Allt fler drabbas av den moderata rättvisan

Ibland räcker varken tiden eller lusten till för bloggen. Så är det just nu…

Men, trots allt – ett par lästips;

Läs om vilka det egentligen är som står utan a-kassa sedan moderatregeringens slakt av försäkringen. Det handlar inte ”bara” om ”de äldre” – som det har påståtts från vissa håll. Istället är det allt fler yngre som nu ställts utanför a-kassan. Så här står det i a-kassornas nya rapport;

… det största antalet medlemmar som lämnat är de med normal eller förhöjd risk för arbetslöshet och i många fall har de låg inkomst (t.ex. visstids/deltidsanställda, studerande och långtidssjuka) som upplever sig inte ha råd med försäkringen eller där utsikten att vara berättigad till ersättning är osäker. De höjda avgifterna – som i de flesta fall är högst i kassor där medlemmarna har de sämsta anställningsvillkoren (lön, arbetstider, utvecklingsmöjligheter och trygghet i anställningen) i kombination med förändrade regler som begränsar ersättningsrätten för framförallt nytillträdande, deltids- och säsongsarbetande påverkar sannolikt både in – och utträdestalen mycket negativt.

Slutsats; även när det gäller a-kassan slår moderaternas ”rättvisa politik” mot de som redan ligger sämst till – långtidssjuka, visstids/deltidsanställda och de med sämst anställningsvillkor.

Den cyniska och bisarra moderata ”rättvisan” drabbar allt fler, allt hårdare…

Mer om den moderata rättvisan här Rättvisan ligger i betraktarens ögon

*

Läs också om hur Filippas Vårdval Stockholm tvingar Sigtuna kommun att skrota hemsjukvården!

*

OBS! … och missa inte Alliansfritt Sveriges nya JULKALENDER!

*

Bloggtips; Som jag bäddar om ekonomismen och borgerliga ledarsidor, Reflektioner och speglingar om den svenska skolan, Badlands hyena om jultomten…, Arvid Falk om moderat rättvisa, Lasses blogg om krisen och regeringen

*
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Annonser
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Gaspode

   /  december 2, 2008

  ”slaktad a-kassa”

  ”slaktad sjukförsäkring”

  ”arbetsmiljöarbetet är redan slaktat”

  ”fackets rapporteringar skall tydligen slaktas”

  Börjar det inte bli dags att leta efter ett nytt värdeladdat ord som skapar överdrivna bilder av sanningen (som ju är att ingen som helst ”slakt” har pågått inom något av ovanstående områden) ? Detta börjar bli ordentligt uttjatat nu.

  Kul också att du nämner min hemstad Sigtuna. Slår du upp småpåve i NE så är det möjligt att det illustreras av en bild av det socialdemokratiska kommunalrådet Anders Johansson som helt struntar i demokratin utan bestämmer som han själv.

 2. Fille

   /  december 2, 2008

  Skitbra blogg, som visar hur fel satsminister Reinfeldt har när han antyder att det framförallt är de äldre med trygga jobb, som snart skall pensioneras, som är de som i högst utsträckning lämnat a-kassorna efter regeringens a-kassenedskärningar.

  Precis som du skriver är det de mest utsatta som drabbats värst av regeringens politik! Snacka om Arbetarparti! 😉

 3. Precis som vanligt en underbar sida om dagens samhällssituation. Jag har saknat dig de här dagarna av frånvaro.

  Sedan har jag en tanke kring kring moderaternas rättvisa. Min undran är om inte Reinfeldts moderatorer sagt ”rätt visa” till honom. Nedläggnings blues

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: