Panik i Schlingmanns PR-verkstad

I sin Newsmill artikel hävdar moderaternas partisekreterare Per Schlingmann att ”uppgörelsen om kärnkraften är en del av regeringens krispolitik”.

Sannt?

Nej, knappast. Istället handlar det scenario vi har sett under de senaste veckorna med KD:s och Centerns omsvängningar och ”kärnkraftsuppgörelsen” om ren allianspanik.

Mastermind Schlingmann har som vanligt tänkt till. Hur ska vi vinna nästa val? Finns det någon fråga där vi skulle kunna tänkas få opinionen med oss?
Hur ska vi kunna lura väljarna ännu en gång?

Återstår alltså att hitta en fråga där det finns en chans att få opinionen med sig – samtidigt som man kan framstå som mer eniga och samspelta än ”de rödgröna”. Varför inte kärnkraften? Lite mossig och dammig kanske, men efter år av ointresse finns där en opinion som har svängt. Dessutom – vi kan splittra LO och sossarna! Den tar vi!

Men glädjeyran kan snabbt lägga sig för de nya moderaterna och alliansen, i alla fall om detta blir upptakten till en mer seriös kärnkraftsdebatt. Alla de negativa konsekvenserna av kärnkraften som diskuterades vid folkomröstningen (1980) finns kvar, fler har tillkommit. Kärnkraften är helt enkelt gårdagens teknik.

Schlingmanns nya PR-trick kan gå samma öde tillmötes som hans idé om att utlysa tävlingen ”årets arbetare”. Det kan bli en total flopp!

tjernobyl2
Kärnkraftsuppgörelsen – Årets Arbetare del 2 ?

Bloggat; Birger Schlaug, Sjölander

*

Till sist är vi nog många som kan hålla med Göran Rosenbergs analys när det gäller vårt nuvarande pensionssystem.

De statliga pensionsfonderna har de senaste månaderna förlorat 200 miljarder kronor, eller 20 procent av sin samlade förmögenhet. Ett belopp som motsvarar 40 procent av den svenska statsbudgeten.

Frågan är om det är rätt att använda våra kollektivt sparade pensionspengar till att dramatiskt öka inflödet av ”ansiktslöst” kapital på börsen och på det viset elda på den spekulationshysteri som till sist har resulterat i finanskriser och börskollapser.

Pensionerna handlar om trygghet. De pengarna borde inte tillåtas spelas bort på ”hasardspel”.

*

Mer Bloggtips; Alliansfritt Sverige utlyser en tävling 😉 , Kildén&Åsman om Sopstrejken, Lasse blogg om bankerna
*
Andra bloggar om: , , , , , , ,

intressant.se

Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. Kan man ta Sahlins utspel på allvar? Jag tycker mer det känns som ett skämt, en rödgrön härdsmälta.

 2. Mycket som stämmer med mitt tänk.
  Alldeles sant att det behövs något som ”Alla” vill ha och kan enas om. Borgs ”snålhet” är av samma andledning i tron att det ska finnas några pengar kvar i börsen när det drar ihop sig till val så lämnas inga stöd paket. Att det kommer ”regna manna från himlen” till folket kan man förstå. Inta så att folk kommer få mer men iaf kommer få tillbaks lite av det vi alla förlorat i en fin ”gest” av alliansen. Fast frågan är om det finns något kvar i börsen av att inte göra något.-…

  ”Pensionerna handlar om trygghet. De pengarna borde inte tillåtas spelas bort på “hasardspel”.””
  Har jag redan tagit upp. Det är så man skäms när dom som orsakat problemet får socialbidrag i miljard storlek samtidigt som pensioner sänks. Pensions pengarna måste tillbaks till ”säkra papper” så det finns en buffert för att klara alla Svenskars behov när en kris uppstår.

  Sen
  Morfar Lasse
  Ingen strid alls blev bara ledsen och besviken.

 3. Jag minns när jag kritiserade det vanvett som sossarna jobbade fram att lägga om pensioner och ut med dem på börsen. Var det Anna Hedborg hon hette?

  Oj, vad jag fick skäll då.

  De tyckte jag var såå löjlig.

  Det är ju grundidén med att blanda ihop stater med företag, skattepengar med aktiekapital, vansinne.

  Varumärket Sverige osv.

  Det är ett l a n d.
  Och vi är m ä n n i s k o r.

 4. Detta socialdemokratiska kryperi och beundran för överheten – vi vill bli som dem (annars får vi inte vara med)
  Och kvinnorna ska bli som männen annars får inte de vara med.

  Varför finns det inget a n n a t.

 5. Janne

   /  februari 11, 2009

  En kall vinterdag kommer över 50% av elen från kärnkraft..
  Den dagen Vattenfall stänger strömkranen för att visa betydelsen av detta förhållande, då lär det gå upp ett par ljus hos en del.
  Kärnkraft är vi redan beroende av, vare sig vi vill eller inte.
  Vedhuggande funkar faktiskt inte för att upprätthålla en fungerande industrination med allt färre som jobbar för att försörja allt fler som INTE gör det..! I mps:s värld möjligen.
  Var det inte Mona som på 70-talet tyckte att eluppvärmning av alla nya villor var grejen liksom typ?
  Att vi skulle sälja kärnelkraft till kontinenten? Och tjäna grovt på det?
  Sen kom 1980 och vi tog ytterligare ett steg neråt i Sverige och alla nya kablar i Östersjön användes till import av kolkraft..

 6. Några fattiga ord om alliansen och deras löften inför förra valet.

  Min morfar sa alltid till mig: ”Lasse, tala sanning! Lögner och falskspel avslöjar alltid sig själv!”

 7. Egentligen är uppgörelsen om kärnkraften för vek, men det är ju en kompromiss.

  Att istället satsa på den, och tillåta och kanske till och med att staten går in som garant för nya reaktorer hade varit ännu bättre.

  Billigare och mer energi ger oss möjligheten att hämta hem jobb i industrin och dessutom kan vi sälja el till andra länder, och dels tjäna pengar på det, och dels hjälpa till att stänga tex kol- och oljekraftverk..

  (S) – motuttalanden tyder mest på förvirring Vi skall inte ha mer kärnkraft, vi skall inte kunna importera el; och vind och sol klarar vi inte att bygga ut tllräckligt snabbt (förutom att vi måste ha en baskraft på ca 2 x vindkraftens kapacitet) OCH vi vill minska oljeberoendet för transporter…DEssutom visar bla elforsk att besparingar (inom industrin) ger ca 1Twh – medans nuvarande reaktorer svarar för ca 60-75Twh – ekvationen går inte ihop!

  /K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: