Moderaterna det nya rasistpartiet

Moderaterna tycks ha bestämt sig för att vinna över alla svenska ”smygrasisters” rösters. I sin nya rapport om flyktingmottagning ger man flyktingarna skulden för den diskriminering de utsätts för i det svenska samhället. De framställs som ”bidragsberoende” parasiter som enbart kommer till Sverige för att lata sig och låter sig försörjas av infödda, hårt arbetande ”riktiga svenskar”.

Åsa Petersen skriver om moderaternas nya rapport om flyktingpolitiken i sin ledare i Aftonbladet i dag.

Citat AB;

Den etniska diskrimineringen är ett av våra största samhällsproblem. Men moderaterna använder bara ordet ”diskriminering” en gång i sin rapport. Då låter det så här:

”Numera tar Sverige nästan bara emot asylsökande och deras anhöriga och vi skapar alltför ofta områden med trångbodda bidragsmottagare och skäms lite till mans över känslan att även svenskar verkar diskriminera.”

Diskriminering är alltså mest en ”känsla” hos infödda svenskar. Tydligare kan moderaternas perspektiv inte bli. ”Vi” står mot ”dem”. Moderaterna är partiet för icke-invandrare som förstår att det är problem med invandringen.

DN skriver i dag (ej nätet) om en ung kvinna från Iran, som är gift med en svensk man, och nu tvingas skiljas från sitt spädbarn för att söka uppehållstillstånd i sitt hemland. Migrationsverkets chef Dan Eliasson menar att regeln som regeringen vägrar ändra på leder till ”fyrkantig byråkrati” och är ”rena stenåldern”. Regeringen slår dövörat till.

Moderatregeringen tycks alltså inte ha något emot att splittra familjer – allt för att stoppa ”bidragsfusk” och i den nya ”arbetslinjens” namn, alltså helt i linje med det förslag man tidigare i år lanserade med hårdare krav vid anhöriginvandring, där effekten kan bli att flyktingfamiljer splittras.

Den nya flykting- och invandrarpolitik som moderaterna nu hårdlanserar är inget annat än ett outtalat försök att vinna över SD-sympatisörer till det ”nya rasistpartiet moderaterna”.

*

Tidigare bloggpost; Mardrömmar, drömmar och rykten

Mer press; Regeringen skyller på flyktingar, Kritik mot krav på anhöriginvandring, Skärpta krav på svenska kunskaper, Billströms förslag splittrar familjer

Bloggtips; Svensson om stasifieringen, Trotten om amerikansk vänster efter valet, Tommys funderingar om Obamas tal

*
Andra bloggar om: , , , , ,

intressant.se

Annonser
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Christer

   /  november 8, 2008

  Bara en fråga, vem införde den lag som Moderaterna inte vill ändra? Jag vet inte svaret men är nyfiken på vad svaret är.

 2. Se Politik och poesi för Bildts svar angående diskrimineringen av romer i Italien.
  Tack för länken till AB

 3. Anna

   /  november 9, 2008

  Regeringen tar alltför stor notis i detta fallet av bl. a Frankrikes, och Hollands politik. ( Se tidningen Arena som nyss hade reportage om detta).

  Och allt Allians- snack om sk. obiligatorisk svenskundervisning är kanske bra. Om inte annat för de invandrade. Om inte annat så att de förstår all den smörja som skrivs om dem i massmedia. Men förövrigt spelar det i många fall ingen roll. För många av svårigheterna består. Även om man lär sig språket.

 4. Jag är själv rasist, så rasism stör mig inte, så länge den baseras på generella och vetenskapliga resultat – inte hat. Dock har jag svårt att se Moderaternas rasism. De är de rikas parti, helt enkelt. De vill minska antalet bidragsberoende flyktingar/anhöriga och öka antalet arbetskraftinvandrare från fattiga länder, så att lönerna kan dumpas ock konsumtionen kan öka. De är ett orättviseparti, som bevarar individer inom den klass som de har fötts inom – inte rasister.

 5. Tja nu kan man ju inte klanka på arbetslösa och sjuka längre dem har man redan förintat till att få existera ut i perforin. Nu måste de alliansen ha en ny grupp att förgöra. Vad är bättre än våra invandrare nu när arbetslösheten stiger och kanske man kan få de sjuka och arbetslösa att tro på att alliansen ”jobbar” för dem. för det vet vi ju alla som gått i skola att den som mobbats blir lätt den som mobbar för att slippa bli mobbad igen. Ur alliansen sett att se det är väl det bra att vi icke önskvärda kan fokusera på det och inte dem som missbrukat samhället och gett oss finanskrisen.

 6. Men va-fn! AB? Sedan när citerade de moderaterna korrekt eller i sitt sammanhang? Har du ens läst de ursprungliga dokumenten?

  Du pratar om ett parti vars ungdomsförbund förespråkar fri invandring och som själva sedan sin liberala reformation för en herrans massa decenier sedan förespråkat alla de grundläggande friheterna och en klassisk liberal humanism.

  Rasister? Jag är moderat och den förste att ta avstånd från allt sådant. Läs förslagen istället för socialistiska recensioner av dem.

  Och om nu vissa regler under en lång tid varit så grymma, varför inte angripa sossarna för att under sina tolv år vid makten inte gjort ett skvatt för att förändra dem? Vi jobbar ju på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: