I valfrihetens namn

Först och främst – skriv på Resursbloggens lista mot Utförsäkringslagen i sjukförsäkringen!

Mer om Resursbloggen här! – bloggen som kämpar för alla människors lika värde, avsett sjukdom eller arbetsförmåga!

Citat;

Vi kräver att vårt människorvärde inte ska vara bundet till vår arbetsförmåga!

Vi anser att sjukförsäkringen är en basal del i ett civiliserat samhälle!

Vi vägrar att skämmas för vår mänsklighet!

Vi vägrar att låta oss skrämmas till tystnad!

*

Allt i valfrihetens namn – nu får förskolor i Österåker norr om Stockholm rätt att ”välja bort” barn. Kundvalssystemen som skulle leda till att ”kunden” fick välja låter nu alltså istället utförarna sortera bort de ”kunder” som inte passar in.

Vad blir nästa steg?

Sjukhus som väljer bort de patienter som inte passar in i deras profil. Vårdcentraler som väljer bort de sjukaste och mest vårdkrävande ”kunderna”. Skolor som väljer bort de barn och ungdomar som inte ”passar in” och äldreboenden som ”väljer bort” altzheimersjuka som saknar den rätta ”profilen”?

För några år sedan skulle man skaka på huvudet och konstatera att – nej, det kan inte hända. Nu är vi redan där….

*

Bra bloggat om ämnet; Tankar i natten, Tyckande och tankar, del 2

Läs även Aftonbladets ledare om hur borgarna sviker de elever som behöver mest stöd.

*
Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. H-E.R

   /  april 21, 2008

  Alliansens eviga predikande om ”valfrihet” är ett stort skämt. Hur fri att välja är man när man enbart räknas som ”kund” inte som medborgare? När innehållet i plånboken är för litet eller sjukdomen man bär på inte är tillräckligt lönsam då kommer sanningen om denna ”valfrihet” fram.
  Vilket syfte har alliansens eviga mantra om ”den fria människan” och det alltid lika föraktfulla påpekandet att gemensamt statligt ägande är något fult, något som inte är bra för oss?

 2. har skrivit på….
  Vad kommer notan att stanna på när det inte tillåts att vara mänsklig… UTANFÖRSKAPET hm… undrar vilket utanförskap Cecilia stegö chilo, Maria Borelius, Svenotto littorin, eva björling, ulrika chenström befinner sig i för de var ju inte bara mänskliga iden bemärkelsen att de var skurkar mycket värre än att bli sjuk tycker jag.

 3. H-E.R

   /  april 22, 2008

  Apropå Schenström.
  Nog är det skillnad på lort och pannkaka i dagens Sverige.
  Schenström hade ansvar för rikets säkerhet under jour, pallrade sig i stället iväg på lokal och drack sig berusad.
  Nu vill KU på begäran av Morgan Johansson (s) ha ett förhör med henne angående allvaret (vilket är ganska solklart) i hennes handlande.
  Då dyker Carl B Hamilton upp som gubben i lådan och menar att det är fråga om ”smutskastning” och ”kränkning”.
  Men för h-e.
  Vem dyker upp och försvarar t ex dem som smutskastas och misstänkliggörs enbart pga ”brottet” att ha blivit sjuk?
  När inte ett fd statsråd behagar ställa upp och förklara varför hon ställde rikets och medborgarnas säkerhet åt sidan för ett krogbesök då har det tamejf-n gått för långt.

 4. Tänk vad ni är fina som värnar allas rätt till lika dålig vård och barnomsorg. Problemet i fallet med barnomsorg är att vissa dagis kan tvingas ta emot barngrupper som inte fungerar ihop. När ni jämför med sjukvård blir det ju dumt eftersom vård oftast sker med specialistinriktning, t ex på en ögonmottagning. I barndagvården vill daghemmen förståeligt nog kunna anpassa barngrupperna så att det blir blandat i kön, ålder och s k resursbehov.

  Till H-E.R om Schenström: Så du tror att Johansson bara vill se till att Schenström skall förstå allvaret? Det är inte för att ta några politiska poäng? Om du inte visste så har hon redan tagit så vidgående konsekvenser som är möjligt av sitt handlande. ”Medborgarnas säkerhet” var nog inte i någon direkt fara — till skillnad från annandag jul för några år sedan, men vad som hände då kommer vi aldrig att veta. Det såg några ju några socialdemokratiska politiker och IT-ansvariga till. Samtidigt förvandlades KU som institution för all framtid till en meningslös teater.

 5. H-E.R

   /  april 25, 2008

  Önsketänkande.

  “Medborgarnas säkerhet” var nog inte i någon direkt fara — till skillnad från annandag jul för några år sedan, men vad som hände då kommer vi aldrig att veta. ”

  Har man en väl fungerande och pålitlig kristallkula att skåda efter tsunamis och andra otäckheter i så kan man förvisso likt Schenström ta en krogrunda i stället för att hålla jour för rikets säkerhet.
  Nu hade inte Schenström det, däremot hade hon (och vi) tur att inget hände just då.
  KU-förhör är självklart. Av respekt för medborgarna som betalar politikers skyhöga löner och litar till deras förmåga att förvalta och sköta sitt åtagande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: