Vem orkar bry sig?

Dagens debattartikel i DN är författad av två fd partisekreterare. Lars Stjernkvist (s) och Håkan Wåhlstedt (mp) var namnen. Rubriken lyder; ”S och mp bör öppna för samarbete högerut”.

Det sorgliga med alltihopa är att politikens innehåll och inriktning, demokratin och folkets vilja tycks vara fullständigt egalt för dessa båda herrar. Makten tycks vara målet.

Konsekvenserna av deras resonemang måste bli att det enda alternativet till den politik som nu förs av den borgerliga alliansen blir Vänsterpartiet. Inte mig emot, men många gamla socialdemokrater kan knappast tänka sig det alternativet. Förmodligen blir det sofflocket istället.

Bra jobbat grabbar!

Man kan också fråga sig vad herrar Stjernqvist och Wåhlstedt menar med dessa rader?

Citat;

Alliansen har lyckats lösa många mindre frågor, men i de stora och långsiktiga frågorna är det tyst eller också spretar budskapen rejält.

Vilka är alla dessa ”många mindre” frågor (som alliansen lyckats lösa)?

Måhända den slaktade sjukförsäkringen eller slakten av arbetsmiljöarbetet? Eller kanske herrarna menar det faktum att man har lyckats få tusentals männsikor att av olika skäl lämna a-kassan?

Ja, listan på de ”många mindre frågor” alliansen ”lyckats lösa” kan givetvis göras nästan hur lång som helst. Men vem orkar längre bry sig, när det uppenbarligen finns sossar därute som tycker att alliansen gjort ett hyfsat jobb så här långt!?

Inte jag!

*

Bloggat;
Jinge, Danielssons lakejer, Motvallsbloggen

Press:
DN; S och mp bör öppna för samarbete högerut
VF; Sahlins besked om rättvisa

*
Andra bloggar om: , , , , , ,
intressant.se

Annonser
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Innehåll är ointressant så länge makten nås och tas. Man skäms nästan för att vara svensk! Å andra sidan är det inte mycket bättre någon annanstans i den ”fria” världen…

 2. Vedervärdigt. Men knappast förvånande. Sosseskeppet är på väg att sjunka. Glad att jag mönstrade av i tid.

 3. Tja, s har väl tagit kontakt med någon amerikansk spindoktor, som rekommenderar samma politiska agerande här som där 😦

 4. Fille

   /  september 11, 2008

  Visst förstår jag din ilska Ilse-Marie. Den befogade vrede som varje dag växer, till följd av Alliansens nya och omänskliga sjuk- och arbetslöshetsförsäkring, måste kunna kanaliseras via andra politiska partier. Går inte detta skapas passivitet och soffliggare. Det tjänar bara Alliansen (och i värsta fall Sverigedemokraterna) på.

  Men till skillnad från dig, Ilse-Marie, så tror och hoppas jag faktiskt att s och mp tillsammans kan rusta upp och skapa förtroende för våra trygghetsystem. S-talet om ”hårdare tag” visade sig ju bara vara en ”tidningsanka” som fått vingar av SvD.

  Bättre än att du, Ilse-Marie, lägger dig på sofflocket (om du inte kan rösta på s) är att lägga din röst mer vänsterut. Då medverkar du ändå till att Reinfeldts och Husmark-Pehrsons omänskliga politik förpassas dit där den hör hemma (d.v.s. på historiens sophög).

 1. Om att “slå på mulvadarna istället för att undra varför de poppar upp” « RödGrön Solidaritet
 2. Vore det val idag, skulle jag offra min meningslösa röst på vänsterpartiet « Som jag bäddar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: