Ännu en lex Maria för Attendo Care

Återigen Attendo Care, återigen i Täby, återigen en lex Maria anmälan

För ett par veckor sedan skrev jag om ett anonymt brev som dykt upp i Täby där brevskrivaren (med stor sannolikhet en anställd) riktade allvarlig kritik mot det privata vårdföretaget Attendo Care. Arbetsförhållandena beskrevs som ”omänskliga” och kvaliteten på vården ifrågasattes. Då handlade det om hemtjänstens larm och nattpatrull i Täby som övertagits av företaget för ett år sedan.

Denna gång rör det sig om ett alldeles nytt Äldreboende i Täby som också det sköts av Attendo Care. För två veckor sedan ”glömdes” en dement kvinna bort på sitt rum. Anhöriga hittade henne efter nära ett dygn där hon legat utan mat och mediciner.

Händelsen är nu anmäld enligt lex Sarah och lex Maria.

Attendo Cares informationschef Jonas Morian har ingen vettig förklaring eller ursäkt till det som inträffat, men säger så här till tidningen Mitt i Täby;

… jag kan säga att även om hon inte kunde ta sig upp ur sängen själv och var rädd så gick det ingen medicinsk nöd på henne.

Det känns ju skönt att veta eftersom det rör sig om en människa av kött och blod…

*
Tidigare bloggposter;
Attendo Care, Täby och Jonas Morian
Förnedringskassan, Attendo Careless och rättsosäkerheten

*

Bloggtips; Alliansfritt Sverige om rättsstaten och fildelning, Ekonomikommentarer om USA och förändringen, Motvallsbloggen om USA och frihet, Svensson om EU toppmöten 2009

*
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Det är skrämmande hur vi tar hand om våra äldre…

  från JO
  Beslutsdatum: 2008-11-05
  ”B.L. är född 1918 och lider av demens som innebär bl.a. att hon har ett mycket nedsatt närminne. Enligt ett beslut den 7 december 2005 beviljades hon bistånd i form av hemhjälp två gånger per dag och en gång på kvällen samt tillsyn två gånger per natt. Beslutet gällde för tiden från den 7 december 2005 till den 31 december 2006.””

  ””Vid hembesöket 2007-01-15 förklarade biståndshandläggaren att beslutet för hjälpinsatserna gick ut 2006-12-31 och att ansökan och utredning om hjälpbehov måste göras för att hjälpinsatser och anställning ska fortlöpa. Dottern ville inte medverka till ansökan om fortsatta hjälpinsatser för sin mor. Hjälp och anställning avslutades.””

  ””Orsaken synes ha varit att förvaltningen och M.L. inte kom överens i vissa frågor om ”anhöriganställningen” och att M.L. därför inte ville medverka till att en ny ansökan gjordes. Detta har emellertid inte inneburit att nämnden utan vidare kunde avsluta ärendet rörande B.L. Jag finner det därför högst otillfredsställande att kontakten med B.L. upphörde på det sätt som skedde.””

  ”En rysare i Enskede-Årsta-Vantör”

  Värsta är att man vet att inget kommer hända med dem ansvariga….

  m00ns

 2. människo förakt från första klass…..

 1. Attendo Cares informationschef tycker att vänsterpartiet inte ska vara med | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: