Debatt o kritik, inte illa!

Är det bra att Socialdemokraternas politiska retorik ifrågasätts? Är det bra det skrivs debattartiklar som den i går på DN debatt?

Jovisst!

Kanske vore det korkat om det enda syftet med politiken var att visa upp en enad front – retorik och politik utan innehåll. Men om inte de konflikter som finns kommer upp till ytan nu så kan chocken bli desto värre strax innan valet. Därför är det bra att politikens innehåll diskuteras redan nu. Därför är det bra att osämjan sipprar upp till ytan. Nu har vi tid att visa vad vi tycker!

För hur man än vrider och vänder på det… inte tusan vill vi väl ha kvar den borgerliga alliansen?

Och visst gör en röst på något av vänsterblockets partier en skillnad! Att röstskolka är inget alternativ!

Det har pratats mycket i veckan om att Socialdemokraternas välfärdsrådslag vill ”ta i med hårdare tag” mot sjuka. Om det skulle vara sanning, så är det ju bra att vi får veta det nu. För vi kan ännu protestera och påverka. Frågan är om det stämmer?

Här finns det omtalade dokumentet, läs och kritisera (det ska jag göra) – Investera i vår välfärd

Tills sist kan jag konstatera att jag bara har 3-4 år kvar att jobba – om det ska räcka med 33 arbetade år för att vi ska klara av välfärden år 2025. Jag ligger alltså före min tid, trots att jag inte ens har fyllt femtio år! Sköööönt! 😀

Så här skriver man i dokumentet:

Vi vill sätta upp ett tydligt mål för politiken de närmaste 15 åren; vi ska successivt öka den genomsnittliga tid då vi arbetar från i dag i snitt 30 år till 33 år – en ökning av livsarbetstiden med 3 år fram till år 2025.

Press;

DN; Den svaga länken

AB; Svårt för väljarna att se alternativen

*

Läs i DN om hur forskare förvränger sina resultat, allt för att läkemedelsföretagen ska kunna tjäna stora pengar. Katastrofala biverkningar betyder ingenting när pengarna styr!

*
Andra bloggar om: , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Fille

   /  september 11, 2008

  Sköööönt, nu känner jag igen dig igen Ilse-Marie!! Ingen slö och poulistisk soffliggarretorik! Borgarregeringen ska bort! Punkt! 🙂

  Visst kan man kritisera delar i det som de olika oppositionspartierna tycker. Jag är nog böjd att hålla med dig i din kritik av skrivningarna om livsarbetstid i s-rådslaget.

  Det s missat är ju att vi faktiskt också kan öka skatteintäckterna (och därmed finansiera välfärdstjänsterna) om produktivteten ökar. Detta tycker jag socialdemokraterna borde betona mera. En dynamisk ekonomi är ju inte statisk, tvärtom.

  Ska vi klara konkurrnskraften och samtidigt kunna finansiera växande välfärdsåtaganden måste vi naturligtivis jobba, men inte i lde ågproduktiva jobb som Borg och Reinfeldt stimulerat fram.

  Det handlar istället om att underlätta för de sektorer som är högproduktiva och konkurrenskraftiga. Detta är bara möjligt om vi har stabila och väl utbyggda trygghetsförsäkringar som gör att männisjkor våga chansa och satsa på (ofta otrygga) högproduktiva jobb.

 2. Ja den läkemedelsskandalen visar väl en gång för alla att liberalernas ”jag litar på dig – därför funkar kapitalismen” inte funkar i praktiken utan bara som en religiös vanföreställning om människans godhet.

 3. Håller med, det är mycket illa och smutsigare än vi kunde tro.

 4. klaskarlsson

   /  september 16, 2008

  sidekick- å andra sidan med alla pampskandaler och politiker i komprometterande situationer så funkar ju inte: Staten kollar dig – taktiken heller.
  Och hur många sådana här situationer har inte uppstått inom landstingens sjukvård – och kommunal verksamhet !!?

  Så – vad gör vi om varken de privata eller statliga/kommunala alternativen funkar idag?

  Mitt förslag är ännu mer öppenhet – och krav på privata inrättningar om redovisning om tex medicinering osv – samt ngn form av betygssystem så att man kan välja bort de sämsta alternativen – oavsett om de är privata eller statliga ! Då kommer de värsta ställena iaf att exponeras och antingen slås ut snabbare eller behöva bättra sig !

  /K

 5. Då får man väl jobba för en hårdare granskning, istället för att skära ner på gemensam välfärd. Det är trots allt mer demokratiskt och lättare med insyn i det som _väljs_ gemensamt, än det som ägs av någon enskild galning som råkade ärva lite.

 1. Dagens media det största hotet mot ett jämställt samhälle « RödGrön Solidaritet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: