Blogguppror mot sjukförsäkringsförslaget

Resursbloggen har startat ett uppror mot regeringens och socialförsäkringsminister Crisitina Husmark Pehrssons sjukförsäkringsförslag. Innan denna vecka är över kan förslaget vara verklighet. Gå in på resursbloggen och läs – gör allt ni kan för att stoppa förslaget innan det är för sent!

*
Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. zimpel

   /  mars 24, 2008

  En som hoppar på tåget, ska se till att sprida det vidare…Ska se om jag får in det på min b-logg…Dags att börja kämpa…

 2. Har också bloggat om det idag. Hoppas bara det hinner spridas innan det går igenom. Känns lite som elfte timmen…

 3. Det går nog inte att göra någonting. Alliansen bestämmer som den vill och som svenska folket röstade. Det här är inte regeringen som bryr sig om protester eller resonerar förnuftigt och humant.

  Förra valet var ett ödesval, som jag skrev på min blogg före valet. Efter denna regering gives inga återställare ty vad den hinner förstöra kan sedan inte göras ogjort – i varje fall inte före nästa världskrig – och det vill man ju liksom inte heller uppleva.

 4. Hej Kerstin! Förstår din pessimism. Du har goda skäl till den. Och som pessimist behöver man ju inte hoppas och sviken igen. Men forskning visar att optimister har ett bättre liv, lever längre och lyckas bättre. Så jag hoppas du vågar stötta Påskuppropet du också. Man kan ju inte bli mer än besviken och förlöjligad. Men det överlever man ju, eller hur!
  Resurskramar!

 5. H-E.R

   /  mars 25, 2008

  Nog är det ett bra initiativ upproret, och jag är av födsel och ohejdad vana så positiv och optimistisk att endast öronen stoppar det breda flin som ständigt dekorerar ansiktet.
  Men……
  Vete gudarna vad som kan stoppa tankesättet som genomsyrar politiken och större delen av näringslivet. Det är ett koperativ som knäcker det mesta och lurar de flesta.
  Men…..
  Nog kan man protestera. Jag gör det på mitt eget vis dagligen genom att vägra inse att jag är mindre värd än någon annan trots handikapp.
  Och det är den protesten som ger mig sinnesro och kraft för återhämtning.

 6. Hej Mästerbloggare! Ni har rätt, det är lite i elfte timmen! FFA gör medierna och partierna allt för att tysta ner detta genom att få oss att debatera barnbidraget i stället. En ful härskarteknik ”enl modellen Flytta Fokus”. Låt dem inte lyckas. Låt inte Påskuppropet bli en dagslända. Nej, det här är mycket viktigare än så, oavsett vad riksdagen beslutar.

  Påskuppropet hedrar därför idag Våffeldagen och Våren. Nu ger vi både järnet och hjärnet!!

 7. H-E.R

   /  mars 26, 2008

  Får inte anställda inom Försäkringskassan kritisera alliansens politik vad gäller sjukförsäkringen?

  Kritik:
  http://www.dagbladet.nu/artikel_utskrift.php?id=381126&avdelning_1=0&avdelning_2=

  Svar på densamma:
  http://www.dagbladet.nu/artikel_utskrift.php?id=381891&avdelning_1=0&avdelning_2=

 8. H-E.R, har nu hunnit läsa de båda inläggen du länkat till – skrämmande svar (från moderaten). Tydligen ska anställda på försäkringskassan enbart hålla käften, så länge de inte hyllar alliansen förstås. Det märkliga är ju att även FK i sitt remissvar var mycket tveksamma och kritiska till förslaget. Hur går det ihop?

 9. H-E.R

   /  mars 28, 2008

  Ilse-Marie.
  Ja det är skrämmande. Dessutom är ju Norlin förste vice ordförande i ST-facket och hennes kritik emot raserandet av sjukförsäkringen riktar sig ju till beslutande politiker, en kritik vilken förmodligen också förbundets medlemmar instämmer i då det i högsta grad berör deras arbetssituation. I förlängningen ger den nu drivna politiken en arbetsmiljö inom Försäkringskassan som många gånger säkerligen upplevs jobbig av handläggarna då de kanske tvingas ge sjuka människor avslag på ansökan om sjukpenning fast det är uppenbart att det är fel.
  Att sedan den moderata riksdagsledamoten i sitt svar anger Norlin för att äventyra rättsäkerheten verkar väl helt uppåt väggarna. Ett simpelt försök att tysta en fackordförande som har mage att kritisera alliansens politik.
  Jag har också svårt att få ihop det hela eftersom FK ju öppet kommer med rätt kraftig kritik mot samma saker i remissvaret.
  Ytterst märkligt alltihop.

 10. v.g och in och läs om ´demonstrationen i Bryssel 5/5 mot F-kassans nya riktlinjer.Försök och stöd den så gott ni kan.
  Vi måste agera,nu..Tack

 11. OBSERVERA! Denna dokument har skickats till alla riksdagsledamöter,Företagshälsovårds kansli i Sverige,Läkarförbundet i Sverige,TT,Dagstidningar,TV 4,SVT
  —————————————————————————-

  Sverige 2008-03-25

  UPPROP
  Demonstration i Bryssel

  Till berörda myndigheter, journalister, läkare- och vårdpersonal, företagshälsovård, intresseorganisationer ,friska människor,anhöriga till sjuka och inte minst er patienter som har drabbats av hetsjakten främst från försäkringskassan.

  Härmed vill vi på Nackskadeförbundet i Sverige inbjuda er att delta i en demonstration som kommer att äga rum den 5 maj 2008 utanför EU-parlamentet i Bryssel.

  Syftet med detta initiativ är att uppmärksamma den senaste tidens hetsjakt på de svagaste samhällsmedborgarna; nämligen de sjuka. Dessa ärliga och hederliga medborgare som under större delen sina liv arbetat för att bygga upp vårt kära land och betala skatt, som de trodde skulle ersätta dem vid en eventuell sjukdom eller olycka.

  De trodde sig vara försäkrade och garanterade erforderlig hjälp och stöd från sjukvårdens såväl som försäkringskassans sida. Tyvärr visar det sig nu att detta var bara en dröm. En dröm som ser väldigt avlägsen och ouppnåelig ut.

  På grund av sjukvårdens katastrofartade utveckling, både när det gäller långa väntetider och bristen på kompetent personal, har de drabbades hälsa blivit sämre och mer komplicerad.
  I stället för att sjukvården erkänner sina misstag, har de gått på de sjuka och anklagat de för att ”låtsas” vara sjuka!

  Detta har i sin tur bidragit till försäkringskassans allt hårdare attityd gentemot patienter och skadade. Försäkringskassan, som egentligen borde agera som en hjälpande hand åt de sjuka, har omvandlats till en ”stjälpande” myndighet som betraktar alla sjuka som ”fuskande” individer! Försäkringskassan, i sin tur, skyller på politikernas hårda krav på besparing. Politiker som i sin tur skyller/stödjer sig på Socialstyrelsens rekommendationer!

  Och vem är den stora förloraren i det hela: Ju, det är de människor som drabbats av en sjukdom eller skada. Att dessa individer, som utöver sina besvär, även måste bevisa sin trovärdighet, är en ovärdig människosyn! Försäkringskassans svar till alla som får avslag är detsamma: din arbetsförmåga är inte nedsatt med mer än 25 %!

  Hur är det möjligt att alla som fått avslag, får samma svar på sina ärenden! Det beror helt enkelt på att de som handlägger dessa ärenden har fått samma direktiv om att ”alla som inte är inlagda på sjukhus talar inte sanning.”

  Försäkringskassans läkare, även kallade för FUB, bör enligt lag inte yttra sig i sjukskrivningsfall. De har endast för uppgift att tolka utlåtanden. De är ju ändå anställda som tjänstemän!

  Till och med detta börjar de ”kringgå”. De försöker med alla medel, och den makt de besitter, att avslå så många ärenden det går. De får ju bättre lön/bonus för det!

  De vet att dessa människor är för svaga för att gå vidare med ärenden till högre instanser.
  De vet även att dessa människor inte har råd med advokater för att få hjälp med sina överklaganden.

  Många landstingsläkare har tyvärr också börjat strunta i att sjukskriva människor. Individer som egentligen är så pass sjuka att de har rätt till rehabilitering eller vila. Detta görs för att landstingen skall få mer bidrag från regeringen, s.k. Landstingsmiljoner. Skrämmande!

  Många inom läkarkåren har också börjat visat sitt missnöje gentemot försäkringskassans attityd och inte minst mot försäkringskassans ”inköpta” läkare!
  De är inte heller glada över att en kollega på försäkringskassan, som aldrig har träffat patienten och som för det mesta totalt saknar kompetens inom det specifika sjukdomsområdet, skall genom att bara läsa papper avslå den behandlade läkarens utlåtande och avgöra en individs framtida hälsotillstånd!

  Det finns väldigt mycket att berätta. Ni läser säkert dagligen tidningsartiklar om sjuka som känt sig kränkta av bemötandet/behandlingen från handläggare och läkare på försäkringskassan.

  Ni har säkert även läst om hur Christina Husmark Pehrson har backat på vissa av sina förslag. Detta tack vare att regeringen och deras s.k. ”expertisgrupp” börjat inse att de inte kan bäst och att de har gjort misstag.

  Dock finns det mycket mer att göra. Det finns tusentals drabbade personer som behöver hjälp.
  Det finns även läkare som känner sig kränkta av att de, gång på gång, får sina utlåtanden underkända av andra kollegor på försäkringskassan.

  Vi har under en lång period förgäves försökt förmedla detta till de berörda myndigheterna, Socialstyrelsen och inte minst Socialdepartementet med ministrarna Göran Hägglund, Christina Husmark Pehrson och Maria Larsson i spetsen.

  Politiker minne är i många fall kort! De glömmer lätt sina löften som de avlagt till medborgarna under valrörelsen så fort de uppnått högre positioner. Det verkar som om de med avsikt ha skrivit sina vallöften på ett isflak. De vet att is smälter och därigenom även sina löften!

  Ingen har tagit oss på allvar. Berörda politiker tycks strunta helt enkelt på våra E-poster, brev och skriverier. Vi är ändå för svaga, sjuka och av ringa betydelse inför avgörande framtida frågor i nästa val. Det är tydligen mer lönsamt att satsa på de friska och rika människorna!

  Statsbudgeten är tydligen viktigare än människohälsan!

  Mot bakgrund av ovan har vi, Nackskadeförbundet i Sverige, bestämt oss för att demonstrera i Bryssel framför EU-kommissionens byggnad för att visa hur illabehandlade de sjuka blir av både sjukvården och försäkringskassan.

  Vi tycker att detta blir vår sista och högsta instans som eventullet kan hjälpa oss.

  Där finns det säkert folk som är mer kompetenta och varmhjärtliga som kan ta våra frågor på mer allvar.

  Vi vet också att ni har själva drabbats eller känner/har hört talas om någon som på något sätt har drabbats av denna hetsjakt.

  Därför skriver vi till Er med förhoppning om att så många som möjligt kan sluta upp med oss på demonstrationen. Ju fler vi är desto större dignitet kommer våra frågor att få.

  Vi måste visa att vi är enade mot alla krafter som har för avsikt kan än mer försämra situationen för oss drabbade och sjuka.

  Sprid gärna ut denna information till era medlemmar och alla som kan tänka sig att vara med.
  Vi ser gärna fram emot att så många som möjligt följer med till Bryssel.

  De förbund som, av någon anledning, inte kan vara med, kan hjälpa till genom att samla in namnunderskrifter. Även bidrag till resan tas med tacksamhet emot.
  Namnunderskrifter kommer att lämnas till Sveriges representanter på EU-kommissionen med Margot Wallström i spetsen.

  Sista anmälningsdag till resan är 10 april, 2008.
  Priser är beroende på antal personer som kommer att delta.

  För mer information, v.g. och kontakta oss på telefonnumret nedan.

  Ps! Vi vill informera att tillstånd för demonstrationen har utfärdats av polisen i Bryssel, Ds!

  Bästa hälsningar

  Bert Magnusson
  Ordf. för Nackskadeförbundet i Sverige
  Bert.magnusson@nackskadeforbundet.se
  Tel. 0702660158

  Antoine Elkhoury
  Revisor för Nackskadeförbundet i Sverige
  Tel: 0707162116
  elkhoury.antoine12@gmail.com

  —————————————————————————-
  PS! Vi är mycket tacksamma om ni publicera denna kommentar snarast D.S.
  —————————————————————————-

 12. Tommy R.

   /  mars 31, 2008

  Stå på Er Nackskadeförbundet..Ni är guldvärda..Vi stödjer Er till fullo..Lycka till

 1. Påskupproret mot sjukförsäkringsförslaget | Svensson
 2. Påskuppror mot sjukförsäkringsförslaget « Trottens Betraktelser
 3. Trottens Betraktelser » Påskuppror mot sjukförsäkringsförslaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: