Klotter och avlyssning

På regeringskansliets nya klotterplank (DN-debatt) har en rad ministrar den senaste tiden presenterat olika typer av ”satsningar”, ofta anslag i miljardklassen. Idag ”skänker” Anders Borg och Nyamko Sabuni två miljarder till flyktingmottagandet.

Samtidigt tycks allt fler tro att de återstående två åren av mandatperioden blir de två sista för Regeringen Reinfeldt. Inte lär förutsättningarna heller förbättras av att vi just nu är på väg in i en lågkonjunktur. Sex av tio väljare tippar idag att socialdemokraterna är tillbaka i regeringsställning 2010. Inte så konstigt när opinionsifforna har visat på en klar majoritet för vänsterblocket ända sedan strax efter valet.

Alliansministrarnas försök att via miljardanslag (”godis till folket”) köpa tillbaks det förtroende man försinkat (bland annat genom slakten av a-kassan och sjukförsäkringen) fungerar inte.

Regeringen Reinfeldt tycks vara mer intresserad av att avlyssna folket än att lyssna till det.

Men det är klart, den ledare som anser att det folk som valt honom är ett gäng sovande och ”bidragstrixande” slöfockar förtjänar heller inte något förtroende.

Den som gräver en grop av misstro åt andra riskerar själv att trilla däri….

*
Press:
DN; Sex av tio tippar s-regering, Glädjeyra på börsen, Girighet fällde investmentbankerna,
SvD; FRA-lagen visar på bloggarna makt, Klara siffror om bloggosfärens betydelse, Pusta ut men det är inte över

*

Bloggtips: Svensson om bloggarnas betydelse, Motvallsbloggen om en liberal regeringsombildning, Rödgrön solidaritet om arbetets värde, Underdogblogg om Finansvalpar, Mig äger CSN om ”bubblor”

*

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. Gaspode

   /  september 19, 2008

  Men vad är det för fel på förslaget?

 2. Fille

   /  september 19, 2008

  Visst är det skrämmande att fundera över vilka enorma propagandaresurser som ”Aliens”-regeringen har.

  Man tycks ha fri tillgång till att, när man så önskar, fylla ut spalterna på DN-debatt med sin propaganda. Likadant ser det ut på SvD, där ju också statsministerfrun själv sitter i styrelsen.

  För att finna motstycke till statskontrollerad propagandaapparat får man nog gå till det forna Östeuropa…eller varför inte besöka det numera hyperkapitalitiska och ”kommunistiska” Kina? 😦

  Sett ur det perspektivet är det ett friskhetstecken att svenska folket (numera) genomskådat Reinfeldtregimens skådespeleri och inte längre låter sig mutas.

  Det ”godisregn” (=miljardanslag) som Reinfeldtgänget nu vräker över oss tycks inte bita. Förtroende är inget man kan muta sig till…trots att vissa nyliberaler tycks tro det…

 3. St Just

   /  september 19, 2008

  Det är väl inget märkligt i att alliansregimen kan ”skänka” skvättar enligt direktiv från PR-nissarna i regeringskansliet. Läs gärna reportage om PR-jippot i senaste numret av Resumé.

  Regeringen har sålt ut mängder av våra egendomar och spelar nu givmilda. Det är inte konstigare än att en hälare kan ta på sig spenderbyxorna i krogkväll och spela kung i baren med andras pengar.

 4. Fille

   /  september 19, 2008

  St Just…nu förstår jag varför Reinfeldts idol är Magnus Uggla! Kan till och med höra honom nynna på ”Kung i baren”… 🙂

 5. klaskarlsson

   /  september 19, 2008

  ”Regeringen Reinfeldt tycks vara mer intresserad av att avlyssna folket än att lyssna till det.”
  Vilken tur att oppsitionen var så emot förslaget. Och att s inte var dom som drev fram FRA-lagen från början !?

  Nog för att man kan vara kritiskt till mkt – men valfläsk kan mann knappast kalal de förslag son ligger nu – det är alldelese för tidigt – dessa saker kommer vara bortglömda 2010. Dessutom brukar det ju vara S som fläskar på mest utan att förverkliga förslagen. Alliansen gör iaf det dom sagt (till mångas bestörtning tom deras väljare !??).

  Sen borde dom väl kunna utvärdera en del saker lite bättre och ändra sig på vissa punkter kan man tycka, men det är en annan sak.

  /K

 6. St Just

   /  september 19, 2008

  och i sak tycker klaskarlsson att FRA-lagen är bra och avlyssning är en liberal hederssak?

  Att (s)-ledningen har ett smutsigt förflutet med SÄPO, IB, sjukhusspionen, Enbomsaffären, Leanderfallet och längre tillbaka interneringsläger och telefonavlyssning – är knappast okänt (dåtidens borgare hade absolut inget emot den övervakningen).

  Idag är det de liberala som övertagit storbror-ser-dig-rollen.

 7. Johan F

   /  september 19, 2008

  Idag är det de liberala som övertagit storbror-ser-dig-rollen.

  Nej och åter nej, det finns inte mycket liberalt i Alliansen politik

 8. en skvätt här och där Javisst pinka in reviret med allmoser som räcker till en meny på mcd för pensionärerna . Man undrar hur i hela friden kunde svenska folket bli så blåsta

 9. St Just

   /  september 19, 2008

  För de flesta människor är alliansregeringen en liberal regim. Den består av fyra borgerliga, liberala partier som genomför en liberal politik.

  Men de flesta ”liberala” kommantatorer på denna blogg erkänner inte denna regering som liberal (undrar vad de röstade på?) – det beror på att de tillhör olika mer eller mindre extrema nyliberala eller konservativa falanger.

  De påminner onekligen om 70-talets maoistiska sekter som tävlade i vilka som var mest trogna Maos tankar. Dagens nyliberaler tävlar i marknadsliberal renlärighet och har sina husgudar från Norberg till Rand och vill inte kännas vid den regering de röstade fram och som kuppat igenom FRA-lagen.

 10. Och apropå alliansens något märkliga syn på oss väljare som ”sovande och bidragstrixande slöfockar” kommer ordspråket ”efter sig själv dömer man andra” osökt för mig…

 11. Styvbard Hårdnacke

   /  september 20, 2008

  Nu med Mona i spetsen så blir det samma politik som med den sittande regeringen!Gör er av med Mona!
  Jag kan och har inte röstat på Sossarna sedan Palme!
  Så Sossarna tjänar inte på att gå till höger/Mitten!

 12. Och nu har Carl Rowe, får vi väl förmoda, fått Anders Borg att ”inse” att en politiker måste ha en god relation till Jesus ( http://www.sr.se/ekot/programsidor/sandningsarkiv.asp?programID=2693 ) – man tager sig för pannan. Fast han lät inte så helt övertygad när han förklarade att han gillade det där med det kristna kärleksbudskapet och så och inte hade bestämt sig för kyrka än. Gissa om det kommer att locka massor av svenska väljare :-). Det vet ju alla amerikanska spin doctors.

  Undrar alltså hur länge det dröjer innan även Mona har mött Jesus. Det gjorde ju Hillary för inte så länge sedan? Sossarna har ju också amerikanska spin doctors, vilket märks på en massa annat – som inte passar in i Sverige.

 1. ESF- Ett annat Europa är möjligt! « Den Osynliga Patienten
 2. Alliansupproret » FRA: Wiretapping Sweden
 3. Samma hjärnor, nya tankar « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: