Ren stöld och NATO varning

Viktigast av allt – ett lästips;
Dalarnas Tidning – Stoppa regeringens hetsjakt på sjuka!

*

Tidningen Arbetaren tar upp ett av de största problemen med den obligatoriska a-kassan som regeringens utredare nyligen föreslog. Inte nog med att förslaget ska tvinga in människor i a-kassan mot en hög avgift. Många av dessa skulle dessutom tvingas betala avgiften utan att ha rätt till någon ersättning vid arbetslöshet. Alltså ren stöld och vansinne. Det rör sig dessutom om människor som ofta redan har små marginaler och inkomster.

Frågan är – Vem skulle frivilligt betala stora pengar till en försäkring som aldrig kan ge någon ersättning? Jag tror vare sig herrar Littorin, Reinfeldt eller Borg skulle acceptera ett sådant vansinne om det gällde deras egen privatekonomi!

Om a-kassan ska göras obligatorisk måste givetvis alla som arbetar och betalar in avgiften ha rätt till ersättning vid arbetslöshet – oavsett inkomst eller antalet arbetade timmar!

Citat, Arbetaren;

En stor grupp – ett par hundra tusen personer har nämnts – skulle tvingas in i den obligatoriska a-kassan utan att vara berättigade till ersättning! Det är förstås oacceptabelt. Sören Öman vill nämligen att gränsen för att omfattas av obligatoriet är samma årsinkomst som ger rätt till jobbskatteavdrag, för närvarande 110 700 kronor om året. Samtidigt har den borgerliga regeringen skärpt arbetstidskravet för att få ersättning till 80 timmar i månaden. Det är inte särskilt svårt att hamna däremellan. Det räcker att jobba halvtid i ett avtalsområde med 38-timmarsvecka och samtidigt ha en lön (för heltid) på över 18450 kronor i månaden för att tvingas betala avgift utan att kunna få ersättning.

Länkar via Resursbloggen

*
När det gäller regeringens nya försvarspolitik – den extremt slimmade linjen – känns arbetssättet igen från andra områden (nu senast sjukförsäkringen). Allt ska gå så snabbt som möjligt. Alla konsekvensutredningar och analyser glöms bort. Pengar ska sparas – resten tycks vara oväsentligt.

Även för oss som innerst inne helst av allt skulle vilja avveckla alla försvar i hela världen känns den borgerliga regeringens arbetssätt på området olustigt.

Som SvD skriver i dag tycks inte heller någon eller något parti egentligen vara nöjd med det sätt på vilket den moderata försvarspolitiken bedrivs. Inte ens moderaterna själva!

Själv misstänker jag att regeringen förbereder svenskarna på ett NATO-medlemskap; Slimma ned försvaret så till den milda grad att inget annat återstår, och givetvis blir till slut allt fler svenskar positiva till tanken. Vi måste ju kunna försvara oss!

Men, tro inte att vi spar några pengar på det i slutändan!

Mer om försvaret, länkar;
SvD Brännpunkt
Dagens Nyheter
*

Bloggtips; Mona om Gräddfiler, Lowdin om Moderaterna och jobben, Vänstervindar om Kossor och annat, Alliansfritt Sverige om Fritids och arbetslösa föräldrar

*

Andra bloggar om: , , , , , ,

intressant.se

Följande inlägg
Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. annbookworm

   /  maj 22, 2008

  Arbetsgivarnas rehabiliteringsansvar togs bort redan förra året vid halvårsskiftet. Kraven på att göra rehabiliteringsutredningar och skicka in underlag till FK togs bort ansvaret gick då över totalt på den enskilde arbetstagaren. From och med årsskiftet skall dessutom FK endast arbeta med att betala ut socialförsäkringen, arbetslivsrehabilitering läggs över på AF och arbetsgivarna. Redan nu fungerar det mycket dåligt, hur skall det komma att bli då?

 2. Kosser och annat? ^^

  Jag blir mörkrädd ifall förslaget lyckas gå igenom. Men visst finns det argument för att faktiskt införa en obligatorisk a-kassa, men moderaterna inför den som en nödåtgärd. När ingen vill vara med längre, så beslutar de sig för att tvinga med alla.

 3. H-E.R

   /  maj 22, 2008

  Bra skrivet igen Ilse-Marie.
  Just för dagen är jag så förb*** att tal och skrivförmågan inte funkar riktigt. Vad händer i Sverige?
  Människor har dött i olyckor på sina arbetsplatser två dagar i följd. Besparingar på arbetarskydd gör att det blir allt vanligare.
  Och obligatorisk a-kassa även för de som inte får nyttja den. Fy f-n.
  Vad kan man säga.

 4. Lena

   /  maj 22, 2008

  Bra skrivet !

  Ha det gott
  Lena

 5. Alliansstyre = diktaturstyre
  Kanske kan vi förvänta oss en kollektivanslutning till alliansen nu när den fria viljan inte längre är viktig

 6. Du skriver: Allt ska gå så snabbt som möjligt. Alla konsekvensutredningar och analyser glöms bort. Pengar ska sparas – resten tycks vara oväsentligt.

  Det var likadant förra gången vi hade en borgerlig regering. Den rev allt den hann, utan eftertanke, det där att tänka efter före var bara löjligt enligt Per Unckel. Men förstås, de rikaste har tjänat ofantligt på den politiken.

 7. Darkjak

   /  maj 29, 2008

  Jaha? Och den här traditionen med att avrusta kommer varifrån? Det var socialdemokraterna som beslutade att skrota invasionsförsvaret, och skrota Viggen, ett flygplan som skulle vara på god internationell nivå i ytterligare minst tio år.
  Hitintills har det varit moderaterna som fått ta beslut om alla former av satsningar inom försvaret. Tyvärr har de bara fortsatt med soccarnas linje.
  Jag är själv ytterst besviken på den nya regeringen, då jag har hoppats på att högern istället skulle satsa.

  NATO-medlemskap var den enda utvägen redan då jag ryckte in i lumpen. Aliansfriheten är död sedan länge, och vi kan endast mobilisera 60 000 man. Då är det dags att skaffa sig någon som skriftligt och offentligt tar på sig uppgiften att hjälpa till med att försvara Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: