vi nog aktas för , jag tror ingen vinner på detta i längden.
  Hämden är inte alltid ljuv! 🙂

 10. Erik

   /  mars 31, 2009

  Det intressanta är ju inte huruvida nyheten är en nyhet eller inte. Det intressanta är att Wanja får ta alla smällar och krav på avgång när hennes fel är lika stort (om inte mindre) som Anders Borgs.

  Anders Borg har flygit ut mot bonusar i Sverige och turnerat i Europa för att berätta hur bonuskulturen skapat finanskrisen. Sedan får vi reda på att hans egen regering sett till att statliga bolag ska kunna dela ut dubblet så mycket bonus, och det så sent som i somras.

  Var är hans ansvar? Var är hans krav på avgång i medierna?

 11. Erik

   /  mars 31, 2009

  PS. Det stod i tidnignen 1-2 dagar om Anders Borg( men inget om avgång). Hur länge har drevet mot Wanja pågått? Och varför ”upptäckte” man hennes felsteg sist? I förhoppning om att den sist spottade på är den vi ska komma ihåg? DS

 12. Lars J

   /  april 1, 2009

  re: Erik
  Anders Borg tillhör Moderata Samlingspartiet.
  Wanja Lundby-Wedin är LO-hövding och sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott.
  Dom förväntas representera olika värderingar.
  Att en Moderat ibland tycker att det är OK med bonusar är helt enkelt inget att skriva hem om.
  Däremot så tror jag inte att Anders Borg (till skillnad mot AMFs ersättningsutskott där LO var representerade) tyckt att pensionsavsättningar på 11 miljoner årligen var skäligt.
  Det tyckte man dock på AMF där LO sitter med och därför är dom nu föremål för ett drev

 13. A.Jonsson

   /  april 1, 2009

  Att något är tillåtet betyder inte nödvändigtvis att det är en bra idé. Du, Erik, får gärna kleta in dig med kokosfett, ta på dig en rosa ballerinakjol och dansa Svansjön medan du slår dig i ansiktet med en gravad laxsida, det är inte förbjudet men frågan är om du tycker det är något du vill göra. Vill du inte står det dig lika fritt att låta bli. Det är ingen som tvingar dig.

  Regeringen har gett bolagen större frihet, helt i linje med liberal politik, men sedan är det upp till bolagen att hantera denna frihet.
  Bonussystem är inte per definition dåliga, som många här tycks anse. Olika typer av ackord och rörliga delar i lönen är utmärkta incitamentshöjare om de används rätt. Jag har själv arbetat i bolag där jag kunnat få ut en extra årslön om jag mötte alla uppsatta mål min avdelning hade. Det var klara och tydliga mål som sattes innan räkenskapsåret började och vi anställda kunde löpande under året se exakt på kronan hur vi låg till i förhållande till målen. Perfekt tycker jag.

  Sedan är det ju inte WLW som person som kritiseras i den här affären. Det är hyckleriet och girigheten inom den s.k. arbetarrörelsen där pamparna snor åt sig miljonlöner och miljonpensioner på medlemmarnas bekostnad. WLW är ledare för denna ruttnande organisation och förtjänar som sådan all skit hon får, precis som godsägaren och överpampen Persson förtjänade all kritik han fick som symbol för pampväldet inom (S).

 14. Anders Borg har halkat, men Wanja Lundby-Wedin ramlade i det stup hon under många år balanserat på. Det är ju inget nytt vad hon sagt under många år! Där har du skillnaden. Gräver egen…

 15. Lars-Olov

   /  april 1, 2009

  http://en.wikipedia.org/wiki/Whistleblower

  Vem var det som blåste i pipan?
  Vi har ju i ett flertal fall sett ”whistleblowers” (uppgiftslämnare) som slagit larm om ekonomiska oegentligheter, patienter som far illa inom vården eller om rasism på något sjukhus mm mm. De ekonomiska oegentligheterna har inte bara handlat om höga pensioner och bonusar utan även direktörer som plockat pengar ur bolagen eller stoppat in privata räkningar och låtit företagen dra dessa samt en del annat
  Ofta så är dessa whistleblowers sådana som finns längre ned i organisationen och nästan aldrig återfinns dessa whistleblowers i toppen av organisationerna. Det kan vara en sköterska eller nån som sitter på leverantörsreskontran.
  Jag har en känsla av att whistleblowers ofta är vanliga människor som tycker något är fel. Inte sällan så går det dåligt för uppgiftslämnare. Dom kan förlora jobbet eller omplaceras till nåt sämre. Dom tar nästan alltid en betydande risk.
  Jag känner själv till ett fall av mygel som uppdagades. Det var hom som bokförde fakturorna som såg saker som gjorde henne förbannade. En kväll när hon jobbade över och dom andra hade gått hem så gick hon ut i arkivet och hämtade några pärmar, plockade ut vissa fakturor och allegat kopierade dessa satte tillbaka originalen i pärmarna och ställde tillbaka pärmarna i arkivet.
  Sen la hon sina kopior i en mapp, gick till en journalist och sen tog andra ärendet därifrån.
  Bloggaren listar några personer som hon tror kan ligga bakom detta som tex Anders Borg, Annika Falkengren och Odd Eiken. Men dom är inga Whistleblowers utan som är en del av etablissemanget Dom skitar inte ned sina händer med sånt.
  Samhället behöver sina whistleblowers.
  I stället för att misstänkliggöra dessa så borde vi be Riksdagen besluta om att på gräsmattan utanför riksdagshuset resa en staty tillägnad ”Uppgiftslämnaren”

 16. Fille

   /  april 1, 2009

  Lars-Olov om du tror att det var en liten ”whistleblower” som blåste i AMF-pipan är du bra naiv. De flesta som skriver här och tävlar i att fördömma Wanja vet nog att denna typ av ”affärer” oftast (numera) planteras ut av olika PR-byråer…

  Att tillåta sig, mitt i det mediala drevet, att fundera ett slag över vad som sker och om det finns några dolda intressen som agerar ute i ”dimmorna” tyder på insikt om hur dagens mediaverkligheten faktiskt ser ut.

  Det allra enklaste är naturligtvis att kräva Wanjas ”huvud på ett fat” (och kanske bör hon också avgå), men man kan faktiskt tillåta sig att ha fler nyanser på sin palett än bara den kolsvarta och den kritvita. Det är ett demokratiskt svaghetstecken att så många, också av kommentatorerna till denna blogg, inte kan höja sig över mediadramaturgin och reflektera lite djupare över vilka intressen som styr (öppet och i det fördolda) över samhällsdebatten.

 17. Fille – Du har en poäng i det du skriver. Samtidigt blir det i sammanhanget lite löjligt, för WLW har skitit i det bekanta blå skåpet, och det finns ingen analys av media i världen som kan ändra på det.

  Med kännedom om hur media fungerar så borde det ju snarast innebära en ännu striktare policy för arbetarrörelsens representanter att handla i enlighet med medlemmarnas uppfattning om rätt och fel. Det blir inga mediadrev om det inte finns några lik att dra fram ur garderoberna – eller som ordspråket säger ”ingen rök utan eld.”

  För mig personligen är just Afa-direktörens miljoner en ren provokation. Jag nekades nämligen ersättning för arbetsskada förra året. Afa menade att den skada jag ådrog mig i mitt arbete inte kunde vara en arbetsskada… trots att det inte fanns någonting annat som kunnat orsaka skadan. Att inte betala ut ersättning i ett så uppenbart fall som mitt, och samtidigt bevilja sin direktör belopp som är tio gånger högre är inte OK. WLW:s roll borde vara att driva på så att arbetsskadade medlemmar som jag själv fick den ersättning vi är berättigade till, istället för att gulla med den som är ytterst ansvarig för att vi nekas ersättning från den försäkring vi betalat in till under hela våra yrkesverksamma liv. Det handlar ytterst om människovärde.

 18. Lars-Olov

   /  april 1, 2009

  re: FILLE
  Du skriver: ”Lars-Olov om du tror att det var en liten “whistleblower” som blåste i AMF-pipan är du bra naiv. De flesta som skriver här och tävlar i att fördömma Wanja vet nog att denna typ av “affärer” oftast (numera) planteras ut av olika PR-byråer… ”

  Självklart är det så att det är många PR konsulter som nu skäller på Wanja för att dom får betalt för att göra det
  (se denna artikel i Dagens Media om detta)
  http://dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=227377

  Och självklart är det så att många borgerliga skribenter kastar skit på Wanja, LO och S för att det står så på deras agenda.
  Men frågan i rubriken lyder ”Vem tipsade media om Wanja?”.
  Det behöver inte ha varit en en pr-konsult. Tvärtom så är jag nästan säker på att det INTE var en sån.
  För dom brukar bara läsa den så kallade ”framvagnen” i årsredovisningen det vill säga den del där bilderna, vd-ordet och alla floskler finns.
  Min erfarenhet är att pr-konsulter aldrig läser notapparaten i en årsredovisning utan notapparaten är siffernissarnas territorium. för det är bara såna som går in och kollar på saker som specifikationer över interimskulder, förändringar av anläggningstillgångar mm mm
  Jag har själv varit med i flera produktioner av årsredovisningar för noterade bolag där pr-folk varit inblandade och dom har alltid gjort halt nät dom kommit till ”sifferdelen” och sagt att ”det lägger jag mig inte i” och ”dom har koll på det”.

 19. Jag har skrivet flera gånger om just detta. Självklart finns det en anledning varför just den veckan då riksdagen skulle debattera bonusar och regeingens tillkortakommande den s.k. nyheten kom.

  Se http://ingemarsblogg.webblogg.se/2009/march/vem-droppade-amf-affaren.html
  och
  http://ingemarsblogg.webblogg.se/2009/march/ta-fast-tjuven-men-den-ratta-helst.html

 20. Petrus

   /  april 1, 2009

  Läs om chefredaktör Helle Klein, Aftonbladet, och hennes mycket förmånliga pensionsavtal et cetera. Det verkar som det kommer med skräp runt ”aftonbladets” i länken. Kolla så det är slash direkt före och bindestreck direkt efter ”aftonbladets”. Inget annat i eller runt omkring !
  http://newsmill.se/artikel/2009/03/29/aftonbladets-helle-klein-sitter-snarjd-i-lo-wanjas-miljonfallskarm/
  LO-kollektivet har verkligen spenderbyxan på, så här i orostider…!
  Fy fan, säger jag !!
  /// Petrus

 21. Erik

   /  april 2, 2009

  Men snälla någon, hur kan man försvara Anders Borgs beteende genom att säga att det är i linje med liberal politik när han själv sagt sig anse att bonusar är något ont och något som skapar finanskriser? Då ger du honom antingen värderingar han inte har, eller så ljuger han om sina värderingar. Ljuger en finansminister om sina värderingar är väl det minst lika illa som att en LO-ordförande gör detta?

 22. Erik

   /  april 2, 2009

  (förlåt att jag alltid skriver två i rad)

  Dessutom är det precis som A.Jonsson säger att Borg o co är liberaler och således vill ge företagen större frihet, men är det då inte smått aptetiskt att gnälla på företagens bristande samhällsansvar? Får företagen gör som de vill enligt liberala värderingar ska de väl få göra som de vill?

 23. Ingemar

   /  april 3, 2009

  Det här är väl ändå larvigt i överkant?

  Wanja Lundby-Wedin sitter i styrelsen för ett bolag som LO ägt hela i 35 år, som jobbar professionellt med pensioner och hon vet inte hur VD:s pensionslösning ser ut.

  Det är så dåligt så att det inte är sant. Styrelsens viktigaste uppgift är att granska VD:s arbete och villkor.

  Men hon sitter i 24 (!) styrelser, så det är ju inte så lätt att hålla ordning på allt. Trots att hon har en hel armé med experter på LO som hjälper henne.

  Och när skandalen kommer ut är det alltså SEB som ligger bakom? Odd Eiken? Och Moderaterna?

  Sånt liv som det blev om Annica Falkengrens lön i media så kan man väl inte ens med enorma skygglappar tro att den skandalen klingade av ”tack vare” Wanjas klavertramp.

  Tvärtom, har SEB skadats oerhört av cirkusen. Och såväl söderkisar som gamla överklasskäringar från Östermalm har gått man ur huse och skällt ut banken för att man har mage att öka VD-lönen med 29 (?) procent ett år när bankerna går på knäna, liksom deras kunder.

  Ingen kan hindra dig från att fabulera ihop historier, men måste du publicera tokerierna?

 24. Anna

   /  maj 1, 2009

  ett hjärta rött!

  Ruskigt ointressant vinkling på det hela. Det är faktiskt förvånande att du fortsätter att hänge dig åt denna typ av tunnelseende.

  Båda blocken skiter samfällt i folket.
  Vem tusan bryr sig om den inhemska politiker- eliten? Och dess inbördes tuppfäktning om makten?

  Varför öda tid på att försvara den ena mer korrupta eliten framför den andra?

 1. Nu kommer Wanja Lundby-Wedin tvingas avgå | Jinges web och fotoblogg
 2. Kan Reinfeldt tacka LO för framgångarna? | Kulturbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: