Om de hade varit hundar

Anders Lago (s) kritiserar Fredrik Reinfeldts och regeringens flyktingpolitik i ett öppet brev, och får stöd av folkpartiets Roger Haddad.

Lago har givetvis helt rätt!

Citat, DN (Anders Lago);

– Statsministern slår sig för bröstet och säger att Sverige tar ett stort ansvar för Iraks flyktingar. Men det stämmer inte. Han sprider en falsk bild.

Den sanna bilden är att flyktingmottagandet har havererat, anser han. Enbart förra året tog Södertälje emot 1.268 flyktingar från Irak. Samtidigt tog statsministerns hemkommun Täby emot 50 personer.

– Det är de boende i ett fåtal förortsområden som står för solidariteten i det här landet. Att hävda att Sverige som helhet tar ansvar för situationen i Irak gör mig upprörd.

På tal om Reinfeldts Täby, så har nu de moderata envåldshärskarna där, tillfälligtvis, lagt ned planerna på att privatisera och slumpa bort ännu en kommunal skola – Skarpängskolan. Även där är en av de skarpaste kritikerna till moderaternas politik, med utförsäljningar av väl fungerande kommunala skolor, en folkpartist – Mats Hasselgren.

Läs mer i DN och Svenska Dagbladet

Mer om Täby här – En moderat mönsterkommun

*

Till sist;

Arvid, 90 år, är för ”frisk” för att flytta in på ett särkilt äldreboende tillsammans med sin fru. Gislaveds kommun har sagt NEJ, trots att Länsrätten bedömt att paret ska få bo tillsammans. De har varit gifta och bott tillsammans i 63 år.

Hade de hade varit hundar eller kossor hade det förmodligen varit att betrakta som djurplågeri att skilja ett gammalt par åt på det här sättet. Men, med människor går tydligen vad som helst bra. Fullständigt sjukt och omänskligt!

P.S. Även här – en moderat ledning! Någon som är förvånad?

Läs mer; SvD, DN och GT

*

Andra bloggar om: , , , , ,

Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. kirira

   /  maj 23, 2008

  Man undrar ibland om människor som länge jobbat i den kommunala byråkratin blir emotionellt störda på något vis. Tydligen har kommunen till och med haft mage att överklaga länsrättens beslut. Att dom orkar!

 2. Vad är det som fattas dessa styrande. Farblinda av sin egen beundran? Det skulle sannerligen var intrressant att få läsa våra historieböcker år 2099 om åren 2006-10

 3. Fille

   /  maj 23, 2008

  Man förstår verkligen varför Moderaterna just nu går ut i stora och påkostade annonskampanjer. Såg i gårdagens AB två helsidor, där den ena sidan var helt blank förutom två ord: ”gamla tänder”…och längst ned med små bokstäver fanns fem rader där (m) slog sig själva för bröstet och påstod att vi nu fått en bättre tandvårdsförsäkring (trots att flertalet tandläkare påstår motsatsen).

  Vad dessa kampanjer signalerar är inget annat än att (m) är ett parti med mycket pengar som börjar bli desperat.

  Den omänskliga politiken går inte längre att sälja med en ”mjukare retorik och smarta reklamknep”. Den politiska verkligheten kommer ikapp den glättiga och ytliga retoriken. Det handlar om Stockholms- och Täbymoderaternas enögda utförsäljningshysteri, om behandlingen av 90-årige Arvid, om omänskliga krav i sjukförsäkringen, om de dryga halvmiljon som ställts utan arbetslöshetsförsäökring, om de ökande socialbidragskostnaderna (trots att vi är inne i en högkonjunktur), osv osv…ökade orättvisor…

  Det kommer nog att krävas rätt så många reklam(m)iljoner för att man skall lyckas tvätta bort detta och ha en chans i nästa val…

 4. Men alla vet ju att pensionärer inte arbetar. Och lönearbete är en förutsättning för att ha ett människovärde…

  Btw såg jag en ”Nelson” igår och tänkte direkt på dig. Din blogg är underbar även om jag inte kommenterar så ofta. Kram

 5. H-E.R

   /  maj 23, 2008

  Angående makarna som måste skiljas…. en feghet utan dess like, varför reser sig inte samtliga inom Gislaveds kommun och slår näven i bordet? Vägrar att följa den idiotiskt utformade lagstiftningen. Visar att de är självständigt tänkande människor med empatin i behåll.
  I stället bevisar de motsatsen, så obegripligt. Människor behandlas sämre än boskap i Sverige.

 6. H-E.R

   /  maj 24, 2008

  Fille.
  Apropå reklammiljoner så är det väl samma Storåkers (Mc Cann) som korpade åt sig Ams-pengarna för nystartsjobben som nu dragit igång denna desperata ”locka-tillbaka-väljarna-kampanj”.
  I mångt och mycket liknar kampanjen rent förnuftsmässigt Försäkringskassans berömda ”klippa-halva-fåret-kampanj”, dvs den saknar helt relevant budskap och verkar rikta sig till politikerna/beslutsfattarna själva.
  Ett slags tröstande monument när insikten om misslyckande blivit för stark.

 7. Fille

   /  maj 26, 2008

  Visst H-E.R, men samtidigt är det lite skrämmande att (m) utgår ifrån det amerikanska och platta ordspråket: ”money talks…”

  Så fort de får kritik för sin hårdföra politik mot sjuka och arbetslösa lyfter de fram att medelklassen fått mer i plånboken p.g.a. olika skattesänkningar.

  Kalkylen utgår naturligtvis ifrån att de på detta sätt skall få tillräckligt många att rösta med börsen istället för med hjärtat…

  Problemet med den uträkningen är att fler än hälften av oss någon gång de senaste åren varit i behov av stöd från de trygghetssystem Alliansen nu slaktar. Många ”friska och arbetsföra” har dessutom anhöriga och bekanta som kommer att råka illa ut när Freddan och Maudan ”skruvar åt tumskruvarna”.

  Man får bara hoppas att det ligger något i det gamla bondska ordspråket ”den som gräver en grop åt andra faller själv däri…” Den dagen kommer åtminstone jag att finnas vid sidan av den gropen för att snabbt skotta igen den och därmed begrava den hjärlösa reinfeldtska nyliberalismen 🙂

 8. k

   /  maj 26, 2008

  Ja, och angående USA känner medelklassen nu också av de verkliga effekterna av nyliberalismen.

  Vilket ju bland annat påpekats av Barbara Ehrenreich: http://www.barbaraehrenreich.com/forum/toast.asp

  Och tala om ”byråkrati”, stelbenthet, paragrafrytteri angående det gamla paret… Ja, hoppas beslutande politiker ramlar i den grop de själva nu gräver!

 9. Calle

   /  maj 26, 2008

  ”Moderata envåldshärskare” i Täby… ja jag väger då det… Är det den synen på demokrati Svergies vänster har?

  Är det kommunistiska envåldshärskare i Fagersta också? Eller fungerar demokratin där, när det är ”rätt” parti som vunnit folkets förtroende?

 10. Dick

   /  maj 27, 2008

  Ja, vad betyder annars ordet ‘envåldshärskare’? Vad har det med demokratisyn att göra?

 11. Varför reagerar ingen när familjer splittras och körs ut ur landet?
  Barn får stanna och föräldrar utvisas?
  Föräldrar får stanna och barn utvisas?
  Varför reagerar ingen på facistpolitiken i det här landet.
  Varför får inte gamla människor bo tillsammans? Jo för att det nya moderata arbetarpartiet har inte råd, de måste skära bort kakan för allmänna medel och sänka skatten för tandläkare, doktorer och direktörer och lurade metallare förstås.

 1. Produktiviteten ökar när arbetarna får makten. « Vänstervindar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: